lilia55 12.11.07, 19:03 Czy w Płocku może powstać aqwa park zamiast "szklanki"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brain-drain Re: aqwa park 12.11.07, 21:49 Oszalałaś? Nie mam ochoty płacić 50zł/tydzień za basen. Wole już taką szklankę... www.aquaparksopot.pl/ea/strony/index.php?id=9&p=6&k=9 Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: aqwa park 12.11.07, 22:07 Aquapark to coś więcej niż basen. Tak więc jeśli ktoś chce tylko i wyłącznie popływać, to zawsze może przecież korzystać np. z Jagiellonki. Jednak na Kobylińskiego Aquaparku raczej nie będzie, funkcje starego basenu ma kiedyś przejąć pływalnia, która za X lat powstanie przy planowanej hali na Placu Celebry. O wielofunkcyjnym obiekcie rozrywkowym mówiło się zaś jakiś czas temu w perspektywie jego lokalizacji za Sobótką. Jednak temat się rozpłynął... Odpowiedz Link Zgłoś
mattt_1616 Re: aquapark pewnie ... ale 12.11.07, 22:23 za dwadzieścia lat. Pierw niech oddadzą Podolankę a później można zwrócić się na szersze perspektywy. Tak, tak Szklanka wywołuje odruch wymiotyny dlatego na jej miejscu (oraz paskudnego skate-parku) widzę parking a przynim dwupasmową ulicę Koblińskiego oraz jeżdzące po niej płockie tramwaje. Sobótka to raczej przebieralnie, stróżówka ratowników oraz kawiarnie. Jeśili już to ja bym postawił na Podole może przy biórowcu PERN. Ale głowa do góry za trzy lata Gostynin będzie miał aquapark. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: aquapark pewnie ... ale 12.11.07, 22:39 Podole to bardzo nietrafiona lokalizacja na aquapark - dwa duże baseny obok siebie - któryś musi przegrać. Lepiej niech powstanie w zachodniej części miasta, gdzie jest dość biednie pod kątem szeroko pojętej rozrywki, handlu i usług. A z tym Gostyninem to prawdę napisałeś. Nasi włodarze do banalnych, gdzie indziej naturalnych spraw, zabierają się jak pies do jeża. Dumają przez kilka lat "że istnieje potrzeba", a potem następne kilka lat rozpoczynają budowę. Przykładem niech będzie chociażby hala sportowa w Łącku - wprawdzie nie tak efektowna jak planowana u nas, jednak jak na wielkość tej miejscowości to jest niemalże katowicki Spodek! Inny przykład to obwodnice - ma je już większość miejscowości, przez które przebiega tranzyt, a u nas dopiero "coś się planuje". Dlatego identycznie stać się musi z aquaparkiem, który w mieście o naszym potencjale powinien być już od kilku lat i przez ten czas ściągać do miasta wycieczki z całego regionu. Tak więc jedyne co w Płocku dobrze wychodzi to odstraszanie inwestorów. Odpowiedz Link Zgłoś
mattt_1616 Re: aquapark pewnie ... ale 12.11.07, 23:04 Faktycznie zachód ale za parową ta lokalizacja ściągnie "Nowe Maszewo i inne satelickie sypalnie" z tamtego kierunku. Niech się Chłopaki też popluszczą bo istniejace tam stawy zasypali pod osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
brain-drain Re: aquapark pewnie ... ale 12.11.07, 23:00 mattt_1616 napisał: >Jeśili już to ja bym postawił na Podole może przy biórowcu PERN. Na osiedlach dobrzyńska, łukasiewicza, wielkiej płycie, skarpie też żyją ludzie i też chcą dojść sobie na pieszo do basenu i popływać w rozsądnej cenie... Ja na ten przykład nigdy jeszcze nie byłem na podolance ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mattt_1616 Re: aquapark pewnie ... ale 12.11.07, 23:06 Ja nie neguje pomysłu powstania tego obiektu na kierunku zchodnim. Odpowiedz Link Zgłoś
mattt_1616 Re: aquapark pewnie ... ale 12.11.07, 23:17 Myślałem, że aquaparki są droższe ale 17 zł za godzinę to wręcz okazja! Podolanka życzyła sobie 10 czy 12 zł a gdzie jej do takiego czegoś jak aquapark. Odpowiedz Link Zgłoś