Dodaj do ulubionych

psy i Straż Miejska

IP: *.petrotel.com.pl 20.05.03, 21:32
Psy srają za przeproszeniem gdzie popadnie a Strażnicy Miejscy sobie chodzą,
widzą to i nic nie robią. Po co jakieś tam przepisy, których nikt nie
respektuje i nikt nie ściga takich "Panów" (tych psów oczywiście). Jak
nietrudno zauważyć obsrane jest całe miasto a w szczególności miejsca gdzie
bawią się dzieci.
Jeszcze zapomniałem o kagańcach. Najlepiej spacerować za pieniądze podatników
i udawać że jest ok.
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: psy i Straż Miejska 20.05.03, 21:45
      Gość portalu: marcin napisał(a):

> Psy srają za przeproszeniem gdzie popadnie a Strażnicy Miejscy sobie chodzą,
      > widzą to i nic nie robią. Po co jakieś tam przepisy, których nikt nie
      > respektuje i nikt nie ściga takich "Panów" (tych psów oczywiście). Jak
      > nietrudno zauważyć obsrane jest całe miasto a w szczególności miejsca gdzie
      > bawią się dzieci.
      > Jeszcze zapomniałem o kagańcach. Najlepiej spacerować za pieniądze podatników
      > i udawać że jest ok.

Zgadzam się, że problem zasranych chodników jest palący (a może raczej
      śnmierdzący), ale czy aby na pewno byłeś świadkiem takiej psiej toalety
      odbywającej się na oczach panów ze SM? Problem polega bowiem na tym, że trudno
      złapać delikwenta (psa lub wlaściciela) na gorącym uczynku, a przecież po
      fakcie nikt się do g... sam nie przyzna. Nie wiem więc, czy te pretensje pod
      adresem SM są do końca słuszne. Też jestem za tym, żeby za obsrywanie chodników
      SM wręczała mandaty, ale wydaje mi się, że jest to walka z wiatrakami.
      • Gość: fejotka Re: psy i Straż Miejska IP: *.c157.petrotel.pl 24.03.06, 16:00
        A mnie się wydaje, że to nie jest jednak walka z wiatrakami. Wystarczy wczesnym
        rankiem lub wieczorem wystawić SM na jakieś osiedle, wlepić parę mandatów i po
        sprawie. Fama szybko się niesie.
        Znikający śnieg odsłania nasze, jakby nie było ładne miasto całe zafajdane.
    • Gość: macek Re: psy i Straż Miejska IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.03, 14:54
      ... ludzie - czego wy wymagacie od osobników, którzy mieli kłopoty z
      ukończeniem szkoły !!!

a przeciez łatwiej jest wlepic kilka mandatów za to że 5 cm koła samochodu stoi
      na trawnku zwykłym kierowcom (nie takim co są na jakiś stanowiskach lub od
      takich co mogą byc potem "problemy")!!!
      • roman_j Re: psy i Straż Miejska 31.05.03, 17:46
        Gość portalu: macek napisał(a):

> ... ludzie - czego wy wymagacie od osobników, którzy mieli kłopoty z
        > ukończeniem szkoły !!!
        >
        > a przeciez łatwiej jest wlepic kilka mandatów za to że 5 cm koła samochodu
        > stoi na trawnku zwykłym kierowcom

Mam dziwne przeczucie, że zapłaciłeś taki mandat. Inaczej nie potrafię sobie
        wytłumaczyć tego braku szacunku dla ludzi, których nie znasz. Jeden z moich
        studentów jest kandydatem na straznika i właśnie się szkoli. Ze studiami nie ma
        problemów, więc nie wiem, jaką szkołę masz na myśli... :-))
        • Gość: Dzidek Drogi Romanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 23:04
          Wydaje mi się że macek pisał o właścicielach psów a nie strażnikami !!!
        • Gość: Alojzy Bąbel Re: psy i Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 08:58
          Ciepła posadka to podstawa. I to jeszcze za nasze pieniądze. A może ten student
          powinien zostać magistrem emerytem.
      • Gość: kinia Re: psy i Straż Miejska IP: *.c155.petrotel.pl 26.10.05, 20:30
        chyba sam nie skończyłeś szkoły sieroto skoro tak sie przyczepiłeś do
        strażników no chyba że jesteś bezrobotny to ci się nie dziwię bo jak taki
        idiota jak ty mógł skończyć szkołę średnią ale ja się zastanawiam czy ty wogóle
        skończyłeś szkołe podstawową napewno skończyłeś kurs zrywania czereśni
    • dslomczewski Re: psy i Straż Miejska 03.10.03, 00:12
      Jest tu juz podobny watek pt "Bogaty wlasciciel + biedny pies...". Pare osob
      sie wypowiedzialo. Zapraszam do dyskusji.
    • Gość: Robin.. Re: psy i Straż Miejska IP: 213.77.101.* 12.12.03, 12:14
      Tak jest, kupy powinny być usystematyzowane!!
    • Gość: Gigu Gagu Re: psy i Straż Miejska IP: 193.59.95.* 28.01.04, 10:43
      Co się Pan denerwujesz? To niewiesz Pan, że Polska to radosny kraj, gdzie
      trawniki są po to, aby na nich srały psy, a jak latem ktoś rozłoży na nich
      koc, to wlaśnie wtedy pojawia się Straż Miejska i wlepia mandat. Bo kto to
      widział, żeby ludzie chodzili po trawnikach! Trawniki są dla gówien psów!
      Polska to piekny kraj, i bardzo logiczny.
      Ponadto cieszmy się, bo SM dostała nowe uprawnienia na mandatowanie kierowców,
      etc. Piękny kraj. Juz trudno rozróżnić ciućfola z Agencji Ochrony od
      Antyterrorysty z Policji, tak się ubierają. Oni tez niedługo dostaną większe
      uprawnienia i będą mogli nas aresztować. A jak rozrabia banda gówniarzy, czy
      jak napada na samotne kobiety, to NIE WIDAĆ żadnego Agenta czy Strażnika...
      Polska to piękny kraj...
      • Gość: Bocio Re: psy i Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 23:17
        Proponuję od dziś SM nazywać Elektorscy
    • maxiona Re: psy i Straż Miejska 01.02.04, 00:12
      Gdzie te biedne psy mają srać? W pampersy czy do kibla?
      • Gość: smax Re: psy i Straż Miejska IP: *.class147.petrotel.pl 10.04.04, 14:06
        Najlepiej pod twoim oknem.
      • g.dziwota Przecież to nie jest kupa roboty. 06.04.06, 19:01
        Niech pies sra na trawę, a właściciel po nim sprzątnie.
        Zrozumiesz to jak twoje dziecko upaćka się gównem gdy wyjdziesz z nim na spacer
        i wejdzie na trawę.
      • Gość: Lol Re: psy i Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 12:04
        Na dywan wlaściciela.
    • Gość: pies Re: psy i Straż Miejska IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.02.04, 12:04
      a jaka to róznica? To pies i to pies.
      • panteraam2 Re: psy i Straż Miejska 28.03.04, 14:50
        Tak.....faktycznie psy to robia.Ale,co właściciele maja zrobić??? Dla przykładu
        w Suwałkach spółdzielnie rozdały specjalne chwytaki właścicielom + torebki na
        poczate,a u nas......Nie posprzatasz -mandat jesli zauważą.
        Spróbuj sprzątac.....narazisz sie na bardzo ironiczne usmieszki.
    • Gość: Marzena Re: psy i Straż Miejska IP: 193.59.95.* 29.04.04, 12:06
      Popieram opinię Pana Marcina. Gdyby wprowadzić sprzątanie po "milusińskich"i
      duże kary (i je oczywiście egzekwować)to zaraz by nam ubyło miłośników zwierząt.
    • Gość: Kaja Re: psy i Straż Miejska IP: *.class144.petrotel.pl 01.05.04, 10:22
      Tak najeżdżacie na te psy i SM a co robią dozorczynie którym płaci się za to
      aby sprzątać ,a uwierzcie że po ludziach zostaje o wiele więcej syfu niż po
      psach pozatym ludzie jakie jest to prawo o psach i ich kupach czy ktokolwiek z
      was je zna?Aby sprzątać po psie Urząd Miejski za podatki płacone za psa musi
      udostępnić specjalne pojemniki łopatki i osoby które będą to sprzątać a gdzie
      to jest?
      • Gość: ktoś Re: psy i Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 22:19
        Ludzie pies to zwierzę które nie umie korzystać z toalety, oczywiste że każdy
        właściciel odpowiada za swojego czworonoga.A co powiedzieć o dwunożnym dorosłym
        człowieku który bez skrępowania i w pełni świadomie załatwia swoje porzeby w
        miejscu publicznym np.przystanku autobusowym (nie było to siku),pod
        balkonami,lub mama wytrzymująca dziecko na placu zabaw za krzaczkiem, czy to
        jest OK.I nie jeden z was pomyśli ,że znów jakiś pies "nawalił" !A to tylko my
        ludzie dokładamy troszeczkę swojego ,a co tam przecież i tak nie będzie na nas.
        • Gość: Drag Re: psy i Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:24
          Ja powiem jedno mam dość czyszczenia kół od swojego roweru W ziąść psom wsadzić
          korki w tyłek albo jakies zrobić meijsce gdzie beda one srały Z właszcza na
          jesien te psy to jkiegos rozwolnieneia dostaja na trawnik to broń Boże w
          chodzić bo bez Miny nie wyjdziesz!!!!!!!!
          • Gość: obserwatorka PSIA STRAZ IP: *.bp.com.pl 26.11.04, 11:52
            widze wielu "milonikow zwierzat"...nic dziwnego, ze tyle zwierzat
            pozostawianych jest na pastwe losu, bo juz paniusiowi sie np. piesek znudzil.
            zamknela bym takiego skurw....nie macie po prostu serca w waszych wypowiedziach.
            ja tez nie popieram obsrywania chodnikow, bo wstyd mi sie robi za nas
            wszystkich, nie raz zwracalam uwage, co niejednokrotnie mi sie oberwalo slownie.
            ale uwazam, ze nasza Straz Miejska powinno sie nazwac Psia Straza, bo niczym
            innym sie nie zajmuja. jak widza jakies dla siebie zagrozenie to zawijaja ogon
            i zwiewaja...ale jak zobacza psa, ktory idzie na smyczy, ale np. bez kaganca to
            juz widac ich waznosc i odwage...
            nie zajma sie bezdomnymi psami, bo po co?! przeciez one nie zasrywaja chodnikow
            i nie stanowia zagrozenia...zagrozenie jest wtegy, gdy idzie pani z pieskiem,
            ktory nie ma kaganca...
            smiechu warte!!!
    • Gość: kot Re: psy i Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 17:40
      Psy sraly na trawnikach od kiedy pamietam i to jest tak normalne jak to ze
      slonce wstaje na wschodzie i zachodzi na zachodzie ale jezeli komus to
      przeszkadza to od dzis beda sraly na chodnikach.Wszakze jesli jestesmy tak
      kulturalnie nie powinnismy deptac trawnikow a jednak kazdy lata jak chce wiec
      pare pulapek musi byc na naszej drodze.Zostawic psy w spokoju zajmijcie sie w
      koncu sensownymi problemami.
      • Gość: tobot Re: psy i Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 00:33
        tak sobie czytam... Wiecie co..? U nas ewolucja stoi w miejscu! Konstans. Każdy
        ma swoje zdanie i w zasadzie argumentuje dośc logicznie. Tylko, że z tego N I
        C (jak zwykle) nie wynika! Każdy wój na swój strój! Budujemy nowy... Hi, hi,
        hi...
        W temacie psów: te stworzenia po prostu załatwiają sie na nas! I słusznie. Po
        następnym zlodowaceniu to one będą dominować! W swoim zachowaniu są bardziej
        logiczne od homosapiensów. Po sobie nie potrafimy sprzątać, a wymagamy... Oj!
        Zreztą, gdzie ja jestem i co tu robię...
        Pozdrawiam!
        Ps. Nie popieram bałaganiarstwa ludzkiego ( - dot. "obsranych" chodników,
        trawników), ale możemy uczyć się od zwierząt - i powinniśmy!
    • Gość: kinia Re: psy i Straż Miejska IP: *.c155.petrotel.pl 26.10.05, 20:25
      Chciałm zaznacz że Strażnicy Miejscy też płacą podatki i ni żyją tylko z
      waszych podatków,niestety oni nie są zwolnieni z podatków.Jeżeli chodzi o
      zasrane całe miasto to może byście wy jako mieszkańcy reagowali na takie
      wykroczenia a nie wszystko na tych biednych strażników.Nie wiem czy zdajecie
      sobie sprawę jaką oni mają nie wdzięczną pracę.Może byś ty się przyjął do
      Straży Miejskiej i pochodził osiem godzin po mieście to zobaczysz jak to
      dobrze.Ja jestem zadowolona bardzo z pracy strazników a jeżeli tobie się to nie
      podoba to najlepiej się nie wypowiadaj na ten temat
      • Gość: niebudżetówka Re: psy i Straż Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 00:28
        Straż miejska to budżetówka? No to żyją z naszych podatków. A nie płacimy im
        za "chodzenie" przez ileś tam godzin po mieście, na spacer to niech idą sobie
        po pracy.
        • Gość: Kinia Re: psy i Straż Miejska IP: *.c158.petrotel.pl 30.10.05, 18:25
          Słuchaj oni są od tego żeby chodzić po ulicy i pilnować ładu i porządku
          publicznego ale nie można o nich mówić że chodzą na spacer bo tak nie jest
          niewiem czy ty wiesz ile oni muszą pracować a nie tak jak ty pewnie siedzisz w
          domu i masz wszystko w dupie.Tak sobie myślę że ty pewnie ich nie lubisz
          dlatego że miałeś z nimi do czynienia tzn.zapewne dostałeś od nich jakiś mandat
          ale pewnie zasłużyłeś na niego i za to ja ich popieram.
          • Gość: niebudżetówka Re: psy i Straż Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 22:35
            Źle myślisz. Zakochałaś sie w którymś czy cuś?
            • Gość: Kinia Re: psy i Straż Miejska IP: *.c157.petrotel.pl 10.11.05, 17:07
              Nie niezakochałam sie w żadnym z nich tylko wkurza mnie to że nie znasz ludzi a
              osądzasz ich tak jakby zrobili ci coś złego.Ja ich szanuje za to że mają taką
              niewdzięczną pracę spróbuj i ty ich zrozumieć.Ja miałam z nimi do czynienia i
              przyznaje się że nawet dostałam od nich mandat i nie mam do nich zadnych
              pretensji bo poprostu zasłużyłam.Mam prośbę przemyśl to co piszesz.Jeszcze
              jedno zaznaczam że w Straży Miejskiej nie pracują tylko przystojni mężczyźni
              ale zaczęły pracować tam także kobiety i może wypowiesz się też o nich
              źle.Pozdrawiam cię
          • Gość: Lol Re: psy i Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 12:07
            A ty co? Adwokat SM? Nie ma ich tam gdzie potrzeba. Ocknij sie.
    • Gość: roger1000 Re: psy i Straż Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 23:22
      Nie zgadzam się z toba do końca że wina że psy jak ty to nazywasz srają bo pies
      tak jak i człowiek musi się załatwić ale potępiam wypuszczania i załatwianie sie
      psów w miejscach przeznaczonych dla dzieci czy w parkach , myślę że problem lezy
      nie po strnie właścicieli psów lecz po stonie władz miasta wystarczyło by w
      mieście postawić pojemniki na kupy psie a obok nich pojemniki z rękawiczkami
      jednorazowymi do sprzatania no ale po co przeciez najlepiej jest nic nie robić
      bo albo huligani zniszczą pojeniki albo rozkradna rękawiczki a z ludzi którzy
      maja pupile na czterech łapach najlepiej jest ściągnąć kasę mandatem lub ich
      postraszyć uwazam że straz miejska mogła by się zająć bardziej adekwatnymi
      sprawami niż deprawowanie właścicieli czworonogów oczywiście tych rozsądnych
      właścicielii, a pozatym mogły by powstać parki dla zwierząt dla psów na
      obrzeżach miasta lub w niektórych dzielnicach myslę że rozwiązało by to problem
      załatwiania potrzeb fizjologicznych zwierząt i problem sflustrowanych ludzi
      widokiem załatwiającego sie czworonoga , a po zatym w Polsce problemy nurtujace
      szarych zwykłych ludzi władza rozwiazuje tylko ustawami i nakazami ale nic nie
      robi by te problemy rozwiązać.
      A a propo kagańców to psy spuszczone pwinny je nosić a pies na smyczy prowadzony
      przez właściciela niema obowiązku być w kagańcu wedle ustawy, a apropo ras
      niebezpiecznych to aby zlikwidować niebezpieczeństwo pogryzienia przez psy z ras
      molosów i nie tylko to Straż Miejska wraz z Policja niech się wezmą za handel
      tymi psami ale z pseudohodoli i z giełd bo te psy bez papierów czyli bez
      potocznie nazywanych rodowodów są lub moga być agresorami, bo w normalnej
      hodowli psów to zazwyczaj zarówno pies jak i suka danej rasy jest spradzana pare
      generacjii w stecz a jeżeli wystepuja objawy agresjii u szczenięcia to jest ono
      usypiane to tyle z mojej strony pozdrawiam roger
    • Gość: ted Re: psy i Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 00:17
      W moim bloku jest 48 mieszkań i 42 psy .Trawnika przed blokiem mamy około 150m2.
      Trawnik służy pieskom do potrzeb jako szalet srednio raz dziennie.Można sobie
      wyobraźić jak on wygląda.Wiekszość tych piesków wychodi za potrzebą bez smyczy
      i kagańca siejąc postrach wsródprzechodzących obok trawnika.Do tego dochodzą
      wałęsające bezpańskie się psy.Watacha psów krąży wzdłuż ul.Gwardii
      Ludowej /przy hurtowniach,wejściu na ogreody działkowe, przy technikum
      Elektrycznym.Pruba zainteresoawnia nimi Straż Miejską,Policję i schronisko
      zakończyły się fiaskiem. Kto więc winien pomagać mieszkańcom w takich sprawach.
      • Gość: niebudżetówka Re: psy i Straż Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 00:21
        Znam ludzi, a właściwie jednego: komendanta ( na szczęście już chyba byłego ),
        ale to mi w zupełności wystarczy. Jaki pan taki kram. Może następca zajmie się
        solidnie pracą, a nie polityką i kobietkami, jak dotychczasowy. No i mam
        nadzieję, że prezydent znajdzie fachowca, a nie takiego niedouczonego
        politycznego ślizgacza. I może płocczanie będą wreszcie zadowoleni z pracy
        SŁUŻBY miejskiej, jaką jest straż, czego wszystkim i Tobie życzę. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka