jarioo 22.11.06, 11:19 Witam! Czy ktoś z forumowiczów orientuje sie na jakim etapie jest budowa galerii. Co wydarzyło sie na nadzwyczajnej sesji Rady Miasta i kiedy można się spodziewać jakichś nowych wiadomości i decyzji w sprawie jej budowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad_wp Re: Galeria Podkowa 22.11.06, 11:28 Podkowy pewnie nie będzie, kupcy nie wyrazili zgody a w tym mieście to oni rządzą. Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, niedaleko powstała właśnie Galeria Namiot. Można robić zakupy na uklepanej ziemi i płacąc w kasach na baterie. Czyż to nie wspaniałe? Odpowiedz Link Zgłoś
jarioo Re: Galeria Podkowa 22.11.06, 12:33 Najgorsze że to już 3 jarmark w centrum miasta. Dziwi mnie tylko to jakim cudem psełdobiznesmeni zdołali zablokować taką inwestycję. Ja jednak jestem optymistą i mam nadzieję że w koncu powstanie galeria w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Galeria Podkowa 22.11.06, 16:53 Należy pamiętać, że umowa na budowę Galerii Podkowa jest wciąż w mocy, firma dzierżawi teren (z tego powodu C.H. Namiot nie postawiono przed teatrem), a w artykułach prasowych wciąż pisze się o "miejscu w którym ma powstać Galeria Podkowa" czy też "niedługo ma rozpocząć się tam budowa centrum handlowego". Ja podchodzę do sprawy neutralnie, z lekką przewagą pesymizmu (ma to swoje zalety). P.S. Konrad, świetny tekst z tą uklepaną ziemią i kasami na baterie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Galeria Podkowa 22.11.06, 17:57 Wiedzę na ten temat zaczerpnąłem z któregoś z Kurierów Mazowieckich, gdzie pokazywali to cudo. Może zabrzmi to nieprawdopodobnie, może śmiesznie ale podobno każdy z kupców ma sobie sam zapewnić podłogę :-))) Inaczej będą handlować właśnie na klepisku, poza tym prądu jako takiego ma nie być bo od razu pojawią się czajniczki czyli kolejny pożar. Ogrzewania też ma nie być, skroplona para wodna spod "dachu" będzie kapać kupcom i ich klientom na głowy. I żeby było jeszcze tragiczniej to podobno ten namiot po doprowadzeniu Taygera do stanu używalności ma na stałe stanąć przy Rembielińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Galeria Podkowa 22.11.06, 18:10 Kolejny wspaniały pomysł. Zamiast zbudować drugą bliźniaczą wiatę jak ta istniejąca (która sama w sobie jest całkiem niezła) postawią tam namiot i będziemy mieli natępny odpust. Ciekaw jestem gdzie ci ludzie mają gust i poczucie smaku skoro im takie koszmarki nie przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Galeria Namiot 23.11.06, 10:02 Płock to wspaniałe miasto w którym sportowców z Europy straszy Blaszak Arena, nadodatek w handlu tę rolę będzie pełniła Galeria Namiot. Z prądem, klepiskiem, posadzką we własnym zakresie wszystko prawda a wiecie ile ratusz miesięcznie odprowadza do Rynexu za 1 m kwadratowy za te cudo? 50 ZŁOTYCH POLSKICH za metr!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.jed Re: Galeria Podkowa 27.11.06, 16:32 Nie miasto odprowadza 50zł tylko my. Brawo baranie Milewski. A co do Galerii Podkowa to Polimeni chce zrezygnować z obiecanego tunelu, czyli przetargowy przekręt, więc być może przetarg można unieważnić- takie moje gdybanie, nie znam prawa. Ja osobiście wolałbym w centrum Hortex połączony z Przedwiośniem jak to pierwotnie zakładano i Galerię Wisła na Podolach. Przed teatrem podziemny parking a na powierzchni zieleń, fontanna itp. pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: Galeria Podkowa 29.11.06, 13:34 Rzeczywiscie, to byloby niemalze optymalne rozwiazanie. Do tego dodalabym jeszcze galerie na terenie manhatanu i wykorzystanie mlyna. Przeciez dwa jarmarki (na Krolewieckiej i Rembielinskiego) wystarczylyby, zwlaszcza, ze sa one jakos ucywilizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Galeria Podkowa 29.11.06, 19:40 Z tego co pamiętam tunel pojawił się dopiero w momencie negocjowania szczegółów, już po konkursie. Tak więc jego brak nie będzie chyba stanowił bezpośredniej podstawy do zerwania umowy, najwyżej trzeba będzie w inny sposób rozwiązać organizację ruchu. Ale to tylko takie moje przypuszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Galeria Podkowa 27.11.06, 23:09 Wszystkie karty (polityczne) na najbliższe 4 lata rozdane. Na fotelu prezia został Milewski, w radzie koalicja która raczej nie powinna blokować jego pomysłów. Ciekawe czy w tej sytuacji kwestia GP odżyje ... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Galeria Podkowa 27.11.06, 23:18 GP wciąż żyje - w wizji "Płock 2011". Najważniejsze, że odsunięto od władzy Nasze Miasto, to mogła być największa przeszkoda w powstaniu tego obiektu. Trzymam kciuki z nadzieją na pozytywny obrót sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jarioo Re: Galeria Podkowa 28.11.06, 11:47 Jak bedziecie mieli jakieś nowe wiadomości dotyczące tej inwestycji to piszcie na forum. Trzymam kciuki za tą galerię. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Galeria Podkowa 28.11.06, 12:11 Uwierz mi jeśli tylko ktoś coś będzie wiedział to się tym pochwali :) I cieszy mnie to że jest nas, zwolenników Podkowy coraz więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Galeria Podkowa 07.12.06, 18:28 Galeria Podkowa jest chyba wciąż realna, bo dowiedziałem się że na środku budynku byłego dworca będzie niedługo montowany wielki na dwa piętra ekran LED typu videowall, który posłuży do wyświetlania filmów i animacji reklamowych. Wygląda na to, że ktoś inwestuje już teraz aby później sprzedawać reklamy, gdyż widzi szansę na atrakcyjne centrum miasta z prawdziwego zdarzenia. To tylko takie moje przypuszczenia, ale coś w tym chyba musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Galeria Podkowa 07.12.06, 18:54 Hmmm nie sądzę, żeby miało to jakiś związek z Podkową. Chociaż oczywiście mogę się mylić, ale jeśli inwestor chciałby sprzedawać jakieś reklamy to raczej powiesiłby tego videowalla u siebie czyli na Podkowie. Tak czy siak bardzo dobrze że coś się dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Galeria Podkowa 07.12.06, 19:27 Nie to miałem na myśli. To ktoś zupełnie nie związany z Podkową. Jednak skoro inwestuje ogromne pieniądze w taką reklamę to może chce zaklepać miejscówkę, gdyż liczy na tłumy ludzi którzy po wybudowaniu Podkowy będą jej odbiorcami. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Galeria Podkowa 07.12.06, 20:54 I bez Podkowy tam się przewijają tłumy ludzi :-) W końcu to samiusieńkie centrum miasta! Choć na pewno gdy Podkowa powstanie efekt "tłumu" będzie znacznie większy... Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Galeria Podkowa 07.12.06, 21:48 stuntman, konrad_wp, nie macie ochoty spotkać się gdzieś na piwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Galeria Podkowa 07.12.06, 21:51 Gdybym tylko był w Płocku to zawsze :-) A tak to pewnie dopiero na święta zjadę... Odpowiedz Link Zgłoś
jarioo Re: Galeria Podkowa 08.12.06, 16:04 Pamietam juz jedna tego typu reklame w Płocku, znajdowala sie przy samym PSS- sie na skrzyżowaniu Bielskiej i Kobylińskiego. Fanja rzecz ale dlugo nie postala bo często się psula. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Galeria Podkowa 08.12.06, 17:00 Tamta reklama była monochromatyczna i raczej nie LEDowa. Tutaj ma być full kolor i zapowiada się na większą. Poza tym takie tablice funkcjonują np. na meczach, a niedawno ekran LEDowy (tylko mały) pojawił się chociażby we Włocławku przy krajowej jedynce. Nie ma możliwości nie zwrócić uwagi! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jarioo Re: Galeria Podkowa 04.04.07, 15:34 Dziś składali to reklame LED na budynku byłego dwarca PKS. Szczerze spodziewalem się ze bedzie wiekszych rozmiarów, ale i tak nie jest najgozej. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Galeria Podkowa 04.04.07, 17:20 No właśnie wróciłem i też chciałem tego samego niusa zapodać :) Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Galeria Podkowa 04.04.07, 23:07 Właścieciel myślał, że reklamodawcy przyjdą z Galerii Podkowa, chyba się przeliczył, bo nic z tego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Galeria Podkowa 07.04.07, 10:06 Zobaczcie sobie wizualizację tego ekranu: www.promocjavia-art.pl/ekrany/dioda_plock.htm Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Galeria Podkowa 07.04.07, 10:14 Zrobiliby coś z elewacją tego budynku bo to aż wstyd ... a ten ekran wygląda na nieduży, ale na pewno uatrakcyjni dworzec wizualnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Galeria Podkowa 08.04.07, 01:02 www.plock24.pl/cpg/cpg/albums/userpics/10020/DSC03236.JPG Odpowiedz Link Zgłoś