wislak2401 03.12.07, 10:01 Można by było ten plac w jakiś sposób wykorzystać np wybudować tu KFC czy Pizza Hut? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
other_side Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 03.12.07, 15:30 Owszem, możnaby. Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 03.12.07, 16:39 to teren Carrefour Polska a co z nim zrobią nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 03.12.07, 21:27 Jak dla mnie - wyłączenie wysoka, reprezentacyjna zabudowa. A i tak pewnie stanie kolejny blaszak. Odpowiedz Link Zgłoś
demon2000 Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 03.12.07, 21:42 Na tym terenie powstaną wkrótce 3 14-piętrowe punktowce z garażami podziemnymi. Projekt idzie do pozwolenia na budowę w lutym 2008. Inwestorem są ludzie związani z firmą komfort.He he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 03.12.07, 21:50 Jeśli to się potwierdzi to świetna wiadomość! Szkoda tylko, że środek wysokości miasta przeniósł się nam z okolic Petropolu na wschód. Kiedyś miałem nadzieję, że to właśnie w okolicach teatru będziemy mieli najwyższe bydynki w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 04.12.07, 08:20 Jeśli to nie żart to super będzie :) Tylko czy starczy tak miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
3-go Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 20.12.07, 14:32 To raczej żart właścicielem terenu jest Carrefour o ile wiem to nic się w tym temacie nie zmieniło, początkowo miał tam powstać drugi champion ale koncern wstrzymał się z ta inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 20.12.07, 19:18 Jeśli o mnie chodzi to wolałbym żeby Carrefour nie był właścicielem tego terenu. Oni nic sensownego tam nie postawią, uważam że powinni sprzedać ten teren komuś kto będzie w stanie sensownie zagospodarować ten obszar. Nie ukrywam że pomysł z kilkunastopiętrowymi budynkami bardzo mi się podoba, i będę mocno trzymał kciuki za powodzenie. Jednocześnie chciałbym poprosić kolegę, który rzucił ten temat żeby podtrzymał swoje zdanie (i jakoś sensownie je uargumentował) jeśli nie chciałby być postrzegany na forum jako niepoważny prowokator. Odpowiedz Link Zgłoś
demon2000 Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 26.12.07, 21:27 Jak zobaczysz niedługo kopareczki na placu budowy to zobaczysz,ze to nie żart. Informacje na temat gruntu masz nieaktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
ollotomi Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 29.12.07, 12:40 jakas inwestycja faktycnie sie szykuje bo kilkanascie dni temu widzialem jakis pracownikow wykonujacych odwierty to chyba bylo os zwiazane z badaniami geologicznymi Odpowiedz Link Zgłoś
1kierownik Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 05.01.08, 11:17 Na tym placu najprawdopodobniej powstanie min.Komfort. Stracili lokalizcję w Auchan na rzecz Empiku a nie będą cały czas gnieździć się w tym starym budynku na Gwardii. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 05.01.08, 14:41 a skąd takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
werdan Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 09:20 Coś nie chce mi sie wierzyć w ten "Komfort". Nie ma tam zabudowań, gdzie mógłby powstać sklep. Nie mówiąc o braku dojazdu. ................................................... Werdan www.plock24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 10:19 Dlatego fajnie by było jakby piszący takie info podawali skąd je mają, czy to oficjalna informacja czy raczej plotka usłyszana od kogoś tam. Bo plotkom nie można wierzyć,wystarczy sobie przypomnieć jakie informacje o hipermarketach krążyły w Płocku około roku 2000,gdzie miało powstać i co. Odpowiedz Link Zgłoś
werdan Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 10:33 No właśnie. Popieram mego przedmówcę w całej rozciągłości jego postu :D ................................................... Werdan www.plock24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ollotomi Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 16:27 w newsweek-u 1/2008 na stronie 52 jest reklama firmy SGI BALTIS sp zoo (zajmujacej sie budowa mieszkan o wysokim standardzie) i na dole sa wymienione miasta inwestycji miedzy innymi Płock Odpowiedz Link Zgłoś
werdan Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 16:44 SGI Komfort spółka z o. o. wystąpiła z dwoma wnioskami o wydanie decyzji o warunkach zabudowy dla planowanych inwestycji przy ul. 11-go Listopada–Al. Jachowicza w Płocku polegających na budowie obiektu handlowego oraz budynku mieszkalnego wielorodzinnego z częścią usługową. bip.ump.pl/?show_cat=HNTUwWxX................................................... Werdan www.plock24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 16:53 obawiam się że decyzja będzie taka jak w przypadku budynku naprzeciwko czyli max 10 pięter :( ale świetnie że coś zaczyna się dziać! Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 18:28 Przyczyną obniżenia budynku do takiego poziomu nie było miasto tylko recesja. Miasto zgodziło się na 14 ale nie na 19. To sam inwestor obniżył budynek o kolejne kilka pięter, bo po prostu nie było zainteresowania. Być może teraz przeszłoby nawet 19 gdyż powstały nowe plany odnośnie przyszłości lotniska. Jednak w aż tak wysokie budynki nie bardzo chce mi się wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
werdan Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 17:55 werdan napisał: > Coś nie chce mi sie wierzyć w ten "Komfort". Nie ma tam zabudowań, gdzie mógłby powstać sklep. Nie mówiąc o braku dojazdu. Kurde myślałem, ze wątek jest o terenach na Radziwiu, a nie przy Jachowicza. Przepraszam :D ................................................... Werdan www.plock24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 18:11 Spoko, widzę że wczoraj była dobra impreza :) ale ja też się pomyliłem w tym wątku tyle że usunąłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
1kierownik Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 07.01.08, 22:23 Informacja pochodzi(ła) od pracownika Komfortu.Fakt głowy za nią nie dam :-).Dlatego proszę o nieurywanie mi jej :-). Inna sprawa, że wiele pomysłów (i domysłów) poddajecie na tym Forum pod dyskusję, więc moje info podałem celem sprawdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 23.01.08, 21:41 No i wygląda na to, że kolega powyżej miał jednak rację. Szacuneczek za tak wczesnego i trafnego newsa: miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,4864427.html Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 23.01.08, 21:59 Dokładnie, nie spodziewałem się :) Respect! Teraz liczymy na jak najwyższe bloczki! pora przełamać barierę 12 kondygnacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
ziomal1981 Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 24.01.08, 00:39 jak przeczytałem co miało być na ostatniej radzie miasta też zszokowałem się co do prawdziwości niusów dot. 11-listopada. szacun kolego na info. już wkrótce ja was zaskoczę :)) odnośnie centrum miasta a mało zostało tu gleby :)) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 24.01.08, 07:40 no i narobił nam smaku :) powiedz chociaż czy wysoko czy nisko i czy duże czy małe i czy szklane i do czego będzie służyć. właściwie to napisz wszystko, nie obrazimy się :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Konkrety ze strony UMP 27.01.08, 15:20 Na stronie UMP pojawiła się agenda dot. sesji Rady Miasta. Będą omawiać sprawy handlowych obiektów wielkopowierzchniowych (polecam przejrzenie załączonego pdf-a). "Budynek mieszkalny z usługami wystawiennictwa wyposażenia wnętrz przy ul. 11 Listopada. Prezydent Miasta Płocka w dniu 27 lipca 2007 roku wydał decyzję Nr 153/2007 o warunkach zabudowy, znak: WUB.II.73311/21/2007, dla inwestycji p.n. „budynek mieszkalny wielorodzinny XIII kondygnacyjny wraz z ewentualnymi usługami w parterze oraz na I i II kondygnacji (wystawiennictwo wyposażenia wnętrz), garażem podziemnym, infrastrukturą techniczną i drogową (drogi wewnętrzne, plac manewrowy, parkingi na ok. 30 miejsc, zjazdy z ulicy 11 Listopada)” przewidzianej do realizacji na działkach o " Czyli będą budynki 13-piętrowe (bo wyraźnie zaznaczony jest podział na parter i I kondygnację a więc XIII kondygnacja jest XIII piętrem :-) Tym samym powstaną najwyższe poza Warszawą budynki w woj. mazowieckim :-) oby to był dobry prognostyk na przyszłość! Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Konkrety ze strony UMP 28.01.08, 20:02 Pomylili się chyba z definicji kondygnacją jest również partetr , mam jednak nadzieję że to będzie 13 piętrowiec:) Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes nowe wiadomości 30.04.08, 13:08 Według artykułu z Gazety prace budowlane miały zacząć się na przełomie kwietnia i maja . Przechodziłem tamtędy ostatnio i nie zauważyłem żadnych prac. W związku tym zadzwoniłem do inwestora aby zasięgnąć informacji na jakim etapie znajduje się inwestycja. Oto efekty: -zostały wprowadzone zmiany do wcześniejszej koncepcji -w wyniku tych zmian powstaną trzy dziewięciokonygnacyjne wieżowce -prace budowlane zostały w związku z tym przesunięte przynajmniej o dwa miesiące to na tyle co się dowiedziałem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: nowe wiadomości 30.04.08, 14:50 Czyli znowu lipa. Może chociaż architektura się obroni? Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: nowe wiadomości 30.04.08, 16:29 nie wiem, o szczegóły mam się dowiadywać za 2 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: nowe wiadomości 30.04.08, 18:54 Kicha tradycyjnie. Miało być 13 pięter , będzie 9 (albo 8 jeśli parter też policzą jako kondygnację). Była szansa na najwyższe poza Warszawą budynki na Mazowszu ale jak zwykle zostajemy sprowadzeni na ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
malusiaxl Re: nowe wiadomości 04.05.08, 11:23 Jeśli zmniejszaja budynki to i pewnie mieszkań bedzie mniej do kupienia.:((. A może macie jakieś informacje na temat mieszkań ( ceny dostepność zapisy itp??) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: nowe wiadomości 05.05.08, 12:26 to jest adres firmy która zbuduje te bloki, oraz kontakt do nich, o szczegółach można rozmawiać bezposrednio z nimi. www.sgikomfort.pl/index.php?art=kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes nagła zmiana planów 24.11.08, 08:37 Według dzisiejszej Gazety nastapiła nieoczekiwana zmiana planów inwestycyjnych na placu po byłej mleczarni, zamiast trzech bloków ma powstać jeden biurowiec Płockie Centrum Biznesu miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,5979816,Zamiast_mleczarni___Plockie_Centrum_Biznesu.html moim zdaniem projekt jest ciekawszy i bardziej odpowiedni w tej części miasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: nagła zmiana planów 24.11.08, 08:52 Również tak uważam. W końcu trochę nowoczesnej architektury w centrum. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: nagła zmiana planów 25.11.08, 18:57 Jak widać "kryzys" ma nie tylko wady ale i zalety-zamiast bloczydła powstanie w centrum porządny biurowiec :) i o to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: nagła zmiana planów 25.11.08, 18:58 aha, byłbym zapomniał- dla GW 7 piętrowy budynek to już wieżowiec:) i niech mi ktoś powie że ci dziennikarze nie robią z Płocka zadupia? jakieś felietony codzienne o otwarciu galerii handlowej, teraz 7piętrowy wieżowiec. przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: nagła zmiana planów 26.11.08, 09:45 mimo wszystko na mapie miasta będzie to znacząca zmiana , centrum będzie bardziej wygladało jak centrum, a z artykułu wynikało że większość powierzchni mają już zarezerwowane więc może jakieś Call Center?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: nagła zmiana planów 20.01.09, 22:05 Fajna wizualizacja PCB: www.krolikowski-jaworski.com/galeria/projekty/uzytecznosci/1/budbiur1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: nagła zmiana planów 23.01.09, 12:01 Prawdopodobnie oprócz koncepcji zagospodarowania zmienił się również inwestor na stronach SGI Baltis całkowicie znikły informacje o inwestycji w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
robertorto Re: nagła zmiana planów 25.01.09, 21:22 Nie zmienił się inwestor. Na stronie SGI nie było działu Płock. Wiem, że szukają najemców, rozmawiają także z Orlenem. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 19.09.09, 07:38 Czy wiadomo coś na temat budowy Płockiego Centrum Biznesu? Banner reklamowy dalej stoi przy placu "budowy". Odpowiedz Link Zgłoś
huberto80 Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 21.09.09, 08:31 Firma SGI baltis raczej wycofa się z tej inwestycji. Biurowiec jednak powstanie ale zmieni inwestora. więcej będzie wiadomo niedługo. konrad_wp napisał: > Czy wiadomo coś na temat budowy Płockiego Centrum Biznesu? > Banner reklamowy dalej stoi przy placu "budowy". > Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 22.09.09, 18:02 Dzięki za informację i proszę o wpisy jeśli będzie już wiadomo coś konkretnego (terminy, czy projekt się nie zmieni, inwestor). Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 22.09.09, 18:16 Przyznam, że w obecnej chwili jest to inwestycja, której chyba najbardziej kibicuję. Szkoda, że tak się opóźnia ale w sumie lepiej jeśli będzie późno niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś