Dodaj do ulubionych

czy jest możliwe

27.10.07, 09:43
aby w wybrany wzór wstawić np.twarze moich dzieci?
Obserwuj wątek
    • anja01 Re: czy jest możliwe 27.10.07, 11:24
      Jest, ale musisz miec profesjonalny program do przemieniania zdjęć na XXX.
      Haftix się nei nadaje (przynajmniej nie ten darmowy. pŁatnego nei znam)
      • sylwia15a Re: czy jest możliwe 27.10.07, 12:26
        mam darmowy,ale zapewne też się nie nadaje(haft krzyżykowy -Mariusza Drobot),możesz mi coś więcej napisać o płatnym programie do xxx?
      • sylwia15a Re: czy jest możliwe 27.10.07, 12:27
        zle doczytałam ,płatnego nie znasz,przepraszam.
    • ko-ka Re: czy jest możliwe 27.10.07, 12:41
      www.abakan.pl/index.php?Page=flossconverter
      tu coś znalazłam ,chyba to taki programsmile
      • sylwia15a Re: czy jest możliwe 27.10.07, 13:15
        mam darmowy program,przerobiłam zdjęcie moich synów i jestem w trakcie wyszywania,ale chodzi mi o wstawienie ich twarzy w wzór.Nie wiem jak to zrobić,jak dostosować wielkość twarzy do gotowego wzoru.Przepraszam za kłopot,ale jeśli wiecie jak to zrobić to proszę o wskazówki.
        • sylwiapop101 Re: czy jest możliwe 27.10.07, 13:23
          a w jakim programie przerabiałaś twarze synów ? czy ładnie czy wyszły?bo ja tez
          próbowałam w haftixie i abakanie ale mi sie nie podoba
          przerobienie.
          • sylwia15a Re: czy jest możliwe 27.10.07, 14:21
            program dostałam od jednej z forumkowiczek(nie pamiętam już od której)Nazywa się poprostu Haft Krzyżykowy ,na stronie głównej jest adres www.haft krzyżykowy.prv.pl autor M.Drobot.Z przeróbki jestem nawet zadowolona.Wyszywam ariadną(30 kolorów).
    • sylwia15a Re: czy jest możliwe 27.10.07, 14:29
      adres nie działa,no nie?Nie wiem czemu,e-mail do autora:mariuszdrobot@wp.pl
      • wanbor5 Re: czy jest możliwe 27.10.07, 14:40
        darmowy jest Haftek 3.o i jest bardzo dobry ja w nim właśnie przerabiam
        większość zdjęć oczywiście z poprawką ale warto nad tym popracować.poz podaję
        stronę gdzie można ściągnąć ten program
        www.komputerswiat.pl/download/download_komentarze.asp?sid=5413
        • sylwia15a Re: czy jest możliwe 27.10.07, 14:51
          a wstawiałaś może inne twarze do wzoru,który Ci się podobał?
          • wanbor5 Re: czy jest możliwe 27.10.07, 15:31
            w tym programie jest nie możliwe. poz wanda
          • wanbor5 Re: czy jest możliwe 27.10.07, 15:38
            przyślij mi to zdjęcie i na jakim tle lub na jakim obrazie to Ci to mogę zrobić
            doszłam w jaki sposób. Spróbuję zrobić to dla siebie i pokażę Ci to na mojej
            stronie.poz wanda
            wanda-borys3@wp.pl
            • sylwia15a Re: czy jest możliwe 27.10.07, 15:57
              nie mam jeszcze wybranego wzoru,planuję sobie pomału następną pracę.Dziękuję bardzo,jak skończę to co robię i znajdę wzór który będzie pasował do moich chłopaków to się odezwe,a nie możesz napisać jak to zrobić?
              • wanbor5 Re: czy jest możliwe 27.10.07, 16:16
                oczywiście że mogę zrobiłam to w Paint a potem w programie do obróbki zdjęć na
                haft zobacz sobie ten obraz jest na mojej stronie z tym ze jest niedopracowany
                to taka próba, a bez Ciebie nie przyszło by mi do głowy o takim wykonaniu jako w
                hafcie. Bo zdjęcie może mieć różne tło.poz wanda
                picasaweb.google.com/wanbor5/ZdjCiePrBa
                • sylwia15a Re: czy jest możliwe 27.10.07, 16:24
                  bardzo Ci dziękuję,będę miała co robić dziś wieczorem.
                  • wanbor5 Re: czy jest możliwe 27.10.07, 16:27
                    napisz czy Ci wyszło
              • wanbor5 Re: czy jest możliwe 27.10.07, 16:26
                aha zapomniałam jak to robiłam. Wklejam obraz jako tło, potem wklejam zdjęcie i
                zapisuję i przeróbka w haft. Zrobiłam to z pomocą córki.wanda
                • sylwia15a Re: czy jest możliwe 27.10.07, 16:44
                  po pierwszej próbie nic nie wyszło,zostawie to na wieczór bo muszę trochę na niedziele posprzątać.Przez te xxx to jeszcze troche a zakopie się w bałaganie.
                • sylwia15a Re: czy jest możliwe 27.10.07, 17:36
                  a więc...znalazłam obrazek,naga kobieta siedzi przed lustrem,wycięłam jej twarz,potem z mojego zdjęcia zaznaczyłam moją twarz i chciałam ją wkleić.Miało być tak ładnie,ale moja gęba zasłoniła wszystko.Było widać kawałek lustra i nogi z obrazka,a na środku moja ogromna twarz,hahahah
                  • wanbor5 Re: czy jest możliwe 27.10.07, 19:19
                    a czy po wklejeniu nagiej kobiety zaznaczyłaś prostokąt po lewej stronie i kolor
                    na dole i na tym zdjęciu zaznaczasz w którym miejscu to ma być i wtedy znowu
                    wklejasz to swoje zdjęcie, ale jeżeli ma duży format to musisz
                    zmniejszyć.powodzenia wanda
                    • sylwia15a Re: czy jest możliwe 27.10.07, 19:57
                      nooooo coś tam takiego robię,ale coś nie wychodz,nie poddam się a posprzątam w poniedziałek.A masz może link z fajnymi wzorami,które nadały by się do moich prób?Miałam coś wymyśleć z moimi dziećmi,ale mąż powiedział że te ,,golizny,, najpierw a potem dzieci.,ha
                      • wanbor5 Re: czy jest możliwe 27.10.07, 20:50
                        a co to miałoby być
                        • sylwia15a Re: czy jest możliwe 27.10.07, 22:55
                          nooo coś co się spodoba mojemu mężowi-jakaś np.naga kobitka,ale taka aby można było obrazek powiesić w pokoju tzn.delikatny akt.Jeśli da rade to przerobić to będę znajomym kłamać patrząc im w oczy,że to ja.A co!!!
        • sylwiapop101 Re: czy jest możliwe 28.10.07, 09:46
          ściągnęłam ten program ale u mnie jest tylko przelicznik mulin ,nie ma nic do
          przerabiania zdjęć,coś może jeszcze jest do zainstalowania a ja nie wiem co?
          • wanbor5 Re: czy jest możliwe 28.10.07, 12:36
            wiem wiem pomyliłam się podałam zamiennik mulin ale on jest dobry a teraz podam
            link strony w czerwonej ramce jest do ściągnięcia dla Windows ja mam z płyty
            Niezbędnika.poz wanda
            dominiq.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?84322
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka