munio2006 01.12.06, 08:42 Sprawczyniamy wszystkich trzech potrąceń były kobiety. Wniosek jest jeden. Nie dawać samochodów kobietom !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: Kronika policyjna IP: *.krus.gov.pl 01.12.06, 09:01 Popieram. Większość kobiet nie posiada predyspozycji do prowadzenia samochodów. A jak patrzę na "eLki" jeżdżące po Płocku, to za kierownicą widać głównie młode dziewczyny. Zgroza. Może lepiej by się wzięły za naukę gotowania. Opisane wypadki tylko to potwierdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Kronika policyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 09:10 No tak kobiety są wszędzie a faceta nigdzie nie ma :) Panowie idzie epoka kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Kronika policyjna IP: *.class147.petrotel.pl 01.12.06, 09:17 Ja jężdżę ponad 20 lat, jednak stwierdzam, że gdzyby większość młodych kierowców "twardzieli facetów w rajstopach" jeździło tak jak kobiety mniej byłoby tragicznych zdarzeń na drogach. Może Panie mają wieksze problemy z parkowaiem, ale rozsądku i ostrożności więcej. Niestety na głupotę lekarstwa nie ma, a przypadek z ul. Chopina jest tego przykładem. Nie krytykowabym płci, tylko głupotę i brak wyobraźni, bo jak można nazwać omijanie samochodu stojącego przed pasami - pstro we łbie i tyle. Uważam, że badania psychotechniczne i psychiatryczne powinni przechodzić wszyscy kandydaci na kierowców - i powinny one być bezpłatne, lub sponsorowane np. przez firmy ubezpieczeniowe (to w ich interesie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Kronika policyjna IP: 193.59.95.* 01.12.06, 09:45 To nie płeć tylko predyspozycje decydują czy jest się kierowcą czy pierdołą za kierownicą. Główną przyczyną wypadków jest brak umiejetności, doświadczenia oraz brawura a także to, że młodzi kierowcy nie potrafią przewidywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Kronika policyjna IP: *.krus.gov.pl 01.12.06, 10:31 Tylko, że te predyspozycje występują głównie u mężczyzn. Znam sporo "jeżdżących" kobiet i może dwie jeżdżą w miarę dobrze. Pozostałe to tragedia. Sam dużo jeżdżę, również po Europie i widzę. Nie chcę uogólniać, ale kobiety nie są stworzone do prowadzenia samochodów, co najwyżej wózków z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Kronika policyjna IP: *.c244.petrotel.pl 01.12.06, 12:06 Zgadza się, że wiele kobiet nie na takich predyspozycji, ale tak jest również w przypadku niektórych facetów - nie można więc uogólniać. Zam facetów, którzy nie potrafią koła zmienić i kobiety, które to zrobią w razie potrzeby. Uważam , że większym zagrożeniem są młodzi kierowcy (nie wszyscy oczywiście- znów nie należy uogólniać ), którzy wyrwawszy od "starego" brykę ew. wyjechawszy swoim starym, ale tuningowanym i obklejonym trupem pokazują swoje "umiejętności". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Kronika policyjna IP: *.c244.petrotel.pl 01.12.06, 10:51 W zeszłym miesiącu miałam wypadek samochodowy, bo pewien pan około lat 70 nie poczekał, aż samochody przed nim skręcą na skrzyżowaniu w prawo, wyprzedził je na linii podwójnej ciągłej i czołowo się ze mną zderzył. Wylądowałam w szpitalu ze wstrząsem mózgu, stłuczeniem kręgosłupa i uszkodzonymi nerwami szyjnymi. Mam więc postulat, każdego kierowcę po 60 roku życia przebadać i w razie potrzeby zabrać prawo jazdy. Ten który we mnie walnął jest znanym w Drobinie piratem drogowym (tam mieszka). Teraz już nie ma niebieskiego Malucha więc nie będzie miał czym szarżować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bukoszczak Re: Kronika policyjna IP: *.c240.petrotel.pl 01.12.06, 12:50 To przerażające,że kobiety prześcigają w nieprawidłowej jazdzie mężczyzn,a już: kobieta,komórka przy uchu i samochód to śmiertelne niebezpieczeństwo dla innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba za kierownicą Re: Kronika policyjna IP: *.plock.mm.pl 01.12.06, 21:02 Czytając Wasze wypowiedzi zaczynam się zastanawiać , która część człowieka ma decydujący wpływ na jakość kierowcy . Z Waszych wypowiedzi wynika ,że nie głowa decyduje o mądrości kierowcy ,ale pewien męski wyrostek , którego kobiety są pozbawione i stąd są słabymi kierowcami . To samczy szowinizm . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hautpol Re: Kronika policyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 21:44 Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że naprawdę wypadek na skrzyżowaniu Gradowskiego-Sienkiewicza spowodował mój kolega - zawodowy kierowca z trzydziestolenim stażem. Gazeta dała ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gol Re: Kronika policyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 23:16 Nauczyciele nauki jazdy do wymiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Codziennnie Re: Kronika policyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 05:07 Witam codziennie smigam po naszym plocku *taka praca. Patrzę sobie jak to u nas się jeździ. Moim zdaniem kobieta jadąc mysli o wszystkim tylko nie o tym co się zaraz może stać (taka ich natura):) Starszym ludziom też powino się robić jakies badania czy cuś. Znam sporo kobiet które potrafią dobrze jeździć, niestety znam też takie które mam nadzieję że nigdy nie wyjadą na miasto... Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIEK Re: Kronika policyjna IP: *.c246.petrotel.pl 02.12.06, 15:46 DO GARÓW I BRUDNYCH GACI BABY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez Re: Kronika policyjna IP: *.eranet.pl 02.12.06, 16:44 Piszecie głupoty. Najgroźniejszy jest w ruchu drogowym facet w kapelszu lub bereciku! dzisiaj trzech takich widziałem i zawsze zwalniam, ogłem każdego trafić zgodnie z prawem o ruchu drogowym. A najlepszym kierowcą , który mnie wióżł jest DOROTA i uczcie się od niej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIEK Re: Kronika policyjna IP: *.c240.petrotel.pl 03.12.06, 10:41 DOROTA JEST DOBRA TYLKO W ŁÓŻKU. SPORO LUDZI O TYM WIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Kronika policyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 12:40 Nie brudz gaci bo to się oplaci oszczedność na proszku i wodzie ,myj często dupęto nie będzie wokół ciebie smrodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Kronika policyjna IP: *.c246.petrotel.pl 04.12.06, 09:25 Niektóre z tych wpisów są żałosne. Problem poważny, dotyczący życia i śmierci, a niektórzy tak go trywializują. To żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Kronika policyjna IP: *.c240.petrotel.pl 04.12.06, 14:52 A znicze na przejściu przez Chopina do Dworcowej 42(obok Jyska) jeszcze się palą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Kronika policyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 17:30 pamietaj, jedz powoli zeby nie zgasic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FG Kronika policyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 19:27 Sprawczynią tego najgorszego wypadku okazała się moja dobra znajoma. Dziewczyna młoda, ładna. Wywnioskowałem jednak już dawno, że uderzyła jej woda sodowa do głowy... Od jakiegoś czasu lepiej się powodzi jej rodzicom, dziewczyna dostała swoje autko. Gdzie wina? Rodziców, że zaufali córce? Tego, że lepiej się im powodzi? Nie... Wina jest po stronie niedoświadczonego kierowcy, który w bardzo mglistą pogodę jedzie zbyt szybko i nie zatrzymuje się przed pasami. Rada? Prawo jazdy robione od 16 r. ż. przez 2 lata, bardzo dużo godzin jazdy w różnych warunkach klimatycznych, co w tak długim czasie jest zdecydowanie łatwiejsze do uzyskania, dodatkowy kurs udzielania pierwszej pomocy ze zwiększoną ilością godzin oraz z korzyścią dla młodych kierowców: elementy mechaniki pojazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Kronika policyjna IP: *.c240.petrotel.pl 05.12.06, 01:58 Bardzo dobry pomysł. Denerwują mnie "bogole" bez umiejętności niezbędnych kierowcy, za to z kasą za "egzamin", a ilość podejść do egzaminu uzależniona od wysokości "opłaty": im wyższa tym mniej podejść. Odpowiedz Link Zgłoś