Dodaj do ulubionych

Galeria Tumska

31.12.07, 14:51
Oto co znalazłem dziś w necie:
wiadomoscihandlowe.pl/content/view/17094/1096/
Obserwuj wątek
    • other_side Re: Galeria Tumska 31.12.07, 16:06
      To o Hortex chodzi?
      • mattt_1616 Re: Galeria Tumska 31.12.07, 16:18
        Tak, właśnie o ten budynek.
      • stuntman Re: Galeria Tumska 31.12.07, 16:18
        Jak najbardziej. Miejmy nadzieję, że w końcu zacznie być coś widać,
        a nie tylko słychać.
        • konrad_wp Re: Galeria Tumska 03.01.08, 18:38
          Ja również mam nadzieję że ten wrzód na Tumskiej zostanie wreszcie przecięty.
          Swoją drogą chyba trochę kogoś fantazja poniosła pisząc o tym obiekcie jako o
          "galerii" - powierzchnia 2300 m kw. to 1/10 Mazovii :-) Miejsca starczy pewnie
          na 8-10 sklepów.
          • igal4 Re: Galeria Tumska 19.02.08, 20:08
            Przechodziłem dziś Tumską. Na kino aż miło popatrzeć, niebawem zaczną 'zamykać'
            budynek. Podobnie druga część muzeum wyszła powyżej ogrodzenia. Czy ktoś wie,
            czemu nadal nic się nie dzieje w przyszłej Galerii Tumska ?
            • stuntman Re: Galeria Tumska 19.03.08, 23:23
              Wiadomość z Płock24 - "Hortex nie dostał pozwolenie na budowę i to
              będzie trudna sprawa do załatwienia w UM..." - czyli płocki standard.
              galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-14743
              • igal4 Re: Galeria Tumska 20.03.08, 04:50
                Nic nowego w naszym grodzie. Jednak, jakiś czas temu Gazeta.pl podała
                informację, że G. Tumska ostała zgodę na budowę i czekają na uprawomocnienie się
                tej decyzji. Nic z tego nie rozumiem.
                • daniel.jed Re: Galeria Tumska 22.03.08, 20:39
                  No właśnie, te pedały z ratusza wydały pozwolenie na budowę. Hortex
                  z Przedwiosniem miały wspólnie odpowiadać za nawierzchnię Tumskiej.
                  Może Hortex za mało dał w łapsko i cofneli pozwolonko.
                  • mision Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej ....? 23.03.08, 09:18
                    No tak inwestycja ta nie ma szczęścia do kolczyzmu-milewszczyzmu.
                    Już trzeci czy czwarty rok inwestor jest czołgany przez jaśniepanów
                    z ratusza-ich muchy w nosie są ważniejsze niż estetyka Tumskiej-po
                    raz kolejny będziemy świadkami tego że na Tumskiej nie może być
                    normalnie...Kino miało być połączone z Hortexem-a może nie pozwolą
                    na otworzenie kina? Kto ich tam wie? Panom prezydentom inwestycja
                    Przedwiośnie+Hortex od dawna stoi kością w gardle-i tego nie kryli
                    podczas konferencji prasowej która była była bodaj 3 czy 4 lata
                    temu...Już tyle ciągnie się historia tej inwestycji,nie zapominajmy
                    o hali widowiskowej i Jagiellonce - to już sześciolatka...
                    Ale póki co-gazety nie doniosły o problemach z tą inwestycją-ale to
                    chyba normalne że nic bezproblemowo się nie udaje... Acha - a
                    certyfikat miasta przyjaznego inwestorom można sobie kupić od
                    jakiejś tam firemki audytorskiej-tylko co z tego jak rzeczywistość
                    jest zgoła inna?
                    • konrad_wp Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 24.03.08, 21:31
                      Też mam takie wrażenie że od początku coś tym Panom w tej inwestycji nie pasuje.
                      Może powodem jest to że w kino inwestuje M-F, instytucja pod kuratelą p.
                      Struzika? Jeśli tak to brak mi słów bo to oznacza że polityczne spory biorą górę
                      nad rozwojem miasta :( To bardzo przykre.
                      • mattt_1616 Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 15.06.08, 14:45
                        Niech ktoś mnie uświadomi bo nie rozumiem. Przedwiośnie ma zostac otwarte już za
                        2 miesiące... świetnie tylko jak przy tym nowoczesnym kinie bedzie sie
                        prezentowac ta ruina (Hortex)? Budowa miała zacząc się już wieki temu! Nie ma co
                        takie rzeczy to tylko w Płocku.
                        • stuntman Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 15.06.08, 16:29
                          Poszedłbym nawet dalej i rzekł, że w Płocku to normalne.
                          • konrad_wp Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 15.06.08, 17:28
                            Jak widać niektórych ludzi nie cechuje chociaż krzta przyzwoitości. Ciekaw
                            jestem uroczystości otwarcia, flesze , przecięcie wstęgi na tle horteksowej ruiny :)
                            • igal4 Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 15.06.08, 18:28
                              Przy odpowiednim ustawieniu fotografów ruiny nie będzie wkadrze, tak jak Tumska
                              w biuletynie Milewskiego przed wyborami, a w tel odcinek 200 metrów od
                              Przedwiośnia do Grodzkiej.
                              • radeqrdemenes Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 16.06.08, 18:49
                                hortex nie będzie przeszkadzał narzuci się tak jak na Starym Rynku
                                na zniszczone kamienice płachtę Festiwalowy Płock i będzie OK :)
                                • konrad_wp Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 16.06.08, 19:02
                                  Trzeba by wtedy zorganizować jakiś czyn społeczny w celu pokazania prawdy. Bo
                                  tak to niedługo trawę na zielono będzie się w tym mieście malować...
                                  • other_side Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 16.06.08, 22:27
                                    Może rozrzucić ulotki z okolicznej kamienicy? Zerwać płachtę z Hortexu, jeśli
                                    jakaś będzie? (eee, i tak każdy wie, co pod nią jest) Prawie jak za Niemca…
                                    • radeqrdemenes ? 29.06.08, 19:12
                                      nie wiem co mam myśleć, wczasie dzisiejszego spaceru wszedłem na
                                      zaplecze budowy Przedwiośnia, zauważyłem postępujące roboty
                                      rozbiórkowe budynku za Hortexem czyżby ruszyła budowa Galeriii
                                      Tumska?

> Może rozrzucić ulotki z okolicznej kamienicy? Zerwać płachtę z
                                      Hortexu, jeśli
                                      > jakaś będzie? (eee, i tak każdy wie, co pod nią jest) Prawie jak
                                      za Niemca̷
                                      > 0;
                                      • igal4 Re: ? 09.07.08, 22:32
                                        No to kolejna galeria w budowie, mała co prawda ale za to w jakim miejscu.
                                        Czekamy na otwarcie . . .
                                        • mattt_1616 Galeria Tumska 09.07.08, 23:50
                                          A jednak udało się. Już jakoś nie wierzyłem w to że ta galeria powstanie.
                                          Ciekawe jakie marki beda w Galrii Tumska.
                                          • konrad_wp Re: Galeria Tumska 10.07.08, 07:36
                                            jak jeden duży sklep to ja obstawiam Marks&Spencer :)

PS. Przykład GT pokazuje jak to miasto jest przyjaźnie nastawione do inwestorów,
                                            nóż się w kieszeni otwiera!

Inwestowanie w Płocku to jest jakiś masochizm!
                                            • mision Prace ruszyły - ogrodzenie i rusztowania-wreszcie 04.08.08, 21:55
                                              To dało się zauważyć że coś się zaczęło dziać. Po 4 latach-jakie
                                              tempo,4 lata miasto woziło inwestora.
                                              • igal4 Re: Prace ruszyły - ogrodzenie i rusztowania-wres 05.08.08, 12:30
                                                W dzisiejszym TP jest informacja o przesunięciu daty otwarcia
                                                NoveKino - Przedwiośnie. Instytucja MAX-FILM na dniach ma ogłosić
                                                chęć zatrudnienia nowych 20 osób. Z artykułu wynika, że otwarcie
                                                będzie przed listopadową inauguracją Heliosa. Patrząc na postęp prac
                                                i realia obstawiam połowę października. Szkoda myślałem, że w
                                                sierpniu, tak jak niedawno podała GW, pójdziemy na seans do
                                                multipleksu w Płocku.
                                                • radeqrdemenes Re: Prace ruszyły - ogrodzenie i rusztowania-wres 05.08.08, 14:47
                                                  No to lipa............
                                                  ciekawe czy z dzieckiem obejrzę nowego Harry'ego Pottera w
                                                  Przedwiośniu ?:(
                                                  • fvfvfv Re: Prace ruszyły - ogrodzenie i rusztowania-wres 20.11.12, 08:55
                                                    Jestem ciekaw kiedy te rusztowania znikną
                                                • stuntman Re: Prace ruszyły - ogrodzenie i rusztowania-wres 05.08.08, 15:26
                                                  Można było się tego spodziewać. Stan zaawansowania prac wskazywał na
                                                  to, że się nie wyrobią do końca sierpnia.
                                              • konrad_wp Re: Prace ruszyły - ogrodzenie i rusztowania-wres 05.08.08, 18:19
                                                Lepiej późno niż wcale, ale sprawa Galerii Tumskiej jest naprawdę żenująca. To
                                                po prostu symbol Płocka jako miasta przyjaznego inwestorowi. Niech już ta
                                                kadencja się kończy :(
                                                • werdan Galeria szuka najemców. 05.08.08, 23:06
                                                  www.ogloszenia.wp.pl/id_ogl,12643695,kat,13,trescogloszenia.html

...................................................
                                                  Werdan
                                                  www.plock24.pl
                                                  • konrad_wp Re: Galeria szuka najemców. 06.08.08, 20:42
                                                    Dziwne. Szukają najemców przez Wirtualną Polskę. Życzę oczywiście jak najlepiej
                                                    ale szczerze wątpię czy jakiś poważny najemca jak zaklinany przeze mnie
                                                    Marks&Spencer szuka inwestycji przez ogłoszenia na portalach...
                                                  • radeqrdemenes z budynku opadła "kurtyna" 17.10.09, 09:28
                                                    Z budynku opadła "kurtyna", czytaj zdjęto siatkę zabezpieczającą z rusztowań. Na
                                                    elewacji ułożono już część okładziny z piaskowca i jest już gotowy stalowy
                                                    szkielet, frontowa elewacja czeka tylko na oszklenie. Wewnątrz budynku
                                                    równolegle trwają prace instalacyjne.
                                                    Widać że finisz robót blisko.
                                                    PS. Zna ktoś może planowany termin otwarcia ??
                                                  • huberto80 Re: z budynku opadła "kurtyna" 17.10.09, 13:45
                                                    Na pewno nie w tym roku. Poza tym jeszcze najemcy muszą urządzić swoje punkty
                                                    usługowe. Pewnie się zmieszczą w I-szym kwartale 2010 r. pzd
                                                  • konrad_wp Re: z budynku opadła "kurtyna" 17.10.09, 13:55
                                                    A wiadomo co to za najemcy?
                                                  • huberto80 Re: z budynku opadła "kurtyna" 18.10.09, 16:12
                                                    Na pietrze na pewno będzie restauracja,na dole butiki, jakie nie wiem. pzd
                                                  • werdan Galeri Tumska na sprzedaż 21.10.09, 11:33
                                                    Obiekt jest wystawiony do sprzedania na Allegro.
                                                    otodom.pl/index.php?mod=show&insId=3301234

.................................................................
                                                    Fotogaleria miasta Płocka - www.plock24.pl
                                                  • konrad_wp Re: Galeri Tumska na sprzedaż 23.10.09, 17:35
                                                    To ogłoszenie pojawia się już któryś raz, pierwszy raz widziałem je jakiś rok temu.
                                                  • wislak2401 Re: Galeri Tumska na sprzedaż 12.11.09, 20:57
                                                    Oficjalna stronka Galerii Tumskiej:

www.galeriatumska.pl/
    • stuntman Re: Galeria Tumska 02.12.09, 20:58
      Obiekt właściwie jest już skończony:
      www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=46629533&postcount=58
      • werdan Galeria Tumska na sprzedaż za 18 mln PLN 28.04.10, 01:03
        Budynek dawnego Hortexu po przbudowie został wystawiony na sprzedaz

www.morizon.pl/mazowieckie,p%C5%82ock/sprzedaz-lokal-uzytkowy-Tumska-2132m2-1290528.html

.................................................................
        Fotogaleria miasta Płocka -www.plock24.pl
        • adamekk45 Re: Galeria Tumska na sprzedaż za 18 mln PLN 27.08.10, 16:01
          plock.gazeta.pl/plock/1,35681,8300618,Otwiera_sie_Galeria_Tumska__Bank_zamiast_lodow.html
          kolejny bank na tumskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka