Dodaj do ulubionych

Orlen lubi piach, nie piłkę

01.03.07, 06:18
Samo sedno ....nie od dzis wiadomo, ze pilka nozna jest wspanialym nosnikiem
reklamowaym - /Juventus -ten od Fiata/ - ale trzeba byc specjalista od PR- u
w Orlenie, zeby o tym nie wiedziec....Co za głąby tam pracują...
Obserwuj wątek
    • Gość: alfa Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 07:12
      Hola , hola Panowie. Wylewacie żale nad piłką na zasadzie "dobra piłka - zły
      Orlen Team". Mam na ten temat inne zdanie. Owszem piłka jest nośna ale aby w
      coś wsadzać pieniądze nalezaloby oczekiwać efektów. A z naszą Wisłą różnie
      bywa - prawda?

Kto z Was wie że mamy w Płocku Mistrza Europy w Supermoto Quadów? Kto z Was wie
      że mamy w naszym mieście Mistrza Polski w Enduro ( klasa 50 cm3). Kto z Was wie
      ze Ci ludzie za własne pieniądze przygotowują sie do startow m.in w Hiszpanii?
      I nie potrzeba tu milionów zł tylko setki tysiący. Ale ponieważ są to
      dyscypliny mniej "nośne" Orlen nie wkłada w to pieniędzy. Takie życie.

Orlen Team reklamuje firmę na całym Swiecie. To że u nas w TV są migawki nie
      oznacza ze w innych krajach Europy i Swiata takze się tym nie interesują. A tu
      są potrzebne koszmarnie duze pieniądze. Czachor spełnia oczekiwania -
      systematycznie konczy Dakar i to na coraz wyższym miejscu. Dąbrowski po
      kontuzji nogi - także dojechał. I o to chodzi.. To widzi Swiat. Hołowczyc nie
      ukończył - powody mogą być rożne.

Przez takie podejscie do sponsoringu sportów motorowych o jakim pisze artykuł i
      jeden z forumowiczów nasza "nowa" duma Robert Kubica musiał wyjeżdżać z Polski
      aby szukać zrozumienia dla swojego hobby.

Ja uważam że zyski Orlenu ( po kosztach jakie ponosi ) czyli netto są tak
      duże , że kibice wszelkich sportów powinni walczyć o sponsoring wszelkich
      dyscyplin. I niech tam sobie ta piłkę sponsoruje - tylko nie piszcie że
      pozostałe dyscypliny ( mam na myśli warczace silniki") nie są tego warte.

Bo to strasznie samolubne.....

pozdrawiam
    • Gość: macek A po co sponsorować obiboków ?????? IP: *.c153.petrotel.pl 01.03.07, 07:40
      Niech pokażą że coś potrafią zrobić. Pieniądze za nic sa fajne ale ORLEN to
      chyba nie PCK? Jestem zdania że ORLEN powinien dawać więcej kasiory na sport
      ale czy koniecznie na piłke nożną???? Czy to jedyny sport????
      • Gość: fIzYK Re: A po co sponsorować obiboków ?????? IP: *.c158.petrotel.pl 01.03.07, 07:48
        Biuro PR w Orlenie to Laicy, Widzieliście jakw balona zrobili
        Kownackiego.Podsunęli mu kartkę ze na Hołowczyca i spółkę dają 4,6 mln.Przecież
        to jawne kłamstwo !! To suma oscylująca wgranicach 53-55 mln rocznie.A gość się
        tylko skompromitował czytając te bzdety.PANI MAJCHRZAK I BURŻACKIEMU MÓWIMY
        NIE!!!!!!!!!!
        • Gość: JaKochamWisłe Re: A po co sponsorować obiboków ?????? IP: *.plock.mm.pl 01.03.07, 07:57
          a mnie to wogóle nie interesuje kto to napisał skoro okłamał nas że na orlen
          team tylko 4mln dają to jak mozna mu wierzyc w cokolwiek... moze on cały czas
          kłamie?
      • Gość: Lewy Re: A po co sponsorować obiboków ?????? IP: 193.59.95.* 01.03.07, 07:59
        Popieram.
        Piłkarze i cały klub to jedna wielka ściema z tymi staraniami odnośnie wyników -
        nikt juz nie zwraca uwagi na to, że orlen jest sponsorem wisły płock. Jeżeli
        zwraca na coś uwagę - to się śmieje ż orlenu, że ten łoży jak głupi pieniądze
        na darmozjadów, a oni bezkarnie się panoszą, podgrzewana murawa, oświetlenie,
        nowy budynek socjalny ect., a piłkarzyki ściemniają udając gwiazdy.

Ja jestem za bezwzględnym zakończeniem wyrzucania pieniędzy na tych kopiących.
        Dakar - też w/g mnie to jedna wielka porażka.
        Transmisji w publicznej telewizji = zero. To po co było to wydawani9e
        pieniędzy - nie każdy ma eurosport w domu. A hołek wielki profesor - no nie
        wyszło nam, w przyszłym roku się postaramy. Dla mnie to on powinien jeździć
        karawanem, i to powoli, żeby szkód nie narobić nieboszczykom.

Sponsoring powinien być widoczny w pozytywnym świetle, a nie same porażki - to
        z czym mam kojarzyć orlen - z kiepskim inwestorem, sponsorem, zakładem - jak
        wisła ciągle daje tylnej części ciała???
        • Gość: romulus Re: A po co sponsorować obiboków ?????? IP: 80.249.4.* 01.03.07, 08:14
          Orlen ma rację że nie chce sponsorować TYCH SUPER GRACZY mowa jest o
          Kolporterze wystarczy popatrzeć na ligową tabelę i wszystko jasne . Jak nie
          potrafia grac to R...... ten cały bałagan z działaczami i piłkarzami nożnymi.
          DOFINANSOWAĆ SZCZYPIORNIAKA a sekcję nożną zaorać.

• Gość: Tomek W. Re: A po co sponsorować obiboków ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:02
            Jak by Orlen dał na samą sekcję nożną 15 ml, tak jak kolporter, to jestem
            pewien że bylibyśmy w pierwszej trójce. Nie trzeba byłoby ściągać darmowych
            czechów tylko piłkarzy z prawdziwego zdarzenia. Pozdrawiam i życzę więcej
            obiektywizmu.
            • Gość: JanK Re: A po co sponsorować obiboków ?????? IP: *.238-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.03.07, 19:36
              Gość portalu: Tomek W. napisał(a):

> Jak by Orlen dał na samą sekcję nożną 15 ml, tak jak kolporter, to jestem
              > pewien że bylibyśmy w pierwszej trójce. Nie trzeba byłoby ściągać darmowych
              > czechów tylko piłkarzy z prawdziwego zdarzenia. Pozdrawiam i życzę więcej
              > obiektywizmu.

To może w ogóle niech Orlen da 15 miliardów dolarów i kupić najlepszych
              piłkarzy na świecie, z samej czołówki... Wtedy Wisła będzie mistrzem Polski!

Ludzie, a może te darmozjady, co grają w Wiśle w końcu coś zaczną robić dla
              idei, dla zasad, dla sportu... Będą wyniki, to będa pieniądze, a nie najpierw
              łapska wyciągają po kasę i z wielką łachą wyłażą na murawe... No sory...
              Zaczną pokazywać, że są dobrymi sportowcami, zaczną mieć wyniki, to i sponosrzy
              się znajdą.
          • Gość: janek Re: A po co sponsorować obiboków ?????? IP: 212.160.172.* 01.03.07, 09:02
            Ręczni, też w tym roku nie zdobęda mistrza i za 5 miesięcy będziecie pisać to
            samo. Zgadam się, że PKN oczekuje pozytywnych wyników za wyłożone pieniądze.
            Nie znam się, czy za te 6 mln można zrobic w lidze coś więćej. Ale litości.
            Zdobyliśmy Puchar Polski i Super Puchar. Graliśmy w UEFA. To już coś.
            Wspomniany Kolporter grał ? Ma Puchar ? Jeśli chcemy byż na top cały czas
            potrzeba więćej kasy na piłkarzy. I uwaga druga. Prawda, że piłkarze grają, i
            to w dużej mierze ich wina. Ale Prezes odpowiada za klub. On zgadza sie na
            zakupy, on dobiera trenera itd. Jeśli jest tak źle to zwalnia się prezesa,
            skoro on nie ma odwagi zmienić trenera.
          • Gość: edi andradina Re: A po co sponsorować obiboków ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:48
            czy wy nie chcecie zrozumieć, czy wam ktoś płaci żeby takie głupoty pisać?? Jak
            maja być wyniki, skoro budżet Klubu jest średnio 2-4 razy mniejszy niż tych z
            pierwszej szóstki ligi?? Na piłkę nożna jest pewnie z 7 mln złotych. W tym
            świetle, zdobycie PP i SPP to cud i osiągnięcia ponad mozliwości. Orlen dawno
            juz powinien zadać sobie pytanie: czy lepiej wydawać 10 mln bez rezultatu [choć
            takie mimo wszystko sie pojawiały i może to 'uśpiło' Orlen], czy 18-20 i mieć
            efekty w postaci walki o mistrzostwo kraju, Puchar i godnej gry na arenie
            europejskiej?
        • Gość: Fasy Re: A po co sponsorować obiboków ?????? IP: 85.195.123.* 01.03.07, 11:05
          ZROZUMCIE WRESZCIE ZE PILKA NOZNA TO NIE RECZNA ALBO HOKEJ NA TRAWIE!!!! ŻEBY
          COS OSIĄGNĄĆ W TYM SPORCIE TRZEBA TROCHE PIENIĘDZY ZAINWESTOWAĆ!!!! Z drugiej
          strony większość ludzi w Polsce wie, że Płock ma drużyne w Orange Ekstraklasie
          a mało kto potrafi wymienić chociażby jedną drużyne z ekstraklasy piłkarzy
          ręcznych! Dla nas to naturalne, że większość ludzi w Płocku czy Kielcach
          intersuje się piłką ręczną, ale w innych rejonach kraju liczy się tylko piłka
          ale NOŻNĄ!!!
        • Gość: lampo Re: A po co sponsorować obiboków ?????? IP: 217.98.66.* 01.03.07, 14:46
          i oto wychodzi cala natura plocczan ;/ nie ma kina, nie ma teatru, nie ma
          rozrywek na wysokim poziomie - jest jeszczwe 1 liga - ale po co ja trzymac -
          obiboki i cieniasy... oczywiscie trudno sie nie zgodzic z opinia ze druzyna
          prezentuje niski poziom. pytamy wiec dlaczego - bo pieniedzy jest za malo, a te
          ktotre sa wydawane sa chyba bez glowy. (Podobnie bylo wlasciwie zawsze - za
          Gawlowskiego, co pol roku nowa transza "najemnikow" na pol roku) Niestety z tak
          niskim budzetem nie zbudujemy potentata 1 ligi (nie mowiac juz o pokazaniu sie w
          europie) i tulamy sie w strefie spadkowej. Szokujace jest dla mnie jednak jak
          plocczanie chca pozbawic sie kolejnej mozliwosci spedzania czasu (ktora niestety
          ostatnio stala sie malo popularna, ale przy tej grze to nie moze dziwic). Tylko
          WZROST NAKLADOW przez Orlen moze zmienic sytuacje, jesli to tak bedzie dalej
          wygladac to co pol roku bedzie to samo. 55mln na pustyniarzy? Hm... jeden fakt.
          Popolarnosc pilki noznej a rajdu dakar... wszystko jasne. tyle w tym temacie
    • Gość: Płocczanin Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.c154.petrotel.pl 01.03.07, 09:09
      No i proszę do głosu dochodzi orlenowski PR i ich rodzinki. Boją się teraz
      pajace, że okłamali prezesa i mieszkańców Płocka. Teraz będą smarować głupoty o
      tym że, piłka kopana jest do bani. Ludzie to jakaś paranoja. Jeśli Orlen chce
      skupić się na finansowaniu motorków i samochodzików na piachach pustyni to niech
      zabiera i całą instalacje na te piachy. Za za to że żyję w cieniu ich kominów,
      wącham smrody z ich produkcji, żyję w strachu po każdym "bum" na instalacjach
      oraz płacę najwyższe ceny za paliwo, to (jeśli wycofają się z kopanej)
      praktycznie nic nie będę miał z tego. W Orlenie nie pracuje bo nie mam
      znajomości, więc on mi do niczego nie będzie potrzebny. A to że Orlen daje na
      bardzo biedne i rozpadające się kościoły w Płocku i okolicach mnie wcale nie
      przekonuje. Chyba muszę przejść się do kościoła by zobaczyć ten przepych biedoty
      wymagający dofinansowania. Dobrze że nie kładą pieniędzy na Radio M..ja. Tam
      dopiero jest bieda :)
      Ręce opadają...
      • Gość: TERAZJUZWK..RWIONY Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.plock.mm.pl 01.03.07, 09:24
        panowie niektórzy tak chcą tylko szczypiorniaka a prawda jest taka że gdyby nie
        kibice piłki nożnej to na hali w Płocku na najważniejszych meczach wiałoby nudą
        i bylibyśmy pośmiewiskiem czy nie tak? niech ktoś podejdzie do nas na hali i
        powie żebyśmy spier... bo nie chcecie nożnej i jej kibiców. A WYNIKóW NIE MA BO
        NIE MA NA NIE PIENIEDZY. NIECH ORLEN NAJPIERW DA KASE A POZNIEJ OCZEKUJE
        WYNIKOW NIE ODWROTNIE.
        • Gość: lewy Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: 193.59.95.* 01.03.07, 11:56
          Chyba Ci się coś pomieszało????
          Idąc do pracy dostajesz wypłatę na początku miesiąca, czy na końcu?
          Idąc do restauracji - płacisz przed zjedzeniem i obsługą, czy po??
          Zastanów się - jakbym miał płacić piłkarzom przed grą - to przecież im nie
          zależy jak zagrają - kasę maja zagwarantowaną, to po co się wysilać?
          Aż sie nie chce wieżyć czytając Twoją wypowiedź, że do wyników potrzebne są
          pieniądze - twoja teoria kończy się na tym, że później są takie sceny na arenie
          piłkarskeij, jakie mamy dzisiaj - najpierw pieniądza, potem, wynik, a na koniec
          aresztowania, itp.
          Do wyników potrzeba drużyny, która będzie grała o wynik, a nie biegała po
          boisku, bo sponsor zapłacił z góry.
          • Gość: xxx Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 12:05
            słuchaj a np. zakładając firme najpierw czekasz na zyski żeby z tych zysków
            włozyć w nią pieniądze, czy najpierw inwestujesz w firme pieniądze żeby potem
            cieszyć sie zyskami??
            • Gość: lewy Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: 193.59.95.* 02.03.07, 14:30
              Najpierw inwestuję, tyle, że inwestycja w określonym punkcie każdego
              przedsięwzięcia staje się nieopłacalna, jak nie widać zysków - zwijam kasę i
              nie bawię się w ten interes.
              Prawo życia i ekonomii.
              Łożenie co roku milionów złotych na klub piłkarski - tym się chwali, że kibice
              mają swoją druzynę, mają gdzie na mecze chodzić.
              Nic poza tym.
              Tak jak ktoś wcześniej napisał na forum - ja nic nie mam z tego,że w moim
              sąsiedztwie Orlen funkcjonuje" - czy jakioś tak podobnie było napisane. To co
              ma Orlen z tego, że kibicom klub pielęgnuje???
              Tak samo to działa - nic nie ma, oprócz wydatków - bo z wyników gry klubu,
              reklama to żadna.
              to tyle co moge Ci odpowiedzieć.
              • stuntman Re: Orlen lubi piach, nie piłkę 02.03.07, 19:30
                > ja nic nie mam z tego, że w moim sąsiedztwie Orlen funkcjonuje
                Zapomnieliście tylko komu między innymi zawdzięczamy taki ogromny budżet,
                dzięki czemu Płock stać na robienie festiwali i wielu innych zadań
                poprawiających jakość życia w mieście. Samo z nieba nie spada.
              • Gość: xxx Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 00:21
                "Najpierw inwestuję, tyle, że inwestycja w określonym punkcie każdego
                przedsięwzięcia staje się nieopłacalna, jak nie widać zysków - zwijam kasę i
                nie bawię się w ten interes."

Dokładnie. To jest tez jednym z argumentów orlenu (czyzbyś byl jednym z PR-
                owców którzy już tu dotarli?), tylko ze każdy interes wymaga odpowiednich
                środków żeby liczyć na zyski, jak tych środków jest za mało na zyski nie ma co
                liczyć to proste. W takim interesie jak piłka nożna, żeby na coś liczyc trzeba
                wyłozyc więcej niz 6-7 mln zł na sezon, orlen tego nie rozumie (szczególnie
                jego biuro PR) a oczekuje Bóg wie czego.......
                • Gość: LEWY Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: 193.59.95.* 05.03.07, 07:37
                  NIE jestem PR-owcem jeśli o to chodzi.
                  Tak, pewnie - daj mi 6 - 7 mln złotych - to po roku będę miał conajmiej 150 %
                  zysku.
                  A jeżeli 6 - 7 mln zł nie wystarcza, żeby inwestycja przynosiła korzyści w
                  przypadku klubu piłkarskiego - to proszecię, przepraszam bardzo - ale w/g mnie
                  nie ma logiki w wykładanie tego szmalu na klub.
      • Gość: alfa Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:46
        cytat "Jeśli Orlen chce skupić się na finansowaniu motorków i samochodzików na
        piachach pustyni to niech zabiera i całą instalacje na te piachy."

Slusznie - ale nieco za późno. Tez bym wolał aby Orlen był np. w W-wie. Blisko
        a u nas byloby czysto. I nadal bylibysmy miastem róż i emerytów.

Ja osobiście od Orlenu niczego nie oczekuję - ani nie mam wpływu na to co robi.
        Jest w moim miescie i trudno. Natomiast bardziej od piłki lubię motorki i
        samochodziki ( a zwlaszcza te jezdzące po piasku) więc drażni mnie
        szowinistyczne i samolubne podejscie do sprawy kibiców pilki...

pozdrawiam
        • Gość: do ALFY Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.class147.petrotel.pl 01.03.07, 11:10
          A sam co robisz??
          Sam ejden lubisz smaochodziki i pustynie, wiec wyprowadz sie tam... i jeżdzij
          sobie tam na rowerze i zabierz ze sobą tych z Wawki, co udają teraz w
          Płocku "Znafców" wszelakich tematów....
          Dno i kilo mułu...........
    • Gość: Wiz Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:22
      A skad wiesz ze nie dokladaja na Radio Maryja, o tym wie tylko "sumienie"
      prezesa i ksiegowa.
    • Gość: KIBIC z PŁOCKA Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.c245.petrotel.pl 01.03.07, 09:34
      To co czytam poprostu zaczyna mnie wk,,,,ać,ten człowiek który został prezesem
      ORLENU to zwykły BERET,jest człowiekiem 2licowym,mówił że jest człowiekiem
      prawdo mównym,a jest zwykłym pa....m.Jego nic nie interesuje,jest człowikiem
      który nie ma swojego zdania,więc radze wszystkim żeby z tym człowiekiem więcej
      nie rozmawiać.Ciekawe jak on zdobył te swoje wykształcenie chyba kupił sobie na
      bazarze.Więcej niema się co pisać o tym berecie,on niema zielonego pojęcia co
      jest bardziej opłacalne sposorować bo decyzje podejmują osoby które tak jak on
      są nie związane z naszym miastem jego nic nie obchodzi jakie ludie i pracownicy
      mają zaintersowania on nam nakazuje co mamy oglądać,a dzięki ludzim któży
      pracują w ORLENIE i utrzymują tych pasożytó i jego samego,CZŁOWIEKU ZROZUM
      WREŚCIE ŻE PIŁKA NOŻNA I PIŁKA RĘCZNA MJĄ WIĘKSZE PRZEBICIE NIŻ TE GŁUPIE RAIDY
      ILE RAZY POLAK BYŁ MISTRZEM ŚWIATA A W/W DYSCYPLINY MAJĄ WIĘCEJ SUKCESÓW WIĘC
      BERECIE ZROZUM ŻE JEŚLI ZWIĘKSZYSZ DOCHÓD NA TE DYSCYPLINT GWARANTUJE ŻE BEDZIE
      TO KOŻYSTNIEJSZE DLA FIRMY MIASTA I CAŁEGO REGIONU PŁOCKIEGO.Nie słuchaj tych
      bałwanów z rady bo wydasz kase na to co nie jest i niebędzie nigdy w POLSCE
      popularne uwiesz że kibice mają racje,a gwarantuje że napewno nie będziesz
      żałował podeimij wkońcu jakoś decyzje sam a nie doradzasz się ludzi dla których
      nie liczy się DOBRO LUDZI PRACUJĄCYCH W ORLENIE I MIESZKAJĄCYCH W PŁOCKU.
      • Gość: alfa Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:51
        o kurcze - ale Kibica z Plocka ponioslo.... No teraz to juz na pewno prezes sie
        wystraszy i walizke pieniedzy da na piłkę.

Brawo , brawo . A murzynów i żydów tez nie lubisz?
        • Gość: veni,vidi,vici Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:56
          TylkopatrzećjakzaPIS-u/boonzteorozdania/padniekolejne26mlnnaTelewizjęFamilijną.
          • Gość: jeszczebardziejwku Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.plock.mm.pl 01.03.07, 10:10
            alfa jak lubisz motorki to se kup jeden i spier... nad morze to i po piasku
            sobie pojeździsz. A jak nie rozumiesz czym jest tradycja tego klubu dla tysięcy
            jego kibiców to nie zabieraj głosu. Znajdź mi w Płocku tylku kibiców motorków co
            piłki nożnej to pogadamy zresztą jak chcesz to mozemy pogadać uż teraz...to
            więcej ne bedziesz takich głupot pisał....
        • Gość: do ALFY 2 Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.class147.petrotel.pl 01.03.07, 11:12
          A ty pewnie ejsteś i murzynem i żydem hehehehe
          • Gość: alfa Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.class147.petrotel.pl 08.03.07, 10:30
            Szkoda słów .......
    • Gość: Rob71-71 Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.c240.petrotel.pl 01.03.07, 10:25
      Chciałbym zabrać głos w sprawie tego artykułu i przyłączyć się do tego tematu
      który nurtuje tak dużo ludzi mieszkających w Płocku.
      1.Drużyny piłkarskiej Wisły niema co przyrównywać do Kolportera czy Bełchatowa
      ponieważ tam ich sponsor daje większe środki na działalność klubu i co za tym
      idzie wyniki są znacznie lepsze od naszych.
      2.Ponadto już wcześniej pisałem parę razy na forum że nasi działacze z prezesem
      na czele powinni podać się do dymisji i swojego zdania nie zmieniam, bo ci
      ludzie działają jak za komuny i myślą tylko że sponsor musi dać kasę a prawda
      jest taka że powinni zacząć szukać też innego źródła sponsoringu i nie chodzi mi
      tu o sponsora głównego za jaki uchodzi Orlen tylko o małych drobnych firmach
      które by mogły podnieść budżet klubu o kilka tysięcy złoty.

3.Co do prezesa Orlenu się tyczy to niech sobie wreszcie uświadomi że klub aby
      był medialny to trzeba najpierw zainwestować więcej środków na transfery ( Tylko
      mam obiekcje czy obecni w klubie prezesi i trenerzy umieliby to wykorzystać )bo
      teraz jak przekazuje 10-14 milionów na dwie sekcje to jest stanowczo za mało.
      Dobra drużyna która jak chcą decydenci z ulicy Chemików walczy co roku o tytuł i
      europejskie puchary w piłce nożnej powinna mieć zapewnione przynajmniej na nasze
      warunki przynajmniej 20 milionów i to tylko no sekcję piłkarką i wtedy na
      stadionie też byłyby tłumy kibiców a nie jak jest obecnie garstka.
      • Gość: kib Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.c247.petrotel.pl 01.03.07, 11:19
        Twój argument o pozyskiwaniu nowych sponsorów nie ma sensu, ponieważ umowa
        sponsorska z Orlenem tego zakazuje.
        • radiradi1 Co udowadnia tezę o beznadziejnym zarządzaniu ... 02.03.07, 09:54
          ... klubem.

Zarząd klubu powinien działać na rzecz klubu, szukać sponsorów i inwestorów,
          sensownie zarządzać finansami, a nie tylko wyciągać rękę do Orlenu i mówić "daj,
          daj, daj"
          • sulo17 Re: Co udowadnia tezę o beznadziejnym zarządzaniu 02.03.07, 10:02
            dobrze gadasz:):):):):):) polać Ci!!!!!!!!
            • Gość: plocek Re: Co udowadnia tezę o beznadziejnym zarządzaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 12:16
              a co ma nie wyciagac, orlen jest plocki, klub jest plocki, wielka laska orlenu
              10 mln co dawali. smiechu warte. za takie pieniadze to wisla naprawde zrobila
              duzo. w komentarzach psiocza ci co nie sa z plocka albo ci co maja w tym
              interes. to nie tylko sprawa wisly. to sprawa podejscia orlenu do miasta i
              mieszkancow tu gdzie orlen funkcjonuje. plocczanie nie gesi swoj jezyk maja.
              nie beda nam pluc w twarz naplywowcy w orlenie. orlen jest dumna firma z
              dumnymi plocczanami i nie damy sie wykiwac !
    • Gość: ortalion Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.plock.mm.pl 01.03.07, 11:03
      Płock to Wisła - Wisła to Płock, tak ale rzeka

odnoszę wrażenie że jesteśmy świadkami delikatnie ustawionej walki
      po jednej stronie Orlen – po drugiej stronie garstka ...garstka głośno
      krzyczących ludzi i dziennikarzy.

Ludzi moge jeszcze zrozumieć walczą o swoją dyscyplinę ale dziennikarze ? To
      jakaś medialna nagonka jeden za drugim wypisują artykuł po artykule ... orlen
      grabarzem ....orlenie szanuj nas itd.

To troszkę media nakręcają całą aferę i smutno bo byłem święcie przekonany że
      celem dziennikarza jest obiektywne przekazywanie informacji a nie bicie piany.

Czy Orlen powinien sponsorować nożną pewnie tak nie wiem ale przerzucanie się
      argumentami że na Orlen Team idzie 40 – 50 mln a na Wisłe 12 jest śmieszne. Na
      jakiech dokumentach dziennikarze opierają się pisząc że orlen team ma 4 razy
      więcej od wisły ? Chętnie bym zobaczył no chyba że okaże się że o tylko ich
      własne nie wiadomo jakie wyliczenia.

Śmieszne jest to że pianę bije około 30 – 100 ludzi którzy krzyczą Wisła to My,
      Płock to My
      ale ilu was było na Legi ? Ilu ? Krzyczycie że to rozrywka dla miasta a ilu was
      było ? Bo chyba w obawie o zamknięcie stadionu powinniście sciągnąć rodziny
      znajomych a ilu was było ? Jeśli kibice Legi którzy musieli pokonać ponad 100 km
      żeby zobaczyć swoją drużynę śpiewali głośniej niż wy ?

A może powinien orlen sponsorować tylko ręczną ? cała kasa na ręczną i robimy
      drużynę z prawdziwego zdarzenia ci chłopacy zarabiaj pewnie kilka razy mniej niż
      najgorszy piłkarz nożnej a wkładają całe serce w grę.... a nożni ? Włosy na żel
      i lansują się gwiazdy ...do piłki nie podskoczy bo mu sie fryzura psuje .

Jeśli GW chce obiektywnie ocenić sytuację niech zleci sondaż jakieś wiarygodnej
      firmie
      “ Czego chcą Płocczanie “ mocnej ręcznej czy nożnej a może ręcznej i mizernej
      nożnej a może nic kolejnej imprezy ... bo sądzę że wszyscy mogliby się zdziwić
      ilu tak naprawdę kibiców ma piłka nożna w płocku.

Może orlen wpadnie na pomysł i zleci badania ?

Kilka słów o orlen team. Każdy każdy szanujący sie koncern paliwowy każda
      szanująca się firma motoryzacyjna sponsoruje motoryzację bo to jest ich branża
      .... petronas, lukoil, lotos , orlen, shel ,
      a ostatnio nawet firma odzieżowa divers... którą mogliśmy widzieć na dakarze.
      Jeśli “naj” jest nożna czemu divers nie wszedł w piłkę nożną ?
      Dla równowagi Hołowczyc to najbardziej medialny polski sportowiec ...
      najlepiej rozpoznawalny wielokrotnie zapraszany do mediów jako specjalista o
      pozytywnym wizerunku .... ile razy zapraszali specjalistów z płockiej nożnej ? : )
      W polsce moda na sporty motorowe dopiero się rozwijaja tak jak kiedyś było z
      Małyszem, z lada chwila będzie z Kubicą. Większość z piszących tu specjalistów o
      orlen team nie wie nawet jak wygląda Czachor gość który we Francji jest
      rozpoznawalny na ulicach, zawieźcie kogoś z nożnych płockich lub nawet nożnych z
      reprezentacji polski do Francji zobaczymy czy ktoś ich rozpozna : ) nie dość że
      nikt ich nie rozpozna to jeszcze ich okradną ....

Tak więc nie piszcie że coś jest złe a coś dobre ...nie piszcie że w płocku
      nikogo nie interesuje orlen team a jadynym słuszny sport to 22 chłopa spoconych
      jak wkładki do butów którzy uganiają się za szmacianą piłką, nie zapominajcie
      że orlen to nie nasza firma i że sama decyduje na co wydaje pieniądze a że ich
      stać to inna sprawa bo nie dośc że stać ich na najlepszą w kraju nożną,najlepszą
      ręczną, orlen team .. to jeszcze z powodzeniem mogliby założyć 4 inne sekcje w
      tym hokej siatkówkę i żużel...nie chcą wspierać was ? nie wspierajie ich nie
      tankujcie na ich stcjach .... jest stcja KM a zamiast lać ich olej lejcie olej
      shella ...tylko się może okazać że fanów piłki w płocku jest tak wielu że orlen
      nie zauważy nawet spadku obrotów : )
      • Gość: McCuskey Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 11:34
        Przypomina mi to dyskusję na temat sponsorowania piłki przez Kompanię
        Piwowarską i markę Lech. Wielki było oburzenie w Poznaniu, gdy okazało się że
        KP woli sponsorować poprzez Tyskie Wisłę Kraków, a Lech kojarzący się
        jednoznacznie z Lechem (Kolejorzem) był promowany poprzez żeglarstwo, jakieś
        inne niszowe sporty. KP uznała, że to jest dla nich korzystniejsze i taki jest
        target piwa Lech, i tym targetem nie są kibice piłkarscy.
        Nie wiem kto pracuje w Orlenie, czy jest opracowana jakaś strategia reklamy w
        sporcie, ale podejrzewam, że tak wielka firma wie co robi.
        Z drugiej strony ktoś tu pisał, że na futbol trzeba przeznaczyć wielkie
        pieniądze, żeby coś osiągnąć. Zgadzam się, ale akurat w przypadku klubu Wisła i
        sekcji piłkarskiej te pieniądze wcale nie były w poprzednich latach małe, jak
        na polskie warunki. Nie jestem z Płocka i wiem, że 2/3 ligi miało dużo mniejszą
        kasę od sponsorów niż Wisła Płock. Jest wiele klubów, które mogą pomarzyć o
        takich finansach, a grają lepiej od Płocka. I jakie były efekty? (balansowanie
        na granicy spadku, lub środek tabeli, wyłom to zdobycie PP). Czyż sponsor nie
        ma prawa się wkurzyć na nieudolność piłkarskich menadżerów w Wiśle? Może to do
        nich należy kierować pretensje, że sprowadzają piłkarski chłam, że drużyna gra
        smutny futbol, prawie kompromituje się w Europie?
        Oczywiście wiele zależy od właścicieli. Gdyby w Orlenie był taki fan futbolu
        jakim jest Klicki w Koronie to zapewne Orlen dostawałby nie 5-10 mln, ale 50 i
        walczyłby o mistrzostwo (oczywiście po zmianie menadżmentu w klubie), ale to
        już zupełnie inna bajka.
        • Gość: Fasy Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: 195.8.101.* 01.03.07, 14:59
          McCuskey: Człowieku jeżeli nie masz o czymś pojęcia to dlaczego sie wypowiadasz. 2/3 klubów mialo WYŻSZY (w niektórych przypadkach 2-3 razy) budżet niż Wisła a pomimo to byli NIŻEJ w tabeli niż Wisła. Wisła w ostatnich latach była w CZOŁÓWCE ligowej tabeli, zdobyła puchar i superpuchar, 3-krotnie awansowała do europejskich pucharów. Pokaż mi drugą drużyne w Polsce, która z takim budżetem (ok 7-8 mln na piłkarzy) tyle osiągneła! FAKTY FAKTY I JESZCZE RAZ FAKTY a nie "mi sie wydaje, że Pogoń ma mniejszy budżet bo go sponsoruje jakiś pan a nas wielki koncern paliwowy".
      • pc Re: Orlen lubi piach, nie piłkę 01.03.07, 15:11
        Gość portalu: ortalion napisał(a):

> odnoszę wrażenie że jesteśmy świadkami delikatnie ustawionej walki
        > po jednej stronie Orlen – po drugiej stronie garstka ...garstka głośno
        > krzyczących ludzi i dziennikarzy.

dobrze napisałeś - odnosisz wrażenie, już na auli w ratuszu (był to normalny
        dzień pracujący i szkolny) można było zobaczyć że ta garstka dość szczelnie ją
        wypełnia a to dopiero początek

> Czy Orlen powinien sponsorować nożną pewnie tak nie wiem ale przerzucanie się
        > argumentami że na Orlen Team idzie 40 – 50 mln a na Wisłe 12 jest śmieszn
        > e. Na
        > jakiech dokumentach dziennikarze opierają się pisząc że orlen team ma 4 razy
        > więcej od wisły ? Chętnie bym zobaczył no chyba że okaże się że o tylko ich
        > własne nie wiadomo jakie wyliczenia.

jak na razie orlen ustami swojego prezesa Kownackiego twierdzi, że ta kwota to
        ok. 4mln tyle tylko, że pracownicy koncernu nieoficjalnie przekazują właśnie
        takie informacje o 40 a nawet 50 milionach. Tu nie chodzi tylko o rażące
        dysproporcje, ale o zatajanie prawdziwych wydatków a być może nawet kolejną
        aferę z koncernem w tle...

>
        > Śmieszne jest to że pianę bije około 30 – 100 ludzi którzy krzyczą Wisła
        > to My,
        > Płock to My
        > ale ilu was było na Legi ? Ilu ? Krzyczycie że to rozrywka dla miasta a ilu
        was
        > było ? Bo chyba w obawie o zamknięcie stadionu powinniście sciągnąć rodziny
        > znajomych a ilu was było ? Jeśli kibice Legi którzy musieli pokonać ponad 100
        k
        > m
        > żeby zobaczyć swoją drużynę śpiewali głośniej niż wy ?

człowieku te osoby, które były na Legii to w większości fanatycy, fani którzy
        stawiają się na każdym meczu i tyle. Gdyby nigdy nie było wyższej frekwencji na
        naszym stadionie, mógłbyś sobie pisać co tam chcesz, że w płocku nie ma
        kibiców, ale jeszcze w 2006 roku fakt na kilku meczach - finał PP, Wisła K,
        Czernomorec... było tych ludzi znacznie więcej. Oznacza to, że kibice w Płocku
        wbrew pozorom są (w poprzednich latach frekwencja była znacznie wyższa, ale o
        tym nie piszę) tylko po prostu mają dość kiepskich wyników drużyny - kiedyś 1
        czy 2 razy w sezonie przegrywaliśmy u siebie. W zeszłym sezonie potrafiliśmy to
        uczynić chyba 5 razy... mówię tutaj właśnie o zwykłych kibicach, którzy chcieli
        by popatrzeć na dobrą piłkę a nie o oddanych fanatykach. ich jest wciąż
        conajmniej kilka tysięcy jeśli nie wierzysz to spytaj znajomych czy np. w
        sezonie 1994/1995 albo 1996/1997 (za Harabasza) nie odwiedzali obiektu przy
        ulicy Łukasiewicza. W ratuszu było wiele osób, które (obecnie) na meczach są
        rzadko a kiedyś pojawiali się na każdym

> Jeśli GW chce obiektywnie ocenić sytuację niech zleci sondaż jakieś wiarygodne
        > j
        > firmie
        > “ Czego chcą Płocczanie “ mocnej ręcznej czy nożnej a może ręcznej
        > i mizernej
        > nożnej a może nic kolejnej imprezy ... bo sądzę że wszyscy mogliby się zdziwić
        > ilu tak naprawdę kibiców ma piłka nożna w płocku.
        >
        > Może orlen wpadnie na pomysł i zleci badania ?

Czy ktoś jest przeciwko przeprowadzeniu takiego sondażu? Przecież o to właśnie
        wiele osób ma pretensje, nikt w koncernie jakoś nie kwapi się do
        przeprowadzania jakichkolwiek badań o analizach marketingowych nie wspominając.
        Niech więc orlen takie badania przeprowadzi, wystarczy ankieta wśród Płocczan
        (w podziale na grupy wiekowe, płeć itp jak w standardowych badaniach) zaznacz
        rozgrywki sportowe które Cię interesują

a) Orange Ekstraklasa - piłka nożna
        b) pierwsza liga piłki ręcznej
        c) rajd Paryż-Dakar

każdy mógłby zaznaczyć od 0 do 3 opcji. Wyniki rzeczywiście mogłyby być ciekawe

Wiesz dlaczego nie było takiej ankiety? Każdy logicznie myślący człowiek, także
        dział marketingu, w łatwy sposób może przewidzieć jej wyniki. A, że jakiś jeden
        z drugim fan sportów motorowych czy też antyfan piłki (są tacy, wskazuje na to
        wypowiedź prezesa z Debaty, teksty o korupcji itp wypisz wymaluj jak podsunięty
        przez kogoś kto piłki nożnej nie trawi z jakiegoś powodu) z racji tego, że
        usadowił się w radzie nadzorczej decyduje ZA NAS, ZA PŁOCCZAN na co mają iść
        pieniądze

> W polsce moda na sporty motorowe dopiero się rozwijaja tak jak kiedyś było z
        > Małyszem, z lada chwila będzie z Kubicą. Większość z piszących tu
        specjalistów
        > o
        > orlen team nie wie nawet jak wygląda Czachor gość który we Francji jest
        > rozpoznawalny na ulicach, zawieźcie kogoś z nożnych płockich lub nawet
        nożnych
        > z
        > reprezentacji polski do Francji zobaczymy czy ktoś ich rozpozna : ) nie dość

to niech Orlen założy sieć stacji we Francji i promuje się poprzez Czachora...
        bo jak na razie, to inwestuje w Czechach gdzie rozpoznawalni są trener Csaplar,
        kilku piłkarzy i nikt tego nie wykorzystuje, w Niemczech - z drużynami z tego
        kraju wielokrotnie Wisła grała w rozgrywkach piłki ręcznej i dyscyplina ta jest
        popularna (dlaczego nikomu nie zaświtało w głowie, by trzech naszych
        wicemistrzów świata umieścić w jakiejś telewizyjnej reklamie??? nie promowaliby
        marki? dlaczego żadna mądra głowa z działu marketingu nie wpadła na tak
        skomplikowany pomysł)

> Tak więc nie piszcie że coś jest złe a coś dobre ...nie piszcie że w płocku
        > nikogo nie interesuje orlen team a jadynym słuszny sport to 22 chłopa
        spoconych
        > jak wkładki do butów którzy uganiają się za szmacianą piłką, nie zapominajcie
        > że orlen to nie nasza firma i że sama decyduje na co wydaje pieniądze a że ich
        > stać to inna sprawa bo nie dośc że stać ich na najlepszą w kraju
        nożną,najlepsz
        > ą
        > ręczną, orlen team .. to jeszcze z powodzeniem mogliby założyć 4 inne sekcje w
        > tym hokej siatkówkę i żużel...nie chcą wspierać was ? nie wspierajie ich nie
        > tankujcie na ich stcjach .... jest stcja KM a zamiast lać ich olej lejcie olej
        > shella ...tylko się może okazać że fanów piłki w płocku jest tak wielu że orle
        > n
        > nie zauważy nawet spadku obrotów : )

może i ludzi orlenteam interesuje, ale jest to znikomy procent... nie można
        stawiać znaku równości motoryzacja==orlenteam. Bo jeśli chodzi o motoryzację to
        są dyscypliny które mają znacznie więcej fanów sztandarowy przykład to
        oczywiście Formuła i ludzie nią się interesujący którzy np na sprawach
        technicznych się nie znają ale po prostu dyscyplina (zwłascza ostatnio) jest
        rozreklamowana i tyle. Na takiej samej zasadzie działa fenomen piłki nożnej i
        stąd 10 tys widzów na finale PP czy też na meczach reprezentacji Polski. Będzie
        w Płocku dobra piłka (wystarczą 2,3 spektakularne transfery zwłasczcza do linii
        ofensywnych i co za tym idzie polepszenie stylu gry, wszyscy pamiętamy sezon
        gdy Wisła nie mogła odnieść zwycięstwa ale mecze np z Wisłą K. czy Lechem po
        4:4 porywały kibiców) to niedowiarki, w tym prezes, zobaczą jakie jest
        zainteresowanie tą dyscypliną.

A jeśli chodzi o finansowanie Orlenteamu to tutaj coś zdecydowanie śmierdzi i
        coraz więcej osób to zauważa...
    • Gość: Rob71-71 Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.c240.petrotel.pl 01.03.07, 11:47
      A czy ty widziałeś umowę sponsorską na oczy, bo mi się wydaje ze nie
      • Gość: McCuskey Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 12:00
        A czy gdzieś napisałem, że widziałem? Czy piszę gdzieś cokolwiek o umowie?
    • Gość: Stefan Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 12:01
      Jak to państwowe dziadostwo i każdy z góry ma robotę po znajomości, a nie ze
      względu na umiejętności, to nigdy tam nie będzie dobrze. I ten pożal się Boże
      prezes.
      • Gość: McCuskey Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 12:03
        Jeśli chodzi o wiedzę na temat finansów, to jest to fakt medialny. Nie mówię,
        że w Wiśle były jakieś kokosy, ale solidne zabezpieczenie, kasa na transfery, o
        jakich większość ligi mogła pomarzyć. Tak było jeszcze kilka lat temu, a efekty
        mierne. Temu nie zaprzeczysz.
        • Gość: WÓDZ Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.c154.petrotel.pl 01.03.07, 12:30
          Uwaga!!!! Majchrzakowa i Burżacki z biura PR się wpisują i ich przydupasy...Bo
          srają juz po nogach. A dokument niedługo sam pokażę bo mi go wyniósł jeden z
          pracowników PR.Jak będzie trzeba to wrzucę do internetu ten papier na ponad 50
          mln na pseudo rajd.To kłamcy i oszuści...A media ??? Piszą prawdę bo jakbyście
          troszkę wyslilili mózgli (mówie do lizusów Orlen Teamu)to zobzczycie że
          zarządy,prezesi w Orlenie sie zmieniają a przez około 7-8 lat Biurem PR rządzą
          Majchrzakowa i Burżacki.Tam jest całe zło...To od ich decycji zalezy co
          sięznajdzie w budżecie, co pod stołem dowłasnej kieszeni itp.Ale i na was pora
          nadejdzie.Szybciej niż myslicie...
          • Gość: hambedziehamem [...] IP: *.plock.mm.pl 01.03.07, 13:22
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: starykomuch Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.c157.petrotel.pl 01.03.07, 14:23
      Dyskusja na temat rankingu popularności dyscyplin sportowych jest żałosna.
      Finał MŚ w Jokohamie oglądało w telewizji 2 miliardy ludzi. To pewnie więcej
      niż wszystkie dotychczasowe relacje z wyścigów razem wzięte. Nie ma w sporcie
      lepszego nośnika reklamowego niż futbol. Szkoda, że osoby odpowiedzialne w
      Orlenie za PR i promocję nie umieją tego dostrzec. Niewytłumaczalne, że w
      swoich kampaniach reklamowych Orlen nie wykorzystał wizerunku najlepszego
      piłkarza w trakcie Mundialu - Irka Jelenia (zawodnika Wisły), ani żadnego ze
      szczypiornistów którzy niedawno zdobyli wicemistrzostwo świata i reprezentują
      barwy klubu sponsorowanego przez koncern. To dowód, że nie ma żadnej strategii
      marketingowej związanej z klubem. Jest za to pomysł na promocję przez rajdy
      motocyklowe i samochodowe. Tyle, że ja kibic od trzydziestu lat, nawet nie wiem
      jak wyglądają Czachor i Dąbrowski. A argument, że znają ich we Francji jest
      komiczny, skoro nie ma tam ani jednej stacji benzynowej PKN-u. Przeczytałem, że
      firmy z branży paliwowej i samochodowej reklamują się w trakcie wyścigów.
      Owszem, ale w piłce nożnej jeszcze bardziej. Głównym sponsorem Ligi Mistrzów
      jest Ford, a oni robią niezłe samochody. Można wymieniać znane marki jeszcze
      długo. Apeluję do osób decydujących w Orlenie o wydatkach na promocję.
      Dostrzeżcie rolę futbolu. Szczęściem firmy jest posiadanie klubu w pierwszej
      lidze. Tylko ten fakt trzeba umieć wykorzystać, a nie traktować Wisłę jak zło
      konieczne. Wisła jest dobrem Orlenu, a nie ciężarem dla niego. Wystarczy to
      tylko zrozumieć i stworzyć właściwą dla obu stron strategię marketingową.
      Jestem pewien, że mając odpowiednie pieniądze z pewnością kupiłbym klub w
      ekstraklasie. Nie dość, że zapewniłbym swojej firmie super reklamę, to na
      dodatek przeżywałbym co tydzień wielkie emocje, których w inny sposób nie da
      się osiągnąć.
      • Gość: Ups Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.03.07, 17:19
        Taki dowcip(?!) krąży po necie;))

,,Dwóch kibiców Wisły Płock ogląda mecz, a obok jednego z nich stoi pies.
        Gdy Wisła straciła gola, pies zaczął wyć jak chory.
        -A dlaczego ten pies tak wyje? Pyta jeden.
        -Wiesz, on jest kibicem Wisły i jest bardzo smutny gdy Wisła przegrywa.
        -A co robi gdy Wisła wygrywa?
        -Nie wiem, mam go dopiero pół roku" ;)))

• Gość: pozdro Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:34
          Dowcip stary jak świat - wcześniej krążył z Arką Gdynia a jeszcze wcześniej z Widzewem.
    • Gość: cezar Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 16:11
      Dla mnie sprawa jest prosta. Od kilkunastu lat , od kiedy na szefów
      orlenu "przynoszono" ludzi z tzw.Warszawki, mieszakńcy Płocka są z coraz
      większą wyższościa tarktowani przez białe orlenowskie kołnierzyki. W
      zarządzie nie ma nikogo z Płocka _ wszystkie najwyższe stanowiska pobsadzone są
      przez ludzi z układu- głownie z Warszawy. Powstał wręcz nazistowski
      podział " nadludzie" z warszawki i "podludzie" z Płocka i okolic - co
      najwyżej jakies stanowisko na średnim szczeblu zarządzającym, a tak naprawdę
      to tania " siłą robocza". Plocczanie od 1o lat obserwują jak orlen zabiera im
      resztki dumy, a nie daje nic w zamian.Mysle ,ze miarka orlenowskiej arogancji
      się przebrała, i nie chodzi tu o to czy jest się fanem piłki nożnej czy nie, po
      prostu trzeba powiedzieć dość. Tak więc ci wszyscy psedopłocczanie, którzy
      okazuja radość z tego,że orlen chce sie wycofać ze sponsorowania piłki noznej,
      tak naprawdę jeszcze bardziej " warszawke" utwierdzają w przekonaniu,że w
      Płocku to mieszkają ćwoki. A tak nie jest.
      Tu nie chodzi tylko o piłkę nożna i ukochany prze wielu z nas klub,
      Ta spraw to tak naprawdę test na to czy my płocczanie mamy sowją tożsamosc ,
      czy nie. A jeżle nie mamy poczucia tożsamosci i dumy z bycia mieszkańcami tego
      miasta to jesteśmy do niczego. I w przyszłości jeszcze nie jeden warszawski
      prezes pokaże nam kto rządzi na naszym podwórku. oby nie.
      • Gość: pol Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 17:49
        Mam prośbę nie ci nieudacznicy z działu promocji dadzą sobie spokój i niech
        opuszczą to forum ...już dość wprowadzili zamieszania .Mam nadzieję że poniosą
        z tego powodu konsekwencje .
        • Gość: aloalo Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.plock.mm.pl 01.03.07, 18:37
          po południu już motorki nie są fajne... albo dział promocji zamknięty...
    • Gość: <<Meczyk>> Sobota godz.16:00 Łukasiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:48
      TO MOŻE BYĆ OSTATNI SEZON WISŁY W EKTRAKALSIE ALBO I WOGÓLE OSTATNI SEZON W JAKIEKOLWIEK LIDZE. W SOBOTE WSZYYYYYYYYYYYYYYYYYSCY NA LECHA!!!!!!
      • Gość: jacky Orlen lubi piach, nie piłkę.. IP: *.plock.msk.pl 01.03.07, 20:21
        No proszę, pojawili nam się na forum orlenowcy :) to dobry znak, znaczy, że
        czują smród wokół siebie..

Szkoda, że nie odważyli się zabrać głosu na wtorkowej debacie, byli przecież na
        sali w bardzo silnej, PRowskiej ekipie.. Choć tak naprawdę, to im się nie
        dziwię, przecież nie mieli nic na swoją obronę, zostali wystarczająco
        skompromitowani :/

No, ale za to udzielają się na forum – pewnie, tu można pieprzyć farmazony
        anonimowo, poza tym przecież prezes Kownacki codziennie dostaje „prasówkę”
        właśnie z tego portalu, co więcej jest powołana specjalna osoba, do
        monitorowania tego co tu się dzieje :) więc trzeba stwarzać pozory..

Padło więc kilka anty-wiślackich, pro orlenteamowych tez, niektóre mające nawet
        pewien sens, jednak generalnie to co piszą PRowcy, to kompletne bzdury.

Skoncentruję się może na poście „ktosia” o nicku „ortalion”, bo tu wylane jest
        najwięcej żali i goryczy, to jakby esencja dotychczasowego podejścia
        właściciela do klubu :(

„Ortalionowi” nie podobają się media, bo są nierzetelne.. Pewnie, gdyby stały
        po stronie Orlenu, Orlen Teamu, biura PR i Promocji, to byłyby cacy :) Na
        szczęście płockie media w końcu robią to co powinny zrobić już dawno – jednym
        głosem bronią interesów Płocka i jego mieszkańców! Oprócz tego za Wisłą
        opowiedziały się już TVP, TVN, prasa ogólnopolska, nikt nie zostawia na Was
        suchej nitki, a to nie koniec..

Podawana oficjalnie kwota wydawana na OT mija się znacznie z informacjami
        przekazywanymi nieoficjalnie, ale z dobrych źródeł. Czy owe 4,5 mln. zł. to
        płace zawodników, ekip technicznych, lekarzy, sprzętu, serwisu, przelotów,
        zakwaterowań, zgrupowań, wypraw turystycznych, płatnych audycji w TV (bo bez
        tego by się nie dało wejść na antenę) itd., itd. w ciągu całego roku, czy może
        dotyczy jakiegoś jednego startu w sezonie?? Tego nie wiemy, ale mamy zamiar się
        dowiedzieć :)

Dalej – “ortalion” pisze o badaniach popularności dyscyplin sportowych.
        Wiarygodne źródła mówią, że badania owe już dawno zostały wykonane, ale
        nieupublicznione, bo dział PR i Promocji sam “strzeliłby sobie gola” :)) Ano..
        Ale zapraszamy – zróbcie badania w Płocku. Chcecie już znać wyniki? Proszę –
        50% za tylko piłką nożną; 30% za ręczną plus nożną; 10% za ręczną; pozostali
        byliby obojętni, albo przeciwni sponsorowaniu Wisły przez Orlen.. Zapraszamy :)

No i Pan Czachor – bożyszcze we Francji, rozpoznawany na ulicach..
        pffffffff.. :))
        Ludzie – dlaczego Orlen nie wykorzystał wizerunku swojego pracownika –
        Ireneusza Jelenia, któremu Panowie Czachor z Hołowczycem razem wzięci mogliby
        pod względem popularności buty wiązać! Dlaczego nie wykorzystuje się wizerunku
        wicemistrzów świata w piłce ręcznej, niezwykle popularnej we Francji,
        Niemczech, Hiszpanii dyscypliny?? Albo młodych piłkarzy Wisły – mistrzów Europy!
        Odpowiedzcie PRowcy!! Czemu działacie na szkodę swojego pracodawcy, czyli PKN
        Orlen S.A.?? Bo to jest jawne działanie na szkodę!

I dalej – “ortalion” nas – kibiców, płocczan w ogóle, obraża – naśmiewa się z
        nas..
        To świetnie! To znaczy, że debata i lekcja jaką na niej dostaliście nic Was nie
        nauczyła i w dalszym ciągu nas lekceważycie. I tak trzymajcie :)
        Zdecydowanie rozumniejszy ;) jest prezes Kownacki, który momentalnie wyczaił,
        co dla płocczan znaczy Wisła i futbol.. A na debacie była tylko niewielka
        reprezentacja płockiego społeczństwa – ot kilku parlamentarzystów, kilku
        radnych, kilku kibiców, paru przedstawicieli stowarzyszeń, zwykłych ludzi..
        Orlen został na debacie zmasakrowany, “ortalion” tego nie rozumie, jego
        problem.. ;)

Oczywiście z jednym jest racja – jest nas na stadionie mało, ale czy aż tak
        mało patrząc na Polskie warunki? 2,5 tys. widzów, to około 2% społeczeństwa
        Płocka, 7 tys. na Legii w Warszawie, to proszę Państwa.. 0,5% mieszkańców
        stolicy.. Noooo, trzeba umieć liczyć tylko ;)
        To raz, a dwa – jeśli się znacie orlenowcy na sporcie, to powinniście wiedzieć,
        że w tej chwili potęgą kibicowską w Polsce jest Lech Poznań. OK. Ale czy wiecie
        ilu kibiców chodziło na mecze Lecha 2, 3 lata temu? Otóż poroszę fachowców –
        800, 1000 osób!! Tak było, bo sytuacja w Kolejorzu był dokładnie taka sama jak
        obecnie w Wiśle – brak zdecydowanego sponsora, konkretnej kasy, ambitnych
        celów. Identycznie jak przy Łukasiewicza 34! Kibice na Lecha wrócili, bo nędza
        się skończyła – są pieniądze, plany, ambicje!
        To samo stałoby się w Płocku, żeby tylko ten klub zaczął normalnie
        funkcjonować, bez wiecznej niepewności i wiązania końca z końcem. Przykład był
        wiosną ubiegłego roku – fatalna wiosna, porażka za porażką, a na meczu z
        Zagłębiem Lubin (KGHM S.A. – 3:1 dla Wisły - PKN Orlen S.A.!!) 10 tys. ludzi w
        niespełna 140tysiącznym mieście! Ponad 7% społeczeństwa miasta!
        Czujesz to “ortalion”?? Nie czujesz? Lekceważysz nas wciąż? :)

Jeśli byłeś na debacie to słyszałeś, jeśli nie, to posłuchaj nagrania które
        krąży po biurze PR i Promocji – związki zawodowe Orlenu gotowe są postawić w
        gotowości rzeszę 3 tys. członków organizacji, nie licząc ich rodzin, inne
        zakłady, szkoły płockie, zwykli ludzie, że o tych 80-100 kibicach nie
        wspomnę :) – wszyscy przeciwko Wam, albo inaczej – ZA WISŁĄ, ZA PŁOCKIEM.. Do
        tego prasa, radio i TV..
        Wciąż Wam mało? To wiedz, że o bojkocie Orlenu rozmawiamy z kibicami z innych,
        nie tylko zaprzyjaźnionych klubów i na ich wsparcie też możemy liczyć.. :)

Więc weźcie się do roboty, przestańcie bruździć, bo nie znacie dnia, ani
        godziny.. ;)

Ufff, jeśli macie odwagę, to proszę – możemy porozmawiać w realu, publicznie,
        przy świadkach, o współpracy i o tym co dobre dla Orlenu, Płocka, Wisły, dla
        nas wszystkich. Serdecznie zapraszam :)

Mam nadzieję, że to co napisałem i inne wypowiedzi zostaną przekazane prezesowi
        Kownackiemu, jeśli nie, to nie szkodzi, już po debacie rozmawialiśmy z nim w
        kuluarach i wydaje nam się, że nie była to ostatnia rozmowa, prezes dziękował
        nam, że otworzyliśmy mu oczy na wiele kwestii, o których nie miał pojęcia.
        Następna rozmowa z pewnością niebawem :)

Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: Loco Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 21:09
      Wioślarze z Płocka co roku wracają z workiem medali z Mistrzostw Polski i prawie co roku wracają z medalem z Mistrzostw Świata pomimo braku sprzętu i problemu z utrzymaniem w klubu. Orlen powinien myśleć przyszłościowo. W Polsce powoli zaczyna być coraz głośniej o tym sporcie. Jak zwykle dopiero, gdy w innych krajach np. w Niemczech, Wielkiej Brytanii, Stanach Zjednoczonych, Kanadzie,.......... ten wspaniały sport jest bardzo wspierany przez sponsorów i widać tego efekty. Liczne Płockie osady reprezentujące nasze miasto na regatach międzynarodowych z pewnością ładnie by wyglądały z koszulką Orlenu, lub z naklejką na wiośle lub łodzi. Nie trzeba milionów, żeby zrobić dobrą reklamę.
    • Gość: Loco Są też inne wartościowe sporty Np. Wiosełka :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 21:15
      Wioślarze z Płocka co roku wracają z workiem medali z Mistrzostw Polski i prawie co roku wracają z medalem z Mistrzostw Świata,
      pomimo braku sprzętu tego o najwyższej jakości i problemu z utrzymaniem w klubu. Orlen powinien myśleć przyszłościowo. W Polsce powoli zaczyna być coraz
      głośniej o tym sporcie. Jak zwykle dopiero, gdy w innych krajach np. w Niemczech, Wielkiej Brytanii, Stanach Zjednoczonych,
      Kanadzie,.......... ten wspaniały sport jest bardzo wspierany przez sponsorów i widać tego efekty. Liczne Płockie osady
      reprezentujące nasze miasto na regatach międzynarodowych z pewnością ładnie by wyglądały z koszulką Orlenu, lub z naklejką na
      wiośle lub łodzi. Nie trzeba milionów, żeby zrobić dobrą reklamę.
      Wioślarstwo jest z pewnością jedną z bardziej wartościowych dyscyplin. Wystarczy zobaczyć ile młodych ludzi zamiast stać pod blokiem oddaje sie temu sportu. Do tego dochodzi wieloletnia tradycja. PTW było drugim w Polsce towarzystwem wioślarskim, pierwszym w Płocku, a jego początki sięgają roku 1882.
      • Gość: Michał Orlen Team IP: *.c241.petrotel.pl 01.03.07, 21:29
        A tak z innej beczki...
        Ile ludzi pracuje w Orlen Team-ie ? Ilu płocczan?
        Jakie spełnia funkcje wychowawcze?
        W Wiśle pracuje dużo ludzi - zdecydowana większość z Płocka.
        W klubie w obu sekcjach trenuje 300 młodych ludzi z naszego miasta i okolic.
        Aktywnie kibicuje i fascynuje się sportem kolejne 300 młodych ludzi.
        Co z nimi, gdy klub przestanie istnieć? Mają iść do kina, którego nie ma?
        A może do teatru? Zastanowił się ktoś nad tym?!
        A to nam, mieszkańcom Płocka należy okazać jakąś troskę, wspierać lokalne
        sporty... To nie Hołowczyc, czy inny Czachor wychowują się w cieniach kominów.

W 100% popieram komentarz jacky'ego !!!

60 lat ZKS WISŁA PŁOCK.
        "... niech historia dalej trwa"

PS. Zapraszam na mecz z Lechem wszystkich, którym dobro Wisły leży na sercu.
        • Gość: olo Re: Orlen Team IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 21:59
          Prawda jes taka,ze pan Burżacki nienawidzi piłki noznej....No,może delikatniej
          mówiąc bardzo nie lubi.Wiem to,bo niestety kilka razy rozmawiałem z nim(dość
          dawno ,co prawda) o pieniądzach z Orlenu na piłke nożną....Jest wybitnie ANTY
          do piłki i do Wisły Płock.Niestety.......
          • Gość: anty Piarowiec Re: Orlen Team IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:28
            Ale istnieją kwity na pana Burżackiego...Zaczekajmy na pewne decyzje...Jesli
            przetrwa do manifestacji ( w co wątpię ) to mu pokażemy...Wybaczcie że nie
            zdradzę tego pomysłu dziś !!! Według mnie emigracja murowana:))))
            • Gość: ortalion Re: Orlen Team IP: *.plock.mm.pl 02.03.07, 17:04
              “ „Ortalionowi” nie podobają się media, bo są nierzetelne.. Pewnie, gdyby stały
              po stronie Orlenu, Orlen Teamu, biura PR i Promocji, to byłyby cacy :) “

nie jestem PR'owcem nie pracuje i nie pracowałem w orlenie ...nie pracuje tam
              też nikt z mojej rodziny ... z orlenem mam wspólnego tyle że z jednego okna
              widze komin a w aucie mam ich zapach który nie pachnie.

Ale wy już dokonaliście klasyfikacji ... kto za wisłą to płocczanin z krwi i
              kości, kogo nożna nie interesuje to kmiot orlenowski nie godzien nazywać sie
              płocczaninem.

“ Cacy “ byłoby gdyby prasa przekazywała rzetelne sprawdzone informacje i
              obiektywnie przedstawiała konflikt a tak nie jest ale być może obawiają się
              redukcji etatów ?

“jednym głosem bronią interesów Płocka i jego mieszkańców! “

czy aby na pewno interesów Płocka ? Ilu w Wiśle piłkarzy jest z Płocka : ), jaki
              Płocka Policja ma interes w tym żeby obstawiać mecze ? ...może ktoś powie ile
              właśnie ten interes Płock'a kosztuje ile kosztuje obstawa meczu przez policje
              ... pilnowanie by dorośli ludzie nie pozabijali się w imie sportu i miłości.
              W jednym z artykułów red. Kowalski napisał o naszym bezpiecznym stadionie ...
              może mi ktoś przypomni jak wyglądały mecze z legią w przeciągu ostatnich 2 lat .
              Jakie były faktyczne koszty ?

Ale zapewne nie kibicując nożnym nie mam prawa być płocczaninem ....nie mam
              prawa bo nie krzyczę sędzia ch*j , i nie dziękuje zawodnikowi obcej drużyny za
              grę słowem wypierala*j, ile dyscyplin sportu to tak kulturalna rozrywka ?
              Naprawdę aż się chce wziąść dzieci na mecz A rozrywka to niewątpliwa bo jeśli
              prawdą jest że były ustawiane mecze w polskiej piłce to argument że nie było w
              Płocku teatru jest fałszywy ! bo był teatr i był amfiteatr .... i wszystko przy
              Łukasiewicza.

Jedno jest pewne piłka nożna to faktycznie niesamowity nośnik reklamy i tego się
              nie da podważyć a na znak świadomości marki kilka kolejek temu legioniści jadąc
              do nas okradli stacje bęzynową w okolicach Słupna : ) rozpoznali markę to fakt
              przecież mogli opendzlować statoila

“nikt nie zostawia na Was suchej nitki, a to nie koniec “ na nas czyli na kim ?
              Źle dokonaliście podziału .... widzicie tylko My i Wy czyli Oni ... nie
              dopuszczając myśli że w mieście Płocku mogą być ludzie których nie interesuje
              piłka nożna ....

“ Czy owe 4,5 mln. zł. to
              płace zawodników, ekip technicznych, lekarzy, sprzętu, serwisu, przelotów,
              zakwaterowań, zgrupowań, wypraw turystycznych, płatnych audycji w TV (bo bez
              tego by się nie dało wejść na antenę) itd., itd. w ciągu całego roku, czy może
              dotyczy jakiegoś jednego startu w sezonie?? Tego nie wiemy, ale mamy zamiar się
              dowiedzieć :) “

no właśnie może najpierw się dowiedzcie a później piszcie, w ekipach nie ma
              lekarzy ... bo holo i czachor płacą składki na zus i korzystają z NFZ'tu ....nie
              mają swoich masażystów.

“ No i Pan Czachor – bożyszcze we Francji, rozpoznawany na ulicach..
              pffffffff.. :)) “

Pisząc to chciałem pokazać że to że w Polsce jest niskie zainteresowanie dakarem
              wcale nie znaczy że tak jest na całym świecie .
              “To świetnie! To znaczy, że debata i lekcja jaką na niej dostaliście nic Was nie
              nauczyła i w dalszym ciągu nas lekceważycie. I tak trzymajcie :) “

Nie dostałem żadnej lekcji ale po raz kolejny pojawiają się My i Wy
              po raz kolejny powtarzam że moje związki z orlenem to jeden komin i jeden zapach
              ...ale coraz trudniej mi tłumaczyć że koło jest okrągłe.

“2,5 tys. widzów, to około 2% społeczeństwa
              Płocka, 7 tys. na Legii w Warszawie, to proszę Państwa.. 0,5% mieszkańców
              stolicy.. Noooo, trzeba umieć liczyć tylko ;) “

faktycznie umiejętne liczenie i manipulacja liczbami pozwoli udowodnić że 2 + 2
              jest 17
              Jak liczycie Warszawiaków ? Łącznie z dorobkiewiczami którzy tam tylko pracują
              śpią i jedzą ? Zapewne wliczacie ludzi którzy zjechali tam z całej polski do
              pracy i poza tym że żyją w warszawie warszawiakami nie są a na weekendy
              uciekają do rodzinnych miast w tym Płocka i okolic , jeśli taki liczycie no to
              faktycznie nasza frekwencja to pełen sukces. Ciekawe czy do frekwencji na
              meczach w Irlandii wliczają Polaków którzy pojechali tam zarobić.

“Jeśli byłeś na debacie to słyszałeś, jeśli nie, to posłuchaj nagrania które
              krąży po biurze PR i Promocji “

powiem tylko jeden komin jeden zapach ...

“ związki zawodowe Orlenu gotowe są postawić w
              gotowości rzeszę 3 tys. członków organizacji, nie licząc ich rodzin, inne
              zakłady, szkoły płockie, zwykli ludzie, że o tych 80-100 kibicach nie
              wspomnę :) ”
              już widze jak 3tyś członków bierze żony dzieci i idą na manife
              ręka w rękę ramie w ramie huligani księża i matki z dziećmi a pomiędzy nimi
              solidarnośćiowcy w walce o piłke nożną. Idą ulicami miasta “szpaler drzewek
              zdaje się kłaniać w powitalnym geście “
              he he weźcie może kołowrotki sprzed stadionu to policzycie dokładnie ilu było
              3 tyś za piłką nożną a w obronie miejsc pracy chodziło kilkaset ludzi ...już to
              widze. Związkowcy mają to do siebie że dużo mówią a mało robią ... zresztą jak
              to widzisz ? Pracownicy opuszczą miejsca pracy ?????
              No chyba że liczycie na wagarowiczów bo 21 marca to dzień wagarowicza ...no to
              faktycznie pijane dzieci znacznie podniosą wam frekwencję .

A w stan gotowości to postawią policję ....która znowu będzie musiała was
              pilnować żebyście sobie czegoś nie zrobili.

wszyscy przeciwko Wam, albo inaczej – ZA WISŁĄ, ZA PŁOCKIEM.. Do
              tego prasa, radio i TV.. “ jeden komin..... Płock to nie wisła to także
              tysiące ludzi którzy w nosie mają piłkę nożną ..zrozumcie to wreszcie ...nie
              macie prawa używać słów w obronie Płocka .... bo Płock to nie tylko Wisła.

“ Wciąż Wam mało? “ - nam znaczy komu ? Jedziecie na Pis a zaakceptowaliście ich
              podział i klaswyfikacje ludzi ....My, Wy, Oni, Układ kto nie znami ten przeciwko
              nam ... aż się chce powiedzieć jeden komin jeden zapach...

“ To wiedz, że o bojkocie Orlenu rozmawiamy z kibicami z innych,
              nie tylko zaprzyjaźnionych klubów i na ich wsparcie też możemy liczyć.. :)...”

to tez piękna sprawa już widze jak kibice legi idą ramie w ramie w obronie klubu
              z płocka idą na manife a na jesieni przyjadą nalać nam wam po morda*ch ... no bo
              jak nożna padnie to kogo oni będą demolować ? : ) ...toć to najbliższa demolka w
              okolicach wawy

“bo nie znacie dnia, ani godziny.. ;) “ ???

“możemy porozmawiać w realu, publicznie, przy świadkach, o współpracy i o tym co
              dobre dla Orlenu, Płocka, Wisły, “ żaden zemnie przedstawiciel orlenu gdyż łączy
              nas jeden komin i jeden zapach , żaden ze mnie przedstawiciel Płocka bo nie
              będąc kibicem nożnej nie mam prawa zwać sie płocczaninem , Wisły ..dla Wisły
              najlepsza jest mocna sekcja piłki ręcznej ....

naprawdę przydał by sie sondaż ale nie taki co wolisz ...nożna, ręczną , orlenteam
              tylko co ludzi sądzą o sekcji nożnej , co sądzą o piłce nożnej, piłce ręcznej
              ile razy byli na meczu jakie sporty chcieli by widzieć w płocku...
              Patrzycie na problem jak koń na droge mając klapki na oczach prosto przed siebie
              nie dostrzegacie nic nic poza piłką nożną żaden żaden sport nie jest ważny
              wiosła tenis motoryzacja nic...tylko nożna

co więcej kochacie swój klub ale w dziwny sposób.... jak ojciec który kocha
              jedno dziecko ... a wisła to tez ręczna bardzo dobra ręczna ....ktoś krzyczy że
              jelen był dobry na mundialu ...czemu nie krzyczycie że na mistrzostwach świata
              dobrzy byli Kuptel i Wleklak ???... i to chyba lepsi bo dalej zaszli niż
              nożni....jeśli uważacie że kasa jaką ktoś wam daje to mało na nożną nie ma
              problemu niech firma da wszystko na ręczną... wystarczy by narobić szumu w lidze
              mistrzów....
              Jesteście tak zapatrzeni w nogę że gotowi jesteście pogrzebać ręczną dla dobra
              nożnych ...nożny
              • Gość: psychiatra Re: Orlen Team IP: *.plock.mm.pl 02.03.07, 17:22
                nie wiem... albo jesteś ostro walnięty albo nie umiesz czytać...
                pokaż mi gdzie jest mowa o tym aby sponsorowac tylko pilke nozna a
                szczypiorniaka pogrzebac... No, dalej, pokaż!

...dobry jestes :/
    • Gość: zappa Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 17:11
      Do ortalionu jeszcze dołożyłbym mały berecik z antenką i już mamy typowy
      mundurek orlenowskiego piarowa.
      • Gość: olo Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 17:37
        Ortalion najwyraźniej widzi tylko to co chce widzieć!!Jego pseudoargumenty sa
        takie naciągane,ze aż sie nie chce polemizować.Śnieszne w niektórych
        momentach.Wypasiny jest ten oo bezpieczństwie na płockim stadionie w kontekście
        najazdu bydła z miasta pana prezesa i pani Majchrzak i obrabianiu stacji z logo
        orlenu.Weź ortalionik,gumofilce i jazda dalej lizać tyłek pani Kasi!
      • Gość: ortalion Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.plock.mm.pl 02.03.07, 17:44
        obcina posty wiec dokoncze poprzedni

..wytlumaczcie swoją miłośc do klubu ...bo co w nim kochacie ?
        Piłkarzy ? Przecież zmieniają się co sezon... działaczy no to chyba starczy na
        ich utrzymanie mniej niż 10mln ??? Czy obiekty ????...a jeśli kochacie tą
        dyscyplinę sportu to przecież żaden problem skoczyć na mecz do innego miasta
        to normalne w innych dyscyplinach sportu np. fani skoków narciarskich jezdza w
        gory wiec i wy mozecie śmignąć do wawy to tylko 100km ...i zobaczyć piłke na
        wysokim poziomie ....no albo Poznań ... nawet nie trzeba by flag nowych
        szyć..barwy podobne

psychiatra pisze
        "pokaż mi gdzie jest mowa o tym aby sponsorowac tylko pilke nozna a
        szczypiorniaka pogrzebac... No, dalej, pokaż!"
        ...czemu na debacie koło działaczy klubu siedziało dwoch zagorzałych fanow
        noznej zamiast jeden z noznej jeden z recznej chodzi mi o stowarzyszenie klubu
        kibica, nie od dzis wiadomo jak reka jest traktowana i gdybyscie dostali wybor
        albo - albo utopili byście ręczną.

a propo psychiatri proponuje sprawdzone na stadionach przyśpiewki przenieść na
        inne dyscypliny....np łyżwiarstwo figurowe ....jak “figurówka” źle pojedzie
        krzyczcie jej “wypier*alaj .wypier*alaj, wypier alaj” a jak pojedzie ładnie a
        sędziowie źle jazdę ocenią krzyczcie “ sędzia ch*j sędzia ch*j ....”

• Gość: m Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 00:08
          Myślę, że Twój argument o jeżdżeniu na mecze do Warszawy czy Poznania powinien
          zamknąć dyskusję bo jednak po tych zdaniach widać, że nie ma o czym. No bo jak
          rozmawiać kulturalnie z kimś , kto kibicom WP w ramach miłości do sportu
          proponuje mecze (L) czy Lecha ?
          Kończ waść, wtydu oszczędź bo się pogrążyłeś ostatecznie.
        • Gość: xxx Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 00:32
          "...czemu na debacie koło działaczy klubu siedziało dwoch zagorzałych fanow
          noznej zamiast jeden z noznej jeden z recznej chodzi mi o stowarzyszenie klubu
          kibica, nie od dzis wiadomo jak reka jest traktowana i gdybyscie dostali wybor
          albo - albo utopili byście ręczną."

Ano chociażby dlatego że prezes orlenu juz dawno zapewnił że ręczna może spac
          spokojnie, cały czas chodzi tylko o nożną........ jak ktoś nie orientuje nie
          powinien zabierac głosu bo może sie ośmieszyć (tak jak zrobił to na debacie
          prezes Kownacki ale tam to raczej nie jego wina była tylko jego PR-owców bo mu
          takie materiały przygotowali)

Zapewniam cie, że jeżeli ta cała sytuacja dotyczyłaby piłki ręcznej, działo by
          sie dokładnie to samo co teraz.

skończ już prosimy cie........
        • Gość: psychiatra Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.plock.mm.pl 03.03.07, 01:18
          i dalej pajacyku udawaj PŁOCCZANINA!!!
          jestes ŚMIESZNY!!!!!! Ortalion wez naprawde przyjdz sie zbadac do mnie...
          Murowane miejsce w psychiatryku...
    • Gość: :) Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: 82.160.179.* 02.03.07, 18:21
      :)
      • Gość: wisla fan Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: 88.220.32.* 02.03.07, 18:46
        nie dajmy sie panowie sprowokowac i podzielic na fanow recznej i noznej jak to
        by chcial ortalion ktory teraz udaje kibica wisly ktoremu jednak zalezy na
        ktorejs sekcji. won z forum prowokatorzy
        • Gość: olo Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:02
          POPIERAM,NIE DAJMY PROWOKATOROM PODZIELIĆ KIBICÓW!!!Taki klub powinien być
          wielosekcyjny,powinni myśleć o rozwoju innych dyscyplin,a nie likwidowac jedną
          z dwóch istniejących !!!
          • Gość: pol Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 23:16
            Ortalion i tak ruszyła machina.. czuję że coś masz na sumieniu mimo że się
            wypierasz brak Ci odwagi ?
            • Gość: marek20000 Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.c242.petrotel.pl 03.03.07, 05:19
              Dajcie sobie spokoj z ortalionem - byl modny 30 lat temu.... Ignorujcie palanta
              i tyle....Nie jest wart , aby poswięcac mu w ogole uwagę...Przecie wyraznie
              widac, ze to przydupas PR-owcow z Orlenu....
    • kowmis Orlen lubi piach, nie piłkę...no i bardzo dobrze!! 07.03.07, 10:20
      marek20000 napisał:

> Samo sedno ....nie od dzis wiadomo, ze pilka nozna jest wspanialym nosnikiem
      > reklamowaym - /Juventus -ten od Fiata/ - ale trzeba byc specjalista od PR- u
      > w Orlenie, zeby o tym nie wiedziec....Co za głąby tam pracują...

a może właśnie w Orlenie pracują jedni z najlepszych specjalistów od PR.
      zastanów się - sporty motorowe są chyba bliższe koncernowi paliwowemu niż piłka
      nożna. nasze teamy rajdowe pokazują się na całym świeci i to z dobrym skutkiem
      więc Orlen widzi szansę na dobrą reklamę właśnie w nich. a co do płockiej piłki
      to już nie powinniśmy chyba mieć złudzeń. ostatnie miejsce w tabeli, sprzedaż
      Jelenia, ktory wygrywał mecze dla Wisły - to nie rokuje dobrze na przyszłość. w
      Płocku będzie nieuchronnie II liga dlaczego więc koncern paliwowy ma ładować
      forsę w coś co się nie opłaca. czy Orlen ma sponsorować płocką piłkę przez
      sentyment?? to było by przecież niedorzeczne. tak prawdę mówiąc to ja już dawno
      dziwiłem się Orlenowi dlaczego ładuje forsę w tą drużynę - przecież to
      wyrzucanie pieniędzy w błoto. jak można reklamować się się na boisku, na którym
      nie ma efektów i nie przyjeżdżają tu światowe znakomitości.
      i tak trzymać ORLEN.
      • Gość: niepir Re: Orlen lubi piach, nie piłkę...no i bardzo dob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 12:33
        Myślę,ze podczas manifestacji płoccy kibice powinni równiez zahaczyć o siedzibę
        pairowców i grzecznie z nimi porozmawiać- rozplenili się strasznie na tym forum.
        • Gość: Lewy Re: Orlen lubi piach, nie piłkę...no i bardzo dob IP: 193.59.95.* 20.03.07, 07:48
          Posłuchaj niepir

Ja nie jestem pr-owcem i jestem zdania, że coś co się psuje należy naprawić, a
          jak nie ma jak naprawić - to sprzedać, pozbyć sie problemu. Staje po stronie
          Orlenu - bo gdybym miał to ja sponsorować zakładając że jestem właścicielem
          firmy - to wybacz - zakończył bym nie teraz, ale dużo wcześniej tę współpracę.
          Za taką kasę - płatną z góry - to każdy by chciał poleżeć i gruchy pozbijać -
          bo nic innego nie robią ci piłkarze, nawet jeśli pozbywamuy się "gwiazd" - to
          co reszta ma 3 grupy inwalidzkie?
          bez jelenia nie da się grać??
          to oznacza, że jak bez jelenia czy geworiana nie da się grać - to nie ma piłki
          nożnej zawodowej w Płocku - to na kogo ma Orlen niby płacić?
          Po to tylko, żeby kibice mieli gdzie iśc i ryja powydzierać (mam tu na myśli
          chooligansów)??
          To niech sobie jadą na zielona trawkę - pod dostatkiem jest jej w parowie koło
          stadionu - i niech sobie pokrzyczą.
          Ekonomika przedsiębiorstw bierze górę nad życzeniami kiboli.
          Bravo ORLEN. Nie dawaj ani złotówki na łachmeciarzy. Nie potrafią grać, to
          zwolnić piłkarzyków, a ze stadionu zrobić rewię koncertową, zadaszyć i też
          będzie ktochodzić na pokazy, koncerty - bo blisko.
          A na boisku palmy kokosowe postawić, tor gokardowy zrobić - 1000 pomysłów można
          by wymieniać i wymieniać.
          Rozrywka z zarobkowaniem jednocześnie.
      • Gość: M Re: Orlen lubi piach, nie piłkę...no i bardzo dob IP: *.plock.mm.pl 09.03.07, 14:06
        Ktoś kto popiera likwidację piłki nożnej na pierwszoligowym poziomie jest według
        mnie albo z poza Płocka, albo się tu niedawno przeprowadził. Mnie np. nie
        interesuje płockie wioślarstwo ale nigdy bym nie poparł likwidacji tej sekcji
        tylko dla tego. Więcej sekcji stwarza większe pole wyboru dla płocczan, zarówno
        dla kibiców jak i osób czynnie uprawiających sport.
        Na temat popularności różnych dyscyplin nawet nie ma co dyskutować i wyważać
        otwartych drzwi. Piłka nożna była, jest i prawdopodobnie pozostanie najbardziej
        popularnym sportem i potwierdzą to wszystkie badania.
        Poza aspektem biznesowym sponsorowania klubu istnieje coś takiego jak
        społeczna odpowiedzialność zakładów wpływających niekorzystnie na środowisko
        naturalne i zdrowie lokalnej społeczności (patrz: liczba zachorowań na raka,
        poronień, chorób skóry i inne). I właśnie dlatego psim obowiązkiem Orlenu jest
        rekompensata tych niekorzystnych oddziałowywań poprzez spełnianie oczekiwań
        lokalnej społeczności. Tłumaczenie likwidacji piłki nożnej małą jej
        popularnością w Płocku jest po prostu głupie ponieważ mała liczba kibiców na
        meczach wynika ze słabej gry piłkarzy, a to z kolei z niedoinwestowania klubu.
        Ja również nie chodzę na mecze ponieważ na grę naszych kopaczy nie da się
        patrzyć ale to sukces buduje popularność (jak Małysz nie osiągał sukcesów to ilu
        kibiców było pod skocznią?). I na koniec chciałbym powiedzieć, że gdyby wyszła
        inicjatywa demonstracji w obronie piłki nożnej w Płocku to ja również się na
        niej znajdę i myślę, że wielu innych ludzi podobnych do mnie.
        • Gość: Lewy Re: Orlen lubi piach, nie piłkę...no i bardzo dob IP: 193.59.95.* 20.03.07, 08:04
          To jak jesteś taki zapiłkowy - to znajdź sponsorów - a psim obowiązkiem to jest
          to, że społeczeństw o nie może decydować na co będą szły pieniądze wypracowane
          przez całą załogę Orlenu - także przeze mnie. Orlen sponsoruje wiele imprez
          okolicznościowych, będą st5ypendia (o ile będą) bo jak ludzie będą się dupą
          wykręcać, to figa z makiem - nic nie dostaną.
          Zastanów się - ktoś chce si wyposażyć łazienkę ( bo np masz stare płytki,
          popękane, itp) - + przedpokój - a ty kręcisz nosem że tego to Ty nie chcesz,
          wolałbyś wyposażyć sobie samochód w najnowszy sprzęt HI-FI rodem z Pimp My Ride.
          Domyśl się, jaka będzie decyzja, tego, co z dobrej woli chce si w mieszkaniu
          standard poprawić - figa z makiem.
          Bo to takie samo porównanie te płytki z Sprzętem audio jak sponsoring Orlenu na
          wiele inicjatyw porównać do wydatków na Zawodową Piłkę nożną (kosmicdzna
          różnica).
          A to, że ktoś pisze że Orlen lubi piach nie piłkę - powtarzam raz jeszcze - to
          jego sprawa na co wydatkuje nasz wspólnie wypracowany zysk i kropka. Mnie nie
          interesuje na co wydaja inne firmy, czy na mleczarnię w swojej gminie, czy
          zegarmistrza W SĄSIEDNIEJ. Guzik mnie to obchodzi.
          A jeśli chodzi o te zachorowalności - to zdaje się, że Orlen został skreślony z
          listy trucicieli ładnych ponad 10 lat tenmu?
          To nie ma problemów ze zdrowiem ten, kto mieszka w Płocku z racji obecności
          Orlenu w pobliżu. a jak ma - to chyba z przyzwyczajeń za czasów truciciela - bo
          wtedy - zgoda, było to uciążliwe.

Więc nie pisz o jakimś psim obowiązku - bo wara Ci od naszych zysków, jak masz
          chrapkę na kasę - to idź do LOTTO, trafisz kilka baniek - i sobie klub będziesz
          sponsorował.

Wtedy zobaczysz - czy to takie dochodowe, ładować miliony na klub, co nie chce
          po prostu grać, bo ma wypasionego sponsora.
          • Gość: niepir Re: IP 193.59.95 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 08:10
            Skąd " nadaje " lewy- ktos potrafi go namierzyć ?
            • Gość: do Niepir'a Re: IP 193.59.95 IP: *.c152.petrotel.pl 23.03.07, 15:13
              inetnum: 193.59.90.0 - 193.59.95.255
              netname: PETROCHEMIA-PLOCK-LAN
              descr: Petrochemia Plock Ltd.
              descr: Plock
              country: PL
              • Gość: niepir Re: IP 193.59.95 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 15:58
                Tak jak myślałem orlenowski piarowiec. Dzieki za potwierdzenie przypuszczeń
          • Gość: M Re: Orlen lubi piach, nie piłkę...no i bardzo dob IP: *.plock.mm.pl 23.03.07, 12:24
            Gość portalu: Lewy napisał(a):

> To jak jesteś taki zapiłkowy - to znajdź sponsorów - a psim obowiązkiem to jest
            >
            > to, że społeczeństw o nie może decydować na co będą szły pieniądze wypracowane
            > przez całą załogę Orlenu - także przeze mnie.

Ciężko wyłapać sens w tym zdaniu ale chyba chodziło Ci o to, że Płocczanie nie
            mogą decydować na co będą wydawane zyski Orlenu. Masz rację ale mają prawo
            oczekiwać od zakładu, który wpływa niekorzystnie na ich zdrowie jakiejś
            rekompensaty za to. A dla wielu płocczan istnieniu klubu pierwszoligowego jest
            bardzo ważne. Z tego co wiadomo to sponsorowania Wisły Płock stanowi ułamek
            procenta zysków Orlenu. Skoro tak Ci zależy na oszczędnościch to protestuj
            przeciwko sponsorowaniu Orlen Team.

Orlen sponsoruje wiele imprez
            > okolicznościowych, będą st5ypendia (o ile będą) bo jak ludzie będą się dupą
            > wykręcać, to figa z makiem - nic nie dostaną.

Skoro firmy zależne od Orlenu mogą sponsorować kluby w roznych dyscyplinach
            sportu to chyba stać Orlen na więcej niż pomalowanie paru kościołów i
            sponsorowanie wielu imprez okolicznościowych.

> Zastanów się - ktoś chce si wyposażyć łazienkę ( bo np masz stare płytki,
            > popękane, itp) - + przedpokój - a ty kręcisz nosem że tego to Ty nie chcesz,
            > wolałbyś wyposażyć sobie samochód w najnowszy sprzęt HI-FI rodem z Pimp My Ride

Jeśli jesteśmy przy porównaniach to moje jest tkie: co byś powiedział gdyby
            ktoś codziennie wrzucał Ci zbuka przez okno a wzamian za to oferował wytrzepanie
            wycieraczki przed drzwiami?

> Domyśl się, jaka będzie decyzja, tego, co z dobrej woli chce si w mieszkaniu
            > standard poprawić - figa z makiem.
            > Bo to takie samo porównanie te płytki z Sprzętem audio jak sponsoring Orlenu na
            >
            > wiele inicjatyw porównać do wydatków na Zawodową Piłkę nożną (kosmicdzna
            > różnica).

Po pierwsze działania na rzecz lokalnej społeczności zakładu, który ją podtrówa
            nie jest dobrą wolą tylko obowiązkiem. Po drugie jak już pisałem wydatki Orlenu
            na Wisłę Płock stanowią ułamek procenta jego zysków.

> A to, że ktoś pisze że Orlen lubi piach nie piłkę - powtarzam raz jeszcze - to
            > jego sprawa na co wydatkuje nasz wspólnie wypracowany zysk i kropka. Mnie nie
            > interesuje na co wydaja inne firmy, czy na mleczarnię w swojej gminie, czy
            > zegarmistrza W SĄSIEDNIEJ. Guzik mnie to obchodzi.

A ja jeszcze raz powtarzam, że zakład, który puszcza w powietrze tysiące ton
            różnego rodzaju chemi i blokuje miasto transportami kolejowymi ma wobec niego
            jakieś obowiązki. A skoro Ci zależy na zyskach Orlenu to protestuj przeciwko
            sponsorowaniu Orlen Team.

> A jeśli chodzi o te zachorowalności - to zdaje się, że Orlen został skreślony z
            >
            > listy trucicieli ładnych ponad 10 lat tenmu?
            > To nie ma problemów ze zdrowiem ten, kto mieszka w Płocku z racji obecności
            > Orlenu w pobliżu. a jak ma - to chyba z przyzwyczajeń za czasów truciciela - bo
            >
            > wtedy - zgoda, było to uciążliwe.

Dziwnym trafem wsród mojej rodziny i moich znajomych około 10 osób zmarło na
            raka a wielu choruje na łuszczycę. I nie wydaje mi się, że to wpływ zegarmisrza
            lub mleczarni. Znam również osoby pracujące w Orlenie i znam np. taki przypadek:
            u kolegi podczas okresowych badań stwierdzono przekoczenie dopuszczalnych norm
            fenolu we krwi ale ponieważ w takim przypadku musiałby iść na zwolnienie
            lekarskie na kolejne badania wysłał swojego brata i wszystko było ok. POczytaj
            sobie więcej o wpływie rafineri na zdrowie to się trochę zdziwisz. Orlen mniej
            truje ale cały czas truje i nikt mnie nie przekona, że dymy snujące się nad
            Płockiem nie mają wpływu na zdrowie.
            • Gość: Lewy Re: Orlen lubi piach, nie piłkę...no i bardzo dob IP: 193.59.95.* 23.03.07, 14:43

"Jeśli jesteśmy przy porównaniach to moje jest tkie: co byś powiedział gdyby
              ktoś codziennie wrzucał Ci zbuka przez okno a wzamian za to oferował wytrzepanie
              wycieraczki przed drzwiami?"

Jak widać jesteś zagorzałym amatorem footbolu - i jak widzę takie sformuowanie,
              to mi się nie chce nawet dalej czytać. Jak Ty porównujesz wrzucanie zbuków, do
              reszty sponsoringu to proszę, Cię, ale to mi nie pasuje. Moje porównanie nie
              tyczyło się zatruwania środowiska, tylko sponsoringu, bo właściwie wnioskuję że
              te zbuki to porównanie do "zatruwania".

Aha - mówisz, że zmarli na raka? No to może być pozostałość po "dawnych
              kominach".

Ale pisząc o sponsoringu, że to ułamek procenta wypracowanych zysków - a napisz
              mi proszę, gdzie jest powiedziane ile i jakie pieniądze ma wykładać Orlen na
              sponsoring??
              Bo ja nie wiem czy ktoś lub coś to reguluje? ( w kwestii minimum)

A propos OrlenTeamu - tu trafiasz z moim zdaniem, poglądem - nie jestem za
              sponsoringiem tej dziedziny, bo żadna z tego reklama, jak w telewizji
              publicznej tylko wzmianki o tym były.

Obowiązkiem Orlenu jest owszem pomaganie w spełnianiu oczekiwań przylegającego
              otoczenia, ale nie w ten sposób - ja też Ci powtarzam raz jeszcze, że będąc
              właścicielem firmy, gdyby doszło do sytuacjiw której byłbym szykanowany, że mam
              dawać na to i basta - to zaprzestałbym łożyć środki na dany cel. Miasto po
              prostu nie chce rozmawiać. Nie wiesz jaka jest do końca intencja Orlenu - chce
              rozmawiać, ograniczyć wydatki, zeby Klub mógł znaleźć sponsorów z wszechstron.
              Ale jeżeli słyszę ze to tylko ułamek procenta, a pan Kub... pożal się Boże - o
              innych celach nawet nie raczył wspomnieć i wielce obrażony jest, że to skala
              nie do porównywania - to nie chce się go słuchać i tyle. Bo myśli że jak jest
              przezydentem to pokręci nosem, spojrzy spod byka i u lala Orlen się popłacze i
              klęknie na kolana. Nic bardziej mylnego - prezydent powinien być bardzo dobrym
              negocjatorem, lepszym niż niektóry meneger w dużej firmie. A taka postawa
              świadczy tylko o braku pomysłów, leniwości i czekania na gotowy prezent.

Dla mnie Piłka moze istnieć, ale bez takich stwierdzeń, że oto Orlen ma płacić
              bez względu na wszystko.

Ja mam pytanie, czy Ty wiesz jaki Orlen ma kredyt finansowy, i jak sie do tego
              ma spłata , długów w bankach a zyski ??
              Bo widzę, że nie. Jakbyś wiedział, to nie pisałbyś, że oto ułamek procenta
              zysku to nic dla Orlenu.

Jakby nie miał kredytów - to można tak powiedzieć, że brak inwestycji, a taki
              pieniądz się rodzi co roku - to możnaby go sporzytkować, ale Orlen nie tylko
              czerpie z ziemi, także inwestuje grube miliardy dolarów.
              Poczytaj trochę na temat naszej rafinerii - to informacje ogólnie dostępne - i
              zobaczysz, że zyski nie są "przejadane"

A fenol - zgadza się, jakby się norm trzymali - to musieliby zamknąć instalację
              Fenolu bo tam nikt z pracowników jak się domyślam w normach się nie mieści.

Ale jak jest rafineria - to wszystko w niej występuje - nie dziw się. Jeśli
              ktoś ma obawy o swoje zdrowie - nie powinien tam pracować, i tyle. Mój znajomy
              nie mógł mieć dzieci przez ładnych kilka lat. zmienił branżę i fenol sie
              skończył. Został tatą. Nikt nie jest niewolnikiem, każdy jest Panem swojego
              losu.
              Ja kocham miasto Płock, nie wyobrażam sobie mieszkać gdzie indziej, ale gdybym
              miał podobne problemy - nie miałbym po prostu wyboru - zmiana byłaby
              nieunikniona.

• slft Re: Orlen lubi piach, nie piłkę 10.03.07, 20:22
      NIE CHCEMY LUDZI W PKN ORLEN KTÓRZY PRZYCHODZĄ Z POZA PŁOCKA I NIE OBCHODZI ICH
      LOS TEGO CO DZIEJE DIĘ W NASZYM MIEŚCIE ! CZAS SKOŃCZYĆ I ROZLICZYĆ WSZYSTKIE
      EKIPY RZĄDZĄCE KTÓRE OBSADZAŁY SWOIMI LUDŹMI NAJWYŻSZE STANOWISKA W
      PETROCHEMII, ODPOLITYCZNIĆ ZAKŁADY PRACY TAK ORLEN JAK I WSZYSTKIE INNE SPÓŁKI -
      RZĄDY SIĘ ZMIENIAJĄ A PŁOCK I PKN ORLEN BĘDĄ TRWAĆ I POWINNY FUNKCJONOWAĆ WE
      WZAJEMNEJ ZGODZIE I KORZYŚCI !!!
    • ziulus Re: Orlen lubi piach, nie piłkę 18.03.07, 14:17
      Ajednak lubi też piłkę jest kasa
      • slft Re: Orlen lubi piach, nie piłkę 21.03.07, 18:31
        ziulus napisał:

> Ajednak lubi też piłkę jest kasa

> oby !!!
    • Gość: kamikadze Re: Orlen lubi piach, nie piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 00:42
      Pisałem tu lecz mnie zkasowały te szmacziarze z grupy walczaka i kurczaka. Tak
      to jest jeden ma wójka w Wisle Płock a drugi sprzedaje kurczaki na stadionie
      czy tam kiełbasę. A Dmo ma w gaciach ze swoimi klakierami, takimi jak Wiącek i
      inne byle co. Dlaczego komisja Orlenowska do dziś nie rozliczyła Solidarucha
      Targowskiego za jego głosowania jako członka Rady NAdzorczej PKN Orlen, kiedy
      raz głosowali za Modrzejewskim a drugi raz przeciw niemu, czy z tego faktu
      osoby głosujące inaczej nie maiły w dalszej sewk karierze korzyści z tego typuy
      głosowań.
      Kto w tym klubie z działaczy kocha Wisłę Płock i jej dalszy rozwój, dla mnie to
      grupa ludzi działających na szkodę sekcji piłki nożnej od lat, widzieliście
      Łobodzińskiego, Matusiaka czy jelsnia wszyscy w przeszłości grali tu w Płocku.
      A zbyto ich poza Jeleniem bo byli be.
      Dmo podaj się do dymisji po czekać do czerwca, chyba że chcesz spuścić naszą
      Wisłę do klasyn niżej. Wszyscy Cię widzimy jak umawiesza się z tym
      eurodeputownym z Samoobrony z Wrocławia R. Czzarneckim. I myslisz że cię znów
      na siodło wsadzą, przerąbałeś sobie u Wójcika, u Strejlała a i reszta w na
      ciebie nie może patrzyć w Warszawie. Szukaj u Ptaka w Szczecinie albo uciekaj
      bo tu polują na tych co kręcili w lidze, a nie wiadomo czy dadzą tobie wiarę
      czy temu z GKS Katowice?
      Panie Kowancki kolego Jasinskiego i Kaczyńskiego z NIKu, pomieszkaj Pan w
      Płoclku i chodż na mecze regularnie to może coś zrozumiesz, bo przez pryzmat
      Warszawy to lepiuej dawaj kasę na sekcję Wisły Płock i nie reaguj wcale to Cię
      może kiedys polubimy.
      Pa Wisełka dalej w rękę gra. W środę w kwidzyniu.
      A ty Wiącek jak dajsz ogłoszenia to nie tylko o se4kcji piłki nożnej lecz dawaj
      znać kiedy ręczna gra buraku, tak jak to zrobiłeś w ubiegłym tygodniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka