Dodaj do ulubionych

Kiedy pojedziemy nowym mostem?

17.01.07, 21:32
Nawet po przebudowie Wyszogrodzkiej polegającej na poszerzeniu i budowie 2
rond z sygnalizacją,korki będą nieuniknione.
Przecież dodanie na odcinku od przejazdu kolejowego do Armii Krajowej
dodatkowych dwóch świateł na tak krótkim odcinku spowoduje zahamowanie
ruchu.Każde światła spowalniają bowiem ruch.
Jedyne rozwiązanie zapewniające przejazd bez korków to budowa dwupoziomowego
skrzyżowania. A więc nie czarujcie, że planowana obecnie przebudowa wiele
poprawi. A dziwne jest, że miasto mogło wybudować dwupoziomowe skrzyżowanie
ul. Spółdzielczej z Piłsudskiego a nie zdecydowało zbudować bardziej
potrzebnego skrzyżowania z trasą na most.
Obserwuj wątek
    • Gość: OPAT Więcej świateł i spowalniaczy w tym mieście!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:14
      Powtarzam: wyłączcie światła na obu końcach Tumskiej!!! Niech ktoś to wreszcie
      przeczyta. Ileż można prosić. Do tego wszystkiego, te światła działają non stop.
      Co do Wyszogrodzkiej, to choćby było 10 pasów ruchu, to trzeba najpierw umieć
      jeździć po rondach. U nas się to nie sprawdzi od razu. Potrzeba ze dwa lata.
      Przecież są aż trzy dojazdy na tamtą stronę miasta. Dlaczego władze tego nie
      widzą i budują Grabówkę o szer. 8m, a np Granicznej w ogóle nie budują??? Nie
      wiem. Najłatwiej ciągle próbować i testować na nas.
      Panowie!!! Pamiętajcie. Jesteście tam za nasze pieniądze!!! Do roboty!!!
      • Gość: sztundman Re: Więcej świateł i spowalniaczy w tym mieście!! IP: *.class144.petrotel.pl 17.01.07, 22:16
        OPAT nie pisz głupot, bo sam po rondzie jeździć nie umiesz. Umiesz? To napisz jak.
        • Gość: OPAT Jadąc za taką pieerdołą jak Ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 00:14
          Logiczne chyba.
        • wojteks69 Re: Więcej świateł i spowalniaczy w tym mieście!! 18.01.07, 13:30
          Gość portalu: sztundman napisał(a):

> OPAT nie pisz głupot, bo sam po rondzie jeździć nie umiesz. Umiesz? To napisz
          j
          > ak.
        • wojteks69 Re: Więcej świateł i spowalniaczy w tym mieście!! 18.01.07, 13:31
          Baranku a odczego kodeks drogowy
    • Gość: Jarek Kiedy pojedziemy nowym mostem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:29
      Panie Prezydencie.
      Jest Pan zadowolony z wczorajszego eksperymentu czy jeszcze czegoś mamy się
      obawiać? Bo media mówią, że jeszcze się Pan waha. Ja wiem - media są złe.
      Pomogę Panu podjąć decyzję. Właśnie naoliwiłem kółko w taczkach. Komfortowe
      warunki podróży. Nie to co wczoraj. Postaram się, żeby Pan miał zieloną falę!
      I żeby było jasne - nie ma to nic wspólnego z jakąkolwiek polityką. Ja po
      prostu brzydzę się głupotą!
      Jarek Ch. płocczanin
      • Gość: ojciecReflektor Re: Kiedy pojedziemy nowym mostem? IP: *.c155.petrotel.pl 17.01.07, 22:34
        MM w 3 kadencji wszystko dopnie na ostatni guzik, glowa do gory kierowcy
    • Gość: jaś fasola Re: Kiedy pojedziemy nowym mostem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:39
      Panie Prezydencie. Podaję proste rozwiązanie. Rozpocząć od możliwości
      korzystania z mostu tylko na kierunku z Płocka. Taka decyzja rozwiąże choć
      połowę problemu. Zjazd na most nie wymaga świateł i nie zablokuje przejazdu do i
      z Podolszyc.
      • Gość: turb Re: Kiedy pojedziemy nowym mostem? IP: *.aster.pl 17.01.07, 22:46
        Ale wiesz, to by było za łatwe,a tak w urzędzie udowodnią, że pracują, kombinują
        poprawiają, testują i to wszystko za nasze pieniądze. NIE MA TAKIEJ DURNOTY
        KTÓREJ URZĘDNICZA BIUROKRACJA NIE WYMYŚLI , A NA DODATEK JESZCZE SPROBUJE
        WPROWADZIĆ W ZYCIE. Oni w ten sposób udowadniają, że pracują, durnie bo durnie
        ale pracują. Głupi, ale niby uczciwy.
      • awoj1 Re: jasiowi fasoli 17.01.07, 22:52
        ejże jasiu jak wyobrażasz zjazd z Podolszyc w lewo na most - to przecie
        zablokuje przejazd Wyszogrodzką.
        • Gość: pw. Re: jasiowi fasoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 23:06
          Moim zdaniem jak chcą już otworzyć most, to niech wyłączą światła i otworzą tylko prawoskręty, bez lewoskrętów!
    • Gość: gość Kiedy pojedziemy nowym mostem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 00:28
      Co to za experyment , skoro przejazd kolejowy na Słonecznej był (w remoncie)
      zamknięty przez tydzień i dużo osób co na codzień jeżdżą tędy pojechała
      Wyszogrodzką bo nie wiedzeli że w tym dniu mają go otworzyć.
      Skoro została jedna droga to ten korek mnie wcale nie dziwi.
      Proponuję powtóżyć to jeszcze raz i skrócić czas czerwonych świateł bo jest za
      długi.
      Korek napewno będzie , ale nie taki jak ostatnio.
    • Gość: agatka Kiedy pojedziemy nowym mostem? IP: 80.55.10.* 18.01.07, 07:18
      Bo gdyby światło czerwone dla kierowców jadących w stronę Podolszyc nie świeciło
      się bagatela 30 sekund, a zielone niespełna 15 sekund, że kierowcy ledwo zdążyli
      ruszyć, a już zapalało się czerwone, to może by się tak nie zakorkowało. Jakby
      ktoś pomyślał i rozłożył czas świateł np odwrotnie ruch byłby na pewno trochę
      płynniejszy.
      Poza tym jest jeszcze taka droga jak Grabówka, która tego dnia świeciła
      pustkami. Ja mieszkam na Podolszycach Północnych, ale pojechałam Grabówką. Czas
      ok 15 minut i jestem w domu, a wy ile czasu jechaliście Wyszogrodzką?
    • Gość: wierny wyborca Re: Kiedy pojedziemy nowym mostem? IP: *.c154.petrotel.pl 18.01.07, 07:36
      M&M zrobił wielki błąd że nie otworzył mostu przed II turą wyborów a tak biedak
      musi jeszcze przez tyle lat meczyc sie z tym swoim ...... stanowiskiem urzedowym
      >>> wielkie wyrazy współczucia !!!!!
    • Gość: R Kiedy pojedziemy nowym mostem? IP: *.c157.petrotel.pl 18.01.07, 12:02
      Komuś zabrakło wyobraźni ... ale do tego już się przyzwyczaiłem w tym mieście ...
      Interesuje mnie taki temat: Kto zwróci koszty tego eksperymentu firmom
      transportowym, komunikacji miejskiej i w końcu osobom prywatnym (spalone paliwo,
      czas stracony itp.)? Brak wyobraźni Decydentów w Płocku kosztuje .... ale
      niestety tylko nas. Łatwo jest eksperymentować (przez cały dzień!!!) nie za
      swoje pieniądze. A tak poza tym - cały ten "most" łącznie z jego lokalizacją
      jest chorym pomysłem - nie w tym miejscu - tak czy inaczej, wszystkie ciężkie
      samochody muszą przebić się przez miasto dojeżdżając do Orlenu ...
    • wojteks69 Kiedy pojedziemy nowym mostem? 18.01.07, 13:28
      Dziwią mnie te wszystkie narzekania.Olewacie to co dzieje sie w grajdołku.Ilu z
      was było na wyborach? ilu chodzi na spotkania z radnymi?Rządzą naszym
      grajdołkiem ludzie prości,bez wyobrażni,dbający tylko o wlasne interesy,reszta
      to przypadek.Karę za ignoranctwo ponosimy tylko my inie miejmy do nikogo
      pretęsji
    • Gość: Wieśniak To była próba, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:25
      przecież w chwili, gdy zaczną cokolwiek robić przy tym skrzyżowaniu to myślicie,
      że korków nie będzie ?
      Codziennie mam 'przyjemność' podziwiać rondo na Dobrzykowskiej i za żadne skarby
      nie rozumie po co jest ono przeniesione 'na bok'. Była sobie kiedyś 'prosta'
      droga i trzeba było rondo tak zbudować, że mamy teraz szanse (fakt, stoją znaki,
      ale tak swoją drogą ktoś mądry je ustawiał, bo od Radziwia jest 60, 40 po
      wjeździe na 'dojazd do ronda 70 i za 20m 50 !!) zbadać głębokość rowów
      (wyglądają na głębokie !) no i przy samym rondzie wyszedł taki schodek ze 3-5 cm
      na jezdni ! Ile tam się resorów natłucze i opon !! No dobra - nie trafili rondem
      w skrzyżowanie, ale po co nie ma tu prawoskrętów, dla których to rondo jest
      zupełnie zbędne !! Z namaszczeniem wykonuje się jakieś bzdetne kamienne drogi
      wzdłuż 'autostrady' do Radziwia, tak jakby nie mieli co robić z kasą !
      Takie same PRAWOSKĘTY (niech ktoś pokaże im, jak powinny wyglądać !!!!) przy
      Wyszogrodzkiej załatwiły by 90% obecnych kłopotów, ale jak ktoś oszczędza, to my
      za to zapłacimy nerwami i ponownym budowaniem tego co spie...no !
      • Gość: ja Re: To była próba, ale IP: *.chello.pl 18.01.07, 15:43
        a mnie tylko dziwi czemu nikt nie pomyslal zeby od poczatku budowac tam
        skrzyzowanie dwupoziomowe
        ok, jest drozsze ale chociazby poziom bezpieczenstwa nieporownywalnie wyzszy,
        nie wspominajac juz o korkach, ktore wtedy praktycznie nie istnieja
        uwazam ze budowa ronda nic nie poprawi, korki i tak beda

gratuluje wszystkim ktorzy przyczynili sie do powstania takiej sytuacji jak
        rowniez wszystkim ktorzy wybrali do wladz miasta takich oszolomow

pzdr
    • Gość: Jurek Kiedy pojedziemy nowym mostem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 20:28
      A gdzie podział się ten malkontent co zawsze tu pisywał. Ten co pracuje na
      Politechnice, którą kiedyś kończyłem, a on przynosił mi teraz tylko wstyd
      (całej uczelni też). On tam nie ma co robić i tylko tu pisał i pisał. Może
      zachorował? Może wyjechał na zasłużony wypoczynek ? Smutno tu bez niego!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka