kwisniewski 29.11.06, 16:17 video.google.pl/videoplay?docid=4461547710013122089&pr=goog-sl video.google.pl/videoplay?docid=289917931168421576&pr=goog-sl video.google.pl/videoplay?docid=-86604423067440028&pr=goog-sl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciek.zwany.jajem Re: Pamiętaj aby zyć!!!! 29.11.06, 17:00 Krzychu zlituj się. Napisz chociaż jedno zdanie co jest pod tymi linkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: Pamiętaj aby zyć!!!! IP: *.plock.mm.pl 29.11.06, 18:18 Szanowny Panie. Jest to film dokumentalny, ukazujacy rózne tematy życia naszego miasta. Tematem wiodącym jest pokazanie zbrodni niemieckich w Płocku. jest równiez temat koniecznosci pojednania miedzy narodmi niemieckimi i polskim. Nie ma innego wyjscia jak koniecznośc zycia w zgodzie z sąsiadami. fim powstał wiele lat temu. miał posłuzyc jako matka do zmontowania filmu przez fachowca. niestety Wydział kultury UM Płocka, zablokował montaż. Nie dał natomiast nic w zamian. Jak to zwykle w Płocku. poniewaz film jest długi, skompresowanie w jednej części , jak "Epilog 98", o gen. Z.Padlewskim, powoduje, ze bardzo obniża sie jakoś odbioru. filmy róznego rodzaju umieszczam w Googlach. Oczywiście istnieją w lepszej jakości.Dawałem do MMaz.ale tam czekaja na lepsze czasy a mogłyby posłużyc do odbioru przez internet dla osób potrzebujacych. to jest zadanie nie zrealizowane. Archiwum Akt Nowych nie wykazuje najmniejszych oznak zapotrzebowania na zbieranie choby tego , co ja pokazuje w Googlach. Chodza do roboty i maja spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.zwany.jajem Re: Pamiętaj aby zyć!!!! 29.11.06, 18:35 Szanowny Panie. Dziękuję za wyjaśnienia. Teraz wiem co kryje się pod linkami i z ciekawością obejrzę. Wyrazy uznania, że robi to Pan bezinteresownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: Pamiętaj aby zyć!!!! IP: *.plock.mm.pl 29.11.06, 18:47 dziekuję . wstawiłem teraz 4 i 5 częśc filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: Pamiętaj aby zyć!!!! 29.11.06, 19:38 Historia moich przodków, o również moja historia, którą trzeba cenić o czerpać z niej Tak zakończyła artykuł w "Tygodniku Płockim" nr 1725 pt. "Mój polski dziadek" opracowny przez Lenę Szatkowską na podstawie publikacji "Wspomnień rodzinnych" wydanej przez Ambasadę RP w Kiszyniowie. Czy patriotyzm polski dopiero widać z Anglii, Irlandii, czy jak w tym przypadku z Kiszyniowa? Czy w Polsce są obecnie patrioci? Czytając wpisy niektórych płocczan odnoszę wrażenie że brakuje lokalnego patriotyzmu, a jeśli jego brakuje na szczeblu lokalnym, trudno oczekiwać go w kraju. W tym samym numerze Wiesław Kopeć tak zaczął swój felieton "Co za kraj, w którym najpierw musi umrzeć dziecko, by ktoś zaczął myśleć o bezpieczeństwo w szkołach i o wychowanie całego pokolenia Co to za kraj w którym musi zginąć kilkudziesięciu górników, by szeroko otworzono oczy i dostrzeżono jak haniebnie firmy eksploatują woich pracowników, za nic nie majac ich życie i zdrowie..... itd" Zadaje sobie pytanie Co się musi stać by zaczęto pamiętać i szanować innych ludzi, co się musi stać by nie niszczoną pamięi historycznej lokalnej społeczności i Polaków. Azeby istniał naród musi mieć swoją historię, religię i terytorium który zwiemy Ojczyzną. Dla wielu Płocczan ojczyzną stała się Irlandi i Hiszpania, nadal prawdziwa historia Plocka jest znana nielicznym, a po wydłużonym czasie pracy tj 10,12 i więcej godzin dziennie za kilka złotych za godzinę nie zawsze jest siła na obowiązki religijne. zaow Chyba że patriotyzmem lokalnym nazwiemy kibicowanie na stadionie Wisły Płock część piąta video.google.pl/videoplay?docid=6701049394873848434&pr=goog-sl brakuje części czwartej, ale zapewne niedługo będzie. I ostatnie pytanie Co się musi stać by zapamiętano generała video.google.pl/videoplay?docid=22562139915884790&q=epilog Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: Pamiętaj aby zyć!!!! 29.11.06, 20:38 część 4 video.google.pl/videoplay?docid=-4515466645302678126&hl=pl część 7 video.google.pl/videoplay?docid=-2450567814293133928&pr=goog-sl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pamiętaj aby zyć!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 20:55 proszę o link do części 6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Re: Pamiętaj aby zyć!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 21:03 Zenek a ty dalej jesteś głupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: Pamiętaj aby zyć!!!! IP: *.plock.mm.pl 29.11.06, 21:20 Google pisza w moiml inku, że jeszcze przerabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: Pamiętaj aby zyć!!!! IP: *.plock.mm.pl 29.11.06, 22:42 video.google.pl/videoplay?docid=4779094762456905040&hl=pl 6 częśc Odpowiedz Link Zgłoś