plocki.obywatel 26.08.07, 14:05 Podsumujmy-co zrobiły,co robią i co zamierzają zrobić? Ścieżek rowerowych nie za wiele... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciek.zwany.jajem Re: Co władze Płocka robią dla rowerzystów? 26.08.07, 14:15 plocki.obywatel napisał: > Podsumujmy-co zrobiły,co robią i co zamierzają zrobić? Ścieżek > rowerowych nie za wiele... Władze pewnie robią co mogą, czyli nie za wiele. Trochę ścieżek jest, ale brak ciekawej koncepcji na ich rozbudowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Co władze Płocka robią dla rowerzystów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 14:17 po co zakładasz drugi watek na ten sam temat nie stać cie na nic samodzielnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.zwany.jajem Re: Co władze Płocka robią dla rowerzystów? 26.08.07, 14:21 Gość portalu: asia napisał(a): > po co zakładasz drugi watek na ten sam temat Do mnie to było? Jeżeli tak, to nie ja założyłem wątek, tylko ktoś inny. > nie stać cie na nic samodzielnego ? O co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisiek Re: Co władze Płocka robią dla rowerzystów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 14:23 maciek.zwany.jajem napisał: > plocki.obywatel napisał: > > > Podsumujmy-co zrobiły,co robią i co zamierzają zrobić? Ścieżek > > rowerowych nie za wiele... > > Władze pewnie robią co mogą, czyli nie za wiele. Trochę ścieżek jest, ale brak > ciekawej koncepcji na ich rozbudowę. kierunki rozbudowy ścieżek są oczywiste, nawet niewidomy nie miałby z tym problemu największym problemem jest brak współpracy władz Płocka z władzami ościennych gmin, nie w tej jednej materii zresztą patrz. przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.zwany.jajem Re: Co władze Płocka robią dla rowerzystów? 26.08.07, 14:26 Gość portalu: zdzisiek napisał(a): > kierunki rozbudowy ścieżek są oczywiste, nawet niewidomy nie miałby > z tym problemu Więc może przybliż je szerzej. Jakie są kierunki i co zrobiono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisiek Re: Co władze Płocka robią dla rowerzystów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 14:38 w przeciwieństwie do twojego postu mój zawierał informacje które dla ludzi zainteresowanych tematem są oczywiste jeżeli dla ciebie to jest niezrozumiałe to proponuję najpierw wsiąć na rower a dopiero potem zacząć sie udzielać w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.zwany.jajem Re: Co władze Płocka robią dla rowerzystów? 26.08.07, 14:42 Dobra, dobra. Jakie są kierunki i co zrobiono? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp. Re: Co władze Płocka robią dla rowerzystów? IP: *.019.c73.petrotel.pl 26.08.07, 14:46 Przeciez facecik napisal, ze kierunki rozbudowy są O_C_Z_Y_W_I_S_T_E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisiek Re: Co władze Płocka robią dla rowerzystów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 14:47 no dobra niech ci będzie ale muszę podeprzeć się jednym z autorytetów tego forum > co zrobiono? mój bożyszcze napisał cyt: "Władze pewnie robią co mogą, czyli nie za wiele". > Jakie są kierunki? i tu głęboka myśl cyt: "Trochę ścieżek jest, ale brak ciekawej koncepcji na ich rozbudowę." mam nadzieję że już wszystko wiesz teraz ewentualne reklamacje zgłoś na adres maciek.zwany.jajem@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp. Re: Co władze Płocka robią dla rowerzystów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 14:26 przeciez widze ze nie ty załozyleś Maciek tylko fajfus co z ciebie małpuje Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.zwany.jajem Re: Co władze Płocka robią dla rowerzystów? 26.08.07, 14:37 Gość portalu: odp. napisał(a): > przeciez widze ze nie ty załozyleś Maciek Rozumiem. Przepraszam za pomyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Co władze Płocka robią dla rowerzystów? IP: 195.33.116.* 27.08.07, 08:25 A co takiego rowerzyści robią dla władzy Płocka i jego mieszkańców? Codziennie rano mój sąsiad TŁUK JAKICH MAŁO dojeżdża do pracy na rowerze. Jedzie ze Skarpy na swoim składaku do Bielskiej. I codziennie jedzie po ulicy, a obok ma ścieżkę rowerową. Na co ścieżki rowerowe, skoro rowerzyści z nich nie korzystają? Nie jest to odosobniony przypadek, bo takich TŁUKÓW jak on widzę duuużo więcej, jak jadą Gwardii i trzeba ich omijać, a ścieżka jest pusta. Może Policja by się takimi baranami zainteresowała i parę mandatów wlepiła. Znalazły by się pieniążki na ścieżki, sami rowerzyści by się nauczyli korzytsać z tego, o co tak głośno oni i ich środowisko się domaga, a i kierowcy nie musieliby się wkurzać, że muszą wyprzedzać/omijać rowerzystów, którzy nie znają swojego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: seba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 10:03 Gość portalu: seba napisał(a): > A co takiego rowerzyści robią dla władzy Płocka i jego mieszkańców? Temat podatku był omawiany w innym wątku - co mają rowerzyści zrobić Twoim zdaniem ? > jadą Gwardii i trzeba ich omijać, a ścieżka jest > pusta. ścieżka - droga rowerowa - nie jest pusta , są na niej piesi ; > Może Policja by się takimi baranami zainteresowała i parę mandatów > wlepiła. Zgadzam się , nieuprawnionym na drogach rowerowych >mandat< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: seba IP: 195.33.116.* 28.08.07, 13:18 > ścieżka - droga rowerowa - nie jest pusta , są na niej piesi ; W takim razie rowerzyści niech upomną się, aby droga/ścieżka dla nich nie była wykorzystywana przez osoby nieuprawnione. Ja, jak kierowca upominam się, aby na drodze po której sie poruszam nie było rowerzystów, na których muszę uważać, gdy mają 2 metry dalej swoją ścieżkę. >Zgadzam się , nieuprawnionym na drogach rowerowych >mandat< I dalej: nieuprawnionym na drogach dla samochodów >mandat< Swoją drogą, czy jest przepis, który nakazuje korzystanie ze ścieżki, gdy takowa jest? Czy można ukarać rowerzysę, gdy ten nie korzysta ze ścieżki dla rowerów, tylko jedzie obok, po drodze dla samochodów?? Może Straż Miejska by sie tym problemem zajęła, tj. karanie piszych za poruszanie sie po ścieżkach dla rowerów i karanie rowerzystów, gdy nie korzystają ze ścieżki, tylko z drogi (jeśli są odpowiednie na to przepisy...)! Będą dodatkowe pieniążki na ścieżki rowerowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobile Rowerzyści to plaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 07:53 Jak takiego mijam na drodze to odrazu trombie niech jełop zjerzdża z drobi bo siem spieszy do roboty. Oni powinni jeźdxić po chodnikach i ścieszkach a nie szosach. To prawdziwa plaga muwie wam. Kiedyś jak w korku mijał mnie z prawej do braciak otwożył drzwi w polonezie gościu leciał jak samolot a za drzwi musiał zapłacić:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiapotocki Re: Rowerzyści to plaga 29.08.07, 14:30 Bo gościu był po prostu frajerem. Płacic nie musiał. Ale to jest temat na ninna bajke. Nasi "władcy" nic nie robia, bo nie znaja problemu. Oni tylko jeżdzą w "swoich szlejacych maszynach". Dla nich problemy rowerzystów to tak samo mało znaczący problem jak wszystko, co dotyczy Płocka. Nie ICH koncepcja, to nie będa NIC robić. To nie ten sPiS. Odpowiedz Link Zgłoś