Dodaj do ulubionych

Harry Potter dla wszystkich

28.11.06, 19:29
Nie lepiej przeczytać książkę w oryginale? Korzyść podwójna, bo przyjemność
lektury połączona z nauką języka. A język się przyda, kiedy za kilka po
skończeniu studiów dzisiejsi gimnazjaliści będą szukać pracy w Wielkiej
Brytanii. ;-))
Obserwuj wątek
    • Gość: Damian_Kazak Re: Harry Potter dla wszystkich IP: *.c149.petrotel.pl 28.11.06, 19:35
      Hehe być może ma Pan rację. Język w Wielkiej Brytani nam się przyda. Ale w tej
      chwili chcielibyśmy przeczytać książkę nie wiedząc co się w niej stanie i
      przeczytać ją w języku polskim.
      • Gość: kuzio Re: Harry Potter dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:38
        Fakt, język przyda się w Wielkiej Brytanii, USA i w większośći krajów świata,
        ale ja chciałbym pozostać i pracować w Polsce, a najchętniej w rodzinnym Płocku
    • Gość: mamilda Harry Potter dla wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:45
    • Gość: venture Harry Potter dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:24
      NO NO NO Kazik dałeż czadu <lol2> hehe tylko troche to naciągane:D
    • Gość: Krzysiek Re: Harry Potter dla wszystkich IP: *.c243.petrotel.pl 29.11.06, 10:48
      Oryginal jak najbardziej.
      Ale osobiście uważam ,że ta książka nie jest odpowiednia dla młodzieży i nie
      wiem po co ten szum wokół niej. BZDUUURA
      • Gość: czytelniczka Re: Harry Potter dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 20:03
        Ciekawe dlaczego? "Harrego" czytamy rodzinnie od samego początku. Podoba się
        zarówno moim (dorastajacym) dzieciom, jak i mnie. To piękna historia o
        przyjaźni, pierwszej miłości, ale także o trudnych, czasem okrutnych sprawach
        dziejących się wokół nas. Nie rozumiem tej negacji, której nie doczekała się na
        przykład ociekająca krwią trylogia Tolkiena. Jęśli wg Ciebie nie jest to
        lektura odpowiednia dla młodzieży, to proponuję także wycofać z literatury
        historię o Czerwonym Kapturku.
    • Gość: Mara Harry Potter dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 12:35
      Ja ich znam! Ja ich znam. ;D
      Dobra, nie robię siary. ;P
      Venture już wystarczy.
      Akcja jak najbardziej potrzebna.
      I do tego mądrego Pana - nie każdy umie na tyle język żeby to przeczytać.
      n/c...
      Trzeźwe spojrzenie jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
      • Gość: Kamyk Re: Harry Potter dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 18:41
        Ja też ich znam i się nie chwalę! ;D
        A co do tego "mądrego Pana" to się zgadzam... :ip:
    • Gość: G. Harry Potter dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 16:20
      Fajnie, że udało się Wam przebić. Gratuluję i mam nadzieję, że GW zamieści to w
      wydaniu ogólnopolskim. Dobrze by było:PP
    • Gość: Harry :) Harry Potter dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 17:03
      Tak tak racja popieram tą akcję i sam staram się w nią zaangażować , to swietny
      pomysł.
      Viva la SzRII
    • Gość: Lajla Re: Harry Potter dla wszystkich IP: *.c154.petrotel.pl 29.11.06, 18:46
      ostro!!!a może byście podali adres strony, na której jest petycja w tej
      sprawie. Ale Kazik dobrze, że robisz szum. Może w końcu ktoś sie tym zajmie:)
    • Gość: Taida Harry Potter dla wszystkich IP: *.68.81.19.ostrow81.tnp.pl 30.11.06, 14:51
      Bardzo fajnie jest zobaczyć Administratora Kazika;) Szacunaczek i pozdrówka;P
      A co do akcji, to dobry pomysł z ta premierą, tylko akotrzy nie będą mogli byc
      we wszystkich miejscach premier(co prawde do Polski i tak nigdy nie
      przyjadą:P). I dlatego powinni być w Angli gdzie powstała książka o Młodym
      Czarodzieju;)
    • Gość: Zdobyl Re: Harry Potter dla wszystkich IP: *.master.pl 10.12.06, 19:51
      Ja na przykład mogę sobie przeczytać to po angielsku ale mój 10-letni brat już
      nie... I tu pies pogrzebany :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka