Dodaj do ulubionych

Niewidomi walczą o warsztat

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 09:40
moim zdaniem ten warsztat powinien nadal funkcjonowac. To jest rodzina , oni
czuja sie tam jak w domu. Walczcie o swoje! tyle razem przezyliscie...
Trzymajcie sie razem i bedzie dobrze. Trzymam kciuki.
Obserwuj wątek
    • Gość: stanusz Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 18:36
      dlaczego likwidować to co pomogło tylu osobom poczuc się potrzebnym . ile
      owszczedności itych kwotowych i tych niewyrażonych kwotą da samodzielnośc o tym
      może mówić ktoś kto tego doświadczył . Współczuje fundacji ludzi ze znieczulicą
      jak tacy mogą zajmować jakiekolwiek funkcje w organizacjach pomocowych i głosić
      szczytne hasła a robić co innego . Po ludzku powinno być wam wstyd . Robicie
      krzywdę tysiącom jako negatywny przykład pomocy. Boże b roń od takich , aby
      niedobrali się do Lasek ostoi pomocy niewidomym.

• Gość: Rado Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: 213.199.219.* 25.09.06, 07:59
        Nie poddawajcie się, walczcie o swoje miejsce na ziemi. Są to jedyne w swoim
        rodzaju Warsztaty Terapii Zajęciowej. Widziałem wasze prace, jesteście
        największymi artystami, z jakimi się spotkałem. Trzymajcie się.
        Jeszcze jedna bardzo ważna sprawa, jak Sami nie będziecie walczyć nikt, ale
        to nikt za Was tego nie zrobi .

Pozdrowienia
        Wielbiciel, trzymam kciuki.
    • Gość: zina Niewidomi walczą o warsztat IP: *.plock.msk.pl 16.09.06, 19:58
      No prosze!!! najpierw się tworzy warsztat dla niewidomych,usamodzielnia ludzi
      przez rehabilitaje przez lata a potem jedną decyzją jednym pismem likwiduje
      dorobek tylu ludzi!!!!!
      to skandal!!!!!!!
      ja niewiem że ci niewidomi wytrzymali w takim stresie? proponuje wam drodzy
      niewidomi iść jak najszybciej do telewizji powiedzcie tam jaki los zgotowała
      wam ta Fundacja. zapewniam was że wam pomogą napewno wtedy znajdzie się ktoś
      ktto was poprowadzi dalej.chylę czoła za taką pomoc tej Fundacji
      • Gość: matka Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.c151.petrotel.pl 17.09.06, 19:44
        Moje dziecko kilka lat przychodziło na ten warsztat, ja tez tam wiele razy
        byłam. Nigdy nie zauwazyłam miłej i ciepłej atmosfery. Pracują tam ludzie,
        którzy nigdy nie powinni sie tam znaleźć, poza małymi wyjatkami.
    • Gość: bolo Niewidomi walczą o warsztat IP: *.plock.msk.pl 16.09.06, 20:07
      Ja byłem kiedyś wtym warsztacie> mają fajny sklepik z wyrobami ręcznymi. jak
      popatrzyłem ile ich kosztuje zrobienie ręcznie szalika i jak ambitnie się
      przykładają do tego to aż łza się kręci w oku.Mie dajcie się zlikwidować weście
      białe laski i jedzcie do tej fundacji, może oni nie widzieli nigdy
      Niewidomego??????? a biorą sie za pomoc!!!!
    • Gość: henio Niewidomi walczą o warsztat IP: *.plock.msk.pl 16.09.06, 20:22
      Akcja jak każda akcja ma swój początek i wygasa. Fundacja nie daje sobie rady.
      Szkoda!
      Zastanawiające jednak jest w tej sprawie to, że naszymi ziomkami zajmowała się
      fundacja warszawska. Płock, jedno z najbogatszych miast w Polsce nie ma środków
      do prowadzenia tego rodzaju "warsztatu"? Do pomocy w rehabilitacji i w wejście
      do życia tym ludziom? Ileż trzeba wysiłku i pracy aby adaptować się w życie i
      pracować. Ci ludzie to potrafią.
      Ze wszystkich sił miasto powinno o tych ludzi zadbać i darować im pełną pomoc.
      Jeżeli w tym mieście rodzą się takie problemy jak opisane w informacji to
      ratusz powinien starać się jak najszybciej je rozwiązać. Posiada ku temu
      istotne instrumenty. Powiem więcej, ta sprawa nie powinna nawet być zauważona i
      w biegu roziwązana. Po co ta dyskusja?

• Gość: Karina Niewidomi walczą o warsztat IP: *.plock.msk.pl 16.09.06, 20:44
      Czytając ten artykuł nierozumie jednego?????
      Jeśli ta Fundacja jest tak biedna i niestać jej na te 2 tysiące czynszu to
      niech przekaże ten warsztat innej organizacji która to poprowadzi.
      Niewidomi będą mieli nowego organizatora który ich uszanuje, a fundacja
      pozbędzie się problemu i zaoszczędzi te 2 tysiące dla siebie.
      Znam przypadki w kraju gdzie były podobne problemy też chodziło o finansowanie.
      przekazali to innym podmiotom i sprawa załatwiona.
      niepełnosprawni mieli dalej warsztat a poprzednie jednostki rozwiązały problem.
      Czy władze tej Fundacji niemyślą wogule ??????????
    • Gość: jednooki Niewidomi walczą o warsztat IP: *.plock.msk.pl 16.09.06, 21:01
      Ja mam pytanie??????
      Gdzie jest Rzecznik Osób Niepełnosprawnych??? czy ta pani niemogłaby zostać
      mediatorem w tak ważnej sprawie dla Płockich niewidomych i wziąść się zatą
      sprawe? przecież to nie takie trudne żeby poszukać placówki prowadzącej!!!!!
      Pozdrawiam was drodzy niewidomi niedajcie się!!!!!ZINA dobrze wam podpowiada
      wykonać telefon do telewizji i moment sprawa weźnie inny obieg!!!!!
      oni znajdą tą całą fundacje i wtedy postawią karty jasno.
      napewno wtedy dostaniecie pismo że WARSZTAT NIE JEST LIKWIDOWANY TYLKO
      PRZEKAZANY ORGANIZACJI...
      • Gość: grzegorz [...] IP: *.c151.petrotel.pl 17.09.06, 19:39
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: gość Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:15
      ostania wypowiedż brzmi dziwnie.jeśli tak dobrze zna pan to środowicko -to co
      pan robił do tej pory ,aby wychwycić nieprawidłowości. gdyby stnąłby pan na
      wyskości zadania cała ta klika siedziałaby teraz w więzieniu ,a nie walczyłaby o
      los warsztatu. ciekawi mnie jakie kokosy można zarobić na takiej
      działalności,jakie przekręty zrobić ,jeśli 2 tysiące daje Fundacja na czynsz,a
      resztę finansuje PEFRON. Myślę,że ktoś z PEFRONU sprawdza co jakiś czas na co
      idą te pieniądze.
    • Gość: HOMER [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:08
    • Gość: jola123 Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:46
      To jest sprawa którą dawno powinien załatwić prezydent miasta Płocka. Może
      zbliżające się wybory zmobilizują pana Prezydenta do działania. Wstyd fundacjo!
      Trzymajcie sie niewidomi. W razie czego przejmijcie władzę w warsztacie.
      Przyjdę Wam pomóc.
      • Gość: obiektywny Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 10:06
        Ludzie po co zamykać Warsztat który jest potrzebny??!! Trzeba zamknąć Fundację
        która nie potrafi pomagać, nic nie robi na rzecz środowiska!! Skoro ma słabą
        kondycję finansową niech ustąpi mijsca innym organizacjom które świetnie sobie
        poradzą, a nie zaśmieca wykaz organizacji pożytku publicznego.Lepiej zejsc ze
        sceny jak najmniej pokonanym..
        Nie zapominajce w tym wszytkim, że sprawa toczy się wokół CZŁOWIEKA i to on
        jest najważniejszy..czytając i słysząc o postawach Fundacji ewidentnie widać że
        martwią się tylko o swoje personalne interesy i czyste ręce..twarz zachowacie
        tylko wtedy kiedy ludzie będą dobrze o Was mówić.
        Uczestnicy WTZ Trzymajcie się i walczcie dzielnie!!
        • Gość: Buraczyński Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.wlodkowic.pl 21.09.06, 10:07
          W imieniu Zarządu Miejsko Powiatowego Towarzystwa Przyjaciół Dzieci zgłosiliśmy
          wniosek do Prezydenta i Fundacji o przejęcie w całości tego warsztatu.Wniosek
          wstępnie jest pozytywnie rozpatrzony i dzisiaj w Warszawie ustalamy
          szcczegóły.Problem będzie rozwiązany pozytywnie tak dla samych uczestników
          warsztatu jak też dla pracowników.Prosimy o wsparcie naszych działań z
          poważaniem i podziękowaniem za podjęcie dyskusji w tak ważnej sprawie
          społecznej ,Prezes Z.Buraczyński
          • Gość: Uczestnicy i kadra Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:00
            Szanowny Pan Zygmunt Buraczyński
            Prezes Towarzystwa Przyjaciół Dzieci W Płocku.
            Dziekujemy Panu za okazane zainteresowanie.Dziękujemy za docenienie osób
            niewidomych, pracowników i naszej działaności na terenie Miasta Płocka.Życzymy
            powodzenia w rozmowach z Fundacją, jesteśmy z Państwem i czekamy z nadzieją na
            pozytywne wiadomości.
            z poważaniem Uczestnicy, Kadra i Kierownictwo WTZ.
      • Gość: oburzony Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.wlodkowic.pl 19.09.06, 08:45
        uczęsczałem do warsztatu przez kilka lat i jest on do d..., niewiem po co
        powstał twór pt de facto chyba po to by wyprowadzać pieniądze z fundacji,
        • Gość: mmm Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 18:32
          jaaaaaaaaaaaaaasneeeeeee..........
      • Gość: jola123 Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:24
        To bardzo ładnie z Pana strony i strony TPG że chce Pan pomóc fundacji pozbyć
        się swoich obowiazków w stosunku do płockich niewidomych. Powinien Pan od razu
        odebrać fundacji dom na Kwiatka który Płock jej 10 lat temu przekazał. Fundacja
        dostała dom aby prowadzić w nim warsztat. Proszę dopilnować aby dom wrócił do
        Miasta. Wielu starych pracowników fundacji to pamięta!
        • Gość: Gość Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:52
          gdzie można sprawdzić,że ten budynek należał do Płocka?Jeżeli to prawda to
          oczywiście że Fundacja powinna oddać go niewidomym i nowej organizacji, która
          jest chętną prowadzić Warsztat.Niewidomi w Płocku potrzebują takiego miejsca w
          centrum Płocka.Ten Warsztat może być nadal instytucją działajaca na rzecz
          niewidomych- wyodrębnioną merytorycznie placówką.to dobre rozwiazanie dla TPD,
          jeżli będzie mądrze kierowało pracą i wykorzysta potencjał tych ludzi.Kto jest
          w stanie wrócić do przeszości i udowodnić ze Fundacja kupiła ten budynek na
          prowadzenie warsztatu?Ciekawe!
          • Gość: jola123 Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:32
            Można sprawdzić w fundacji. Powinna udzielić informacji na ten temat. Pamiętam
            jak fundacja miała swój sklep na Tumskiej. Zanim Prezydent Płocka zwolni
            fundację od prowadzenia WTZ niech rozliczy ją z tego co wzięła od PFRON i
            Płocka na cel prowadzenia WTZ. To jest obowiązek Prezydenta. Jeśli nie chce
            mieć kolejnej sprawy w sądzie za zaniedbanie interesów Płocka - ma obowiązek to
            zrobić. A może dziennikarz który napisał artykuł zainteresuje się tym?
    • anna20067 Niewidomi walczą o warsztat 18.09.06, 10:45
      kiedy czytam ten artykuł, to przeraża mnie jedna sprawa-kolejność załatwiania
      spraw. Najpierw decyzja o LIKWIDACJI przez Fundację a dopiero teraz próba pod
      naciskiem nipełnosprawnych "załatwienia sprawy".Fundacjo gdyby nie walka
      niepełnosprawnych i pracowników zlikwidowalibyście ich bez mrugnięcia okiem?
      zapewne tak!bedziecie czekać do świąt Bozego Narodzenia z likwidacją placówki.
      A potem powiecie sory niewidomi idzcie do domu.Kto okarze się przewidywalnym.
      Moze już czas na nasze Miasto i Pana Panie Prezydencie. Niech ktoś uderzy w
      stół dla doba niepełnosprawych, przecież do ich życie, co Miasto z nimi zrobi
      kiedy po nowym roku przyjda pod Ratusz, co pana im powie panie Prezydencie.
      Powodzenia niepełnosprawni. Bedę przyglądać sie waszej sprawie wnikliwie i
      postaram sie wam pomóc.
      • Gość: Zuzia [...] IP: *.wlodkowic.pl 19.09.06, 09:02
    • Gość: zwykly czytelnik Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 18:58
      decydenci o wtz winni wiedzieć że dla dobra ludzi dotknietych utratą wzroku
      potrzebna jest inna forma rehabilitacji.Osoby niewidome po rehabilitacji stają
      sie osobami w pełni samodzielnymi.Pozostawienie tak dużej grupy bez możliwości
      kontynuacji rehabilitacji jest skandalem.Dlaczego Fundacja głosząc szczytne
      hasła przez 9 m-cy lekceważyła sobie los tych którym zgodnie z celem powołania
      winna służyc. Co na to odpowiednie ministerstwo. Sprawę jako przestrogę dla
      innych nalezy nagłośnić na całą Polskę i polonię w Stanach Zjednoczonych gdzie
      podobno działa Komitet Fundacji zbierając darowizny wśród polonii
      • teufel7 Re: Niewidomi walczą o warsztat 19.09.06, 08:58
        Na wszystkie pytania i postulaty w sprawie warsztatu jest jedna odpowiedź -
        pytanie: a jaki to liczny ELEKTORAT ci niewidomi?
        • Gość: homer1 Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 14:31
          Ale jakieś kary dla fundacji są pewnie przewidziane. Panie prezydencie, należy
          tych ludzi z Ameryki i Warszawy nauczyć że nie można lekceważyć ani niewidomych
          ani Płocka. Nie chcą prowadzić Warsztatu, niech więc oddadzą pieniądze które
          wzięli od PFRONu.
          • Gość: Lika Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 23:18
            Czy budynek co mieszczą sie warsztaty jest własnością Fundacji?Czy z pieniędzy
            PFRON czerpie korzyści Fundacja czy przeznaczane są w całości na WTZ? Czy
            naprawde są osoby niewidome w tym warsztacie? Ile osób niewidomych jest w
            warsztacie? Czemu nie ma takiej informacji(co na to kierownictwo?ale prawda sie
            tylko liczy!!!!!.Uczciwości , nie grajcie na nieszczęści ludzi naprawdę
            chorych - rozumie , że nie chodzi wam o wasze ciepłe posadki.
            To do kierownictwa, nie wykorzystujcie chorych ludzi do załatwiania własnych
            interesów.
            • Gość: homer1 Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 09:04
              Właśnie, coraz więcej pytań. O co w tym wszystkim chodzi? Władzo, sprawdź
              fundację. Skoro nie ma tam niewidomych, skoro jest tam jakiś układ, trzeba to
              wyjasnić. Na co szły dotychczas pieniądze? Ile fundacja wzięła, od kogo i na
              co! Nie na niewidomych.
        • tomaszmil Re: Niewidomi walczą o warsztat 22.09.06, 13:04
          o tak Panie Prezydencie jak liczny
          • Gość: obserwator Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 07:16
            Kochani niewidomi napiszcie jezeli korzystacie z internetu, jakie sa wasze losy
            jak rozmowy z tpd?mam nadziejeze nie jest jak w naszym w rządzie-Kryzys Rzadowy.
            Informujcie internautów, bo w GW cisza.Pozdrawiam.
    • brain-drain A TAKI POMYSŁ 20.09.06, 11:13
      Jakby co to zapraszam na Jasną: okolica cicha, mały ruch samochodów, niedaleko szkoła, niedaleko park, dobry dojazd autobusem. Niewidomi rodzice mogliby zapisać dziecko to tej szkoły, albo niewidome dzieci po szkole brać udział w warszatatach... chyba nie jest to złe wyjście? Może miasto powinno się tą sprawą zainteresować.
      • Gość: homer1 Re: A TAKI POMYSŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 16:42
        Każdy pomysł jest dobry który jest lepszy od tego co było. Fundacja okazała się
        kompletnie nieodpowiedzialną instytucją. Trzeba zrobić coś by wykorzystać
        doświadczoną kadrę dla dobra płockich niewidomych. Warsztaty terpii zajęciowej
        są powszechnie krytykowane - np na stronach ngo. Można zrobić cos innego np na
        Jasnej. Co? Najlepiej zapytać kadrę i niewidomych.
    • Gość: Karina Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:11
      czy już coś wiadomo blizej w srrawie Warsztatu na Kwiatka?na czym zakończyły
      się wczorajsze negocjacje? jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach.Powodzenia
      trzymam kciuki za niewidomych i kadrę.
    • tomaszmil Re: Niewidomi walczą o warsztat 22.09.06, 13:03
      Oni walczą, a ja się zastanawiam dlaczego im nikt niepomaga.
    • Gość: Rado Niewidomi walczą o warsztat IP: 213.199.219.* 25.09.06, 08:01
      Nie poddawajcie się, walczcie o swoje miejsce na ziemi. Są to jedyne w swoim
      rodzaju Warsztaty Terapii Zajęciowej. Widziałem wasze prace, jesteście
      największymi artystami, z jakimi się spotkałem. Trzymajcie się.
      Jeszcze jedna bardzo ważna sprawa, jak Sami nie będziecie walczyć nikt, ale
      to nikt za Was tego nie zrobi .

Pozdrowienia
      Wielbiciel, trzymam kciuki.
      • Gość: homer1 Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:17
        Niewidomi pewnie jak zwykle nic nie wiedzą. Negocjacje prowadzi pan
        Buraczyński, który obiecał że TPD przejmuje WTZ w całości. Prośba więc do pana
        Buraczyńskiego by poinformował czy sprawa jest już załatwiona po myśli
        uczestników i pracowników WTZ.
        • Gość: obserwator Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 07:28
          w sprawie niewidomych cisza?????????????????????????///
          czy ktoś się na ten temat wypowie????????????????????????/
          • Gość: istruktor terapii Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:48
            ...przeczytałem wszystkie wypowiedzi i zaryzykuje stwierdzenie, że wypowiada
            sie tylko kilka osób, oczywiście pod różnymi pseudo. po co??? chyba po to, żeby
            był szum medialny. Nikt o zdrowych zmysłach nie zlikwiduje placówki niosącej
            pomoc osobom niepełnosprawnym. Mamy XXI wiek, jesteśmy w uni i taki gest to
            byłby krok do tyłu. Zmienić się może organ prowadzący, czyli z obecnej fundacji
            na inna fundacje, bądż stowarzyszenie. Osoby niepełnosprawne mogą być spokojne,
            mysle, że im się zadna krzywda nie stanie. Trzeba się zastanowić dlaczego tak
            znana w kraju i zagranica fundacja rezygnuje z prowadzenia akurat tego wtz.
            Ktoś wspomniał o machlojkach, przekrętach. W myśl przysłowia "dla chcącego nic
            trudnego". Płocki wtz nie bedzie pierwszym w kraju wtz-tem który zmienił
            fundację czy stowarzyszenie, więc się nie bójcie, no chyba, że macie czego...
            (mam na myśli kadrę). Ja jako instruktor terapii pracuję już 10 lat, co prawda
            w Warszawie ale moja placówka już to przerabiała i z ręką na sercu powiem, że
            zmiana wyszła nam na lepsze. Kończąc chciałbym jeszcze raz podkreślić,że aby
            rechabilitacja miała sens to musi być cały czas kontynuowana, więc spokojnie
            czekajcie na zakończenie. Będzie dobrze

pozdrawiam hej hej
            • Gość: laska Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 22:21
              instruktor ma racje, to forum to niepotrzebny szum, gość wie co pisze, ma u
              mnie dużego pozytywa... ta sprawa tez skończy się pozytywnie bo inaczej się
              nie da

cześć!!
          • Gość: N...S.... Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:55
            mam prośbę do obserwatora, nie podkręcaj i tak juz napiętej sytuacji...
    • Gość: toja Re: Tylko nie TPD IP: 213.25.181.* 29.09.06, 10:19
      Tylko nie oddajcie niewidomych TPD - w Płocku - to złodziejska organizacja.
      Wiem coś o tym .... Niech miasto, MOPS, Rzecznik Osób Niepełnosprawnych, PFRON
      i wielu jeszcze innych "miłosiernych społeczników" wysilą się trochę bardziej.
      jak można skazac na zagłade coś, co się sprawdziło!!
      • Gość: homer1 Re: Tylko nie TPD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 11:23
        Tojo, jeśli wiesz, to napisz to coś. Bo na razie to polski błoto rzucone na
        tpg. O co chodzi?
    • Gość: internauta Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 16:27
      przekazanie warsztatu to mimo wszysko sprawa wymagajaca rzetelnego sprawdzenia
      dokumentów, umów.wumaga zgody i porozumienia nie tylko ze strony fundacji i
      stowarzyszenia TPD.czasami dobra wola nie wystarczy zwłaszcza ze intencje po
      żadnej ze stron nie sa czyste.to widać gołym okiem.
      • Gość: czytelnik Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 19:13
        zgadzam się z opinią przedmówcy, takie przejęcie to nie jest "kaszka z mlekiem"
        a poważne zadanie. Trzeba wszystko spr, umowy, sposób prowadzenia placówki,
        wydawanie pieniedzy, kwalifikacje kadry itd. nikt poważny nie weźmie kota w
        worku. Co do samych uczestników to nie mają się czego obawiać. dla nich
        najważniesza jest terapia, a czy pod takim czy innym szyldem to chyba jest bez
        znaczenia.

pozdrawiam
    • Gość: anna Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.c153.petrotel.pl 29.09.06, 20:14
      Wy naprawdę nie macie pojęcia o czym mówicie!!! Zeby zabrać głos to trzeba miec
      coś do powiedzenia a nie tylko bełkot . Czy w tym kraju nie ma normalnych
      ludzi? Budżet wtz jest kwartalny a co miesiąc MOPS rozlicza wszystkie rachunki
      wydane na działalność wtz - co do złotówki. I nikt nie kradnie tylko po prostu
      służy tym ludziom swoją codzienną pracą. A może ktoś z was na codzień ma ochotę
      wycierać tyłki, karmić ,prowadzać za rękę. To ciężka i odpowiedzialne praca! A
      Ty od czystych intencji spróbuj popracować z nami to zobaczymy Twoją "dobroć"
      robioną gębą. TPD- usie trzymajcie siE!!!!
      • Gość: czysta intencja... Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:41
        Aniu...zastanów się co piszesz. Pracuje w WTZ i różne rzeczy widziałem. Wydane
        pieniądze trzeba "udokumentować" i od tego jest Kierownik+ Księgowa.To forum
        jest niepotrzebne...

cześć
      • Gość: społecznik Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 08:00
        Anno jeśli pani mówi o niepełnosprawnych "Wycierać tyłki, karmić" to niech pani
        zastanowi się nad swoimi poglądami społecznymi,nie mówiac juz o kierunku
        pracy.Przykro czyta sie anno twoją wypowiedź.Boże broń osoby niepełnosprawne od
        takich ludzi.TPD odetnijcie sie od takich zwolenników.
        • Gość: homer1 Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:44
          "Wycierać tyłki, karmić" odebrałem jako przenośnię. Prawidłowa rehabilitacja
          społeczna i zawodowa jest znacznie trudniejsza niż dosłowne "Wycierać tyłki,
          karmić". W WTZ na Kwiatka jest (była) prowadzona skuteczna rehabilitacja. Może
          być wzorem dla TPD. TPD nie prowadził rehabilitacji osób niewidomych. Mam
          nadzieję że nie zawiedzie niewidomych którzy oczekują znacznie wiecej
          niż "Wycierać tyłki, karmić".
          • Gość: igor Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 15:51
            smutna sprawa.jedni chcą zamknąć miejsce spotkań "rehabilitacji"niewidomych (a
            tak swoją drogą ciekawe ile osób niewidomych jest w tym warsztacie?1,2 a może
            10)drudzy bronią swoich posadek.w jednym z postów padła wypowiedź kogoś z
            rodziców na temat atmosfery panującej w warsztacie (chodziło o to że pracują
            tam ludzie którzy nie powinni mieć kontaktu z niepełnosprawnymi)-w mojej
            rodzinie jest osoba która miała nieszczęście uczęszczać do tego wtz-u.ludzie,
            gdybyście słyszeli jej opowiesci, lza w oku się kręci ze tak mozna traktowac
            osoby nieprelnosprawne.instruktorzy zajmowali sie tylko swoimi ulubieńcami a
            reszta uczestników jeśli zabardzo nie przeszkadzała w zyciu towarzyskim to byla
            tolerowana.ciekawy jestem co prokuratura robi w sprawie przekretów z paliwem do
            busa (podobnomiał baaaaaaarrrdzo duzy przepał)?życze niewidomym nie tylko
            szybkiego wyjasnienia sytuacj na lini warsztat fundacja ale a moze przede
            wszystkim wymiany kadry.

P.S
            mam dziwne wrazenie ze na forum wypowiada sie głownie kadra wtz logujac sie pod
            roznymi nickami
            • Gość: xxx Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 16:54
              Hejka przeczytalam twój post na forum. Kto z twoich znajomych tam uczęszczał?
    • Gość: Ania Re: Niewidomi walczą o warsztat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 18:50
      Jak dostana dotacje od Mirka to zapomną o ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka