Gość: kaka Re: Ruch lewostronny w Płocku IP: 193.59.95.* 11.08.06, 06:45 rondo, nieoznakowane i praktycznie nie wykorzystywane jest na Zielonym Jarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: Ruch lewostronny w Płocku IP: *.class147.petrotel.pl 11.08.06, 07:43 pierwszym rondem w Płocku było rondo na Podolszycach Północ - Zielony Jar Odpowiedz Link Zgłoś
a_nonim Re: Ruch lewostronny w Płocku 11.08.06, 08:43 Korek , mylisz się , pierwsze było to na Długiej z Maszewską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złoty sedes Re: Ruch lewostronny w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:29 Wczoraj wjeżdżałem z ul. Harcerskiej w ul. Wiosenną ponieważ samochody z Borowiczek miały zielone światło ja nie miałem możliwości wjechać w ul. Wiosenną a za mną kierowcy trąbili i zrobił się korek na skrzyżowaniu Wyszogrodzka Harcerska.Praktycznie przy każdym wjeżdżaniu w ul. Wiosenną tak się dzieje ruch w ul. Wiosenną jest dość duży bo oprócz mieszkańców tej ul. również wjeżdżają klienci do dwóch warsztatów samochodowych które są na tej ulicy.Ulicę Wiosenną zrobili jednokierunkową wjeżdża się w nią od ul. Harcerskiej tuż za skrzyżowaniem a wyjeżdża Majową ,Kasztanową do Harcerskiej.A powinno być odwrotnie wjeżdżac powinno się w Kasztanową w Majową i dalej do Wiosennej.A z Wiosennej powinien być wyjazd w Harcerską .Ponieważ Kasztanowa jest dużo dalej od skrzyżowania to nie będą sie tworzyć korki.Moim zdaniem jest to bubel roku w wydaniu MZD oraz policji ktora ten projekt ruchu zatwierdziła Powinni za tą organizację ruchu dostać złoty sedes.GW powinna przyjżeć się temu i opisac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-20 Re: Ruch lewostronny w Płocku IP: *.plock.msk.pl 11.08.06, 11:33 Ciekawostka jest wjazd do miasta od strony Popłacina. Tam nawierzchnia budzi każdego i każe podziwiać Radziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 62 Re: Ruch lewostronny w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:56 Druga ciekawostka jest wjazd do miasta od strony Warszawy.Tam nawierzchnia też budzi każdego szczególnie gdy jadą ciężarowe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Ruch lewostronny w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:14 Gość portalu: M-20 napisał(a): > Ciekawostka jest wjazd do miasta od strony Popłacina. Tam nawierzchnia budzi > każdego i każe podziwiać Radziwie. Ale może to sposób na przekraczających prędkość kierowców. Tam się nie da jechać szybciej niż 40km/h. Po co ograniczenia, fotoradary i inne wynalazki ograniczające prędkość. Poczekajmy aż się wszystkie drogi w Płocku tak zniszczą i kierowcy sami zaczną jeździć z dozwoloną prawem prędkością. Swoją drogą zastanawiam się kiedy ktoś coś tam urwie, albo nie daj co coś się komuś stanie i odpowiednie organa będą za to płaciły odszkodowania. Ta droga woła o pomstę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ruch lewostronny w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:26 Mieszkańcy ul. Wiosennej jak i klienci tych warsztatów notorycznie jezdżą pod prąd tylko patrzeć jak dojdzie do powaznego wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpp Re: Ruch lewostronny w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:35 to miejsce gdzie można poćwiczyć jazdę lewą stroną, przed emigracją do UK! Popieram! Więcej takich miejsc... BRAWO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Ruch lewostronny w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 11:51 Organa placic ??? Organa nie beda placic, przeciez postawili znak ze szybciej nie mozna i uszkodzona nawierzchnia. To kierowca jest winny gdyz nie dostosowal predkosci do warunkow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.pazim.pl Re: Ruch lewostronny w Płocku IP: *.globalconnect.pl 12.08.06, 13:27 Taki sam ruch jest na wjezdzie do podziemnego parkingu PAZIM w Szczecinie. Wynikło to z dawnego dojazdu na budowę tego obiektu i tak już zostało. Mijamy prawoskręt i wjeżdżamy z lewej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: Ruch lewostronny w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 14:52 Ale tu nie musi tak być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Re: Ruch lewostronny w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 14:57 Dzisiaj była podobna sytuacja nie mogłem wjechać w ul.Wiosenną i opuścic szybko pas na którym stałem.A kierowcy za nmną trąbili ,przecież nie przefrunę.Mam dość takiego ruchu ale na Majową nie mam innej drogi wjazdu tylko tędy przez Wiosenną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin W Bydgoszczy tez jest! IP: *.chello.pl 12.08.06, 22:36 Na Placu Koscieleckich w Bydgoszczy ruch lewostronny jest "od zawsze". Tez ewenement na skale swiatowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed is ded Re: W Bydgoszczy tez jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 19:55 etam światową Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 dlatego ze bardzo duzo ludzi z plocka wyjechalo 13.08.06, 21:39 do london i trzeba im troche dopomoc jak przyjada na pare dni do plocka... Odpowiedz Link Zgłoś