Dodaj do ulubionych

Czy kupowal ktos w sklepie internetowym SFERIS?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 12:39
kupowal ktos z was w sklepie internetowym sferis????? ile czasu trwalo
sprowadzenie zamowionych czesci???
Obserwuj wątek
    • Gość: czarek Re: Czy kupowal ktos w sklepie internetowym SFERI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:22
      ja kupowalem i wszystko bylo ok
    • Gość: Karolina Re: Czy kupowal ktos w sklepie internetowym SFERI IP: *.c158.petrotel.pl 19.09.06, 17:45
      Kupowalam w sklepie internetowym, odbior osobisty w jednym ze sklepow, razem
      trwalo to 3 dni. Jestem bardzo zadowolona.
    • Gość: zem znowu auto.REKLA MA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:56
      eeech
      • 149k Re: znowu auto.REKLA MA 19.09.06, 21:16
        to ja dodam, że 3dni czekałem na kompa i nie dostałem sterowników do modemu!
        a póżniej usiłowano mi wmówić, "musieliśmy je wydać"
        co prawda to było 5lat temu ale jednak
        • Gość: neck Re: znowu auto.REKLA MA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 23:00
          5 lat temu nie bylo sferisa, nie sadzisz ze od tamtej pory moglo (lecz nie
          musialo) sie troche zmienic?
      • Gość: darek Re: znowu auto.REKLA MA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 07:13
        czemu autorekalama to juz zapytac o nic sie tu nie wolno ?!
        • Gość: http Re: eeeetam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 08:26
          kiedys było tak, że cena w internetowym była wyższa niż w tradycyjnym i jeszcze
          odebrać trzeba, jak słyszę, też w tradycyjnym - to po co w ogóle kupować w
          internetowym? Jest taka konkurencja znanych i uznanych, że lepiej sobie odpuść
          tego Sferisa.
          • Gość: Rafal Re: eeeetam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 15:01
            Moze i masz racje zeby odpuscic, ale przegladam oferte:

HDD CAVIAR 80GB 7200-obr (WD800JB) 8MB CACHE
            sferis.pl/sklep/product_info.php/cPath/15_17/products_id/180?osCsid=f9b55100374d1eb3312bf05a2558e59d
            Alltech:
            HDD CAVIAR 80GB ATA100 8MB 7200 200 zł
            alltech.pl/komputery/komputery.html
            Geoinf:
            nie moge znalezc na www ceny

Rafal
            • Gość: Pio masz tutaj z allegro od firmy, nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 17:32
              www.allegro.pl/item128768801_lms_caviar_80gb_7200_obr_wd800jb_8mb_cache.html

161zł
              • Gość: kupiec www.alfa.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 19:02
                www.alfa.pl
              • Gość: Rafal Re: masz tutaj z allegro od firmy, nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 19:32
                161 plus 8 zl wysylka plus przelew.
                Jak sie popsuje - wysylasz na swoj koszt do tej firmy.

Rzeczywiscie duzo zaoszczedzisz :)
                • Gość: Pio Re: masz tutaj z allegro od firmy, nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 19:41
                  jesteś pewien, że płacisz za przesyłkę? ;)
                  • Gość: Rafal Re: masz tutaj z allegro od firmy, nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 19:53
                    tak, bo Caviar nie oferuje gwarancji DOOR TO DOOR :)
                • Gość: http Re: masz tutaj z allegro od firmy, nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:26
                  no kolego, jak jestes taki dokladny to zauważ, że w Sfersie 15 zet wysyłka i
                  20% przedpłaty.
                  • Gość: Rafal Re: masz tutaj z allegro od firmy, nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:44
                    tak, ale mozesz bez dodatkowych kosztow odebrac w ich sklepie
                  • Gość: http Re: masz tutaj z allegro od firmy, nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:46
                    i jeszcze: pisząc o znanych i uznanych nie miałem na mysli ani Geoinfu ani tym
                    bardziej Alltechu. tego ostatniego to nawet szczerze odradzam - mam mnóstwo
                    problemów z kompami od nich i z nimi też. Geoinf wymyslił ostatnio, że nie
                    podaje cen w necie, trzeba dzwonić lub mailować. Praktykowałem to kiedyś, nawet
                    gdy podawali ceny, bo mozna było uzyskać korzystniejszą ofertę, szczególnie
                    przy wiekszych zakupach. Jezeli potrzebujesz kupić tylko dysk, czy inny
                    drobiazg na dodatek raz na pare lat to najlepiej zrob to w tradycyjnym sklepie,
                    nie ma szczegolnego znaczenia róznica kilkunastu zł.
                    Z doswiadczenia dorzucę jeszcze, że jak padnie Ci kiedys taki dysk, to Twoim
                    najwiekszym zmartwieniem wcale nie będzie te kilkanaście zl za odesłanie go
                    sprzedawcy...
                    • Gość: Rafal Re: masz tutaj z allegro od firmy, nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:50
                      masz racje , moim zmartwieniem nie bedzie odeslanie go do sprzedawcy ani te
                      kilkanascie zlotych, bo ja na allegro nie kupuje - chyba ze cos ma gwarancje
                      DOOR TO DOOR i ktos wystawi mi imienna fakturke
                      • Gość: http Re: taaa, grunt to gwarancja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:32
                        chyba nie kminisz mojego ostatniego zdanka... To po kolei: kupiłem przyzwoitego
                        notebooka za przyzwoita dawke zet, oczywiscie DoorToDoor i imienna fakturka tez
                        była. Normalnie nie wyobrażam sobie rozstania z nim na dłużej niż 48h. Pod
                        koniec dlugiego okresu gwarancji nagle dysk w komputerku zszedl byl nagle. W
                        90% wypadków, jak hdd oddaje ducha to jest kilka charakterystycznych objwów i
                        czas na ratowanie co się da... ale nie tym razem. Przybył kurier zabrał, po
                        dwóch tygodniach to door przywiózł, ba nawet bonus był od firmy - załozyli dwa
                        razy większy, nowy hdd. Cóż skoro nic nie było w stanie ukoić mej tęsknoty za
                        poprzednim i jego zawartością... tylko słowa serwisanta, gdzieś wciąż
                        słyszałem "...trza mieć backup proszę pana...". Miałem, a pewnie, tylko sprzed
                        kilku tygodni i jak to zwykle bywa - nie wszystko. W moim przypadku ten backup
                        to tylko bitowy śmieć był.
                        • Gość: Rafal Re: taaa, grunt to gwarancja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 07:16
                          Mozesz obwiniac tylko siebie ze nie przegrales danych, przeciez serwis nie
                          bedzie sie Ciebie pytal czy moze wymienic dysk czy tez nie - a przegrywanie
                          danych to usuga dodatkowa - odplatna - dlaczego nie pytales sie na infolinii czy
                          jak to sie nazywa czy oni cos takiego robia?

I nie wiem jaki to ma zwiazek z tematem :)
                          • Gość: http Re: taaa, grunt to gwarancja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:28
                            ano taki, że był to przykład jakie możesz mieć zmartwienie jak padnie dysk. nie
                            wiem czy jeszcze pamiętasz, że zwróciłeś uwagę na koszt rzędu 15 zł w celu
                            odesłania uszkodzonego hdd do sprzedawcy. Dyski ulegają uszkodzeniom
                            sporadycznie i 15 zł nie ma znaczenia. I, wciąż nie kminisz, nikogo nie
                            obwiniam.
                            Gość portalu: Rafal napisał(a):
                            "...a przegrywanie danych to usuga dodatkowa - odplatna - dlaczego nie pytales
                            sie na infolinii.."
                            pytałem, serwis profesjonalny - wypożyczono mi uszkodzony dysk i gdyby to było
                            mozliwe sam bym to zrobił, w tej sytuacji wchodziło w grę tylko odzyskiwanie
                            danych, ale to temat na inną rozmowę, nie w wątku reklamującym Sferis, bo
                            rzeczywiście nie ma to związku z tematem.
            • Gość: T Re: eeeetam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 12:30
              Rrzeczywiscie taniej jak bede cos kupowal (drobnego na poczatek) to chyba sie
              skusze
    • Gość: Zyczliwy Re: Czy kupowal ktos w sklepie internetowym SFERI IP: *.c157.petrotel.pl 20.09.06, 21:08
      Wybij sobie z głowy kupowanie czegokolwiek w sferisie. Nakop sobie do tyłka i
      omijaj ten sklep
      • rromero Re: Czy kupowal ktos w sklepie internetowym SFERI 20.09.06, 22:04
        Kupowałem w tym sklepie i byłem zadowolony z obsługi.
        Co do cen to z reguły niższe są w Geoinfie lecz na ich stronie internetowej
        znajdziesz ... nic(podobno jest w remoncie ... od dwóch miesięcy?). Niestety
        trzeba dzwonić, a warto bo często się opłaca.
        • Gość: Andrew ja i tak czegoś nie rozumiem ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 06:17
          gość pisze o sklepie internetowym, a i tak chce zapi.... odebrać osobiście :)
          bo przecież wysyłka 8 zł i lepiej żeby za wysyłkę nie płacić...

zachowujesz się tak jak moja szwagierka, która po zajęciach fitness potrafiła
          zjeść 4 pączki w drodze do domu :)

pozdrawiam
          • Gość: Darek Re: ja i tak czegoś nie rozumiem ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 13:56
            Tu nie chodzi o to ze ktos chce zap.... bo 8 zl wysylka tylko kupujac w ich
            sklepie internetowym masz dodatkowo duzo lepsze ceny niz pojdziesz i kupisz od
            reki w sklepie.
    • Gość: he Re: Czy kupowal ktos w sklepie internetowym SFERI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 10:59
      Ja ostatnio kupilem - towar byl ok ale czekalem 4 dni - jestem srednio
      zadowolony... taniej ale musialem dluzej czekac
    • Gość: tommi Re: Czy kupowal ktos w sklepie internetowym SFERI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 09:31
      Ja nie kupowałem i raczej kupować tam nie będę!
      • Gość: Lol Re: Czy kupowal ktos w sklepie internetowym SFERI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 19:21
        "Ja nie kupowałem i raczej kupować tam nie będę!"

Uuuu, na pewno firma przez to upadnie buehehe
    • Gość: cyf. czy ta reklama sferisu daje jakiws efekty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 19:26
      dodatnie czy ujemne
      to juz kolejny wątek bo chłopaczki sie nudzą z braku klientów
      • Gość: g Re: czy ta reklama sferisu daje jakiws efekty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 19:03
        a moze ty sie nudzisz wieśmacku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka