Dodaj do ulubionych

Kolejny discount ?

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 21:34
Przeglądając dodatek z ofertami pracy w GnM zobaczyłem ofertę pracy w
nowopostającym dyskoncie Plus,powstać ma też duży dyskont Kaufland. Mamy już
kila dyskontów,po co nam ten Plus ? A gdzie to ma powstać ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Strucho Re: Kolejny discount ? IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 04.02.03, 00:50
      Dlaczego pozwala się na budowę takiej ilości dyskontów, a wyjątkowo
      alergicznie reaguje się na budowę dużych i nowoczesnych centrów handlowych?
      Przecież to takie drobniaki docierające wszędzie, na każde osiedle,
      najbardziej psują rynek pracy. Czy tego nikt nie widzi? Czy jest jakaś grupa
      nacisku mająca interes w budowaniu prowincjonalnych dyskontów w centrum
      miasta, zamiast funkcjonalnych hipermarketów z prawdziwego zdarzenia na jego
      obrzeżach?
      • Gość: klient Re: Kolejny discount ? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.03, 17:50
        Tak,masz rację,nabudują tych biednych dyskoncików,a potem jak przyjdzie chęć
        komuś na budowę czegoś konkretnego (np. Tesco) to powiedzą - Stop,już za dużo
        supermarketów. A taki dyskoncik Plus to żaden zapewne super sklep,pewnie na
        poziomie Lidla.
        • |konrad| Re: Kolejny discount ? 04.02.03, 20:43
          Akurat co do Lidla to polemizowałbym bo lubię ten sklep (miłe wrażenie na mnie
          wywarł) mimo iż byłem tam tylko raz to jednak uważam , że takich sklepów mamy
          już pod dostatkiem. Pora na coś większego , i nie mówię tu bynajmniej o samym
          hipermarkecie. Marzy mi się tzw prawdziwe centrum handlowe 3 generacji (coś na
          wzór Galerii Mokotów , oczywiście nie aż tak wielkie :)
          • Gość: Strucho Re: Kolejny discount ? IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 05.02.03, 01:37
            Zapewniam cię że nie jesteś w swojej opinii odosobniony. Jednak żeby
            powstawały takie inwestycje trzeba myśleć w szerzszej perspektywie niż
            czteroletnia kadencja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka