Dodaj do ulubionych

Minibrowar w hotelu płock

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:48
kosztował ktos piwka z tego browaru? jakie ceny?
i dlaczego piwo nazywa sie Krakowskie?
pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: aaaaa Re: Minibrowar w hotelu płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:54
      Bo szefem hotelu jest Czesław krakowski
    • Gość: Dermo Re: Minibrowar w hotelu płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:00
      Autor tekstu: ART
      Tekst zaczerpnięty z portalu www.browar.biz

Ostatnia sobota lipca to kolejny szczęśliwy dzień dla piwoszy miłujących
      różnorodność piwną. Oto w Płocku otworzył swe podwoje kolejny w naszym kraju
      minibrowar restauracyjny.

Z inicjatywą wyszedł p. Czesław Krakowski prowadzący dotychczas w centrum miasta
      hotel (Hotel Płock). W przyhotelowym lokalu napijemy się obecnie trzech gatunków
      piw warzonych na miejscu. Kompletne wyposażenie browaru dostarczyła belgijska
      firma CoEnCo. Sercem minibrowaru jest silnie zautomatyzowana warzelnia - model
      250 SR. Pozwala na uwarzenie dwóch warek w czasie 8-10h. Szacunkowa maksymalna
      moc produkcyjna tego systemu to 1250hl rocznie. Piwa dostępne w płockim browarze
      nazwano (dość kontrowersyjnie) od nazwiska właściciela - Krakowskie (Jasne,
      Ciemne i Ciemne Mocne). Są to piwa górnej fermentacji. Lokal zaprasza na swe
      piwa codziennie od godziny 14.00.

Liczyłem na to że z p. Krakowskim uda mi się zamienić kilka słów na temat
      dodatkowych szczegółów, ten jednak chyba przestraszył się gdy wyznałem, iż chcę
      opisać jego przedsięwzięcie w serwisie internetowym. Szkoda. Nie zamierzam
      lamentować z tego powodu i zapraszam do skosztowania "ejli" z Płocka.

Pinio74 napisał na forum:

Pierwsza wizyta, a właściwie zwiad dokonany.
      Browar nazywa się Browar, a właściwie tak nazywa się pub, w którym piwo jest
      sprzedawane. Mieści się na rogu budynku Hotelu Płock, na ul. Jachowicza 38
      (współne wejście z bankiem, do banku na prawo, do Browaru na lewo i w dół). 2
      pomieszczenia raczej nie za duże, z wystrojem piwnicznym, instalacja belgijska i
      takież podobno receptury piw. Otwarcie nastąpiło w sobotę, piwo podawane jest w
      pokalach o pojemności 0,3 i 0,5 l.
      Warzone są następujące piwa:
      1) Krakowskie Jasne, alk. 5,5%
      2) Krakowskie Ciemne, alk. 5,8%
      3) Krakowskie Ciemne Mocne, alk. 6,8%.
      Powyższe parametry podał mi barman i z dodatkiem "około" więc nie jestem ich w
      100% pewny.
      Ceny:
      Jasne: 5 zł za 0,5 l, 3 zł za 0,3 l
      Ciemne: 5 zł za 0,5 l, 3 zł za 0,3 l
      Ciemne Mocne: 6 zł za 0,5 l, 4 zł za 0,3 l.
      Zapewne zapytacie dlaczego piwo nazywa się Krakowskie, a nie np. Płockie,
      odpowiedź jest bardzo prosta: od nazwiska właściciela tego przybytku.
      Wczoraj z braku czasu skosztowałem jedynie jasnego. Było to piwo koloru starego
      złota, o dość mocnym nachmieleniu. Bardzo mi smakowało.
      Lokal czynny od godz. 14 do ostatniego klienta.
      • Gość: akcyza Re: Minibrowar w hotelu płock IP: *.c154.petrotel.pl 20.09.06, 22:04
        Czy właściciel ma pozwolenie na warzenie piwa i sprzedaż???
    • Gość: alfa REK LAMA, do kasacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:08
      nie wiedziałem ze tam ubeki przesiadyją
    • Gość: Wow Re: Minibrowar w hotelu płock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:46
      Krakowski spier...laj z forum To miasto ma 10 wieków i zasługuje na poważnego
      wykształconego prezydenta i mądrych radnych a nie karierowiczów wywodzących się
      z prymitywnych chałup prostaków To jest XXI wiek Zjednoczona Europa i Era
      Wrodzonego Intelektu a nie wsiowego awansu z gminnych struktur partyjnych
      którym słoma nie wyszła z butów Ta uwaga dotyczy 99% miernoty rady miasta To
      wstyd że w radzie miasta przewodzi motłoch i prymityw z wiejskich szkółek
      GDZIE PODZIAŁY SIĘ ELITY???????????????????????
      • Gość: piwosz Re: Minibrowar w hotelu płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:08
        piwo obrzydliwe i niedowarzone Wsrod nielicznych konsumentow wiekszosc to byli
        pracownicy tzw. Wojewodzkiego Urzedu Spraw Wewnetrznych Nie polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka