Dodaj do ulubionych

Zenek Dylewski znowu piardnął na forum !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:36
jw.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenon Dylewski Re: Zenek Dylewski znowu piardnął na forum !!! IP: *.plock.mm.pl 17.07.06, 19:55
      Żaden Zyd nie zmusi mnie do zapomnienia polskiej tradycji. Niedługo spotamy sie
      w Sadzie. Własciciel Forum łamie wszelkie polskie prawa.
      • Gość: duduś Re: Zenek Dylewski znowu piardnął na forum !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:59
        pocałuj się w dupę, lepiej wytłumacz się dlaczego wziełeś portki z LEVISa, a nie
        pie..sz o patriotyżmie, Co do Żydów, jest to naród który należy szanować za
        historię i to co przeszedł.
      • Gość: mm Re: Zenek Dylewski znowu piardnął na forum !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 20:09
        duduś, pogorszyło ci sie, już ci sie nudzi bez prokuratury, nie zapominaj
        • Gość: Zenon Dylewski Re: Zenek Dylewski znowu piardnął na forum !!! IP: *.plock.mm.pl 17.07.06, 20:20
          Służby specjalne udają, ze nie widzieli obrazy premiera, którego ten piszący
          nazwał Hitlerem. Forum było wielokrotnie proszone o zmiane form wpisania na
          Forum. Do Żydów nic nie mam, jeżeli są lojalni, nie zabijaja bliźniego. Slady
          mojej działaności na rzecz narodu żydowskiego są przeze mnie wpisane na stałe w
          dzieje Płocka. Istota tu piszaca jest po prostu bez wychowania. Tu nie strefa
          Gazy.
          • Gość: Zenek Re: Zenek Dylewski znowu piardnął na forum !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 20:40
            od kiedy kochasz tak naród żydowski, bo jeszcze nie dawno pisałeś, że powinni
            opuszcić ten kraj. Jak jesteś maniakiem ( być może ci już nie staje i musisz
            sobie coś pisać) to weż się za pisanie książek i może wtedy zobaczysz czy ktoś
            twoje wypociny będzie czytać i będzie je chciał w formie ksiązki kupić. No chyba
            że w ten sposób robisz sobie kampanie do Rady Miasta, no ale LEVIS portek już
            chyba nie będzie rozdawał. Jak tak kochasz Romana, to zapisz się do LPR.
      • Gość: Andrzej Kopcinski Do Zenona D. IP: 62.233.169.* 17.07.06, 21:40
        >Gość: Zenon Dylewski 17.07.06, 19:55 + odpowiedz
        >Żaden Zyd nie zmusi mnie do zapomnienia polskiej tradycji.

>Gość: Zenon Dylewski 17.07.06, 20:20
        >Do Żydów nic nie mam, jeżeli są lojalni, nie zabijaja bliźniego

To w koncu lubi Pan Żydów czy nie, bo pańskie wypowiedzi sa dwuznaczne.
        • Gość: pyt. Re: Do Zenona D. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 21:45
          duduś, co to znaczy "zamysliłem się" , znaczy przysnełeś czy cuś ?
          • Gość: duduś Re: Do Zenona D. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 22:01
            żona z wanny wychodziła w stroju Ewy
        • Gość: Zenon Dylewski Re: Do Zenona D. IP: *.plock.mm.pl 17.07.06, 22:06
          Szanowny panie dla Pana przytoczę mój list do Adama michnika. powiem panu
          tak;Przez całe moje zycie starałem sie dac siebie Polsce. Żyłem jak w malignie,
          myśląc, ze to co czynie jest zwykła rodową powinnoscią. Przeciez troche Pan
          mnie zna. Nigdy nie zarabialem na MPNarodowej. jestem z duszy humanista. Jestem
          swiadomy tego co dzieje sie na swiecie. wszystkie nacje sa dziecmi Boga. Z
          niego powstały.Nie miejsce tu na wieksze reflekcje.Dałem temu wyraz w moim
          opracowaniu "Poszukiwanie Przyjaxni, Poszukiwaniem Boga". Zostałem natychmiast
          sponiewierany przez srodowiska nie chrzescijanskie.Ja nie czynie walki w wojnie
          cywilizacji. Nie mam w duszy idei ZEMSTY. Ale ja nagrałem z uroczystości w
          Jedwabnem. Nie mam postaw lubić, czy nie lubić Żydów. Nie znam ich po prostu.
          Nigdy nikogo nie rozrózniałem, stąd moja pomoc w sprawie Macew, czy zaproszenie
          SWM na uroczystosci Obrony Płocka, rozmowyz prezydentem w sprawie Boźnicy i ine.
          Moja działność na rzecz MPNarodowejjest normą zycia.
          Spowodowało to fale nienawisci z ust tych, którzy nie sa rdzennymi Polakami i
          maja kompleksy albo wytyczne z zewnatrz. Nie bede wyzywał jak ow człowiek, znam
          normy i kodeks, Uwazam, ze jest nieprzyzwoitoscia uzywac obelg wobec drugiego
          człowieka. Pyta sie Pan, czy w koncu lubię Żydów. Nie wiem. Za co? Natomiast
          nie chodzi tu o lubienie. Ale mam szacunek do Marka Edelmana. Prosto z mostu
          mówił publicznie to , co inni owijali w ukladne słowa. Do Niemców; trzeba było
          siedziec na dupie i na nikogo nie napadac. Po prostu. Zawsze miałem szacunek do
          Rodziny Szurmiejów. kochają Polske. walczylia za Płock i gineli. Opisywałem to
          wielokrotnie. Nie mozna tak sobie powiedziec, ty .......Nie ma potrzeby.
          Natomiast żydzi, którzy przeżyli kataklizm , sa zatruci zmeczeniem zbrodeni na
          swoim narodzie. Patrza na nas Polaków jako na sprawców kraju Szeolu.
          Przerazenie budzi film o mosze dajanie. Juz wtedy rozbijali domy
          Palestynczykom. W tej chwli Zydzi powiedzieli, ze nie beda mieli litości... I
          nie mają. Czynia drugiemu to, co robili im Niemcy. I takich nie uznaje. Wczoraj
          jeden Żyd ze Szwecji, mówił, ze żołnierze izraelski cierpia mordujac
          Palestnczyków. Po kaxni ida nawet do psychologa... Przeciez to sa dzicy
          wschodni ludziei prosze nie oczekiewac, zebym ich jeszcze lubił. Ja sie ich po
          prostu BOJE. wracając do Plocka. Nie jest przypadkiem, ze w ej chwli kiedy
          Żydzi morduja kobiety i pala fosforem, w Płocku nastepuja ataki na mnie za
          kazde odezwanie sie w sprawie Polski.List do Michnika pewnie sie nie zmiescii.
          Pozdrawiam. Jestem Polakiem bliźnim Polaka z obywatelstwa.
          • Gość: zd Re: List do Michnika. IP: *.plock.mm.pl 18.07.06, 00:01

2 LIST DO ADAMA MICHNIKA – GAZETA WYBORCZA

8.08.2001r. Płock

Zenon Dylewski
            09-407 Płock

SZANOWNY PAN

ADAM MICHNIK

REDAKTOR NACZELNY

„Gazety Wyborczej”

Szanowny Panie piszę do Pana już drugi list.

Pierwszy dotyczył przykrego w Płocku zniszczenia i sprzedania ogrodu, z
            Miejscem Stracenia dwóch powstańców styczniowych, zabitych, przez Moskali, przy
            współudziale Żydów.
            Odesłał Pan dokumenty do płockiego oddziału „Gazety Na Mazowszu”.
            Ukazał się artykuł Pani A.Ciesiulskiej, który w sposób rzetelny, opisał problem.
            I za to bardzo dziękuję.
            Przesyłam Panu broszurę, w której zebrałem, wszystkie znane do tej pory
            materiały. Sprawa przekracza lokalny wymiar, z uwagi na JEDWABNE a więc,
            poszukiwanie prawdy.

Sprawa jest trudna dla mnie z uwagi na to, że w ogóle, poruszam tematykę
            żydowską i obawę, że w tym samym momencie, staję się wbrew mojej woli
            ANTYSEMITĄ.

Jestem głęboko poruszony Pana postawą, odnośnie Jedwabnego. Myślę, że
            środowiska żydowskie z poza kraju, nigdy nie przestaną nas obwiniać o
            holokaust. Nie znam judaizmu, ale wyczuwam po analizie tematyki z Pana gazety,
            że Polacy są straceni z racji wiary żydowskiej, która mówi, że Polska jest
            ziemią przeklętą, ponieważ w Polsce, dokonano zagłady. Ziemia i ludzie na niej
            są zawsze przeklęci za fakt, że żyjący tu ludzie, byli nieczyści, bo gdyby byli
            czyści duchowo, Bóg nie zewoliłby na hekatombę w tym kraju.
            Przekonała mnie do tego Pana odpowiedź na list Przyjaciela, w której Pan,
            myśląc tak, jak ja w tym momencie – grzecznie odpowiada JAK ICH POLICZYŁEŚ?
            Czuję, że Pan wie, że ON i tak ma na myśli wszystkich Polaków. Jestem
            wzruszony, tym, jak Pan kocha Polskę. To samo widzę u Pana Engelmana, Szurmieja
            i innych polskich Żydów. Czy moje wzruszenie jest antysemickie? Kiedy tak czuję
            od serca?
            Myślę, że antysemityzm jest zjawiskiem w Polsce małym zjawiskiem.
            Z dzieciństwa pamiętam, jak mi mówiła Matka, że przed wojną, mieszkaliśmy w
            rogatce miejskiej, która była jednocześnie wjazdem do jednostki wojskowej.
            (Ojciec mój, był wychowankiem przedwojennego wiceprezydenta miasta
            Aleksandra Wernika).
            Najstarszy mój brat, miał wtedy, może 6 lat – powiedział do wartownika TY
            ŻYDZIE, ZABIŁEŚ PANA JEZUSA. A żydowski wartownik, powiedział JA JESTEM POLSKI
            ŻOŁNIERZ I STOJĘ NA WARCIE.
            Awantura, skarga na brata, bura, tak nie wolno.
            Brat w domu nie słyszał złych słów i niewątpliwie słyszał to z naprzeciwległego
            podwórka, gdzie w żydowskim domu Bzure, mieszkali również Polacy.
            Następnym przykładem z dzieciństwa, może być, moje spotkanie ze starym
            człowiekiem. Siedział na ławce, gdzie przed wojną było żydowska dzielnica (w
            Płocku nie było getta). Pamiętam długą brodę i to, co mnie przyciągnęło,
            OKRĘCONĄ SZNURKIEM STARĄ KSIĄŻKĘ, o której ON powiedział, że jest to Święta
            Księga i ma ponad 5 tysięcy lat.
            Od tej pory, ( miałem 9 lat) sam czytałem Biblię.
            Moją szansą było WIELKIE CZYTANIE.
            I tak już zostało.
            Mam 56 lat i nigdy nic nie słyszałem o Żydach. Czytałem masę książek
            historycznych, filozoficznych i nigdy nie słyszałem, że AUTOR JEST ŻYDEM.
            Stryjkowski i inni, byli dla mnie pisarzami, filozofami.

Tak było przez całe lata aż do chwili, kiedy prasa w tym i pańska, zaczęła w
            wielkiej ilości pisać tematykę żydowską.

Pragnę podać Panu ciekawą sprawę. Już na początku istnienia Pana gazety,
            przyjechałem do Warszawy, i Pana redakcji, jeszcze w starym miejscu PROSIŁEM O
            POMOC W URATOWNIU MIEJSCA STRACEŃ POWSTAŃCÓW STYCZNIOWYCH, gdzie dla potrzeby
            budowy kabla wojskowgo, Breżniew - Honeker wyrzucono z grobów rozstrzelanych
            powstańców, w tym GEN. ZYGMUNTA PADLEWSKIEGO I WYRZUCONO KOŚCI W NIEZNANE
            MIEJSCE.
            Ukazała się w Gazecie Wyborczej mała notatka. Nic nie wiedziałem, że Gazeta
            jest żydowska. Dla mnie była gazetą, w której szukałem pomocy dla polskiej
            pamięci.
            Czy Polacy nie powinni się w tym momencie nazwać antypolakami, niszcząc
            świadomie groby narodowe?
            Myślę, że Żydzi, przez nadmiar cierpienia, są chorzy duchowo i wszędzie widzą
            wrogów. Doszło do tego, że po tylu latach, mojego życia, uświadomili mnie
            koledzy, że antysyjonistą, jest ten, którego nie lubią Żydzi. Może jest to
            prostackie, ale czy nie ma tu trochę racji?

Przez 56 lat mojego życia, nie miałem problemu z Żydami. Nikogo nie wyróżniałem
            i nie prześladowałem.
            Ale pamiętam. W 1991r., będąc radnym miasta, poleciłem zamurować Macewy, które
            były odnajdywane w czasie remontów ulic, na murze Kirkutu.
            Sprowadziłem naczelne władze żydowskie do wspólnej modlitwy. Modliliśmy się z
            księdzem, proboszczem Katedry płockiej, Wacławem Gapińskim. Było dobrze.
            Goście, byli wdzięczni za pamięć. Po pewnym czasie, przyjechała TV z Wa-wy i
            proszono mnie, żebym potępił miasto, za Macewy, używane przez Niemców, jako
            bruki. Przecież, było odwrotnie. Miasto zadbało o stan kirkutu.
            Kto tu był nieprawy?
            Posłałem Panu dokumenty o zbrodni na powstańcach, które odesłane zostały do
            Płocka i wydrukowane z rzetelnością. Nikt w odzewie nie pytał się o Żydów
            zdrajców. Polakom było to obojętne. Zniszczenie Kapliczki na grobie też.
            Czy Polacy są tu antysemitami, czy antypolakami?
            Myślę, że gdyby nie ciągłe nagabywania samych Żydów, Polacy dzielili by się na
            dobrych lub złych. Głupich i mądrych. A tak rzekomo wyssali antysemityzm z
            mlekiem matki?
            Jakże jest straszna religia żydowska dla mnie, która mówi OKO ZA OKO – ZĄB ZA
            ZĄB. Zabijanie Palestyńczyków, burzenie domów spychaczami z zemsty TAK MÓWI BÓG?

Nakazem ustawy, przywożone są do Polski, dzieci, wychowane w nienawiści do
            sprawców zagłady. Widziałem w TV sceny z eskorty grup. Żołnierze izraelscy z
            bronią.
            Na kogo? Na mnie i braci moich? W własnym kraju? Oto pisze Gazeta –
            nauczycielka z kibucu, przeżywa szok, że nie widziała w Polsce morderców, lecz
            ludzi. Wróci do kibucu i wszystko opowie. Kto ja nauczył, że Polacy to mordercy?
            Czytałem, że grupa poetów Leśmian, Brzechwa, których czytanie daje dreszcz
            polskości, mówi do Stryjkowskiego – choćbyś się najwięcej starał, dla nich
            (Polaków) będziesz zawsze obcy!
            Nigdy nie uważałem ww. za obcych. Przecież na nich się wychowałem, jako samouk.
            Czy przesiąkłem przez to, żydostwem. Przecież ja nigdy nie widziałem w nich
            Żydów, lecz ludzi pióra. NORMALNIE.
            Czy, czytając od początku Gazetę nie stałem się antysemitą przez Gazetę?
            Ja wiem, że nie. Lecz strach paraliżuje wypowiadających się. Widzę, jak kręcą,
            nie chcąc powiedzie, tego, co czują. Ja mogę. Jestem NIKT. I nikt za mną nie
            stoi. Nie jestem w żadnej partii. MOJA SOLIDARNOŚĆ JUŻ NIE ISTNIEJE.

Nie mogę powiedzieć, że opis zachowań Żydów na kresach, pisanych przez Grossa,
            mnie przeraża, przecież wychowałem się na czytaniu filozofii indyjskiej,
            poznawałem religie świata. Ale czytanie ww. PORAŻA.
            Oto Żydzi przedstawiani przez Gazetę nie jako grupa etniczna, lecz Polacy,
            zachowują się bezmyślnie, sami szli na zagładę nie słuchali wiary, kiedy tak
            gorąco witali przeciwników Boga.
            Oto Gross pisze, chyba prawdę. Żydzi - żyli w Polsce nie jako Polacy, lecz
            grupa w izolacji, trwająca czasowo a zawsze w Polsce. A zasługą był judaizm.
            Wiem, że to prawda. Tak żyją inne nacje np. w Anglii. I tak jedni piszą w
            gazetach, ŻYD TO POLAK. DRUGI JAK GROSS, PISZE ŻYD TO ŻYD, ŻYJE OBOK NARODU,
            GDZIE MIESZKA.
            Jedna grupa mówi – nie kopać – to grzech – druga mówi, można, czyniąc koło
            siebie zgiełk i szum prasowy. Kto Żydów nie słucha – zabl
            • Gość: duduś Re: List do Michnika. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 00:04
              Zenek idż do psychiatry
    • Gość: ben Re: Zenek Dylewski znowu piardnął na forum !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 20:49
      duduś obłędu dostałeś z tymi portkami, żal ci co ?
      nie zmieniaj nicków bo IP zawsze mozna sprawdzić,
      a co do Żydów
      skoro im tak tu źle to droga otwarta, niech jadą bronić Izraela
      • Gość: duduś Re: Zenek Dylewski znowu piardnął na forum !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 21:23
        zamyśliłem się i z rozpędu wpisałem "zenek".
        po prostu facet nie potrafi zrozumieć że forum jest bardziej dla "jajcarzy" niż
        do poruszania tematów związanych z miejscami pamięci narodowej. Nie potrafię też
        zrozumieć jego mani, przecież facet 4 lata był radnym Rady Miasta Płocka i mógł
        przez te 4 lata zadbać o wszystkie pomniki w mieście, teraż dopiero dostal kuku
        na muniu.
        • Gość: n Re: Zenek Dylewski znowu piardnął na forum !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 00:29
          wybory idą.....
          • Gość: duduś Re: Zenek Dylewski znowu piardnął na forum !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 00:47
            rozumiem że ktoś chce sie zaprezentować i startować do Rady Miasta. Ale
            społeczeństwo interesuje program dotyczący zwalczania bezrobocia, zarządzanie
            miastem itd. Dość już oszołomów wykorzystujących do swoich dorażnych celów
            patriotyczne nastawienie społeczeństwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka