Gość: ja IP: 100.100.100.* 06.03.03, 06:53 wszelkie koszty związane z niewykonaniem ronda i odszkodowania dla pracowników powinien ponieść właściciel Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kurpin Re: Postępowanie w sprawie upadłej spółki Dromost IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 19:30 Gość portalu: ja napisał(a): > wszelkie koszty związane z niewykonaniem ronda i odszkodowania > dla pracowników powinien ponieść właściciel A dlaczego właścieciel??? Przecież właściciel w spółce z o.o. nie prowadzi spraw spółki ani jej nie reprezentuje. Współnik w sp z o.o. nie odpowiada za zobowiązania spółki (art 151 par. 4 KSH) Odpowiedzialnymi mogą być tylko członkowie zarządu i oni powinni w tym wypadku odpowiedzieć za stan spólki, która jak donosi gazeta, była tak prężna do okresu, gdy powstały długi wobec tylu firm, ile Dromost zatrudniał pracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Postępowanie w sprawie upadłej spółki Dromost IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 08:24 ja zbytnio nic nie chce mowic ale znam sprawe od troche innej sprawy. wiadomo ze przejecie spolki przez pana A. Bielickiego wlasciciela Ajmex-u do tej pory nie jest jasne, ale pomijajac to celem jego bylo przejecie Dromostu i doprowadzenie go do upadlosci, a czemu?? to proste Dromost posiadal dobre maszyny, czego nie bylo w ajmex-e a co teraz bedzie latwe do osiagniecia. Z wypowiedzi pana Bielickiego wynika ze nie jest on zainteresowany przejeciem calego zakladu ewentualnie jego czescia, co ma na mysli?? a tak naprawde zadaje sobie pytanie czy juz czesc sprzetu dromostu nie pracuje w ajmex-e. ale to chyba teraz juz nikt nie bedzie wiedzial.)) Odpowiedz Link Zgłoś