mattt_1616 31.12.07, 14:51 Oto co znalazłem dziś w necie: wiadomoscihandlowe.pl/content/view/17094/1096/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stuntman Re: Galeria Tumska 31.12.07, 16:18 Jak najbardziej. Miejmy nadzieję, że w końcu zacznie być coś widać, a nie tylko słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Galeria Tumska 03.01.08, 18:38 Ja również mam nadzieję że ten wrzód na Tumskiej zostanie wreszcie przecięty. Swoją drogą chyba trochę kogoś fantazja poniosła pisząc o tym obiekcie jako o "galerii" - powierzchnia 2300 m kw. to 1/10 Mazovii :-) Miejsca starczy pewnie na 8-10 sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Galeria Tumska 19.02.08, 20:08 Przechodziłem dziś Tumską. Na kino aż miło popatrzeć, niebawem zaczną 'zamykać' budynek. Podobnie druga część muzeum wyszła powyżej ogrodzenia. Czy ktoś wie, czemu nadal nic się nie dzieje w przyszłej Galerii Tumska ? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Galeria Tumska 19.03.08, 23:23 Wiadomość z Płock24 - "Hortex nie dostał pozwolenie na budowę i to będzie trudna sprawa do załatwienia w UM..." - czyli płocki standard. galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-14743 Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Galeria Tumska 20.03.08, 04:50 Nic nowego w naszym grodzie. Jednak, jakiś czas temu Gazeta.pl podała informację, że G. Tumska ostała zgodę na budowę i czekają na uprawomocnienie się tej decyzji. Nic z tego nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.jed Re: Galeria Tumska 22.03.08, 20:39 No właśnie, te pedały z ratusza wydały pozwolenie na budowę. Hortex z Przedwiosniem miały wspólnie odpowiadać za nawierzchnię Tumskiej. Może Hortex za mało dał w łapsko i cofneli pozwolonko. Odpowiedz Link Zgłoś
mision Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej ....? 23.03.08, 09:18 No tak inwestycja ta nie ma szczęścia do kolczyzmu-milewszczyzmu. Już trzeci czy czwarty rok inwestor jest czołgany przez jaśniepanów z ratusza-ich muchy w nosie są ważniejsze niż estetyka Tumskiej-po raz kolejny będziemy świadkami tego że na Tumskiej nie może być normalnie...Kino miało być połączone z Hortexem-a może nie pozwolą na otworzenie kina? Kto ich tam wie? Panom prezydentom inwestycja Przedwiośnie+Hortex od dawna stoi kością w gardle-i tego nie kryli podczas konferencji prasowej która była była bodaj 3 czy 4 lata temu...Już tyle ciągnie się historia tej inwestycji,nie zapominajmy o hali widowiskowej i Jagiellonce - to już sześciolatka... Ale póki co-gazety nie doniosły o problemach z tą inwestycją-ale to chyba normalne że nic bezproblemowo się nie udaje... Acha - a certyfikat miasta przyjaznego inwestorom można sobie kupić od jakiejś tam firemki audytorskiej-tylko co z tego jak rzeczywistość jest zgoła inna? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 24.03.08, 21:31 Też mam takie wrażenie że od początku coś tym Panom w tej inwestycji nie pasuje. Może powodem jest to że w kino inwestuje M-F, instytucja pod kuratelą p. Struzika? Jeśli tak to brak mi słów bo to oznacza że polityczne spory biorą górę nad rozwojem miasta :( To bardzo przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
mattt_1616 Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 15.06.08, 14:45 Niech ktoś mnie uświadomi bo nie rozumiem. Przedwiośnie ma zostac otwarte już za 2 miesiące... świetnie tylko jak przy tym nowoczesnym kinie bedzie sie prezentowac ta ruina (Hortex)? Budowa miała zacząc się już wieki temu! Nie ma co takie rzeczy to tylko w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 15.06.08, 16:29 Poszedłbym nawet dalej i rzekł, że w Płocku to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 15.06.08, 17:28 Jak widać niektórych ludzi nie cechuje chociaż krzta przyzwoitości. Ciekaw jestem uroczystości otwarcia, flesze , przecięcie wstęgi na tle horteksowej ruiny :) Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 15.06.08, 18:28 Przy odpowiednim ustawieniu fotografów ruiny nie będzie wkadrze, tak jak Tumska w biuletynie Milewskiego przed wyborami, a w tel odcinek 200 metrów od Przedwiośnia do Grodzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 16.06.08, 18:49 hortex nie będzie przeszkadzał narzuci się tak jak na Starym Rynku na zniszczone kamienice płachtę Festiwalowy Płock i będzie OK :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 16.06.08, 19:02 Trzeba by wtedy zorganizować jakiś czyn społeczny w celu pokazania prawdy. Bo tak to niedługo trawę na zielono będzie się w tym mieście malować... Odpowiedz Link Zgłoś
other_side Re: Galeria Tumska-ofiara płockiej urzędniczej .. 16.06.08, 22:27 Może rozrzucić ulotki z okolicznej kamienicy? Zerwać płachtę z Hortexu, jeśli jakaś będzie? (eee, i tak każdy wie, co pod nią jest) Prawie jak za Niemca… Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes ? 29.06.08, 19:12 nie wiem co mam myśleć, wczasie dzisiejszego spaceru wszedłem na zaplecze budowy Przedwiośnia, zauważyłem postępujące roboty rozbiórkowe budynku za Hortexem czyżby ruszyła budowa Galeriii Tumska? > Może rozrzucić ulotki z okolicznej kamienicy? Zerwać płachtę z Hortexu, jeśli > jakaś będzie? (eee, i tak każdy wie, co pod nią jest) Prawie jak za Niemca̷ > 0; Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: ? 09.07.08, 22:32 No to kolejna galeria w budowie, mała co prawda ale za to w jakim miejscu. Czekamy na otwarcie . . . Odpowiedz Link Zgłoś
mattt_1616 Galeria Tumska 09.07.08, 23:50 A jednak udało się. Już jakoś nie wierzyłem w to że ta galeria powstanie. Ciekawe jakie marki beda w Galrii Tumska. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Galeria Tumska 10.07.08, 07:36 jak jeden duży sklep to ja obstawiam Marks&Spencer :) PS. Przykład GT pokazuje jak to miasto jest przyjaźnie nastawione do inwestorów, nóż się w kieszeni otwiera! Inwestowanie w Płocku to jest jakiś masochizm! Odpowiedz Link Zgłoś
mision Prace ruszyły - ogrodzenie i rusztowania-wreszcie 04.08.08, 21:55 To dało się zauważyć że coś się zaczęło dziać. Po 4 latach-jakie tempo,4 lata miasto woziło inwestora. Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Prace ruszyły - ogrodzenie i rusztowania-wres 05.08.08, 12:30 W dzisiejszym TP jest informacja o przesunięciu daty otwarcia NoveKino - Przedwiośnie. Instytucja MAX-FILM na dniach ma ogłosić chęć zatrudnienia nowych 20 osób. Z artykułu wynika, że otwarcie będzie przed listopadową inauguracją Heliosa. Patrząc na postęp prac i realia obstawiam połowę października. Szkoda myślałem, że w sierpniu, tak jak niedawno podała GW, pójdziemy na seans do multipleksu w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Prace ruszyły - ogrodzenie i rusztowania-wres 05.08.08, 14:47 No to lipa............ ciekawe czy z dzieckiem obejrzę nowego Harry'ego Pottera w Przedwiośniu ?:( Odpowiedz Link Zgłoś
fvfvfv Re: Prace ruszyły - ogrodzenie i rusztowania-wres 20.11.12, 08:55 Jestem ciekaw kiedy te rusztowania znikną Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Prace ruszyły - ogrodzenie i rusztowania-wres 05.08.08, 15:26 Można było się tego spodziewać. Stan zaawansowania prac wskazywał na to, że się nie wyrobią do końca sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Prace ruszyły - ogrodzenie i rusztowania-wres 05.08.08, 18:19 Lepiej późno niż wcale, ale sprawa Galerii Tumskiej jest naprawdę żenująca. To po prostu symbol Płocka jako miasta przyjaznego inwestorowi. Niech już ta kadencja się kończy :( Odpowiedz Link Zgłoś
werdan Galeria szuka najemców. 05.08.08, 23:06 www.ogloszenia.wp.pl/id_ogl,12643695,kat,13,trescogloszenia.html ................................................... Werdan www.plock24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Galeria szuka najemców. 06.08.08, 20:42 Dziwne. Szukają najemców przez Wirtualną Polskę. Życzę oczywiście jak najlepiej ale szczerze wątpię czy jakiś poważny najemca jak zaklinany przeze mnie Marks&Spencer szuka inwestycji przez ogłoszenia na portalach... Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes z budynku opadła "kurtyna" 17.10.09, 09:28 Z budynku opadła "kurtyna", czytaj zdjęto siatkę zabezpieczającą z rusztowań. Na elewacji ułożono już część okładziny z piaskowca i jest już gotowy stalowy szkielet, frontowa elewacja czeka tylko na oszklenie. Wewnątrz budynku równolegle trwają prace instalacyjne. Widać że finisz robót blisko. PS. Zna ktoś może planowany termin otwarcia ?? Odpowiedz Link Zgłoś
huberto80 Re: z budynku opadła "kurtyna" 17.10.09, 13:45 Na pewno nie w tym roku. Poza tym jeszcze najemcy muszą urządzić swoje punkty usługowe. Pewnie się zmieszczą w I-szym kwartale 2010 r. pzd Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: z budynku opadła "kurtyna" 17.10.09, 13:55 A wiadomo co to za najemcy? Odpowiedz Link Zgłoś
huberto80 Re: z budynku opadła "kurtyna" 18.10.09, 16:12 Na pietrze na pewno będzie restauracja,na dole butiki, jakie nie wiem. pzd Odpowiedz Link Zgłoś
werdan Galeri Tumska na sprzedaż 21.10.09, 11:33 Obiekt jest wystawiony do sprzedania na Allegro. otodom.pl/index.php?mod=show&insId=3301234 ................................................................. Fotogaleria miasta Płocka - www.plock24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Galeri Tumska na sprzedaż 23.10.09, 17:35 To ogłoszenie pojawia się już któryś raz, pierwszy raz widziałem je jakiś rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
wislak2401 Re: Galeri Tumska na sprzedaż 12.11.09, 20:57 Oficjalna stronka Galerii Tumskiej: www.galeriatumska.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Galeria Tumska 02.12.09, 20:58 Obiekt właściwie jest już skończony: www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=46629533&postcount=58 Odpowiedz Link Zgłoś
werdan Galeria Tumska na sprzedaż za 18 mln PLN 28.04.10, 01:03 Budynek dawnego Hortexu po przbudowie został wystawiony na sprzedaz www.morizon.pl/mazowieckie,p%C5%82ock/sprzedaz-lokal-uzytkowy-Tumska-2132m2-1290528.html ................................................................. Fotogaleria miasta Płocka -www.plock24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adamekk45 Re: Galeria Tumska na sprzedaż za 18 mln PLN 27.08.10, 16:01 plock.gazeta.pl/plock/1,35681,8300618,Otwiera_sie_Galeria_Tumska__Bank_zamiast_lodow.html kolejny bank na tumskiej. Odpowiedz Link Zgłoś