Dodaj do ulubionych

Prezes MTBS do zmiany

08.01.07, 13:06
Witam,
Nazywam się Adam mieszkam na Jana Pawła nie daleko parkingu piętrowego MTBS-
u. W ostatni piątek został mi scholowany samochód, ponieważ pozostawiłem go
na zakazie zatrzymywania do 15minut. Zakaz ten ustawiony jest pomiędzy
wszystkimi blokami owej ulicy. Jednakże nie byłem jedyny, który został
ukarany słyszałem z opowieści strażników miejskich, że w ten dzień zostało
wywiezionych 5 aut i zostało wręczonych kilka mandatów Pojechałem do Straży
Miejskiej odebrać samochód i dowiedziałem się ku mojemu zdziwieniu, że prośbę
taką wystosował Prezes MTBS motywując to tym, że parking piętrowy jest nie
jeszcze zapełniony.
Dziwi mnie postawa pana prezesa, który zamiast dbać o interesy mieszkańców,
których nie stać na opłacenie parkingu płatnego dba o interesy swoje.
W czasie wyborów na Prezydenta Miasta pan prezes był tak miły, że pomógł
zdementować wiadomości o podwyżce czynszu w MTBS-ach za pomocą sprzątaczek,
które z ledwością rozniosły owe pisma przed ciszą wyborczą. Wtedy wiedział
jak dbać o interesy mieszkańców.
Dziwi mnie sytuacja, że do tej pory nie było żadnych problemów z samochodami,
które tak parkowały jak ja czy pozostali mieszkańcy.
Proponuje „prezesowi” udostępnić owe miejsca parkingowe mieszkańcom a nie
obciążać ich dodatkowymi kosztami związanymi z nie udolnym planem
zagospodarowania przestrzennego, który nie uwzględnia ilości mieszkańców do
ilości posiadanych aut.
Proponuje zając czystością klatek schodowych, wykonaniem remontów w owych
klatkach, śmieciami a nie utrudnianiem życia mieszkańcowi „panie prezesie”
Obserwuj wątek
    • Gość: ricaardo Re: Prezes MTBS do zmiany IP: *.c240.petrotel.pl 08.01.07, 19:53
      Napędzanie koniunktury na drogie świecące pustkami parkingi MTBS-u zatacza coraz większe kręgi.Na Jana Pwła 47 też jest parking płatny MTBS- kilka lat temu zaadoptowany mimo sprzeciwów mieszkańców z parkingu osiedlowego choć brakowało miejsc parkingowych dla mieszkańców.Czynsz w MTBS jest dość wysoki a administracja nie zapewnia bezpłatnych miejsc parkingowych proporcjonalnie do ilości lokali. W poniedziałek 8 stycznia około 17 patrol Straży Miejskiej na w/w osiedlu wypisywał pouczenia kierowcom którzy zaparkowali prawidłowo pojazdy przy bloku nr45 po lewej stronie [zakaz postoju dotyczy prawej strony ].Zastanawiam się czy niekompetencja i nadgorliwość była odgórna czy z własnej inicjatywy.Moim skromnym zdaniem żebyśmy czuli się bardziej bezpieczni szczególnie po zmierzchu patrole powinny mieć inne zadania niż kontrolowanie osiedlowych parkingów.Nam mieszkańcom te pojazdy nie przeszkadzają - więc o co tu chodzi - o parking PŁATNY? Ciekawe kiedy pojawią się na moim osiedlu nowe znaki ZAKAZU postoju które całkowicie uniemożliwią bezpłatne parkowanie .
      • Gość: miks Re: Prezes MTBS do zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:59
        Stalo by sie to juz dawno Niestety PiS nie ma wystarczajacej liczby uczciwych
        ludzi zeby obsadzic stanowiska Pare lat temu do plocka sprowadzono nawet kilku
        uczciwych 'specjalistow " z poza plocka ,ale widac ze tych uczciwych zabraklo
        im juz nawet w calej polsce
        • Gość: lipi Re: Prezes MTBS do zmiany IP: 217.153.131.* 09.01.07, 17:48
          Hej no własnie, czy ktoś wie ile powinno przypadać proporcjonalnie miejsc
          parkingowych na blok??? uważam, że ktoś z mtbs-u troche przesadził z tymi
          miejscami na Jana Pawła II i bedą nas niestety gnebić dalej straża m. aż do
          zapełnienia tego marnego parkingu Kłobukowskiego... a że ostatnie akcje były na
          polecenie prezes to chyba nikt nie ma watpliwości!!!!!!!!!
          • Gość: cwany Re: Prezes MTBS do zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:17
            Chyba lista ludzi uczciwych w PiS rzeczywiscie juz sie wyczerpala Szkoda
            • Gość: 2 Re: Prezes MTBS do zmiany IP: *.c244.petrotel.pl 09.01.07, 20:47
              Pokaż chociaż jednego pisowca uczciwego. Gęby pełne frazesów a uczciwi tak samo
              jak ich poprzednicy.
          • Gość: as Re: Prezes MTBS do zmiany IP: *.c244.petrotel.pl 09.01.07, 21:49
            jak prezes kłobukowski musi wypłacać pensję radnemu Jasionowi
            jako "specjaliście od zabezpieczeń" , który w rzeczywistości poza jazda swoim
            nowym volvo nic więcej ni robi to skądś kasę musi wziąć, najłatwiej od
            mieszkańców, po wywalić nieroba z pracy
          • ricaardo Re: Prezes MTBS do zmiany 09.01.07, 22:44
            Nagonka na osiedla MTBS przybiera w sile-dziś dotarła na Jana Pawła 43 ,45 ,51 .My tu też mamy parking PŁATNY MTBS-u [ są wolne miejsca ]Bezpłatnych miejsc parkingowych jak na lekarstwo.Zaczeła nas nękać Straż Miejska karząc nawet kierowców parkujących poza zakazem.Prezes powinien zająć się innymi problemami niż napędzaniem koniunktury na parkingi MTBS - PŁATNE. Płacimy wysokie czynsze a nie zapewniają nam nawet miejsc parkingowych.Ciekawi mie z czego wynika ta SZCZEGÓLNA TROSKA o osiedla MTBS-u ze strony Straży Miejskiej .
          • chatkaadama1 Re: Prezes MTBS do zmiany 10.01.07, 08:36
            co do miejsc parkingowych to ustawa mowi ze powinny byc to napisane w warunkach
            zabudowy danego miejsca.
            W dobrych uczelniach tzn: w takich do ktorych nie chodzili miejscy urzednicy
            wraz z prezesem MTBS , wykładowcy mowią ze powinno byc tyle miejsc parkingowych
            ile jst mieszkan przed danym blokiem +2 dla gosci +miejsca dla
            niepełnosprawnych.
            Oczywiscie prezes MTBS-ow albo kłamie albo jest tak załosnym prezesem ze nie
            wie kiedy jego pracownicy wysyłaja do strazy miejskiej listy o złym parkowaniu
            samochodów.
            W związku z tym ze ten człowik jest tak nie udaczny proponuje zmiane prezesa.
            • Gość: koles Re: Prezes MTBS do zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 09:21
              Tak taki jasion slono kosztuje i podejrzewam ze jako specjalista od
              bezpieczenstwa sam wymyslil to zeby mieszkancy mieli bezpieczne samochody Aze
              przy okazji wyrwie wlascicielom pare zlotych Trudno niech sie przeprowadza do
              poplacina gdzie mieszka o paradoksie plocki radny
              • Gość: do kolesia Re: Prezes MTBS do zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 12:30
                weź koło i yebnij sie w czoło
      • Gość: obserwator-realist Re: Prezes MTBS do zmiany IP: *.c247.petrotel.pl 13.01.07, 10:51
        To wstydi hańba-tak wykorzystywać swoje stanowisko.Ale ono tez nie jest na
        zawsze,może by tak Kłobukowski zamieszkał na osiedlu i straż zabrałaby mu
        samochód? Przecież to paranoja-nigdzie tak nie ma .proszę popatrzec w
        centrum,chociażby ulica Kolegialna lub Królewiecka -tam nie da sie chodzić
        samochody stoją niomal na całym chodniku-ale macki Kłobukowskiego tam nie
        sięgają nie ma w tym interesu.A straż nie widzi tego?Sprawiedliwość chyba i
        prawo mamy w całym mieście równe.Pora zmienić kłobukowskiego bo mu się w głowie
        przewróciło,Gdzie niby ludzie mają parkować?Wybudowany parking jest co
        prawda,ale nie ma obowiązku w nim parkować,Mam propozycje Z TEGO WZGLĘDU ZE
        CZYNSZE SĄ BARDZO WYSOKIE PARKING POWINIEN BYĆ GRATIS JAKO NIEODŁĄCZNA CZĘSĆ DO
        MIESZKANIA-BO SKORO NIE POMYŚLAŁ O ZABEZPIECZENIU MIEJSC PARKINGOWYCH TO
        KONSEKWENCJE NIECH PONOSI.W KOŃCU TO NIE KŁOBUKOWSKIEGO MAJĄTEK ALE NASZ
        WSPÓLNY I WSZYSCY MAJĄ TU COŚ DO POWIEDZENIA.A SWOJĄ DROGĄ TO CZYSTE BEZPRAWIE.
        MAM PYTANIE CZY KTOŚ COS SŁYSZAŁ NA TEMAT WYKUPIENIA MIESZKAŃ W MTBS-ACH?
        PEWNIE DO MOMENTU GDY BEDZIE TU KŁOBUKOWSKI NIC SIĘ NIE ZMIENI-ALE MUSIMY COS Z
        TYM ZROBIĆ BO JEGO POMYSŁY Z ZAGOSPODAROWANIEM( A RACZEJ BRAKIEM
        ZAGOSPODAROWANIA)_ SA CORAZ BARDZIEJ PRZYJAZNE DLA LUDZI.pARANOJA TEZ JEST
        PŁACENIE ZA OGRZEWANIE PRZY WYŁACZONYCH GRZEJNIKACH-TAKICH KOSZTÓW GDYBY
        ZLICZYC NA CAŁYM OSIEDLU DUŻO--LUDZIE MOWIA I NIC MOZE PORA ZEBY ZACZĄC
        DZIAŁĆ????????
        • Gość: cvin kto sie pali by zostać Prezesem MTBS, jakiś kutas? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 11:00
          lecz sie marna istoto
    • Gość: zyx Re: Prezes MTBS do zmiany IP: *.c240.petrotel.pl 10.01.07, 12:11
      Jeśli ktoś nie czytał jeszcze dzisiejszego wydania gazety to polecam. Jest on
      całkowitym poparciem rozpoczętego przez Pana Adama tematu.
      Wypowiedzi pana prezesa w reportażu "Parkowanie nie jest tanie" są po prostu
      żałosne i śmieszne!! Mówi np.: o tym, że wg niego "jeśli kogoś stać na samochód
      MUSI mieć także środki na parking"!- w miastach cywilizowanych, którym jak widać
      Płock nie jest, to spółdzielnia ma obowiązek zapewnić mieszkańcom odpowiednią
      liczbę miejsc parkingowych. Gadanie na temat tego, że na uliczki nie wiedzie
      np.: Straż Pożarna albo, że w zeszłym roku były problemy z ich odśnieżeniem jest
      ......Na podstawie osiedla "Zagroda" mogę powiedzieć: Straż Pożarna, Policja i
      Pogotowie wielokrotnie już tu były i przejeżdżały bez najmniejszego problemu tak
      jak obecnie przejeżdża tu ciężki sprzęt z budowy!!! Skoro pan prezes tak się
      martwi o nasze bezpieczeństwo to ja się pytam, dlaczego tak duże i rozbudowujące
      się osiedle jak "Zagroda" ma tylko JEDEN WYJAZD?? W razie jakiejś tragedii Straż
      Pożarna wogóle tu nie wiedzie, bo będzie korek ewakuujących się mieszkańców - to
      ja mam lepszy pomysł zróbmy tu całkowity zakaz wjazdu! A co do odśnieżania to
      faktycznie mógł być problem, ale jedynie z ilością zeszłorocznego śniegu. W tym
      temacie to radzę raczej zająć się odśnieżaniem chodników a raczej ich brakiem,
      bo, jak co roku niektóre panie sprzątaczki zapewniają nam tyle odśnieżonego
      chodnika, że trzeba chodzić gęsiego!
      Panie prezesie niech pan się zajmie prawdziwymi problemami tego osiedla a nie
      nabijaniem kieszeni!! A już absolutną bzdurą jest fakt, że to jest reakcja na
      skargi mieszkańców! Nikomu jak dotąd nic nie przeszkadzało i nawet, kiedy na
      osiedla przyjeżdżała Policja to nigdy to takich sytuacji nie dochodziło!
      Wczoraj na osiedlu "Zagroda" pojawiła się Straż Miejska w liczbie 6 Strażników
      po to tylko, żeby założyć dwie blokady na samochody, w tym jeden, który na
      zakazie nie stał!! Dziś zrobili już postęp przyjechali w 5 ale co dziwnego,
      mimo, że samochody stały na zakazie nie zrobili NIC - a więc, po co? I tu mała
      uwaga do Mieszkańców innych dzielnic Płocka, jeśli coś się dzieje radźcie sobie
      sami, bo Staż Miejska ma WAŻNIEJSZE zadania na Podolszycach.
      Może w ogóle w ogóle niech powstanie tu siedziba SM.
      Zacytuje jeszcze jedna wypowiedź „(…)Koszty (za parking) mogłyby być wliczone w
      czynsz, ale wtedy protestowałyby osoby, które nie mają pojazdów” – jak można
      nawet o tym pomyśleć??? I niech ktoś czytając ten artykuł mi powie, że cała ta
      nagonka nie jest związana z parkingami strzeżonymi MTBS – u !
      Pozdrawiam najbezpieczniejszych w ostatnim czasie mieszkańców osiedli „Zagroda”
      i „Sady”
      • Gość: vini10 Re: Prezes MTBS do zmiany IP: *.plock.msk.pl 10.01.07, 12:45
        Zapewne nie każdy wie , że wielopoziomowy parking przy ulicy Jana Pawła to
        płatne miejsce parkingowe , a nie parking strzeżony . Za szkody powstałe
        wewnątrz tego giganta nie odpowiada jego właściciel . Ciekawe , prawda ....?
        • chatkaadama1 Re: Prezes MTBS do zmiany 10.01.07, 15:17
          Ciekaw fakt... Wtedy pan prezes by sie skompromitowal na maxa.
          Chociaz on i tak pokazuje swoja żałosną "klase".
          Po raz drugi proponuje nakłaniac sprzataczki do czyszczenia klatek bo ostatnio
          z czystościa jest tez tragedia!!!
    • straznikmiejski Re: Prezes MTBS do zmiany 10.01.07, 13:18
      Jestem strażnikiem miejskim i cholernie mnie wkurza, kiedy muszę robić coś
      czego nie ma w moich obowiązkach, bo jakiś ważniak tak sobie życzy.

Przecież osiedle Podolszyce Północ nie należy do miasta lecz do Spółdzielni,
      które tam są. Skoro Spółdzielnie tworzą mieszkający tam ludzie i im parkowanie
      nie przeszkadza, to dlaczego prezes takiej Spółdzielni nakazuje robić
      strażnikom coś wbrew woli mieszkańców?

Naprawdę zmieńcie prezesa, to i my strażnicy będziemy mogli zająć się innymi
      częściami miasta.
      • Gość: zwykly Re: Prezes MTBS do zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 16:07
        Naszym dzielnym straznikom najlepiej wychodzi jezdzenie sluzbowymi samochodami
        po zony do pracy ,na zakupy w tym gorzalki Trzeba ich od innych obowiazkow po
        prostu odciazyc
        • Gość: andrzej Re: Prezes MTBS do zmiany IP: *.plock.msk.pl 10.01.07, 20:45
          panie prezesie,jesli jakims cudem trafil pan na forum to prosze o podanie
          godzin spotkan z lokatorami,wtedy osobiscie bede mogl panu wsadzic w d...
          mandaty ktore otrzymalem.
        • straznikmiejski Re: Prezes MTBS do zmiany 11.01.07, 01:36
          Przykro to stwierdzić, ale to co napisałeś to akurat prawda...
    • Gość: mtbs Re: Prezes MTBS do zmiany IP: *.c153.petrotel.pl 15.01.07, 08:37
      Warto również poczytać - "Akcja straży miejskiej na Podolszycach Połudn" oraz "Nagonka Straży Miejskiej"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka