Dodaj do ulubionych

Jezus Królem Polski

20.12.06, 16:54
Dziś polska polityka sięgnęła dna. I to nie z powodu jakichś napalonych
łyżwińskich czy lepperów. 46 posłów pis, lpr i psl żąda przegłosowania że
Jezus Chrystus jest królem Polski. W normalnym kraju ta grupka debili już
dawno leżała by na oddziałach szpitali psychiatrycznych, ale nie u nas. Jezus
przecież bowiem powiedział: "królestwo moje nie jest z tego świata", a jedynym
krajem nie z tego świata jest właśnie Polska. Myślę że właśnie nasz kraj miał
na myśli sam zainteresowany mówiąc te słowa. Tylko czy aby na pewno? Bo niemal
wszyscy studiujący tę idiotyczną książkę jaką jest biblia dotąd twierdzili coś
zupełnie innego. No tak przecież interpretacja biblii przez wieki zmieniała
się wraz z interesami rządzących akurat w danym momencie kretynów.
Dziś na różnych forach pojawiło się tysiące wpisów oceniających tę niezwykle
mądrą inicjatywę ustawodawczą. Jest się przy czym pośmiać. Bo przecież tak
naprawdę nie wiemy czy ów Jezus z Nazaretu posiada polskie obywatelstwo, czy
ma nip, pesel itd. Do tej pory myślałam iż legitymuje się on izraelskim
paszportem, ale może ma podwójne obywatelstwo. Proponują na forum zrobić
szefem NBP archanioła Gabriela (uważam że to świetna kandydatura), zaś ja
uważam że prezesem Trybunału Konstytucyjnego mógłby zostać sam Jahwe nawet.
Święty Krzysztof ministrem transportu, a Duch Święty ministrem Edukacji, może
nawet z teką wicepremiera, jakby Giertych zdecydował się na dymisję. Święty
Piotr jako rybak mógłby przejąć od Wiecheckiego mało wprawdzie prestiżowe
Ministerstwo Gospodarki Morskiej, ale wynagrodzi mu się to mianując do rad
nadzorczych kilku spółek z udziałem skarbu państwa.Premierem pozostanie
Kaczyński, ale za to Marcinkiewicz dostanie wakującą posadę po Jezusie i
zostanie Zbawicielem Świata (zawsze to lepsza fucha nawet niż w ONZ).Święty
Mikołaj przejmie po Kalacie Ministerstwo pracy i Polityki Socjalnej, zaś
Maria Magdalena zostanie nową asystentką posła Łyżwińskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: zd Re: Jezus Królem Polski IP: *.plock.mm.pl 20.12.06, 17:12
      Łamanie REGULAMINU. Do kasowania. Czekam na Admina.
      • Gość: adam Re: Jezus Królem Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 19:18
        sam sie skasuj, tak trwale, stary jelopie
      • Gość: Pio sam się skasuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 08:30
        admin to cię ma głęboko, jak cała GW zresztą
      • Gość: Gosciu Re: Jezus Królem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 09:26
        do skasowania to sa rzadzacy i ich propozycje
    • sercowy_spawacz ... 20.12.06, 17:12
      I sądzisz że Ty jesteś lepsza od tych posłów? Mądrzejsza? Światła?
      Jesteś taka sama, a nawet głupsza.
      Popatrz na tytuł swego wątku i na treść w której robisz sobie żarty z postaci
      dla wielu osób mających ogromne znaczenie emocjonalne.
      • Gość: and1and Re: ... IP: *.c158.petrotel.pl 20.12.06, 17:46
        To fakt, że post jest mocno nie na miejscu i winien byc skasowany.
        Z drugiej strony mocno nie na miejscu są takie propozycje posłów.
        jest kilka innych rzeczy "leżących odłogiem" jak choćby 19% oficjalne
        bezrobocie, poniekąd najwyższe w Unii - rzeczy którym należy stawić czoło,
        zamiast bizantyjskich deklaracji o królach.
        Kończąc, chciałbym przypomnieć, ze niektórzy obywatele tego kraju mówią 5 razy
        dziennie Allach Akbar. Uszanujmy ich i wyznawców wielu innych religii - w
        przeciwnym wypadku staniemy się średniowiecznym skansenem w skali kontynentu.
        • sercowy_spawacz Re: ... 20.12.06, 18:31
          Masz rację. Ci posłowie poniżej krytyki.
          Jednak, jeśli tego typu sprawa będzie dotyczyła jakiejkolwiek religii, nie będę
          tego rozdmuchiwał i szargał imion z tych religii.
          Osoba która założyła ten wątek co osiągnęła? Zamiast odnieść się do tego
          "pomysłu" grupy "posłów", zaczęła zwyczajne drwiny. Przykre to.
          • Gość: and1and Re: ... IP: *.c158.petrotel.pl 20.12.06, 20:19
            Przykre. Dla mnie szczególnie bo jestem wierzący.
            Aby nie przynudzać - wszystko co mógłbym jeszcze powiedzieć napisałeś.
    • Gość: tolek Re: Jezus Królem Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 17:55
      No ma to sens, bo przecież nie muszą oni nami rządzić
      osobiście, mogą przez pełnomocników ziemskich, i o to chodzi.

Zaraz, zaraz - wystarczy tylko uczynić Królem Polski Jezus, którego będzie
      reprezentował jeden ziemski pełnomocnik, i to On dokona dalszego
      Boskiego obsadzenia stanowisk.
      Pan Zenon może też przejdzie na oficjalną fuchę, pomagiera diabła jakiego.
      • Gość: duduś Re: Jezus Królem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 18:13
        może król podaruje Zenkowi nowe spodnie Levis'a
        • Gość: tolek Re: Jezus Królem Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 18:28
          tych portek to żal wielki, Pan Zenon coś bąkał , że to nie tylko On
          se piękne portki z rzuconych na ziemie wybrał, jak w szmateksie, ale
          wszyscy wielcy patrioci płoccy tj. prawie cała rada miasta z 1991 roku,
          oprócz jakiegoś jednego, co to powiedział że za portki to on nic co nasze
          nie odda, a jak będzie chciał portki to se je kupi. Pomyleniec jakiś.

Wynika z tego, że Pan Zenek miał kolesi nurkujących w tych portkach, nawet samego Prezydenta Mirosława M., a i Pan Drętkiewicz też się załapał.
          Zastanawiam się tylko co się tam działo jak dwóch złapało za te same portki tylko za inną nogawkę. To musiała być walka. Uch.
        • Gość: olo bedziesz robił wgacie to sobie przypomnisz o Królu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 20:20
          miernoto
        • Gość: zd Re: Jezus Królem Polski IP: *.plock.mm.pl 20.12.06, 20:48
          Czy żydowski Admin to wytnie? Dlaczego prześladujecie Polaków w dni naszego
          Święta ? A moze puścisz na mnie spychoczołg ? Albo pociskiem uranowym w oko?
          Czy na was nie ma juz zadnej siły? Czy ja sie naśmiewam z waszego Boga, który
          bez przerwy tylko każe mordowac? A może poslecie na mnie scigających z Monachium?
          • Gość: ... Re: Jezus Królem Polski IP: *.c245.petrotel.pl 20.12.06, 20:52
            o co ci chodzi człowieku? czy ktoś sobie tu na forum to wymyslil o tym krolu?
            wymyslili to poslowie na ktorych glosowales, do nich mniej pretensje.
          • zosiaplock Re: Jezus Królem Polski 20.12.06, 21:02
            Nie jestem żydówką, ale osobą wiedzącą że żadnego boga po prostu nie ma.I moje
            uczucia estetyczne są obrażane przez wielu posłów tego parlamentu, a także przez
            osobników takich jak pan panie Zenonie.Zwróć pan uwagę że napisałam wiedzącą,
            gdyż wiedzę tę poparłam wieloma badaniami i nic nie wykryłam. Zresztą nikt
            jeszcze nie wykrył, nie ma żadnego, powtarzam ŻADNEGO!!! dowodu na istnienie
            jakiegokolwiek boga. A wierzyć to se pan możesz nawet w krasnoludki, nikt tego
            nie broni.
            • ainipoajom Re: Jezus Królem Polski 20.12.06, 21:36
              co bys Zosiu nie napisala to na nic
              wieki indoktrynacji zrobily swoje
              roznica jest jedynie taka ze jedni wierza rozumnie a inni slepo
              ci drudzy sa poprostu bardziej podatni oraz nie potrafia samodzielnie myslec
            • Gość: ciekawy tampon Re: Jezus Królem Polski IP: *.class145.petrotel.pl 20.12.06, 22:43
              zosiaplock napisała:

> Zwróć pan uwagę że napisałam wiedzącą,
              > gdyż wiedzę tę poparłam wieloma badaniami i nic nie wykryłam.

ale cykle masz regularne?
            • Gość: Zweistein Re: Jezus Królem Polski IP: *.c154.petrotel.pl 21.12.06, 09:47
              zosiaplock napisała:
              > Nie jestem żydówką, ale osobą wiedzącą że żadnego boga po prostu nie ma.

gdyż wiedzę tę poparłam wieloma badaniami i nic nie wykryłam.

Chciałbym wiedzieć, jakich to Zosia używała przyrządów i mierników w trakcie
              tych badań? Niech się Zosia nie wstydzi i powie.
            • Gość: macek i juz cie laska nie lubię !!!!!! IP: *.c241.petrotel.pl 30.12.06, 19:43
              to że uważam że miejsce księży jest na księżycu to fakt. Ale nie lubię czytac
              takich ujaranych tekstów że Boga nie ma. Mam bowiem wrażenie że próbojesz
              udowodnić mi ze masz rację. A zgodzić się nie możemy ... gdyż uważam że Bóg
              jest. A to że obecni ... polscy (ich znam) księża to totalan pomylka to inna
              sprawa.
          • Gość: and1and Re: Jezus Królem Polski IP: *.c158.petrotel.pl 20.12.06, 22:09
            Nie mozna bardziej obrazić admina pochodzenia palestyńskiego niż nazwac go Żydem
            <rotfl> a potem dziwi sie taki koles, że go zbanowali..
            A tak poważnie - antysemityzm to fobia, taka sama jak lęk np. przed otwartą
            przestrzenią. Fobia uleczalna. Trzeba się leczyć drogi panie, bo zasady
            współżycia społecznego obowiązują wszystkich.
          • Gość: Pio Re: Jezus Królem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 08:33
            co za oszołom, niebezpieczny normalnie...
    • Gość: ora SPAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 18:50
      diabła
    • Gość: ateista Re: Jezus Królem Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 19:54
      Brawo Zośka,z Ciebie jest baba z jajami!!Bardzo trafny post na katoludy!!!
    • madsheep Re: Jezus Królem Polski 20.12.06, 20:52
      zosiu zgadzam sie z Toba w 100%
    • Gość: ULGA Re: Jezus Królem Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 22:39
      Posikałem sie przed chwilą ze śmiechu!W programie "Szkło kontaktowe" w
      TVN24(dla RM i TRWAM-JUDE~!!!}gość powiedział,że jeśli Jezus Chrystus zostanie
      Królem Polski to nie będzie już IV RP,tylko KRÓLESTWO NIEBIESKIE!
      • madsheep Re: Jezus Królem Polski 21.12.06, 08:11
        Z regulaminu:

Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
        treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej,
        etnicznej, czy też propagujących przemoc.

Ktoś sie nie zgadza aby Jezus zostal królem Polski to jest zgodne z prawem.
        Zreszta w Sejmie jakies oszołomy pracują, bo w Bibli jest napisane że Jezus jest
        królem Nieba i Ziemi. Ale jak oni czytają tylko nasz dziennik i niedziele, to
        mają bardzo wąskie horyzonty.
    • Gość: Pio no i frontmanami tej ustawy są politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 08:29
      będący głównymi bohaterami ostatniej afery "faszystowskiej" :)
      to jest postawa dopiero
      na kolankach, ale z prawą ręką uniesioną w geście "hail hitler"
      :)
      kto ich wybrał, ku..?

zajmijcie się oszołomy najpierw przyziemnymi problemami naszego kraju:

- bezrobociem
      - biedą
      - niedożywionymi dziećmi
      i całą listą innych problemów

jak się będzie w Polsce żyło jak w niebie, to pomyślimy o intronizacji Jezuska,
      ale teraz nie róbcie z Polski pośmiewiska
    • Gość: Prawnik Re: Jezus Królem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 10:03
      Prosze admina tej strony o usuniecie postu lub ustosunkowanie sie publicznie do
      jego tresci.Tekst ten o ile w poczatkowej fazie jakze sluszny-bo faktycznie
      glupota jest uchwalanie ustawy na temat"Jezus Królem Polski",to juz w dalszej
      czesci obraza uczucia religijne chrzescijan.Otoz z cala stanowczoscia
      stwierdzam ze "BIBLIA NIE JEST IDIOTYCZNA KSIAZKA"-ZosiaPlock obrazasz ludzi bo
      skoro wierza w slowo Biblii to czy sa wg ciebie(celowo z malej napisalem)
      idiotami?
      Ja nie jestem praktykujacym Katolikiem ale wierze w Boga.Nie popieram
      mocherowych mediow,koalicji,tej poselskiej inicjatytwy itd-jednak takie slowa
      powinny budzic stanowcza reakcje gdyz jest to obrazanie wiary
      chrzescijanskiej.Czy bez echa przeszla by tu sprawa obrazania
      Talmudu,Koranu,Tory i innych??_Zydzi i Muzulmanie podniesli by tu zaraz wrzawe
      ktora slychac bylo by chyba nawet w odleglej przestrzeni kosmicznej-ale gdy zle
      sie pisze o Bibli i Apostolach to juz jest cisza....
      Nie zawsze zgadzam sie z Panem Zenonem Dylewskim,ale mam do niego szacunek za
      to ze ma on odwage powiedziec pewne rzeczy wprost,ze ma swoje moze nie zawsze
      wygodne wszystkim ale swoje wlasne poglady.Popieram-wykasowac ten wpis albo ja
      sam (a jestem prawnikiem) oddam to do Prokuratury-nieszczesna ZosiaPlock jest
      uzytkownikiem zalogowanym wiec nie bedzie (nie powinno) byc problemow z
      ustaleniem nr IP a nastepnie danych osobowych i adresowych.Obrazanie uczuc
      religijnych jest ZosiuPlock KARALNE-niestety dla ciebie.
      • Gość: prawnik2 Re: Jezus Królem Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 10:17
        Nie wziąłeś kolego pod uwagę tego, że piszą tu katolicy,
        którzy tylko nie zgadzają się z chorymi, głupimi pomysłami
        innych katolików, a zatem o obrazie nie może być mowy.
        Czemu to głupie pomysły mają nie być ocenionione jako głupie?
        Czemu prawidłowa ich ocena miałaby być karalna?
        • kwisniewski Re: Jezus Królem Polski 21.12.06, 10:31
          Tytuł Najświętszej Maryi Panny Królowej Polski ma dla polskich katolików
          szczególne znaczenie. Mówi on o obecności NMP w historii polskiego narodu. Jan
          Długosz nazwał Maryję Panią świata i naszą.

1 kwietnia 1656 r. w katedrze lwowskiej król Jan Kazimierz w sposób oficjalny
          ślubował: Ciebie za Patronkę moją i za Królowę państw moich dzisiaj obieram.

W trzechsetną rocznicę ślubów Jana Kazimierza episkopat Polski z inicjatywy
          więzionego prymasa Stefana Wyszyńskiego dokonał ponownego zawierzenia całego
          kraju Maryi i odnowienia ślubów królewskich.

26 sierpnia 1956 roku około miliona wiernych na Jasnej Górze złożyło
          Jasnogórskie Śluby Narodu Polskiego. Uznać Maryję za Królowę oznacza przede
          wszystkim żyć na jej wzór. Jest w tym wezwania do kształtowania autentycznej
          miłości do ojczyzny, która przejawia się w prawym sumieniu, rzetelnym
          wypełnianiu obowiązków swego stanu, w miłości Boga i bliźniego.

Analogicznie, Uznać Jezusa za Króla Polski oznaczać powinno żyć ma Jego wzór.
          Podobne ślubowanie mógłby złozyć najwazniejszy człowiek w kraju czyli
          Prezydent. Uroczystość powinien przygotować Episkopat.

Nasuwa się pytanie czy Episkopat Polski i Prezydent myślą podobnie na ten temat.
          • Gość: prawnik2 Re: Jezus Królem Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 10:43
            Kwiśniewski, a ja ci powiem, niech episkopat jako przestawiciel innego państwa odpie.. się wreszcie od Polaków, niech siebie zawierza komu chce, ale od nas wara.
            • Gość: EBI Re: Jezus Królem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 11:37
              prawnik2 -zawierz siebie Leninowi wiecznie zywemu-jako przedstawiciel innego
              (nieistniejacego-ZSRR-panstwa),jako poplecznik SLD/PZPR
              • Gość: prawnik2 Re: Jezus Królem Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 11:48
                Czemu to miałbym komukolwiek się zawierzać?
                Moje zawierzenia mogłyby mieć tylko jeden skutek,
                zły skutek dla mnie.
                Najgorszym jest zawierzenie oszustowi i to jemu
                najbardziej zależy na tym, by mu wierzyć i zawierzyć.
                Bóg nie potrzebuje zawierzania, oszuści tak.
          • teufel7 Re: Jezus Królem Polski 21.12.06, 11:33
            kwisniewski napisał:
            Uznać Maryję za Królowę oznacza przede
            > wszystkim żyć na jej wzór.
            Analogicznie, Uznać Jezusa za Króla Polski oznaczać powinno żyć ma Jego wzór

I oto, myślę, istota całej sprawy!
            Po pierwsze - piszę to bez kpiny - czy mamy pewność, iż Matka Boża i Pan Jezus
            wyrazili zgodę na te nominacje? Chodzi o to, że najwłaściwszym wyznaniem wiary
            jest uczciwe,święte życie człowieka. Nie jego słowa. " Nie ten, co woła - Boże,
            Boże!..."
            Nie chcę zawracać kijem Wisły i wdawać się w dyskusje, czy Jan Kazimierz miał
            prawo "obrać" Maryję na królową Polski, czy nie.
            Zamiast wieszania krzyża w sejmie, czy uchwalania Jezusa królem Polski wolałbym
            widzieć, jak wybrańcy narodu świecą mu dobrym przykładem. To byłoby najlepsze
            wyznanie wiary.A nie deklaracje i uchwały. Jestem ciekaw, czy w pokojach tego
            bur.. pardon, hotelu sejmowego też wiszą krzyże.
            Czasem tego typu inicjatywy pachną mi po prostu bluźnierstwem. Żyj, jeden z
            drugim, po chrześcijańsku i to powinno ci wystarczyć. Prawdziwa cnota nie
            potrzebuje PR-u!
            • krzysiek_33 Re: Jezus Królem Polski 21.12.06, 14:17
              Teufel graba!
              Sam bym tego lepiej nie napisał!

no może ciut ;-)
              • qtasek i ja się podpisuję 21.12.06, 14:22
                choć dalej mi qrwa nie działa ten dekoder... :/
              • teufel7 Re: Jezus Królem Polski 21.12.06, 14:27
                krzysiek_33 napisał:

> Teufel graba!
                > Sam bym tego lepiej nie napisał!
                >
                > no może ciut ;-)

Dzięki!:) Nie wysilałem się za bardzo..;))
          • zosiaplock Re: Jezus Królem Polski 21.12.06, 14:46
            Odnośnie zawierzenia matce boskiej narodu polskiego: chyba nie bardzo ta matka
            boska zna się na opiece naszym krajem, skoro niemal natychmiast po ogłoszeniu
            jej królową Polski zaczęły się dla nas problemy. 123 lata rozbiorów, wojny z
            bolszewikami i II światowa, 45 lat komuny, 16 lat rządów cwaniaków i złodziei, a
            ostatni rok rządów zakompleksionych nieudaczników, również będących złodziejami
            i łajdakami. Coś nie bardzo Maryja umie sobie poradzić z naszym narodem.
          • ciffan Re: Jezus Królem Polski 22.12.06, 18:25
            No i ślubowali dziady nasze NMP i Jezusowi.

I co z tego wynikło?

3 rozbiory, kraj zniszczony wieloma wojnami, donoszenie na siebie za czasów PRL,
            każda kolejna kadencja sejmu rozpieprzona przez afery, korupcję. Ostatnio
            Lepper, szef partii, w której szeregach zasiadają ludzie (na co wskazują
            zeznania wielu kobiet) wykorzystujący seksualnie podwładne, złozył wota i
            przysięgi na Jasnej Górze przed świętym obrazem.

Naprawdę jesteś pan tak naiwny (żeby nie użyć grubszego słowa), że wierzysz, że
            jakiekolwiek przysięgi zaklinania się na najwyższe świętości w ustach ludzi
            władzy cokolwiek dają?

Po diabła nam ta intronizacja - nie zmieni kompletnie nic w mentalności
            kogokolwiek, napełni kieszenie tym, którzy i tak mają za dużo, i narazi na
            powszechną śmieszność nasz kraj na całym świecie.
      • Gość: zielonyjarek Re: Jezus Królem Polski IP: *.plock.msk.pl 27.12.06, 12:13
        Posłuchaj prawniku! Jeżeli nie wiesz co to jest nadinterpretacja to przeczytaj
        swój post uważnie. Widzisz w dyskusji wymienia się swoje i nie tylko swoje
        poglądy, przypadkowe, kontekstowe myśli, zastawioane pułaki myslowe,
        zgadywanki, przekorę, humor nawet itd, itd. To nie jest eter przestępczy. Nie
        smierdzi tu żadna zbrodnia czy nawet występek bądż wykrocznie. Wiem,
        przestępstwo jest to czyn człowieka zabroniony przez ustawę obowiązującą w
        czasie jego popełnienia. I niby sie tu coś zgadza i niby nie. Nie można ludziom
        w czasie dyskusji gipsować ust, prawniku. Co innego gdyby ktoś w tej dyskusji
        użył swojej doktryny i propagował ją w jakimś celu (wina umyslna z obiema
        zamiarami bezpośrednim i ewentualnym!). Tak więc prawniku nie strasz bo jak mówi
        mój szwagier trzeba potem spodnie prać. Dodam, że forum to forum, a tu istnieje
        pewien luz aby ono mogło istnieć. Prawdaż? hehehe
    • ivulspirit kłamstwo! 21.12.06, 14:43
      Pierwszym królem Polski był Adam, a królową Ewa (jego żona)!!!!!!!!!
    • Gość: TROLL nie związkom kazirodczym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 18:34
      Mamy już Królową, to nie lepiej wydać ją dobrze za mąż np. za jakiego Rabina
      i będziemy mieć Króla?
      Jakieś zboczki chcą kazirodzczego związku, chcą Królowej
      dać jej syna za Króla.
      • Gość: Zenon Dylewski Re: nie szydzeniu z Wiary Katolickiej. IP: *.plock.mm.pl 21.12.06, 19:35
        Otworzyło sie pole dla Harrego z Płocka, fachowca od faszyzmu i skłócania narodów.
        Moze pomoże płockiej społeczności, rozwiązac problem szydzenia z naj świętszego
        Sacrum chrześcijan. Tego wpisu trollu nie da sie nigdy wymazac do 4 pokolenia.
        Człowiek nigdy by tego z siebie wydał. No ale mamy Harrego...
        A oto, jak właściciele Agory reaguja na tzw. Pomoc, jaka do nich sie wysyła;

"Maria Czarkowska" <Maria.Czarkowska@agora.pl>
        [do książki] [zablokuj]
        Do:
        <zenondylewski@o2.pl>
        Temat: Odp: Przekazana: Łamanie Rgulaminu -rel igia.
        Data: 21 grudnia 2006 10:45

[do druku]
        [pokaż/schowaj nagłówki]
        [zapisz jako plik eml]
        Witam,
        Post nie łamie regulaminu forum.
        Pozdrawiam
        Maria Czarkowska
        Gazeta.pl

>>> "zenondylewski" < zenondylewski@o2.pl > 2006-12-20 19:22 >>>
        Czy tego nie chcecie skończyc?

A gdzie Admin?

Jezus Królem Polski
        Autor: zosiaplock
        Data: 20.12.06, 16:54

+ dodaj do ulubionych wštków

skasujcie post

+ odpowiedz
        Dziœ polska polityka sięgnęła dna. I to nie z powodu jakichœ napalonych
        łyżwińskich czy lepperów. 46 posłów pis, lpr i psl żšda przegłosowania że
        Jezus Chrystus jest królem Polski. W normalnym kraju ta grupka debili już
        dawno leżała by na oddziałach szpitali psychiatrycznych, ale nie u nas. Jezus
        przecież bowiem powiedział: "królestwo moje nie jest z tego œwiata", a jedynym
        krajem nie z tego œwiata jest właœnie Polska. Myœlę że właœnie nasz kraj miał
        na myœli sam zainteresowany mówišc te słowa. Tylko czy aby na pewno? Bo niemal
        wszyscy studiujšcy tę idiotycznš ksišżkę jakš jest biblia dotšd twierdzili coœ
        zupełnie innego. No tak przecież interpretacja biblii przez wieki zmieniała
        się wraz z interesami rzšdzšcych akurat w danym momencie kretynów.
        Dziœ na różnych forach pojawiło się tysišce wpisów oceniajšcych tę niezwykle
        mšdrš inicjatywę ustawodawczš. Jest się przy czym poœmiać. Bo przecież tak
        naprawdę nie wiemy czy ów Jezus z Nazaretu posiada polskie obywatelstwo, czy
        ma nip, pesel itd. Do tej pory myœlałam iż legitymuje się on izraelskim
        paszportem, ale może ma podwójne obywatelstwo. Proponujš na forum zrobić
        szefem NBP archanioła Gabriela (uważam że to œwietna kandydatura), zaœ ja
        uważam że prezesem Trybunału Konstytucyjnego mógłby zostać sam Jahwe nawet.
        Œwięty Krzysztof ministrem transportu, a Duch Œwięty ministrem Edukacji, może
        nawet z tekš wicepremiera, jakby Giertych zdecydował się na dymisję. Œwięty
        Piotr jako rybak mógłby przejšć od Wiecheckiego mało wprawdzie prestiżowe
        Ministerstwo Gospodarki Morskiej, ale wynagrodzi mu się to mianujšc do rad
        nadzorczych kilku spółek z udziałem skarbu państwa.Premierem pozostanie
        Kaczyński, ale za to Marcinkiewicz dostanie wakujšcš posadę po Jezusie i
        zostanie Zbawicielem Œwiata (zawsze to lepsza fucha nawet niż w ONZ).Œwięty
        Mikołaj przejmie po Kalacie Ministerstwo pracy i Polityki Socjalnej, zaœ
        Maria Magdalena zostanie nowš asystentkš posła Łyżwińskiego. ht

tp://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=54241822&a=5

A teraz panie haarry do obrony przed fałszem, zakłamaniemi sianiem zametu.
        faszyzmem, sianiem nienawiści, ksenofobi, antysyjonizmu i braku kultury na FORUM.
        Umieszczam to dla tzw. Organów, jakby mnie sie cos nagle stało...

• Gość: shit Re: nie szydzeniu z Wiary Katolickiej. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 19:52
          Panie Zenonie,muzułmanie za obrazę ich uczuć religijnych wychodzą na ulice,drą
          gęby i palą wszystko,co wpadnie im w ręce.Proponuję Panu jutro zabrać ze sobą
          pare moherków i na Tumską.Aha,środki pirotechniczne kupi Pan tanio w
          Auchan(promocja)
          • Gość: EBI Re: nie szydzeniu z Wiary Katolickiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 21:31
            Jesli dla Redaktor Czarkowskiej nazywanie Biblii "idiotyczna ksiazka" niejest
            obrazniem uczuc religijnych i nie lamie to regulaminu to ja powiem tak.....a w
            PIS..du z takim regulaminem forum
            • Gość: zd Re: nie szydzeniu z Wiary Katolickiej. IP: *.plock.mm.pl 21.12.06, 21:55
              niestety. Ale Brudny Harry nam pomoze.
              • Gość: krzysiek_33 Re: nie szydzeniu z Wiary Katolickiej. IP: *.c240.petrotel.pl 21.12.06, 23:38
                Panie Zenku, nie jestem pewnie kogo usiłuje Pan tak czarujący sposób obrazić -
                Clinta Eastwooda? Mnie? W każdym razie jedyne co Panu skutecznie wychodzi to
                obrażanie naszej mowy ojczystej :-) Nie wiem co na to Clint, ale mnie może Pan
                co najwyżej rozbawić, tudzież znudzić.
        • Gość: TROLL Re: nie szydzeniu z Wiary Katolickiej. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 00:11
          Panie Zenonie, ja jako wierny syn kościoła jestem oburzony
          Pana i tamtych debili postawą, co to Jezusa chcą na Króla
          Polski mianować.
          • Gość: kwisniewski Re: nie szydzeniu z Wiary Katolickiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 00:20
            ....Skoro niewierni chcą żyć spokojnie wśród chrześcijan, nie należy wyrządzać
            im żadnej przykrości na osobach i mieniu. [...] Grzeszy więc władca, jeżeli bez
            powodu ich [go] pozbawia; nawet i papież nie powinien zabierać im mienia, lecz
            przeciwnie, dopóki może, winien ich tolerować.
            A racja tego, co powiedziano, jest abyśmy przez obcowanie z nimi mogli
            przyczynić korzyści z nich dla Pana. A szczególnie należy tolerować Żydów,
            ponieważ przez ich księgi udowaniamy prawdę i wiarę naszą. [...]

Z przemówienia Pawła Włodkowica
            • Gość: TROLL Re: nie szydzeniu z Wiary Katolickiej. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 11:33
              A co ma do mojego oburzenia na postawę ZD i innych co to mojego Pana Jezusa poniewierać chcą, ośmieszać czyniąc z niego Króla jakiś pogan co to wahadełka i inne zabobony uprawiają, klątwy do 4 pokolenia rzucają. Wara wam od Jezusa.
    • roman_j Jezus Królem Polski, a Benedykt XVI - regentem 22.12.06, 06:58
      Szykuje się nam pierwsza po ponad 200 latach wolna elekcja. Sęk w tym, że nikt
      kandydata nie pytał o zdanie. Ale o ile nie pojawią się jakieś plagi, trzeba
      będzie uznać to za znak zgody na te poselskie harce. Pojawia się za to problem
      innego rodzaju. Nowo wybrany król Polski nie będzie sprawował bezpośrednich
      rządów, więc trzeba będzie wybrać regenta. Ponieważ zgodnie z tradycją
      namiestnikiem Chrystusa na Ziemii jest papież, dlatego trzeba będzie przyjąć
      dodatkowo uchwałę o unii personalnej z Watykanem. I ten pomysł mi się nawet
      podoba. Obecny rząd poszedłby w diabły (w przenośni oczywiście). ;-)) Premierem
      byłby kardynał Tarcisio Bertone, który jest zdecydowanie sympatyczniejszy niż
      obecny premier i bardziej otwarty na świat a z obecnym premierem RP łączy go
      tylko celibat. Również dyplomacja watykańska ma na świecie bardzo wysokie
      notowania. Zresztą gorszej polityki zagranicznej niż ta, którą prowadzi Anna
      Fotyga mieć nie można. Słabym punktem jest wojsko, ale zawsze będzie można je
      rozbudować. Nie wiem tylko, czy znajdzie się tylu Szwajcarów chętnych do
      służenia w Polsce. Dużym plusem jest to, że będzie można rozwiązać parlament, co
      nam tylko wyjdzie na zdrowie. Reasumując, jestem za. :-))
      • Gość: EBI Re: Jezus Królem Polski, a Benedykt XVI - regente IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 09:49
        Romanie J-zrob kontre i oglos-Lenin Krolem Polski-Lenin wiecznie zywy,czerwone
        sztandary wzniesmy,ruszmy zwartym pochodem mas robotniczo-
        chlopskich,zaspiewajmy nasz hymn mna melodie"Wstawaj podnimajsa sowietskij
        narod".Potem na namiestnikia Radzieckiej Socjalistycznej Republiki Polskiej
        wybierz Leszka Millera i Aleksandra Kwasniewskiego,oni sie odwziecza i dadza
        tobie we wladanie Plock a ty niczym przedwieczny Piast Łokietek(bos mikrego
        wzrostu i tylko dlatego do tego wieklkiego wladcy cie porownalem-innych
        przymiotow nie masz)przedluzysz dynastie komuchow romkano_jotow.
        Nastepnie po cichu przeforsuje sie zmiany nazwy miasta na Romanokomuchogrod i
        zmieni nazwy ulic na Gierka,Stalina,przywroci siedzibe UB<SB,KGB<NKWD czy jak
        to zwal a porzadku bedzie pilnowac Milicja.Bedzie pieknie.....
      • roman_j Jeszcze o wojsku... ;-)) 22.12.06, 09:57
        roman_j napisał:

> Słabym punktem jest wojsko, ale zawsze będzie można je rozbudować. Nie wiem
        > tylko, czy znajdzie się tylu Szwajcarów chętnych do służenia w Polsce.

Pomyślałem sobie, że można ewentualnie nająć obecnych polskich wojaków jako
        wojska zaciężne co pozwoliłoby objeść kwestię narodowości. Trzeba by jednak
        ponieść w związku z tym dodatkowe koszty. Po pierwsze trzeba by wojaków
        przemundurować w te fikuśne kolorowe kubraczki i zamiast rogatywek wprowadzić te
        błyszczące nocniki, jakie nosi na głowach Gwardia Szwajcarska. Dodatkowy dość
        znaczny koszt to przezbrojenie armii z sowieckich karabinów AK-47 na watykańskie
        halabardy bojowe V-50. Ale ich produkcją mógłby się zająć radomski Łucznik w
        ramach umów offsetowych. I mimo tych wszystkich dodatkowych kosztów, nadal
        jestem zwolennikiem propozycji posłów. :-))
        • Gość: EBI Re: Jeszcze o wojsku... ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 17:07
          Romanie_J-Masz swowiecka komusza mentalnosc-najlepiej WP umundurowac w te
          sowieckie czapki tzw "talerze"-prawda?I z czerwona gwiazda zamiast Orla
          Bialego...Ja rowniez jestem przeciw poronionym pomyslom jak ten z Jezusem
          Krolem Polski poniewaz uwazam ze jest wiecej PILNYCH spraw w Polsce niz to,ze
          wymienie chcoby bezrobocie...Jednak tak jak nie cierpie mocherow i
          PISowcow,eLPeRowcow i innych Samooborn tak nie cietrpie czerwonych farbowanych
          Komucho demokratow z SDL I Demokraci...Jednych i drugich bym wyslal na baile
          niedziwedzie aby rozum przewietrzyli
          • Gość: Lol Re: Jeszcze o wojsku... ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 09:41
            Gość portalu: EBI napisał(a):
            > Romanie_J-Masz swowiecka komusza mentalnosc

Tobie sie chyba plyta zaciela, bo w kolko "komuchy". Idz rzucic nieco grosiwa na
            tace, moze ci sie poprawi :)
    • Gość: szukacz Re: Jezus Królem Polski IP: *.c245.petrotel.pl 22.12.06, 09:46
      www.plock24.pl/cpg/cpg/albums/userpics/10037/normal_wyk%B3ad_zd.jpg
      ;))))
      • Gość: szukacz Re: Jezus Królem Polski IP: *.c245.petrotel.pl 22.12.06, 09:48
        galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-7266
        poznaliście pana Zenona piszącego na forum - poznajcie i jego wizerunek :)
        • Gość: r Re: Jezus Królem Polski IP: *.c154.petrotel.pl 22.12.06, 10:03
          Toż on jest stary filut i kokiet! :)) Czasem rzucam okiem na jego wpisy a
          tam : ...jestem starzec, jestem starzec..." Myślałem, że ma co najmniej 80-tkę!
          • Gość: zd Re: Jezus Królem Polski IP: *.plock.mm.pl 22.12.06, 17:47
            przeciez ja pisałem tylko wasze określenia na mnie. Zawsze byłem zdumiony, ze
            nie macie rodziców, tylko tez ich wyzywacie. No a moze to tylko taka poza ludzi
            kształtujacych sie jeszcze. no i nie wszyscy będa staży
            • arezol Re: Jezus Królem Polski 22.12.06, 18:13
              no to widzę Zenek żeś taki ładny jakii mądry. Pozdrawiam:)
        • Gość: anna Opiekun Miejsc Pamięci Narodowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 10:16
          to se nevrati, były, były.... i bardzo dobrze.
    • Gość: antykretyn Re: Jezus Królem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 19:08
      jestes dziewczę kompletną kretynką...
      • Gość: kr. Re: Jezus Królem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 19:13
        swój swojego zawsze rozpozna jak widac
    • polsilver Re: Jezus Królem Polski 23.12.06, 17:36
      Co za beznadziejna dyskusja! Szok! Panie Zenonie z takim językiem przepełnionym
      nienawiścią do innych nacji, to chyba czeka na Pana ten gość przy kotle. Trochę
      umiaru! Jezus Chrystus jak sądzę raczej nie pochwala pozerstwa, które kierowało
      posłami i ich BEZNADZIEJNĄ inicjatywą, tak głupią i bezsensowną! Jeśli
      CHRZEŚCIJAŃSTWO będzie przepełnione tak nawiedzonymi ludźmi pełnymi zakłamania
      i obłudy, jeszcze co najważniejsze tacy starają się przekonać innych do wiary,
      to ręce opadają! Panie Zenonie, na Święta Bożego Narodzenia życze Panu
      opamiętania, nigdy na Pana nic złego nie napisałem, ale nie tak pisze człowiek
      wierzący Panie Zenonie!!!

Ci co wyzywają wieżących od "głupków" bo wierzą w coś co nie jesteśmy w stanie
      sprawdzić (chyba na tym polega WIARA - nie wiedza) niech przemyślą czy jest, to
      zgodne z ich sumieniem. Rozumiem, że wg kilku piszących na Forum - Wy NIE
      WIERZĄCY jesteście na wyższym poziomie, a my to naiwniacy którzy wierzą w
      jakieś bzdety, niech tak pozostanie, ale nie wyśmiewajcie, bo w swojej WIEDZY
      nie macie pewności czy to Wy macie rację!

A na Święta Bożego Narodzenia dla wszystkich SPOKOJU I WYROZUMIAŁOŚCI DLA
      INNYCH, NIECH FORUM PRZYNAJMNIEJ NA ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA PRZESTANIE BYĆ
      BAGNEM
      POZDRAWIAM
      • polsilver Re: Jezus Królem Polski 23.12.06, 17:39
        :-) Przepraszam za błędy
      • krzysiek_33 Re: Jezus Królem Polski 23.12.06, 20:22
        Amen.
        • Gość: sdf Re: Jezus Królem Polski, tak powinno być, brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:33
          podoba mi sie
      • Gość: Zenon Dylewski Re: Jezus Królem Polski IP: *.plock.mm.pl 23.12.06, 20:57
        A gdzie te słowa? Wznawianie tematu w chwili kiedy szykujemy sie do Świat Bozego
        Narodzenia jest nieetyczne. Po co to robisz człowieku. Dołącza sie do tego
        zdeprawowany najemnik. Odpuście sobie i poczekajcie na nowy rok z obelgami. Ja
        wiem, ze konstytucja pozwala wam zyc na naszej ziemi ale troche grzeczności nie
        zaszkodzi.Wszelkie naśmiewanie sie z Sacrum powoduje, że Łask miec nie
        będziecie, , rodziny upadną i tak będzie się ciągnęło do 4 pokolenia pod
        warunkiem, że każde pojmie winy poprzednich, inaczej jakby czas się zatrzymał i
        potomstwo będzie miało niedobre życie. Jeżeli Bóg pozwoli , będąc starymi
        ludźmi, bedziecie przeklinac nie mnie ale siebie samych. Rozumiem też, że nasze
        Święta może będą przyczynkiem do zastanowienia się, że nie można śmiac się z
        Boga, nawet wtedy, kiedy nie dał się zważyc.
        Jednak Polska nigdy nie będzie terenem zdobyczy góry piasku. Tu jest inna
        cywilizacja, ludzie potrafią sobie przebacza nawzajem. Dla nas Jezus Chrystus
        jest Drogą , Miłością i Pojednaniem a naród żydowski szanujemy.
        • Gość: antolek Re: Jezus Królem Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 23:12
          To Pana przodkowie do 4 pokolenia wstecz musieli nieźle
          narozrabiać, że dobry Bóg jeszcze teraz poskąpił rozumu.

Nie mieszaj Pan Sacrum z debilnymi pomysłami.
          Debilny pomysł to debilny pomysł, a Sacrum to Sacrum, ale
          jedno i drugie to nie to samo.
          • Gość: Zenon Dylewski Re: Jezus Królem Śiwata IP: *.plock.mm.pl 24.12.06, 11:09
            Z głębi idących ŚwiĄt powiem tak; nie było moim zamiarem osądzac przewin
            forumowiczów w skali wiary. ZAchodzi tu częste łamanie Regulaminu a to jest
            sprawa typowo świecka.
            Przytaczałem jedynie nie Zasady, jakie istnieją a są spowodowane nasza
            działnością życiową. Z racji moich zanteresowań jestem specjalistą od tematów
            nieznanych ogółowi. Nie jesteś człowieku uprawniony do rozpatrywania moich
            przewin w skali Zasad. To nie ten czakram i nie ten czas. Jeżeli zawiniłem, na
            pewno odpokutuję. Ale w tych tematach jesteś profan. Nic nie wiesz.Choby z racji
            blokady wiedzy, spowodowanej nie szanowania Boga i ludzi.
            To nie ja czynie jakieś tam 4 pokolenia, tylko ludzie czynią to sami.
            Ale znając tak wiele ż życia ludzkiego nie jestem zdziwiony, że w okresie kiedy
            przeżywamy pamiątkę Narodzin Jezusa Chrystusa, w tym samym czasie na Forum
            pojawia sie tak dużo obekg, naśmiewania sie z Boga, religii i ludzi.
            jest to walka szatana z Bogiem. Szatan zawsze przegra i jego sługi.

U ludzi prymitywnych albo sług Złego, nie działa nawet Umysł, lecz ochota
            plucia na drugiego w reakcji na dobre słowo i życzenia.
            Nalezy zostawic was samemu wg gatunku. Nie przyjmiecie DObrego słowa życzącego w
            skali ludzkiej wszystkiego Dobrego dla bliźnich, kolegów, sąsiadów.

Z okazji ŚwiĄt Narodzenia Syna Bożego , Życzę wszystkim ludziom pogodnych dni
            spędzonych w Rodzinie.Życzę zdrowia, pomyślności.
            • Gość: wilq Re: Jezus Królem Śiwata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 13:25
              Gość portalu: Zenon Dylewski napisał(a):

> ble, ble ble - belkot

Mamy tu chyba przyklad opetania przez zle. Katolik a pisze o jakis czakramach,
              przeklinaniu calych pokolen? Czas juz chyba na jakies egzorcyzmy.
            • krzysiek_33 Re: Jezus Królem Śiwata 24.12.06, 15:41
              Ja również życzę Panu i Państwu ciepłych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia.
              Niech nadchodzący rok bedzie najlepszym w Państwa życiu!!!

k.
        • Gość: benetton Re: Jezus Królem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 09:33
          Ale jesteś głupi jak myślisz że niewierzący są pozbawieni łask bożych. To
          najgłupsza rzecz jaką w życiu słyszałem. Dziwne w takim razie że miliardy ludzi
          niewierzących lub wierzących w co innego niż ty, ma się świetnie, są szczęśliwi
          czyli co, twój bóg jest jakiś niesprawiedliwy. Bo przecież znam mnóstwo ludzi
          mocno wierzących, a chorych, nieszczęśliwych i biednych. Bo religia jest dobra
          dla biedaków, głupków, niekochanych i chorych. Innym jest niepotrzebna.
    • Gość: Lol Re: Jezus Królem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 09:45
      Zabierzecie sie za powazne problemy, jakie nekaja ten kraj drodzy poslowie i
      poslanki, a nie szopki sobie urzadzacie!
      • Gość: antolek Re: Jezus Królem Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 09:52
        nie mogą, musieliby skończyć z sobą
    • Gość: zielonyjarek Re: Jezus Królem Polski IP: *.plock.msk.pl 24.12.06, 15:15
      Widzisz Zośka, to następny przykład jak podły jest człowiek wobec Pana. Ileż to
      razy z jego imieniem na ustach i sztandarach czy klamrach żołdackich pasów
      (np."Gott mit uns") świechtano Jego Imię. Przy każdej okazji posługuje się tym
      Imieniem raz przynętą, raz używa jako bicza, a kiedy indziej jako przekleństwa.
      Mijają lata, wieki mijają, a człowiek pozostaje taki sam, nienaprawialny.
      Bolejemy nad zbrodnią bratobójstwa, czy matkobójstwa. Wstrząsa nami obrzydzenie
      wobec innych plag, a człowiek pozostaje taki sam, bezrozumny. W imie swojej
      ciężkiej arogancji chce się równać z Nim. Chce sprowadzać Go do polepy swojego
      domostwa. Używa Go do niecnej polityki. Ach, jakiż ten człowiek jest jest głupi.
      W ten wigilijny wieczór odpuszczam mu jego niegodziwość bo ufam, że może
      wreszcie stanie się moim ukochanym bratem a nie przekleństwa godnym człowiekiem.
      Dlatego śle mu życzenia Dobrych Świąt. Dobry to czas aby przemyśleć swoje
      postępowanie i zmienić je. Dojrzeć do pokory wobec Pana. Amen
    • Gość: ja Re: Jezus Królem Polski IP: *.plock.msk.pl 24.12.06, 15:20
      Poczytaj sobie tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=54408099 i
      wszystko staje się jasne.
    • Gość: Kika Re: Jezus Królem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 14:34
      Gratuluję wspaniałej wypowiedzi. W pełni zgadzam się z Twoją opinią. Boleję nad
      głupotą naszych p-osłów. Zosiaplock masz u mnie duży plus.
    • Gość: antyred Re: Jezus Królem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:45
      czerwone pieski przestaly ujadac
      • Gość: antypasożyt Re: Jezus Królem Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 11:20
        Puknij się w cymbał baranie a jak nie pomoże to z rozbiegu z główki w murek,co
        ty myślisz że jak ktoś krytykuje tych pasożytów w sutannach i ich pomysły to
        jest czerwony ,dla ciebie istnieje tylko kolor czarny i biały /bardziej pasuje
        czerwony .
        Ja zawsze byłem antykomunistą jak i antyklerykałem ,nie toleruję narzucania
        poglądów i jedynej właściwej prawdy nieważne czy w sposobie życia czy poglądach
        na świat, takie same jast chodzenie na pochody 1 majowe i spędzanie ludzi na
        siłe ,jak i dzisiejszy klęczonizm /wszędzie plebany nawet w lodówce /
        Tak jek kilkadziesiąt lat temu istniały czerwone pasozyty tak teraz są czarne .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka