Gość: sceptyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 22:21 Kolejny przykład na to, jak potrafią jeździć kobiety :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: płockier Re: Kraksa w Sannikach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:14 NA DODATEK Z włocławka :( tam większość jeździć nie potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kraksa w Sannikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 07:54 no tak a faceci to rzeczywiście jeżdżą zaje.... Codziennie dojeżdżam do pracy 50 km w jedną stronę więc mogę trochę poobserwować ;) No i sytuacja nie jest taka wspaniała jak to niektórzy Panowie uważają ... lewoskręty wykonywane prawie z prawego krawężnika, niewłączanie kierunkowskazu przy zmianie pasa, albo włączanie kierunkowskazu tak późno że w zasadzie nie jest on już potrzebny (tzn. wtedy gdy samochód już np. zjedzie na pobocze) itp. itd. No więc zanim zaczniecie krytykować Kobiety spójrzcie na to jak sami jeździcie albo inni przedstawiciele Waszej Płci!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kraksa w Sannikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 08:07 Aha zapomniałam o jeszcze jednym ciekawy manewrze stosowanym przez wspaniałych kierowców mężczyzn ... Oczywiście znam to również z własnej praktyki ... Mianowicie jak tylko zaobserwują swoim czujnym okiem ;) że wyprzedza ich kobieta (najgorzej jak ma lepszy od wyprzedzanego samochód) to jakoś automatycznie ich prawa noga staje się taka ciężka, że nie mogą jej opanować ;) Wprost uwielbiają próbowanie sił, najlepiej jeszcze jak naprzeciw nadjeżdża inny samochód i mogą sprawdzić czy kobieta spęka i się za nimi skryje czy pojedzie dalej. No a jeśli jest na tyle odważna, że pojedzie dalej to oczywiście urażona męska duma Wyprzedzonego nie pozwoli mu zbyt długo za nią jechać i przy najbliższej okazji (niezależnie od podwójnej ciągłej linii czy ostrych zakrętów) musi pokazać że on jako samiec jest najlepszy w dziedzinie "prowadzenie auta" i nawet jak jego samochód już cały trzeszczy bo nie wytrzymuje narzuconego tempa to on gna, aby w momencie gdy jest na wysokości kobiety, która go wyprzedziła spojrzeć jej prosto w oczy i udowodnić że jest NAJLEPSZY!!! Także kochani Panowie jeszcze raz powtarzam spójrzcie najpierw na siebie, a dopiero krytykujcie, bo gdyby spojrzeć w statystyki to najczęściej sprawcą wypadków są jednak faceci, a pod wpływem alkoholu to ich "przewaga" jest pewnie zatrważająca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejaja Re: Kraksa w Sannikach IP: *.plock.msk.pl / *.plock.msk.pl 02.08.06, 09:48 kobieto czego się burzysz na facetów ??? popatrz jak twoja płeć szaleje :D widzisz tylko jedną stronę medalu -a że poleciałaś na dzianego faceta i ci kupił dobre auto to cwaniakujesz i się podniecasz za bardzo. A z tą przewagą to ci wytłumaczę dlaczego tak jest - bo większość kierowców to faceci !!! Zrób sobie statystykę kto częściej chodzi do kosmetyczki - facet czy kobieta? i odpowiedz sobie czemu tak jest. Kierowca - nieważne M czy K - musi myśleć na drodze - prędkość prędkość - niestety na to nie ma bata - nie dostosowanie prędkości do panujących warunków na drodzę zawsze ma taki sam finał - i ci nawet mesiek z 12 poduszkami kupiony przez twojego dzianego faceta nie pomoże przy czołówce z tirem czy spotkaniem pierwszego stopnia z grubym drzewem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Kraksa w Sannikach IP: *.c244.petrotel.pl 02.08.06, 09:54 Już dawno powinni wprowadzić przepis zabraniający kobietą prowadzić samochody. One nadaja sie tylko do prania brudnych gaci i garów. A ta "mądra" kobieta , której mąz w wieku jej ojca kupił brykę niech nie zabiera głosu. Niech sie przyzna ile musiała zrobić la..k za prawko. Do garów i brudnych gaci baby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bs Re: Kraksa w Sannikach IP: *.c151.petrotel.pl 02.08.06, 09:59 Aleś,Misiu, pojechał po całosci...A o facetach w kapeluszach zapomniałeś? Toż to chyba jeszcze gorszy "gatunek":( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kraksa w Sannikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:21 Widzę, że Panowie należą do tego gatunku kierowców o którym wcześniej napisałam, nadepnęłam chyba komuś na odcisk;) A jeśli chodzi o ścisłość to ja wcale nie krytykuję mężczyzn-kierowców. Uważam, że nie można jednak generalizować, a do tego zwykle uciekają się faceci. Jak to niektórzy z Was napisali "baby do garów" to zwykły męski szowinizm. Znam wiele kobiet-kierowców i są one w tym duże lepsze niż faceci. I powtarzam nie krytykujcie kobiet- kierowców tylko dlatego że tak wypada, patrzcie na umiejętności poszczególnych osób!!! P.S. Do wszystkich tych "Panów", co to uważają, że: 1. kobieta może mieć własne auto tylko wówczas gdy dostanie od Tatusia lub Dzianego Faceta - tego też nie można generalizować, bo akurat ja samochód kupiłam sobie SAMA i wcale nie jest to mesiek ... Ale widzę że niektórym Męskie EGO przeszkadza w przedstawianiu rzeczowych argumentów ;) 2. kobieta może zdać egzamin na Prawo Jazdy tylko po zapłaceniu łapówki - znowu wniosek na podstawie wydumanych męskich osądów - zdałam egzamin za 1 razem bez łapówki, czego nie muszę nikomu udowadniać. Wiem co umiem, a jak facetom nie podoba się jak jeżdżą kobiety to NIECH SAMI RUSZĄ DO GARÓW I ZREZYGNUJĄ Z JAZDY SAMOCHODEM ;p;p:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejaja Re: Kraksa w Sannikach IP: *.plock.msk.pl / *.plock.msk.pl 02.08.06, 10:38 o widze że mamy feministke - chcecie równouprawnienia? - to marsz do woja, tyrać do emerytury tyle co faceci, do kopalni, do straży pożarnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kraksa w Sannikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:19 Alejaja widzę że jak nie masz rzeczowych argumentów to pozostaje Ci już tylko ten z feministką!!! No więc i tutaj się mylisz, bo nią nie jestem!!! No więc apeluję teraz do Ciebie, że skoro tyle razy wytknęłam Ci brak rzeczowych argumentów (te które podajesz to zwykłe bujdy które zasłyszałeś w TV:)) to może w końcu zaczniesz myśleć zanim cos napiszesz :), bo nie mam czasu na takie bzdurne słowne awantury z Tobą :) bo jestem teraz w pracy i muszę zarobić na ten samochód co to niby Tatuś czy jak to określiłeś Dziany Facet mi kupił hehehehe Dobre to było rzeczywiście, jakby to było takie proste :) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Kraksa w Sannikach 02.08.06, 11:31 Nie jestem ortodoksyjny - w końcu ktoś musi przywieźć człowieka z imprezy do domu, ale zgadzam się, że mniejsza ilość wypadków spowodowanych przez kobiety jest skutkiem mniejszej liczby pań za kółkiem i że faceta w kapeluszu należy omijać jeszcze szerszym łukiem niż kobietę. Jednak znam parę pań prowadzących bardzo dobrze.Wyjątki potwierdzające regułę?:) Na koniec mały apel - po co w normalnej rozmowie niegrzeczne supozycje i ostry ton? Wstyd, panowie, macie do czynienia z damą!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejaja Re: Kraksa w Sannikach IP: *.plock.msk.pl / *.plock.msk.pl 02.08.06, 13:46 widzisz jakbyś czytała ze zrozumieniem to byś wychwyćiła owe argumenty. dokładnie to co napisałaś może byc równie dobrze wyssane z palca lub wchłonięte z tv. Opisujesz sytuacje na które normalni (niezakompleksieni) kierowcy nie zwracają uwagi, a jak już zwracają to nie robią z tego takiego halo jak ty robisz jednocześnie podpinasz pod to facetów jako ogół zła na drodze - stąd moje przekonanie o twoich feministycznych zapędach i ogólnej wrogości do facetów - przypuszczam że to się wzieło z twoich niespełnionych ambicji i chęci dominacji nad jakim kolwiek facetem prywatnie czy na szczeblu służbowym. Twoje doświadczenia zebrane na trasie z twojej wioski do Płocka możesz sobie opisać w pamiętniku a nie na forum - chyba że chciałaś tą marną prowokacją wywołać dyskusję na forum. I co ? - zatkało kakao ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kraksa w Sannikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 14:02 Jeśli już bawimy się w przypuszczenia, to moje jest takie, że ty chyba zachowujesz się podobnie do przypadków przeze mnie opisanych, bo tak Cię poruszył mój komentarz i to najwidoczniej Twoja kobieta jeździ tak, że wiele osób głowa boli, a ty tak się tym irytujesz że przenosisz to na całą "płeć piękną" hehe Co do dojazdów z wioski to i tu się mylisz (oczywiście!) bo jestem rodowitą Płocczanką, a to do pracy dojeżdżam, więc widzisz Kochaniutki Twoje przypuszczenia się nie potwierdzają, więc może z nimi skończ hehe A jeśli chodzi o kontakty z facetami to jakoś też nigdy nie miałam z tym problemów :) Aha i jeśli chodzi o ścisłość to o ile mnie pamięć nie myli to "zatkało" i "kakao" się nie rymuje heheh A może się mylę? Jakie są Twoje przypuszczenia na ten temat? :):)<lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejaja Re: Kraksa w Sannikach IP: *.plock.msk.pl / *.plock.msk.pl 02.08.06, 14:07 a jeszcze - jak twierdzisz że nie czepiasz się facetów to wytłumacz mi ten twój podział na kierowców facetów i kobiety. Na kobiety lepsze od facetów (ciekawe czy widziałaś jakiegoś faceta lepszego od kobiety? hehe) ogólnie kierowca to kierowca - kobieta, facet, dziadek, babcia, małolat, niepełnosprawny, gej, lesbijka, ksiądz, zakonnica i tak można wymieniać - każdy może być kierowcą i nie można gadać że ksiądz lepiej jeździ od zakonnicy bo nie jeden ksiądz i nie jedna zakonnica z prawkiem mieszka w tym kraju. Ogólnie jeżeli widzisz faceta który chce ciebie wyprzedzić tylko i wyłącznie dlatego że jesteś kobietą to odpuść mu... niech wariat jedzie dalej .. poco się użerać z bydłem ... ale mniej to na uwadze że na drogach nie tylko kobiety sa wyprzedzane przez facetów i że nie tylko się stosuje ten manewr w walce płci. Jestes feministką (może nieświadomą) ale twój problem polega na tym że nie idzie tobie nic przetłumaczyć - poprostu jestes niereformowalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kraksa w Sannikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 14:17 mogłabym na to odpowiedzieć i "vice versa". Ja nie dzielę kierowców na kobiety, mężczyzn itd. Swój komentarz odniosłam jednak do moich "przedmówców", zresztą również po moim wpisie pojawiły się inne komentarze, które wyraźnie miały na celu wykazać, iż Panowie jeżdżą super, a kobiety są bee i powinny tylko siedzieć w domu i gotować ... więc sorry ale taki podział tworzą mężczyźni, a ja poprzez swój wpis chciałam jedynie pokazać, że nie jesteście idealni. Jeżeli odczytałeś moje intencje w inny sposób o jest już Twój problem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kraksa w Sannikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 14:18 aha i żebyś mnie dobrze zrozumiał, bo może źle sprecyzowałam wypowiedź, chodzi mi o to byście zrozumieli, że nie jesteście idealni jako kierowcy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejaja Re: Kraksa w Sannikach IP: *.plock.msk.pl / *.plock.msk.pl 02.08.06, 14:26 >aha i żebyś mnie dobrze zrozumiał, bo może źle sprecyzowałam wypowiedź, chodzi mi o to byście zrozumieli, że nie jesteście idealni jako kierowcy ... to powiedz mi dlaczego jest tak mało kobiet kierowcami zawodowymi np. tirów, taksówek, autobusów, dlaczego w formule1 nie ma kobiet, czemu na motorach nie ścigają się kobiety, czemu w rajdach ściga się większość facetów, czemu instruktorami jazdy są przeważnie faceci - czemu ? jest was mniej czy co? jesteście gorsze czy co? odpowiedz mi na to pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kraksa w Sannikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 14:38 Może nie czują na razie takiej potrzeby, ale np. jeśli chodzi o Tiry to już zaczynają się pierwsze pojawiać, także myślę, że to kwestia czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejaja Re: Kraksa w Sannikach IP: *.plock.msk.pl / *.plock.msk.pl 02.08.06, 14:17 nawet jakby moje przypuszczenia były prawdziwe to wątpie byś się przyznała. dla mnie każdy jest równy - nie mam potrzeby wyprzedzania kobiet tylko ze względu na płeć. Znam wiele dobrze kierujących kobiet i facetów - znam też wiele kiepsko kierujących M czy K - ale ani mnie to grzeje ani ziębi. To zależy od człowieka i jego doświadczenia i pewności w aucie a nie od tego co ma w kroku. Jak chcesz więcej przypuszczeń to druknij sobie tą dyskusję i pokaż to swojemu psyhoanalitykowi a ten niech się wypowie na ten temat i zapisze ci odpowiednie leki. Pozdrawiam P.S. Ciekawą masz prace - jak cały czas w necie siedzisz - ma z ciebie pracodawca pożytek - pewno ci da podwyżkę i będziesz sobie mogła kupić lepsze auto so ścigania się z szowinistami. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kraksa w Sannikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 14:23 no ty widocznie też masz ciekawe zajęcia, skoro masz czas na odpowiadanie :) Wytykasz mi czytanie bez zrozumienia, a z Tobą chyba jest podobnie, ja nie mówiłam, że facet wyprzedza tylko dlatego, że jestem kobietą. Ale widzę że nie ma sensu tego tłumaczyć, przeczytaj, a sam zrozumiesz. Pozdrawiam :) Mimo wszystko jednak fajnie mi się dyskutowało ;) chociaż pewnie w to nie uierzysz! Oczywiście przyjmuję do wiadomości Twoje zdanie, ale ile ludzi tyle opinii, mamy demokrację, więc pozwól mi mieć swoje zdanie :) Jeszcze raz Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejaja Re: Kraksa w Sannikach IP: *.plock.msk.pl / *.plock.msk.pl 02.08.06, 14:33 >aha i żebyś mnie dobrze zrozumiał, bo może źle sprecyzowałam wypowiedź, chodzi mi o to byście zrozumieli, że nie jesteście idealni jako kierowcy ... to powiedz mi dlaczego jest tak mało kobiet kierowcami zawodowymi np. tirów, taksówek, autobusów, dlaczego w formule1 nie ma kobiet, czemu na motorach nie ścigają się kobiety, czemu w rajdach ściga się większość facetów, czemu instruktorami jazdy są przeważnie faceci - czemu ? jest was mniej czy co? jesteście gorsze czy co? odpowiedz mi na to pytanie... >no ty widocznie też masz ciekawe zajęcia, skoro masz czas na odpowiadanie ...ja mam wolne dzisiaj >Wytykasz mi czytanie bez zrozumienia, a z Tobą chyba jest podobnie, ja nie mówiłam, ...ja też nie mówiłem - ja napisałem ;) >Mimo wszystko jednak fajnie mi się dyskutowało ;) chociaż pewnie w to nie uierzysz! ...również mi było miło i pozdrawiam. Co do wiary to wierze w ciebie - dasz rade >Oczywiście przyjmuję do wiadomości Twoje zdanie ...cieszy mnie to - dyskusja przyniosła efekt >mamy demokrację, więc pozwól mi mieć swoje zdanie :) ależ prosze cię bardzo - nie zabraniam ci wypowiedzi tylko nie wrzucaj wszystkich do jednego wora >Jeszcze raz Pozdrawiam :) ja tez :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Kraksa w Sannikach IP: *.c244.petrotel.pl 02.08.06, 18:13 Nie mówiłem o łapówkach tylko o lasce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: Kraksa w Sannikach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:39 Byłam swiadkiem w tym wypadku, to było straszne ludzie wylecieli z fotelami w powietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor praktycznie do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 18:18 niedobrze sie robi czytajac niektore wpisy. zginela kobieta, w bardzo ciezkim stanie sa inne osoby, a Wy tu piszecie na temat kobiet kierowcow.moge podac wiele przykladow, gdzie mezczyzni kierowcy zachowali sie tragicznie, powodowali wypadki. troche ciszej szanowni panstwo, troche ciszej..... [i][i][i]..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Kraksa w Sannikach IP: *.c244.petrotel.pl 02.08.06, 18:21 Do "a". a gdzie ty dojeżdzasz. Z Płocka do "Lolity". Masz daleko. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kraksa w Sannikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 08:02 Do "misiek": Już wiem skąd się wziął Twój Nik od "misia o małym rozumku", w Twoim przypadku powiedziałabym, że baaaardzo małym ... proponuję byś przeczytał wpisy a później zaczął używać tych pozostałości rozumku :) Napisałam ile km dojeżdżam i jak się trochę wysilisz to zauważysz, że z to nijak do tej Twojej lolity nie pasuje. No ale skoro już zsugerowałeś to chyba ty masz z nią jakieś rozległe powiązania :) .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Kraksa w Sannikach IP: *.c245.petrotel.pl 03.08.06, 09:20 jestem twoim stałym klientem Odpowiedz Link Zgłoś