Dodaj do ulubionych

Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 23:20
Chciałbym zaapelować do radnych.. jeśli nie staniecie za Wisłą to w ten
sposób z Płocka zrobicie głęboką prowincję gdzie już nawet pociąg nie
dociera a swoją postawą możecie udowodnić że zależy Wam na naszym mieście i
jego mieszkańcach .
Obserwuj wątek
    • Gość: Cytacik Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.class147.petrotel.pl 27.02.07, 07:14
      CYTAT: "Za byli radni SLD-owskiej opozycji (8 głosów), a ich koledzy z koalicji
      proprezydenckiej przeciw (15 głosów)."

WYBORCY: dziękujemy wam za głosy na PiS.. Bo tak na prawdę to wszystko PRZEZ
      WAS!!!!!!
    • Gość: abc Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.plock.mm.pl 27.02.07, 07:28
      wczoraj często przewijało się stwierdzenie kibiców "zablokujemy drogę do
      Orlenu"!Ale co to da?Zatrujecie życie ludziom,którzy też są kibicami i myślą
      podobnie jak Wy!Ale zawsze pozostają jeszcze tory,po których jeżdżą już tylko
      cysterny z ...!Zakłócają spokój i zagrażają bezpieczeństwu tysięcy płocczan!
      • Gość: 1947 Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 08:11
        Utrudnienia dla zwyklych pracownikow Orlenu sa jedynie konskewencja calego
        czynu i TO ma wlasnie uderzyc w Orlen.Nie mozna miec sentymentow,tu gra idzie o
        cos wiecej niz tylko Wisla Plock,tu idzie juz o Plock jako calosc-a raczej
        stosunek wladz Orlenu do miasta.
        • Gość: indomitus Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.02.07, 10:00
          a Orlen to niby jest taki bezpieczny dla nas????????? I to co z tych kominów
          się wydobywa też jest może bezpieczne?????? A pracownikom Orlenu nic się nie
          stanie jak sobie trochę w korku postoją... Swoją drogą uważam, że powinniśmy
          się teraz wszyscy zjednoczyć, bo jak napisał 1947 tu idzie już o Płock...
    • Gość: janek Z ostatniej chwili IP: 212.160.172.* 27.02.07, 08:22
      Jeżdzę każdego dnia do pracy do Wawy. Cena litra PB95 na stcji ORLEN Jachowicza
      3.99 !!!!!. Shell Cykanowo 3.84 !!!!!, Neste Warszawa (bezobsługowa) 3.74 !!!!
      25 groszy różnicy. Wiwat Orlenie, wiwat PIS :(
      Sami jesteśmy sobie winni. Koniec piłki nożnej w mieście. Szkoda mi tylko
      dzieciaków, dla których to był jakiś cel w życiu, grali w piłkę, mieli idoli,
      interesowali się sporetem a nie stali w bramie z piwem w ręku. Tego mi szkoda.
      Teraz już nic nie będzie.
      • Gość: kibic Re: Z ostatniej chwili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 09:06
        Gdyby były wyniki w lidze Wiła by była wyzej w tabeli to nie doszło by do
        takiej decyzji ze strony Orlenu Kto jest za to odpowiedzialny ano wwłaśnie
        zarząd Wisły Dmoszyński i Targowski na czele .To oni robili fiki -miki
        • Gość: niee Re: Z ostatniej chwili IP: *.c246.petrotel.pl 27.02.07, 09:22
          g--no prawda, były wyniki (5, 4 miejsce w tabeli, PP i SPP) i jakoś się kasa
          szerokim strumieniem z PKN nie polała. A nie polała się, bo wiedzieli, że to i
          tak cudowne wyniki jak na to co dają, i prędzej czy później cuda się skończą i
          wyniki będą odpowiednie do nakładów. I O TO IM CHODZIłO. Teraz jest wymówka,
          żeby całkowicie zaprzestać finansowania Klubu. Sk..wysyństwo i tyle.
      • Gość: Marcin M żal IP: *.stacje.agora.pl 27.02.07, 10:05
        zgadzam się z Tobą Janku w 100% - nie ma w Płocku kina, nie ma porządnego
        klubu, nie ma sali widowiskowej, nie będzie piłki nożnej.... szkoda że liczy
        się tylko kasa i rachunek ekonomiczny... dorastałem w połowie lat 90. chodząc
        na mecze, zbierając wycinki z gazet, cieszyłem się z każdego kolejnego meczu
        Petrochemii, bramek Siadaczki, Małochy, Radka Kowalczyka. Dla mnie wówczas to
        było coś. Tak jak pewnie teraz dla nastolatków dumnych z naszej Wisły. Szkoda
        że chłopakom pozostanie oglądanie lig zagranicznych w TV...
        • Gość: indomitus Re: żal IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.02.07, 10:39
          wiem dokładnie o czym piszesz Marci M. Ja od 13 lat chodzę na mecze najpierw
          Petry, teraz Wisły... Pamiętam gorycz spadków do 2giej ligi i radość z wejścia
          do 1szej w tym też tą pierwszą!!! Nie wyobrażam sobie życia bez tego klubu...
          Nie chcę, żeby podzielił losy np. Stomilu Olsztyn... Nie zasługuje na to i to
          tym bardziej w tym roku - roku swoich 60 urodzin!!!!
    • Gość: jaa wyluzjcie IP: 193.59.95.* 27.02.07, 10:53
      Panowie wyluzujcie troche - kasa jest w buidżecie a pismaki z wyborczej tylko
      podkrecaja niepotrzebnie atmosfere - kowalski jak nie wiesz co jest w budżecie
      to sie zamknij a nie robisz chore sensacje i piszesz z enie zaplanowano - nie
      ma tyle ile dmo chce ale starczy spokojnie na 2 sekcje

WIEC KIBICUJMY DZIS !!!!!!!!!!!!! i nie róbcie scen i niepotrzebnego
      podgrzewania atmosfery
    • Gość: tomploc Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 11:55
      Oto sama prawda,mocne slowa,odwazny artykul,a co najwazniejsze umieszczony
      przez ogolnopolski potral sportowy;

www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1&k1_id=1&k2_id=1&dzial_id=1&news_id=178248
      • Gość: RYSIEK Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:09
        Zaorać PŁOCK,bo to tylko kupa smrodu i debili,a nas płoczczan do reszty wytruć
        bo i tak nikt się z nami nie liczy.przecież jak rządzi drugi JUSZCZENKO iORLEN
        to maja nas gdzieś
        • Gość: Subyello Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.sunsh5.vic.optusnet.com.au 27.02.07, 13:28
          Czy moze ktos dac znac co sie stalo na spotkaniu? Nie mieszkam w Plocku takze
          nie mam nadziei zeby pojsc na dzisiejsze spotkanie.
    • Gość: Dramat Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: 193.59.95.* 27.02.07, 14:29
      Witam
      Właśnie wróciłem ze spotkania w ratuszu i powiem szczerze,że jestem w
      szoku.Ustalenia są takie,że w czerwcu po 60 latach koniec z sekcją piłki nożnej
      w WIŚLE.Orlen nie jest zainteresowany dalszym finansowaniem
      naszych "kopaczy".Klub zostanie prawdopodobnie zlikwidowany,Sekcja piłki
      ręcznej będzie nadal finansowana.Generalnie orlen rezygnuje z klubu.Słuchając
      prezesa pkn odniosłem wrażenie,że ten człowiek nie ma pojęcia o czym mówi.Miał
      pretensje,że nie pozyskiwali nowych sponsorów(np naklejki na koszulkach
      itp).Zapomnial jednak,że umowa sponsorska zabraniała WIŚLE takich działań.Albo
      robi z Nas debili,albo jest tak dobrze poinformowany.Ogólnie rzecz biorąc
      ZAŁAMKA.Mam nadzieję,że na dzisiejszym meczu gorąco "podziękujemy" panu
      prezesowi i tym warszawskim 2 jajowym troglodytom.Z tego miejsca chciałem
      serdecznie podziękować wszystkim tym debilom,którzy w ostatnich wyborach
      głosowali na pis-iorów.
      Wiem,że planowana jest manifestacja na 21.Nie ma co czekać zacznijmy już
      dzisiaj.Zróbmy po prostu rozpierduchę.Klamka zapadła dla nożnych nie ma już
      ratunku,więc nie ma sensu zgrywać grzecznych i uległych wobec orlenu
      kibiców.Trzeba skopać paru leszczom tyłki - łącznie z piłkażami- oni swoją
      postawą również przyczynili się do upadku WISEŁKI.Alkoholicy,hazardziści i
      bawidamki.Gdyby mieli trochę Honoru,Ambicji i Szacunku dla nas Kibiców
      dzisiejsza debata nie miała by miejsca.Jest mi cholernie żal i tyle...........
      • Gość: janek Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: 212.160.172.* 27.02.07, 15:22
        spokojnie.
        Carlsberg na koszulki i jak Liverpool :) Ile potrzeba ? 6 mln ? Browar wyłoży.
        W chinach mają golf, w ameryce carling, na wyspach nożną. To tu na nożna też
        wyłożą. Tylko wymienić cały zarząd. Z rzecznikiem włącznie. Znajdą się
        sponsorzy. Tylko nie pitolcie o nazwie Wisła itd. MA sie nazywać tak jak chce
        sponsor.
        • Gość: mądry Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:43
          to właśnie m.in. przez zamieszanie z nazwą zainteresowanie Klubem i jego wartość
          marketingowa spadły. Część kibiców przestała czuć więź już z Petro, a co dopiero
          z Orlenem. Żaden szanujący się Klub nie powinien iść na takie ustępstwa, bo
          Nazwa to tradycja i powinna być jedna. Sponsorzy się zmieniają i nie można bez
          uszczerbku zmieniać nazw co kilka lat. Lepiej już było, zamiast dość
          pompatycznie nazywać stadion im. WIELKIEGO TRENERA zaproponować to miejsce
          Orlenowi. Ale nie można godzić się na zmianę nazwy klubu co 2-3 lata, wraz ze
          zmianą sponsora.
    • Gość: dramat Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: 193.59.95.* 27.02.07, 14:30
      Witam
      głosowali na pis-iorów.
      kibiców.Trzeba skopać paru leszczom tyłki - łącznie z piłkażami- oni swoją
    • Gość: Dramatt Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: 193.59.95.* 27.02.07, 14:34
      Witam
      głosowali na pis-iorów.
      kibiców.Trzeba skopać paru leszczom tyłki - łącznie z piłkarzami- oni swoją
      • Gość: Marcin M Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.stacje.agora.pl 27.02.07, 15:07
        Serdeczne gratulacje dla Orlenu, zabójcy płockiej piłki. Won stąd!!!
    • Gość: nerwowy Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:11
      Towarzyszu Jasiński -Zapamiętamy
      • Gość: bolek Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:21
        OD JUTRA WCHODZĄ NA STADION BULDOŻERY
        • Gość: janek Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: 212.160.172.* 27.02.07, 15:22
          :)
          • zazwyczaj Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! 27.02.07, 15:57
            podobno wcale nie bylo tak zle. Owszem, prezes wypowiedzial sie przeciwko
            sponsoringowi noznych, ale przeciw niemu byla cala smietanka plockiego PIS (a z
            tymi nalezy sie liczyc, bo to kumple jasinskiego), innych partii z rady miasta,
            rada pracownicza orlenu, a zwiazki zawodowe zagrozily strajkiem :)
            byc moze jeszcze cos z tego bedzie

• Gość: fan Nie wszystko stracone? IP: *.wlodkowic.pl 27.02.07, 16:22
              Również uczestniczyłem w tym spotkaniu. Myślę, że było tam za dużo emocji. Ja
              wyniosłem z tego tyle, że Orlen chce się podzielić finansowaniem sekcji z
              innymi sponsorami. Drugim elementem moim zdaniem było to, że Prezydent ilewski
              zadeklarował finansowanie utrzymania obiektów Wisły, a Orlen chce dawać na
              młodzież (czyli rozumiem tu grupy młodzieżowe), więc jedyną rzeczą jaką
              pozostaje to znalezienie sponsora (choć tu trzeba znaleść rozwiązanie z tym
              pozwoleniem na szukanie sponsora - a myślę ze po dzisiejszym spotkaniu będzie
              to możliwe). Jest też jedna sprawa, która mnie trochę "skrzywiła". Bo po tym
              jak impulsywnie zareagował Prezes Dmoszyński zastanawiam się czy jest możliwe
              aby ktoś chciał współpracować z takim klubem w świetle jego zachowań. Jak
              wszyscy wiemy tu potrzebny jest większy spokój i dyplomacja, czego brakuje
              naszemu Prezesowi. Ale końcówka spotkania zapewnaia, ze Orlen pomoże w
              uzyskaniu licencji na następny sezon i myślę, że to nie musi byc koniec.
              Dlatego wydaję mi się że jest duża szansa na to, żeby to wszystko dalej
              działało. Musimy byc optymistami!!!
              • Gość: ja Re: Nie wszystko stracone? IP: *.c157.petrotel.pl 27.02.07, 19:59
                kolego to co piszesz jest z kosmosu. arlen szybciej się wycofa z każdego
                finansowania klubu niż sobie myślisz. jesteś dzieciakiem, trzeba czytać,
                słuchać i myśleć co mówią prezesi i PiS.
            • Gość: TheReds Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: 195.160.253.* 27.02.07, 16:31
              nic tylko bic brawo orlenowi, ale co tu sie dziwic skoro to polska mentalnosc.
              Nie moge uwierzyc w to ze najtansza i najlepsza reklama nie jest zainterseowany
              koncern. Niech ucza sie od KGHM, sponsorujacego zaglebie, ciagle wzmocnienia,
              walka o najwyzsze cele. Nie mowie, ze zle robia sponsorujac Orlen Team, ale
              czemu nie zrobia sobie najleszej druzyny w polsce,dostana sie do pucharow i
              zarabiaja na transmijach i reklamach...ehhh...wstyd mi w takich chwilach byc
              plocczaninem:(
              i jeszcze jedno co ja mam z tego ze kombinat jest w plocku?? skoro tak bardzo
              chca przenosic biura do warszawki to niech zabiora cala rafinerie do wawki.
              Szkoda slow.
    • Gość: przyjezdna Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: 193.59.95.* 27.02.07, 16:30
      Jeśli nie zauważyłeś, Płock już jest głęboką prowincją, bez zaplecza
      pozwalającego w jakikolwiek (nie mówie ciekawy...) sposób spędzić wolny czas.
      Nie jestem z Płocka, więc może ktoś mi wyjaśni. Skąd nagle bierze sie raban o
      Wisłę Płock, skoro na mecze ligowe tego klubu przychodziło w porywach do 300
      osób- co było żenadą totalną i z czego cała Polska się śmaiała?
      • Gość: TheReds Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: 195.160.253.* 27.02.07, 16:51
        Nie wiem czy pamietasz jak na mecze w plocku przychodzilo po 20tysiecy
        kibicow??jaka byla atmosfera?? ale coz ludzie tez maja dosyc, co roku to samo
        dno, niepewnosc ze koncern w kazdej chwili moze odejsc, praktycznie zadnych
        znaczacych wzmocnien...ile mozna...druzyna ma grac w pucharze UEFA i zero
        transferow bo koncern nie poczuwa sie, reczna to samo...w polskiej lidze silna
        ale na lige mistrzow za slaba, do tego na jakiej hali oni graja..zenada.
      • Gość: Fasy Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:12
        Ostatnio na mecze rzeczywiscie chodzilo malo osob ale bez przesady z tymi 300. Chcialbym tylko przypomniec, ze jak u nas na DRUGĄ LIGE chodzilo po 15 tysiecy to np na Lecha Poznan, który grał w EKTRAKLASIE regularnie uczeszczalo 1000 osob (na ktoryms meczu, zanotowali rekord - 600 osob). Teraz role sie odwrociły, ale kto wie czy za 5 lat znowu w Plocku nie bedzie stadion pękal w szwach a na Lechu albo Wisle Krakow bedzie 1000 osob. Oczywiscie jezeli "warszafka" zlikwiduje nam klub to nie będziemy mieli szansy tego stadionu zapelnic...
    • Gość: wcurwiony Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 17:51
      Jezeli ma być taka łacha to niech spadają. Warszawskie cwoki- płocczanie to dla
      nich siłą robocza. Nie mozna godzić się na jakieś ochłapy.
      • Gość: do wcurwionego Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 18:05
        To wyloz z wlasnej kieszeni kilka milionow zlotych i wtedy mozna ich pogonic
        zachowujac honor :/
        • Gość: :( Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 18:33
          Taka kase lozyc na orlen team ale co ja mam jako plocczanin z tego jakies
          migawki z dakaru ktore w sumie malo mnie interesza
          JA CHCE SPORTU NA LOKALNYM PODWORKU !!!!!!
          • Gość: Kat Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.c158.petrotel.pl 27.02.07, 19:52
            Serce, choć popękane, chce bić... WISŁA PŁOCK
    • Gość: Gostyk z Wiselka! Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: 83.2.116.* 27.02.07, 19:56
      pokazcie pierdzistolki ze zalezy wam na plocku i plockich kibicach a nie na swoich posadkach tylko, na dauniarski dakar wydajecie 2 razy tyle co na wiselke i zal wam tylka nie sciska, a tak naprawde to kto to oglada w polsce????Idzcie po rozum do lba i dajcie na klub bo sukcesy sa wiec jakie powody sa przeciw?
    • Gość: tim Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:16
      Szukanie oszczednosci proponuje zaczac od tego durnego orlen teamu. KTO TO OGLADA ???? KOGO TO INTERESUJE ZE JACYS FACECI JEZDZA SOBIE PO PIASKU ?????????????
    • Gość: wcurwiony Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:23
      Zgoda na obniżenie juz i tak śmiesznej kwoty sonsoringu, to zgoda na jawne
      dymanie nas przez warszawkę. Milewski i rada miasta niech się trzyma tej kwoty.
      • Gość: kibic Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.c246.petrotel.pl 27.02.07, 21:12
        Krawaciarze nas zniszcza. Orlen coraz mniej kojarzy sie z Płockiem kiedys za petrochemii byly lepsze dni chemika dzieciaki pracownikow petry jezdzily na kolonie a sekcje nie musialy martwic sie o swoj byt teraz warszawka zabiera nam doslownie wszystko :( nienawidze stolycy!!
        • Gość: John Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 21:37
          Orlen za te trucie jest nam mieszkańcom Płocka coś winien. Za to że my, nasze
          dzieci musimy wdychać te trucizny, teraz chce nam odebrać jedyną rozrywke w tym
          zasranym mieście. Dziwi mnie postawa nowego szefostwa które widzi sens w
          wydawaniu 40 mln na kilku pajaców co ściga się po pustyni kilka tysięcy km stąd
          a nie potrafi zauważyć że to piłka przykuwa uwage kibiców i firma zyskuje
          szacunek przez sponsoring dobrego klubu. Klubu który potrafi coś ugrać w
          Europie. Wisła posmakowała tej większej piłki (2xPUEFA) ale do sukcesów jeszcze
          daleka droga, do tego potrzeba pieniędzy. Okazuje się że największa firma w
          Polsce tych pieniędzy nie ma. W takim razie co Orlen ma do zaoferowania
          mieszkańcom za wieloletnie podtruwanie? Lady Pank na dzień chemika? Nie,
          dziękuję.
          • Gość: Hugo Re: Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.c240.petrotel.pl 27.02.07, 22:21
            Nie no nie moge!!!
            Jak można pluć w twarz nie tylko kibicom Wisełki ale wszystkim mieszkańcom
            Płocka.
            Ludzie cięzko pracowali i pracują na zyski Orlenu a wy co robicie dla nich!!!
            Zamiast stworzyć warunki, ulepszać obiekty, zachęcać młodzież to likwidujecie
            klub!!! Zero szacunku!!!
            Na przykładzie Unii Skierniewice można zrozumieć wycofanie miasta ze
            sponsoringu ponieważ nie ma tam pieniedzy( klub był utrzymywany min. z opłat
            pobieranych na parkingach w mieście).
            A wam nie wstyd panie Jasiński że taki gigant mając drużyne pierwszoligową
            wycofuje sie!!! Pytam sie: JAKI JEST POWÓD????
            Bo chyba nie chcecie nam wciskać że pieniędzy nie macie!!
            Ja myśle, że tu chodzi o to że was Płock nie interesuje i tyle. Bo nie macie z
            nim nic wspólnego!!
    • Gość: ktoś Ręczna TAK!!!!!!!!!! nożna WON!!!!! IP: *.plock.msk.pl 27.02.07, 23:00
      Ręczna TAK!!!!!!!!!! nożna WON!!!!!
      • Gość: handball fan Re: Ręczna TAK!!!!!!!!!! nożna WON!!!!! IP: *.c243.petrotel.pl 28.02.07, 00:10
        napinacze won! reczna tak! nozna tak!
    • Gość: Człowiek rozsądny Gorący wtorek: sesja, debata i mecz z Legią! IP: *.ds2-k.us.edu.pl 28.02.07, 04:29
      To najzupełniej bez znaczenia.
      Poziom piłkarski Wisły Plock z Orlenem czy bez jest poniżej jakkiejkolwiek
      krytyki. Dno, żenada, katastrofa!
      Cieszmy się, że kibice zapominają o rozsądku i przychodzą na stadiony!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka