Dodaj do ulubionych

list polecony

09.07.07, 14:45
Dostajemy list bez potwierdzenia daty doręczenia A w liście poleconym piszą,
że mam czas np. na odwołanie się w ciągu określonego czasu

Wysyłam list z potwierdzeniem odbioru - Płacę podwójnie. Raz za wysłanie
drugi raz za potwierdzenie

A może listonosz powinien miec swoja pieczątke i w chwili oddawania listu
poleconego, przystawiłby ja na liście i podpisal że doręczył?
listy polecone są b. drogie

Obserwuj wątek
    • Gość: pocztex Re: list polecony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 14:48
      nic nie rozumiesz, nawet tego
      • kwisniewski Re: list polecony 09.07.07, 14:52
        pocztex rozumiem - Musisz jakoś zarabiać - Jesli jest mozliwość prawna tj. żłe
        prawo - wykorzystujesz to I tak rodzą się tygrysy finansjery
        • Gość: płocczanin Re: list polecony IP: *.plock.mm.pl 09.07.07, 15:17
          I tak wszystko jest na koszt adresata. Np. opóxnienie wpłaty bankowej, kara
          rzedu 30 zł. plus koszta właśnie takiego listu poleconego. Otwiera sie list a
          tam piszą, np 16 czerwca, ze mam 7 dni czasu na ..... A list dopiero co otwarty.
          A juz po czasie i... kolejne 30 zł plus koszta ponownego listu , plus wpisanie
          na liste złych klientów. Taka spirala samonakręcania sie. Ja czasami wysyłam
          listy polecone z żołta kartka , która musi podpisać mój adresat . Tak mam dowody
          z tych 6 Organów państwa, które olały gen. Z.PAdlewskiego....
          Listonosz mówi, może pan przecież zwrócić sie do naszej poczty, żeby
          potwierdzili którego dnia odebrałem list polecony. Ale to długa procedura.
          proszę prześledzić kroki czynione w tej sprawie na poczcie.... A czas płynie.

Jest tak ,że ja podpisuje list polecony listonoszowi 2 razy a wtedy on
          podpisałby, na moim liście datę i podpis. I o to chodzi...
          Czy to jest możliwe? Jakie mam sam prawa za usługę? Druga sprawa to awiza
          zostawiane w skrytce... A właścilciel jest w domu...
    • Gość: obecny Re: list polecony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 18:07
      listonosz powinien miec na wyposazeniu pałe 70,
      • Gość: polecam Re: list polecony IP: 217.153.225.* 09.07.07, 20:57
        i przy doręczeniu listu poleconego walić takich głupków jak ci dwaj po łbie,
        może wtedy zrozumiją, że odbierając list polecony wpisują datę i składają
        podpis i to jest data doręczenia

skad tylu idiotow w tym Plocku
        • Gość: płocczanin Re: list polecony IP: *.plock.mm.pl 09.07.07, 21:07
          Mówi głupek - maja ale oni anie ja. A to ja płace za te Listy polecone .
          Żeby udowodnić, czego nie mam Urzędom i innym, muszę pobrać kopie odbioru na
          poczcie. Życzę spotkania z tym system na otrzeźwienie. I proszę nie bluxnic, to
          zła kultura.
          • Gość: mol Re: list polecony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 14:48
            Proszę nie mylić nadania poczty z odbiorem poczty, wtedy będzie dobrze.

Jeżeli Pan płaci tzn. że Pan nadał przesyłkę na poczcie i otrzymał Pan
            potwierdzenie jej nadania, a data nadania na stemplu pocztowym jest datą
            spełnienia ustawowego wymogu nadania znaczy jak ktoś miał termin 7 dniowy np.
            napisania zażalenia, to termin jest liczony od daty doręczenia mu przesyłki
            (jakiejś decyzji) do dnia nadania przez niego pisma (np. zażalenia na tę
            decyzję) na poczcie (stempel na potwierdzeniu nadania). Nieuczciwi urzędnicy
            jak chcą komuś dokuczyć lub próbują nieuczciwie zakończyć sprawę tak robią
            licząc na czyjąś głupotę(a może nie będzie ktoś wiedział lub spóźni się z
            nadaniem i uda się przekręt).
            • Gość: płocczanin Re: list polecony IP: *.plock.mm.pl 11.07.07, 16:53
              To jest podobne. Np otrzymuje pismo, ze w ciądu.... dni ma zapłacić,
              odpowiedzieć od dnia doręczenia. Przychodzi listonosz , podpisuje list jw. on
              odchodzi a ja później patrzę monit ile to dni zostało?Mam w reku kopertę i list
              ale nie udowodnie potem nikomu, że ułynęło lub nie od dnia ptrzymania te 7 dni.
              PMogę pójść do Urzędu i co im pokazuję? nic. Oglądaja kopertę a tam ani śladu.
              Spóźnienie w banku to obciązenie rzędu 30 zł. Opóxnienie z sądu, to brak
              mozliwości odwołania.
              Trzeba iśc na pocztęi przeżyć całą procedurę. A ten co wysyłał , wiedział co robi.
              • Gość: mol Re: list polecony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 17:21
                widze ze dalej Pan nie rozumie, więć piszę dalej. Pan otrzymał pismo np. z
                wezwaniem do zapłaty w ciągu 7 dni od otrzymania pisma, datę otrzymania Pan zna
                (nalepiej napisać na piśmie "otrzymalem dn. xx-xx-xx), więc liczy Pan od tej
                daty termin i to wszystko. Nic więcej.
                Jeżeli druga strona twierdzi, że nie dotrzymał Pan terminu to na niej ciąży
                obowiązek udowodnienia tego, że Pan przekroczył termin (taka jest zasada) -
                kapito.
                Natomiast jeżeli to Pan wysłał pismo to dysponuje Pan pokwitowaniem nadania z
                datą nadania, która jest dla Pana ważna, a nie data w jakiej poczta doręczyła
                adresatowi to pismo.
                Wszystko jest jasne
                • Gość: rotfl Re: list polecony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 17:51
                  mol,ty dobrze tłumaczysz
                  ale ten przypadek tak juz ma
                  o zrozumieniu mowy nie ma, absolutnie wykluczone,
                  • Gość: mol Re: list polecony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 18:30
                    ja wiem, ale lepiej wytłumaczyć 10 razy człowiekowi aż zrozumie jak ma siać
                    dezinformacje w głowach tych co nie wiedzą
                • Gość: płocczanin Re: list polecony IP: *.plock.mm.pl 11.07.07, 17:57
                  Jasne to jest to , że nadawca ma potwierdzenie, że doszło Ale dla siebie. Poczta
                  ma potwierdzenie, ze doręczyła. Tylko ja nie mam. A pisać sam na swoim mogę do
                  woli . Moje nie jest ważne.muszę od ww prosić, żeby przysłali potwierdzenie ale
                  czy zechcą. No ale jak wam jest dobrze?
                  • Gość: mol Re: list polecony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 18:27
                    > Jasne to jest to , że nadawca ma potwierdzenie, że doszło Ale dla siebie.
                    Poczt
                    > a
                    > ma potwierdzenie, ze doręczyła. Tylko ja nie mam.

A po co ono Panu?

Jeżeli druga strona twierdzi, że nie dotrzymał Pan terminu to na niej ciąży
                    obowiązek udowodnienia tego, że Pan przekroczył termin (taka jest zasada) -
                    kapito.

Jeszcze nie kapito!
                    Pan twierdzi, że dotrzymał terminu (orzymałem dnia xx-xx-xx, wyslalem dnia yy-
                    yy-yy) a strona druga musi udowodnić, ze Pan terminu nie dotrzymał, jezeli nie
                    udowodni to jest przyznana Panu Racja i terminowość uznana. Wszystko.

Wystarczy zrozumieć zasadę, aby nie zajmować się czymś co jest zbędne.
                    • Gość: .................. Re: list polecony IP: *.plock.mm.pl 11.07.07, 18:42
                      Ale pan temat ciągnie. Piszę dalej do xa i wyjasniam; dnia tego a tego
                      otrzymałem list polecony od .... a ten nastepny pisze do mnie nie wierzę ,
                      prosze pokazać. Reali tego juz były ale nie wypada tu opisywac. Nie rozumiem
                      dlaczego odbiera mi sie prawo posiadania potwierdzenia odbioru poleconego.
                      Chocby dlatego , ze tak chce.
                      • Gość: mol Re: list polecony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 20:55
                        pl.youtube.com/watch?v=BKbf34XZFIk&mode=related&search=
                        niech Pan dobrze przesłucha co jest w tym linku,
                        Ma Pan taki sam problem.
                        • Gość: .................. Re: list polecony IP: *.plock.mm.pl 11.07.07, 20:59
                          Niesmaczne. Mój problem to kilkaset złotych.
                          • Gość: sprawiedliwy Re: list polecony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:30
                            ale prawdziwe
    • Gość: red Re: list polecony IP: *.c157.petrotel.pl 11.07.07, 21:03
      ludzie mc donald zwariowal chese i hamburgery po 3 zl a bulka sie nie zwiekszyla
    • Gość: gfd Re: list polecony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 21:36
      mol, wykazałes dużą cierpliwość i dup;a
      • Gość: myk Re: list polecony IP: *.centertel.pl 11.07.07, 21:51
        tłumaczył wół krowie na rowie :-))) czy ludzie już naprawdę nie mają innych
        problemów czy na siłę wyszukują tematów aby się wykazać? Szkoda zdrowia i czasu
        na tłumaczenie rzeczy oczywistych. Mol mały pomnik (popiersie) należy Ci się za
        ten wywód.
    • Gość: hbn Re: list polecony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:40
      to chyba jedyny taki matoł na tym forum
      • Gość: MAtoł Re: list polecony IP: *.plock.mm.pl 12.07.07, 13:29
        mili i sympatyczni ludzie. Bóg zapłać a wam też zapłaci. Niedługo.
        • Gość: myk Re: list polecony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 17:06

Gość portalu: MAtoł napisał(a):

> mili i sympatyczni ludzie. Bóg zapłać a wam też zapłaci. Niedługo.

czyżbyś zrobił przekaz pocztowy ??? i nie miałeś problemu z nadaniem listu
          poleconego? mam odczucie,że wiesz więcej niż zwykły śmiertelnik (niedługo?)
          • Gość: matoł Re: list polecony IP: *.plock.mm.pl 12.07.07, 17:43
            Dopiero co zlikwidowano wpis b. straszny. Niby udzielacie porady ale to jest
            porada nieżyczliwa. Obrażanie za poradę jest niedobre.
            • Gość: erraton Re: list polecony IP: *.m.intelink.pl 12.07.07, 18:39
              ups
              • Gość: Adamek Re: list polecony IP: *.plock.mm.pl 12.07.07, 19:02
                Jedenlist polecony i tyle nienawisci? A może to pracownicy poczty boja sie
                konkurencji
                • Gość: aldo Re: list polecony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 19:21
                  lubie ten zespól, "Mniej niż zero" to jest to
              • Gość: myk Re: list polecony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 19:03
                "strach się bać" to nie, ja to Lady Pank.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka