Gość: E! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 13:48 czlowieku zero... pojecia... gratulacje dla autora artykułu... chyba pszestane czytac gazete.. na mazowszu... eo! - kszyczom muzycy...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtek Re: WWO w płockiej Crazy IP: *.tvk.torun.pl 10.03.03, 16:09 cieszę się,że jest możliwość wydania opinii na temat artykułu. Jestem fanem kultury hip-hop'owej - nie uważam się za ćpuna, alkoholika, ślepo wpatrzonego w gwiazdy hip-hop'u głupka, który nie wie jak należy bawić się na imprezie. Nie uważam również, że zachowanie opisane w artykule to image każdego chłopaka w szerokich spodniach. Przypadki pijaństwa są charakterystyczne dla koncertów każdej subkultury - jeżeli ma Pani (kieruję się do autorki artykułu) inne zdanie, zalecam wybrać się od czasu do czasu na koncert (nie koniecznie hip-hop'owy), chociażby dla wzbogacenia wiedzy o muzyce. Opis występu zespołu WWO - nie odbiega ani formą ani kreatywnością od tekstów zawartych w Ich utworach. Moim zdaniem tak poważna Gazeta (z tradycjami) nie powinna się zniżać do poziomu tandetnych brukowców. Autor artykułu powinien albo zmienić zawód, albo pujść na studia, najlepiej dziennikarskie. Jeżeli będę jeszcze chciał poczytać "proste", extremalnie subiektywne brednie napisane przez dziennikarza, który nie ma zielonego pojęcia ani o dziennikarstwie ani o muzyce napewno zajrzę do Gazety Wyborczej. Tak na koniec: spostrzgawczości autora nie umknął absolutnie żaden element, oprócz tego, że była to IMPREZA "hip- hop non stop",na którym wystąpił również: Jeden osiem L, Illuminacja, Raprezentacja, a nie KONCERT WWO. Czy wynika to z braku profesjonalizmu, czy też z lekceważącego podejścia do "CHŁOPAKÓW"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mass:mix Re: WWO w płockiej Crazy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 16:41 Chyba Pani redaktor podpadla fanom hiphopu pomimo wynotowania textow piosenek ktore zajelo Pani ze dwa dni ten caly artykul jest do d...!!! Bylem na tym koncercie i nie jestem nastolatkiem i uwazam ze ludzie bawili sie bardzo fajnie. A to ze mlodzi ludzie cpaja i pija to nie wina muzyki lepiej niech nasze miasto jakos zagospodaruje czas tym wszystkim mlodym ludziom a nie tylko krytukuje!! Co oni maja robic po szkole?? Skoro placowki kulturalne w plocku to tylko figurujace na mapie obiekty zmkniete dla szerszego grona mlodych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gMurA Re: WWO w płockiej Crazy IP: *.pl / 192.168.1.* 26.03.03, 19:05 nie mam czasu bo bym Ci pojechał!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Roguski Re: WWO w płockiej Crazy IP: *.tvk.torun.pl 10.03.03, 17:21 w rozmowie telefonicznej ze mna Pani Agnieszka Ciesiulska mowila, ze impreza bardzo się jej podobala i dobrze sie tam czuła .Opowiadalem, ze zabawa przebiegała w niesłychanie spokojnej i tolerancyjnej atmosferze. Mowiac "wynudzilsmy sie" mialem na mysli Nas czyli obsługe organizacyjną( opieka nad zespolami, kolejnością występów, sprawdzaniu biletow ) oraz ochroniarzy, ktorzy ani razu nie interweniowali. Stali bywalcy koncertow nie tylko hip-hopowych ale i rockowych muszą przyznać, że taka atmosfera na imprezach masowych jest niezwykle rzadka . Dlatego rano przeglądając Gazetę moje zdziwienie było ogromne . Pani Agnieszka opisuje pojedyncze przypadki nieszkodliwego zachowania kilku osób, które w euforii (witając swoich idoli ), bądz koncertowej gorączce zachowywaly sie "niestosownie". Opisom tym towarzyszą częste cytaty zaczerpnięte z twórczości zespołu WWO. Nie chce poddawać ich komentarzowi, gdyż jest to "twardy język ulicy" i zarówno na nim, jak i na frustracji społecznej opiera sie kultua hip-hop w Polsce. Mam jednak wrażenie, że duża ilość przytoczonych cytatów nie ma na celu przedstawienia twórczości i refleksji nad stroną artystyczną koncertów a jedynie uwydatnienie negatywnego, zdaniem autorki , zachowania młodzieży . Temu też służa opisy typu "tony papierosów" czy "tony pustych butelek i kufli po piwie" W opinii mojej oraz znanych mi uczestników zabawy HIP HOP NON STOP była jedną z niewielu imprez na której można zachowywać sie swobodnie jednocześnie czując sie bezpiecznie . Przez formułe tych koncertów, jako organizatorzy, staramy sie promować lokalne zespoły, dla których niejednokrotnie występ stanowi uwieńczenie dlugich prac nad materiałem nagraniowym i jedyny kontakt z szerszą publicznością, dziennikarzami lokalnych gazet, sponsorami oraz lokalnymi i ogólnopolskimi telewizjami . Pani Agnieszka zapomniała dodać, że oprócz komercyjnego zespołu WWO, koncertowały również +KWA, Jeden Osiem L (Płock) , Raprezentacja (Włocławek), Iluminacja (Kraków). Autorka artykułu nie wspomniała również o 500 osobach, które do samego końca bawiły sie doskonale . Wydaje mi się, że największe wrażenie na autorce odniósł stan łazienek w Crazy . Niestety na każdym koncercie , czy to w Crazy, w toruńskiej Od Nowie, czy w warszawskiej Proximie, po tym jak w przeciągu paru godzin lazienki odwiedzi kilka tysięcy osób, wyglądają one nieestetycznie . Chciałbym również przypomnieć, że HIP HOP NON STOP(poprzednia forma HIP HOP MELANZ) w plockiej Crazy była czwartą z rzędu imrezą, której patronem prasowym była Gazeta na Mazowszu. Zdaniem orgaizatorów oraz uczestników impreza z dnia 8 marca niczym nie rózniła się od poprzednich . Zyczyłbym sobe również aby muzyka i kultura hip- hop opisywana była w obiektywny sposób. Prześmiewczy artykuł Pani Agnieszki nie spełnia tego kryterium. Muzyka zespołu WWO niesie przesłanie a jej forma najlepiej dociera do współczesnej młodzieży (przytaczane, najostrzejsze teksty pozbawione kontekstu - tracą sens). Opis mocno umalowych, nienormalnie ubranych dziewczyn również wydaje się przesadzony a stosowanie kontrastów: " Umywalki do połowy wypełnione są papierosami, paczkami po papierosach, kuflami po piwie. Woda leje się non stop. Biała terakota jest czarna. - z przytoczoną na końcu moją wypowiedzia opisującą liczbę uczestników zabawy i poziom bezpieczeństwa - było świetnie" wydaje się mocno naciągany . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsar Re: WWO w płockiej Crazy IP: *.noname.net.icm.edu.pl 10.03.03, 17:36 Calkowicie zgadzam sie z p. Roguskim. Nie jestem wielkim entuzjasta hiphopu, bylem na kocercie i uwazam, ze artykul jest mocno tendencyjny i co tu duzo gadac niesprawiedliwy. Publicznosc bawila sie wspaniale, bylo bezpiecznie, co rzadko zdarza sie na masowych imprezach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeDe Re: WWO w płockiej Crazy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 22:12 pani Rogólska to niech hapie dzide :)) ona sobie swoje a my swoje, co sie ludzie dziwicie? ona juz stara jest, nie rozumie... żal mi tylko tego że tyle lat na studiach dziennikarskich a ona ni chu ja potrafi pisać ajkie kolwiek artykuły, powiem tak: weź sie pani do roboty, pojmujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: WWO w płockiej Crazy IP: *.man.olsztyn.pl 11.03.03, 20:02 Po przeczytaniu artykułu Pani Ciesiulskiej nasunął mi się wniosek, że w zamyśle miał mieć raczej charakter dydaktyczno-moralizatorski, bo na pewno nie był relacją z konceru. Osobiście sobotnią imprezę uważam za niezwykle udaną. Nie rozumiem tak wielkiej konsternacji odnośnie tekstów jednego z wystepujących zespołów. Nie trzeba być chyba znawcą, żeby orientować się w tematyce muzyki hip-hopowej i ilości padajacych tam przekleństw. Może sprawa byłaby prostsza, gdyby teksty były np. anglojęzyczne - tam bluźnierstwo nie razi. Poza tym, czy wulgarne epitety są "domeną" jedynie hip-hopowych piosenek? "Tony papierosów, kufli, puszek po piwie" - nie wizualizuje to wiernie sobotniej imprezy, a tak nawiasem mówiąc - nie był to koncert muzyki poważnej, gdzie widownia cały czas zajmuje miejsca w rzędach. Jestem stałym uczestnikiem tego typu imprez w płockim Crazy i nigdy nie spostrzegłam tych wszystkich, nota bene "wynaturzeń", bo sposób w jaki opisany był przebieg konceru na to wskazywał. Abstrahując od subiektywnych refleksji - impreza była naprawdę udana i życzę sobie i wszystkim jej zwolennikom jak największej ilości koncertów tego typu w przyszłości. Myślę, że konkluzja jest prosta - przy wyborze miejsca, do którego planujemy iść, powinniśmy kierować się własnymi upodobaniami i zadawać sobie sprawę z tego, co możemy tam zastać. Pamiętajmy też o obiektywiźmie i tolerancji dla "zjawisk", które nie trafiają nam w gust. W końcu nie wszyscy, całe szczęście, muszą preferować to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: WWO w płockiej Crazy IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 16:13 wiec powiem jak reszta ze artykul nie przypadl mi szczegolnie do gustu!malo powiedziane owa Pani ktora podobno jest dziennikarka z papierkiem kursu zaocznego ESKK przedstawila sobotnia impreze jak przepis w gazecie "Gotuj z nami".nie napisala nic nowego cytujac teksty utworow,ale coz moze chciala napisac spiewnik przy ktorym zabawiala by rodzine w letnie wieczory!wracajac do konkretnrj imprezy to bylo swietnie,piwo bardzo dobre!,a to ze owej Pani przeszkadzal fakt papierosow lezacych na podlodze to prosze zamiat pisaniem "sciekow" zajac sie organizacja popielniczek na imprezy masowe!!!jezeli nie hip hip to prosze uczeszczac na napisany kwiecistymi slowami jezyk "muzykow" z branzy disco-polo...napewno bedzie super!!!ale wtedy moze jakis pan z "cynkowkami" wpasc Pani w oko!A moze jak co tydzien byla Pani nastawiona na disco w "Crazy" a tu koncert i co dol!!! prosze sie nie martwic nastepna dyskoteka juz w ta sobote!MILEJ ZABAWY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ines Re: WWO w płockiej Crazy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 09:51 Zgadzam się całkowicie z przedmówcami.Cały kocert ukazała pani karykaturalnie,widać,ze jest pani jedną z osób,nie rozumiejących w ogóle tej kultury,czy słuchała pani kiedykolwiek CAŁEGO utworu np.WWO.Wydaje mi się,ze nie.Nie wiem,co chciała pani osiągnąć,może to,że rodzice jakiejs osoby, nie pozwola więcej więcej na wypad tego typu,bo uwierzą w ten stek bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sadoś WWO w płockiej Crazy IP: *.visp.energis.pl 14.03.03, 16:25 Witam... Jak przeczytalem Pani "artykuł" to przyszły mi na myśl słowa Zip Składu..."Komedia z elementem tragedii.." Komedia bo można sie tylko śmiać ze steku bzdur jakie PANI napisała a tragedia to poziom artykułu i strach ze moze Pani po raz kolejny przestraszyć nie tylko moich rodziców co się dzieje na imprezach gdzie panuje HIP HOP. Od 6 lat słucham hip-hopu (mam 20 lat) i ta kultura to moje codzienne życie wyrażone poprzez zachowanie,myślenie i omijanie takich osób jak Pani,Pani Agnieszko. Byłem na Imprezie Hip Hop Non Stop a nie koncercie TYLKO WWO (Pozdrawaim przedmówcę Wojtka)występowały równiez inne składy hip hopowe których nie mam okazji słuchać codziennie lecz Pani zupełnie pomineła fakt ze na scenie oprócz WWO wystąpili takze +KWA ,1-8 L,Raprezentacja oraz krakowska formacja-illuminacja ale możliwe ze Pani o tym nie wie skoro spory kawałek "artykułu" to zobrazowanie stanu łazienek podczas imprezy,imprezy jakich mało w naszym szarym miasteczku,było świetnie ale ...zawsze trafi sie jakiś pismak który świetną zabawę potrafi zamienić w "spotknaie mentu społecznego". Opisywanie imprezy jako koncertu w TONACH PUSZEK PO PIWIE I PAPIEROSÓW to gruba przesada. Owszem trafiło się pod nogami parę niedopałków i puszek po piwku ale nie demonizujmy sprawy. Pisze Pani o młodzieży.."są na hip hopowym topie więc teksty wypada znać co do słowa..."- spotkałem na tej imprezie osobę która z hip hopem ma tyle wspólnego co Pani z dobrym artykułem,pytał się mnie w kilkunastu momentach co oznaczają poszczególne słowa,zwroty bo nie słucha na codzień HipHopu,spodobało mu się. Dziewczyny opisuje Pani jako wystrojone laleczki które nie przyszły na impreze by dobrze sie pobawic ale tylko po to aby pokazać "szerszej publicznośći "mocny makijaż i jakie to ich ciała mają zalety . Twierdzi Pani ze wykonawcy bluznią co wers.owszem zdarzająsie niecenzuralne słowa ale po prostu przekaz hip hopu jest mocny i bez żadnych ogródek opisuje naszą szarą codzienność,co trafia do młodzieży bo sami widzą to na codzień.Poza tym utwory Hip Hopowe to nie plastikowe skakańce pod tytułem "marian kocha izę z piętego piętra". Zastanawiam się dlaczego Pani "przeszła obok koncertu".Najłatwiej byłoby powiedzieć ze jest Pani blondynką ale to zachowanie z mojej strony co do Pani oraz innych blondynek byłoby delikatnie mówiąc niemiłe a wręcz chamskie. Naprawdę Życzę Pani jak najwiecej tak bezpiecznych i udanych imprez jak ta w Crazy. Co do ochrony to byłem bardzo zaskoczony na wielki plus:uprzejmi,pomocni.Nawet jeden z Panów ochroniarzy z usmiechem na twarzy i bez zadnego protestu wpuścił mnie na scenę abym mógł zrobić Dj-owi Deszczu Strugi zdjęcie. Co do Pani następnych relacji z koncertów to wątpię czy da Pani radę:))) Pozdrawiam przedmówców a szczególnie Tych dla których Hip Hop to nie tylko muzyczka lecz coś więcej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietakot Re: WWO w płockiej Crazy IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 20:59 zamiescilam juz jeden watek na temat artukulu pani A ale tu powtorze jeszcze raz co mam do powiedzenia: artykul to kompletna porazka, zalosne ze dziennikarka podeszla do sprawy z tak ogromna neiznajomoscia tematu. Zalosne! i przykre, bo na oficjalnej stronce wwo.pl umieszczono artykul pani A w dzile Buble nie musze chyba wyjasniac dlaczego. Bylam na tym i nei tlko koncercie hiphopowym w crazy i to co napisala pani C jest..brak mi slow.Niech pani lepiej przestanie pisac bo nikomu to na dobre nei wyjdzie a juzz napewno nei rzyspozy pani slawy czy powazania. wiecej kultury!! Odpowiedz Link Zgłoś
zenobius1 Re: WWO w płockiej Crazy 24.03.03, 09:46 Gość portalu: kobietakot napisał(a): > zamiescilam juz jeden watek na temat artukulu pani A ale tu powtorze jeszcze > raz co mam do powiedzenia: artykul to kompletna porazka, zalosne ze > dziennikarka podeszla do sprawy z tak ogromna neiznajomoscia tematu. Zalosne! i > > przykre, bo na oficjalnej stronce wwo.pl umieszczono artykul pani A w dzile > Buble nie musze chyba wyjasniac dlaczego. Bylam na tym i nei tlko koncercie > hiphopowym w crazy i to co napisala pani C jest..brak mi slow.Niech pani lepiej > > przestanie pisac bo nikomu to na dobre nei wyjdzie a juzz napewno nei rzyspozy > pani slawy czy powazania. wiecej kultury!! czy pani redaktor A.C.obejrzała "Ósmą milę". Jeżeli tak i jeżeli jeszcze rozumie angielski to ma materiałów o upadku młodzieży i złych wzorcach na kilka najbliższych miesięcy. To tyle złośliowści bo o artykule nie chce mi się nawet pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chu chu reagge Re: WWO w płockiej Crazy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 13:43 ...tyt...o mam włączony dyktafon na koncercie ciekawe po co ? Hmm ten absurd śmierdzący prostotą ubrany w tak poważną rzadową gazetę jaka jest Wyborcza jest kolejnym dowodem na to że ludzie nie mając pojęcia zabierają się za sfery dla nich trudno dostepne i nie podlegające pod świadome rozumowanie.Inteligencja kolejny raz dowodzi co ludzi z "lepszego świata" wiedzą na tematy proste ?? Gówno tak samo jak bez namysłu je robią w klozecie tak samo bez namysłu pisza recenzje.Pozdrownienia dla dla autora artykułu i oby tak dalej.Ludzie potrzebują faktów które są odbiciem w krzywym zwierciadle głowy autorki i fakt że nie była na koncercie tylko zdawał jej relacje fotograf z koncertu świadczy o tym jakie jest prawdziwe zainteresowanie autorki owym światem i kulturą i której sama wie tyle ile o penisie w stanie wzwodu...Doowutchyalike..iTobyBylnaTyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portal Re: WWO w płockiej Crazy IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.03, 02:34 polski hiphop sie na huj nadaje muzycznie dno tylko jakis tam bicik basik i tło a tekstowo porażka na maksa czy ci ludzie widza tylko na czarno to co sie dzieje do okola?? spiewaja ze kasa szczescia nie daje a sami sie rozwalaja luksusowymi furami i te teksty ze zostana do konca zycia z hip hopem hehe ciekawe jak jeden z drugim bedzie sie musial sam utrzymac a plyty hip hop przestana sie sprzedawac co wtedy powiedza hiphop bez watpienia jest zjawiskiem na skale masowa jak kiedys punk czy heavy metal ale to wszystko jakos ucichlo tak tez sie stanie z hip hopem a na koniec nie oszczedze to co prezentuje wiekszosc ludzi sluchajacych tej muzyki to dno dno i jecze roz dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIT_RWcrew Re: WWO w płockiej Crazy IP: *.cable.mindspring.com 27.06.03, 01:02 Pani Agnieszko radze zmienic prace bo do tej sie pani kompletnie nie nadaje pisze Pani o rzeczach o ktorych nie ma zielonego pojecia a tak nawiasem mowiac gdzie w tym artykule obiektywizm dziennikarski czyzby opuscilo sie ten wykladzik :) Odpowiedz Link Zgłoś