ollotomi 28.11.06, 21:06 www.dom-pik.pl/index.php?option=content&task=view&id=13&Itemid=28 jak wam się podoba wedlug mnie ladny ale za niski wedlug mnie powinien miec co najmniej 5 kondygnacji zeby nie zalamywac wysokosci zabudowy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad_wp Re: nowa inwestycja PIK-u 28.11.06, 21:46 kurczę, mam dokładnie takie samo zdanie - jest co najmniej o dwie kondygnacje za niski :/ szkoda bo architektura całkiem całkiem. fajnie że kolejna "dziura" w centrum zostanie zabudowana... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: nowa inwestycja PIK-u 28.11.06, 22:01 O tak, zdecydowanie za niski! Sama architektura spokojna i elegancka, chociaż zabrakło jakiegoś supernowoczesnego detalu, który przyciągnąłby uwagę. Generalnie podoba mi się ale przydałaby się szczypta ekstrawagancji. Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: nowa inwestycja PIK-u 01.12.06, 15:12 zniknie kolejne klepisko z centrum miasta budynek ładny niski pewnie ze względu na sąsiada (urząd skarbowy) Odpowiedz Link Zgłoś
gzeju Re: nowa inwestycja PIK-u 02.12.06, 00:58 A propos sąsiada... jeśli to będzie tej wysokości, to chyba ten niebieski badziew pozostanie w tej okolicy dominantą i taki nowy budynek niestety niewiele zmieni w obrazie tej części miasta... poza tym że wypełni lukę, która powinna być wypełniona. (Aczkolwiek budyneczek sam w sobie jest przyzwoity, taka średnia+ klasa lat 90-tych) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: nowa inwestycja PIK-u 02.12.06, 12:03 Gdyby nie było budynku Skarbówki za tym planowanym budynkiem to byłaby to totalna porażka i marnotrawstwo działki, z perspektywy Jachowicza wyglądałoby to jak w Pcimiu Dolnym - niski budyneczek w centrum miasta. A tak to przynajmniej jakoś się to będzie komponować... Odpowiedz Link Zgłoś
ollotomi Re: nowa inwestycja PIK-u 06.04.07, 14:40 dowiedziałem się dziś ze ten budynek bedzie wyższy o jedną kondygnację ale to i tak mało. dziwie sie inwestorowi tego budynku ze nie chce postawic wyzszego skoro dzis juz tam nie ma mieszkan ani biur choc zakonczenie tej inwestycji bedzie dopiero w koncu 2008 roku!! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: nowa inwestycja PIK-u 06.04.07, 14:45 Podejrzewam że w grę wchodzą tutaj ograniczenia planu zagospodarowania przestrzennego - pewnie budynek nie może zasłonić Urzędu Skarbowego albo coś w tym stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: nowa inwestycja PIK-u 06.04.07, 18:01 Ostatnio jak przejeżdzałem tamtędy, to widziałem na placu budowy koparkę. Czyżby już zaczęli? Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: nowa inwestycja PIK-u 06.04.07, 20:58 Chyba tak, też widziałem że coś tam jeździ po budowie, ale to zapewne tylko jakieś przygotowania. Co do koparki jeżdżącej po plac budowy to w tygodniu około 8 rano widziałem koparkę na placu (róg. Otolińska, Piłsudskiego). Tak czy inaczej, tablicy tam nie ma, wiec nie wiadomo, kiedy ten pusty plac w bardzo atrakcyjnym miejscu, zostanie zagospodarowany. Żeby tak jeszcze plac po mleczarni został zagospodarowany, było by już całkiem, całkiem na Jachowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: nowa inwestycja PIK-u 19.09.07, 15:13 Lada dzień budynek "wyjdzie" z ziemii, kończą się prace przy pierwszym budynku na Strzeleckiej, rośnie drugi. PIK obok to najdynamiczniej działający developer w Płocku. tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: nowa inwestycja PIK-u 19.09.07, 18:02 Przy placu pojawiła się również nowa tablica wizualizacyjna. Widać na niej, że budynek przy Skarbówce rzeczywiście będzie wyższy o jedno piętro względem wcześniejszego projektu. Sensowne posunięcie. Odpowiedz Link Zgłoś