henessi 05.01.08, 15:37 Czytam te wszystkie żale na temat Straży Miejskiej w Płocku, tak na prawde to można miec pretensje do wszystkich słuzb o wszystko. Ludzie nikt nie potrafi sie rozdwoic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: par Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 17:10 SM i jej zarobki to najwieksza bzdura Milewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Straż Miejska w Płocku 05.01.08, 21:29 dlaczego tak uważasz? mogles kiedys zobaczyc co robia i do czego czego sa powolani? takie opinie moga tylko wyrazac osoby ktore zostaly ukarane przez SM albo zostały "naprostowane" popelniajac jakies wykroczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 12:12 sa powolani do mandatow za nieprawidlowe parkowanie w rejonie ratusza oraz przepedzanie biednych ludzi handlujacych na krolewieckiej ktorzy musza z czegos zyc a nie stac ich na oplaty targowe W tym sa profesjonalistami Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Straż Miejska w Płocku 06.01.08, 12:57 widzisz tylko to co chcesz widziec, sa profesjonalistami we wszystkim co robia, poczawszy od interwencji z zaklucaniem porzadku publicznego po parkowanie i handel w miejscach niedozwolonych. zawstanow sie po co sa postawione znaki zakazu zatrzymywania, rusz wyobraznia, siegnijmy pamiecia miesiac temu kiedy to palilo sie mieszkanie na ul. nowy rynek, zgadnij dlaczego wozy strazackie mogly bez problemu dojechac jak najblizej budynku, a wlasnie bo nie bylo zaparkowanych tam pojazdow, hadlujacy w miejscach niedozwolonych? przyklad ul. krolewiecka, zapytaj matki z wozkiem jak latwo jest tam przejechac pomiedzy galazkami i kurczakami bez badan sanepidu i grzybow ktore nie wiadomo skad pochodza, wyobraznia prosze pana wyobraznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sherlock holmes Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 13:04 Drogi Watsonie dedukuje ze ten forumowicz to albo komendant albo rzecznik prasowy strazy miejskiej Isn'it ? Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Straż Miejska w Płocku 06.01.08, 15:10 prawdopodobnie nawet bys nie postal kolo tego slynnego detektywa poniewaz jestes w wielkim bledzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesjonal Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 13:08 Profesjonalnie, to sie poducz ortografii jezyka polskiego STRAZNIKU MIEJSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Straż Miejska w Płocku 06.01.08, 15:11 widzisz tylko malo znaczace bledy, natomiast nie potrafisz wypowiedziec sie na istotne zagadnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do strażnika Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.plock.mm.pl 11.01.08, 21:17 naucz sie pisac(cyt.) z zaklucaniem , chyba ze tez jesteś prowezjonalizdą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 18:20 jak myslisz ile zarabia straznik miejski po roku pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: park Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 13:19 jest ich za wielu, zarobki ogromne, jak widze to tylko wożą samochodami słuzbowymi dupy albo rodzinki z zakupami o interwencji nie ma mowy chyba ze jakie głupstwo, rozwiązać zdrowych dac do policji, reszta won, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.230.c91.petrotel.pl 06.01.08, 14:18 Profesjonalizm i zaangażowanie SM widziałem w akcji na rannego psa jakiś czas temu pod Auchan. Siedzieli w samochodzie i tylko gapili się na zwierzaka, który leżał niemal bez ruchu przed głównym wejściem do centrum w sobotnie lub niedzielne popołudnie. Niedługo po tej wyczerpującej interwencji po prostu odjechali. Dopiero po jakimś czasie (info od pracownika ochrony)psa zabrał w ciągu kilkunastu sekund pracownik płockiego schroniska. Na pytanie, dlaczego mimo możliwości nie interweniowała straż miejska (mogła w dzień wolny od pracy szybko i bezpiecznie odtransportować zwierzaka do schroniska)pracownik ochrony odpowiedział, że SM po prostu z rozbrajającą szczerością stwierdziła, że "SIĘ BOI i nie jest OD TEGO". No comments. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczywista oczywist Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 15:03 Oczywiscie Straz miejska nie boi sie wylacznie biednych bab chcacych zarobic grosze za pare jajek albo garsc wloszczyzny ktorych nie stac na oplate targowa i posrednio wysokie pensje w tej nikomu niepotrzebnej spolce Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Straż Miejska w Płocku 06.01.08, 15:14 i znowu brak podstawowych informacji, SM to nie spolka Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Straż Miejska w Płocku 06.01.08, 15:14 Auchan jest terenem prywatnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdomowny Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 10:59 skora Auchan jest terenem prywatnym to co tam robili straznicy tyle czasu (moze zakupy do domku) Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Straż Miejska w Płocku 06.01.08, 15:13 skad te halucynacje, czyzbys sam wozil rodzine sluzbowym samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
gazelka74 Re: Straż Miejska w Płocku 06.01.08, 16:22 Straż miejska się przydaje, do wypędzania narkomanów i bezdomnych z bloku. I bardzo mi się podoba ich akcje w Nowym Rynku, gdzie blokują koła samochodom źle parkującym. Czy policja przyjechałaby, aby wypędzić menelstwo z bloku? o przepraszam, raz ich wezwałam i przyjechali, ale to mnie spisali, ponieważ uznali to za nieuzasadnione wezwanie. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gepard Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 16:32 Bo musisz byc awanturna i czepiajaca sie wszystkich ludzi baba Ladna tez pewnie nie jestes i dlatego nikt cie nie chce nawet policja Odpowiedz Link Zgłoś
henessi [...] 06.01.08, 17:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Straż Miejska w Płocku 06.01.08, 17:11 wlasnie, policja zostala odciazona przez SM od takich interwencji - dzieki za dobre slowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gepard Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 18:32 Bylm razem z toba Tylko byles tak nacpany i nawalony ze nic nie pamietasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bele Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.plock.mm.pl 06.01.08, 20:21 dobrze niech gonia meneli i kaza mandatami debili co nie umieja parkowac tylko ruszyc jeszcze do roboty tych z biura co nic nie robia i biora najwieksza kase tzn.kierownicy i naczelnicy to sa dopiero darmozjady panie prezydencie niech komendant zrobi z tym porzadek obecnie w biurze to siedzi ze 20 osob same nygusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.plock.mm.pl 06.01.08, 20:31 masz racjie kolo za duzo stolkow w strazy a ponadto to co niektorzy to po wyrokach zlodzieje-kleptomani i inwalidzi.paru znam wporzo goscie.wystrzegac sie naczelnika W.W.to dopiero szuja Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Straż Miejska w Płocku 06.01.08, 22:12 Czy to jakaś autopromocja Straży Miejskiej? Inicjatywa własna czy odgórna? Jest tu już jeden pan z Urzędu Miasta, to ten co wieszczy, że forum umarło, więc może dla towarzystwa i ktoś z SM się zainstalował. W końcu to jedna i ta sama instytucja. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Straż Miejska w Płocku 07.01.08, 11:51 to sie zgadza, jednai ta sama "klika". tylko nie zapominaj ze ta "klika" wysila sie zeby to miasto bylo ladne, interesujace dla turystow i mieszkancow, a ty co robisz dla miasta? dla swoich sasiadow? potrafisz tylko obrzucac blotem instytucje ktore w twojej wyobrazni powinny tylko tobie sluzyc i respektowac prawa ktore sam respektojesz? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Straż Miejska w Płocku 07.01.08, 13:38 henessi napisał: > to sie zgadza, jednai ta sama "klika". tylko nie zapominaj ze ta > "klika" wysila sie zeby to miasto bylo ladne, interesujace dla > turystow i mieszkancow, Ja nie użyłem słowa "klika", ale neutralnego określenia "instytucja". Dlatego odpowiedź utwierdza mnie w przekonaniu, że trafiłem. :-)) Jeśli ta instytucja rzeczywiście wysila się, to jest jeszcze gorzej niż myślałem, bo sądząc po efektach nie podejrzewałem jej o wkładanie w swoją pracę wielkiego wysiłku. No i szkoda, że mimo tych wysiłków miasto nie jest ani specjalnie ładne ani interesujące dla turystów i mieszkańców, na co wskazują m.in. wpisy na forum. :-)) > a ty co robisz dla miasta? To, co ja zrobiłem dla miasta, kiedyś już na forum wymieniłem (to, co pamiętałem). Poszukaj sobie. Napisałem to, co akurat pamiętałem, a myślę, że to i tak dużo, w porównaniu ze średnią oraz biorąc pod uwagę, że mnie nie płacą za robienie dobrze miastu i jego mieszkańcom. :-)) > dla swoich sasiadow? Nie słucham głośniej muzyki, nie zajmuję miejsca na parkingu, nie popalam na balkonie, itp. ;-)))) > potrafisz tylko obrzucac blotem instytucje ktore w twojej wyobrazni > powinny tylko tobie sluzyc i respektowac prawa ktore sam > respektojesz? Poproszę o jakieś dowody na tę tezę. Szczególnie na to, co zostało napisane pod koniec zdania. Skoro obrzucasz mnie właśnie błotem, to przynajmniej udowodnij, że jest tak, jak piszesz. Treść tego zarzutu świadczy o tym, że wiesz o mnie coś więcej, niż to wynika z tego, co pisałem na forum lub choćby w tym wątku. Czyżbyśmy mieli do czynienia z pracowniczką Straży Miejskiej? Sekretariat, czy może jakieś Samodzielne Stanowisko ds Nieoficjalnego Kształtowania Pozytywnego Obrazu Straży Miejskiej? ;-))) Tak na marginesie, to zdradził Cię już sam ten wątek, bo jakoś ostatnio nie natknąłem się na jakieś krytyczne opinie o Straży Miejskiej, a tu ni z gruszki ni z pietruszki taki PR na forum. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdomowny Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 10:45 romanie jestes wielki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do komendanta hene Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.plock.mm.pl 11.01.08, 21:22 Komendant ty chyba nie masz co robic jak tyle czasu siedzisz w necie - a to za czyje pieniądze ? czy to aby nie za nasze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 21:31 > Komendant ty chyba nie masz co robic jak tyle czasu siedzisz w necie - a to za > czyje pieniądze ? czy to aby nie za nasze ? komendant siedzi w necie!!!! dyżurni przed telewizorkiem!!! a panienki u z-cy naczelnika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fifrak85 Straż miejska jest bezużyteczna 07.01.08, 07:45 nie spełniają oczekiwań społecznych co do zapewnienia bezpieczeństwa publicznego. Zamiast postać w weekend na tumskiej to oni wolą posiedzieć w samochodzie z wystawionym fotoradarem i porobić zdjęcia. Patrole za 101 to fikcja sam widziałem jak była rozruba w autobusie , wysiadam a tam straży miejskiej nie ma :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Straż miejska jest bezużyteczna 07.01.08, 11:54 nie masz pojecia jak wyglada praca w SM, to nie tylko fotoradar, poza tym ty jak zareagowales na ta sytuacje w autobusie, zlales sie w portki? trzeba bylo zadzwonic na telefon alarmowy, SM nie ma w tylu pracownikow zeby jezdzili w kazdym autobusie, a moze policja to powinna robic, nieeee to pan Milewski powinien zeby zareagowac w pore bo ty masz pelne gacie w takich sytuacjach, troche wyobrazni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Do henessi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 13:42 Dlaczego uparcie chcesz prompować formacje SM na tym forum ? Mieszkańcy naszego miasta , którzy mieli okazję patrzeć na 'pracę'tych służb mają wyrobione zdanie na ten temat a ty usilnie chcesz to zmienić , niestety poprzez pisanie na forum się to nie uda . Z twoich wpisów można wnioskować , że jesteś zatrudniony w tej formacji więc powiedz dlaczego nie interweniujecie gdy mija was 'dres' lub inny 'kark'z psem w typie rasy psa agresywnego który nie ma kagańca lub kaganiec jest nie założony ? Dlaczego z taką lubością podjeżdżacie pod szkoły aby wlepiać młodzieży mandaty za palenie papierosów a jednocześnie patrole nie zwracają uwagi na pijaczków spożywających alkohol w miejscach publicznych , wręcz omijacie takie miejsca . Dlaczego nie 'przeganiacie' spacerowiczów na drogach rowerowych a czepiacie się gdy rowerzysta jedzie chodnikiem , bo nie innej możliwości przejazdu ? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Do henessi 07.01.08, 13:54 Gość portalu: . napisał(a): > Dlaczego nie 'przeganiacie' spacerowiczów na drogach rowerowych a > czepiacie się gdy rowerzysta jedzie chodnikiem , bo nie innej > możliwości przejazdu ? Choć zgadzam się ze wszystkimi wcześniejszymi zarzutami, to tutaj muszę zaprotestować. Zgodnie z Kodeksem Drogowym tam, gdzie nie ma ścieżki rowerowej, a odpowiednie przepisy tego nie zabraniają, rowerzysta ma obowiązek jechać po jezdni. I jeśli SM goni rowerzystów z chodników, to jest to jedyna rzecz, za którą mogę tę formację pochwalić. Niestety rowerzyści nie zachowują się na chodnikach jak goście szanujący "gospodarzy" czyli pieszych, ale jeżdżą szybko i niebezpiecznie, jakby to oni byli tam u siebie. Przez to moja tolerancja dla cyklistów na chodnikach jest zerowa i chociaż rozumiem, że bezpieczniej jest poruszać się po chodnikach niż po jezdni, ale z przyczyn opisanych powyżej całkowicie popieram działania SM w tym zakresie. Szkoda tylko, że jest ich tak mało, bo nagminnie spotykam na chodnikach szalejących rowerzystów, a nigdy jeszcze nie spotkałem tam strażnika miejskiego. A chodzę naprawdę dużo. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Do henessi 07.01.08, 22:58 no to tutaj sie zgadzamy, tez duzo chodze, bo lubie, tylko teraz zaprzeczasz swoim wczesniejszym wypowiedziom, twierdzisz ze jest nas za duzo, a teraz okazuje sie ze jest nas zbyt malo, o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Do roman_j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 09:28 Romanie , ja o chlebie Ty o niebie :) ja mam na myśli rowerzystów a nie ścigające się dzieciaki po Tumskiej , dla takich to i ja nie mam tolerancji :) Do rzeczy : > Zgodnie z Kodeksem Drogowym tam, gdzie nie ma ścieżki rowerowej Kodeks drogowy w art. 33 jasno określa: rowerzysta musi korzystać z istniejącej drogi dla rowerów lub drogi dla rowerów i pieszych. Korzystając z tej drugiej, powinien zachować szczególną ostrożność i - uwaga! - jest zobowiązany ustępować miejsca pieszym (tylko na ścieżce rowerowej to rowerzysta ma pierwszeństwo). ->co do pierwszeństwa na ścieżkach , to w naszym mieście zawsze pieszy je wymusza : spacerowicze z psami , wózkami , dziećmi... i dalej : > a odpowiednie przepisy tego nie zabraniają, rowerzysta ma obowiązek jechać po jezdni ->ale sa wyjątki : Art. 33 5. Korzystanie z chodnika lub drogi dla pieszych przez kierującego rowerem jednośladowym jest dozwolone wyjątkowo, gdy: 1) opiekuje się on osobą w wieku do lat 10 kierującą rowerem lub 2) szerokość chodnika wzdłuż drogi, po której ruch pojazdów jest dozwolony z prędkością większą niż 50 km/h, wynosi co najmniej 2 m i brakuje wydzielonej drogi dla rowerów. -> punkt 2ma zastosowanie wzdłuż większości płockich ulic , kierowcy samochodów jeżdżą powyżej 50km/h , z pominięciem uliczek osiedlowych :) pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Do roman_j 08.01.08, 19:01 Gość portalu: . napisał(a): > ja mam na myśli rowerzystów a nie ścigające się dzieciaki po > Tumskiej , dla takich to i ja nie mam tolerancji :) Na Tumskiej jeszcze żadnego rowerzysty nie spotkałem. Spotykam ich za to wielokrotnie na chodnika wzdłuż innych ulic. I nie ma dla mnie znaczenia, czy to ścigające się dzieciaki, czy nastolatki na wypasionych rowerach, grupka młodzieży, parka jadąca obok siebie, czy starszy facet na zardzewiałym składaku. :-)) > Do rzeczy : > > Zgodnie z Kodeksem Drogowym tam, gdzie nie ma ścieżki rowerowej > > Kodeks drogowy w art. 33 jasno określa: rowerzysta musi korzystać z > istniejącej drogi dla rowerów lub drogi dla rowerów i pieszych. > Korzystając z tej drugiej, powinien zachować szczególną ostrożność > i - uwaga! - jest zobowiązany ustępować miejsca pieszym (tylko na > ścieżce rowerowej to rowerzysta ma pierwszeństwo). Pozwól, że dopiszę jedną ważną rzecz. Tak na wszelki wypadek. Droga dla rowerów i pieszych to nie jest to samo co chodnik. Ta pierwsza jest specjalnie oznaczona i nie ma ich w Płocku zbyt wielu. :-)) > ->co do pierwszeństwa na ścieżkach , to w naszym mieście zawsze > pieszy je wymusza : spacerowicze z psami , wózkami , dziećmi... A co ma jedno do drugiego? Czy chcesz mi napisać, że z racji tego, że piesi chodzą po ścieżkach rowerzyści mają prawo jeździć po chodnikach? > i dalej : > > a odpowiednie przepisy tego nie zabraniają, rowerzysta ma > obowiązek jechać po jezdni > ->ale sa wyjątki : > Art. 33 > 5. Korzystanie z chodnika lub drogi dla pieszych przez kierującego > rowerem > jednośladowym jest dozwolone wyjątkowo, gdy: > 1) opiekuje się on osobą w wieku do lat 10 kierującą rowerem lub > 2) szerokość chodnika wzdłuż drogi, po której ruch pojazdów jest > dozwolony z > prędkością większą niż 50 km/h, wynosi co najmniej 2 m i brakuje > wydzielonej > drogi dla rowerów. > -> punkt 2ma zastosowanie wzdłuż większości płockich ulic , kierowcy > samochodów jeżdżą powyżej 50km/h , z pominięciem uliczek > osiedlowych :) pozdrawiam . Chyba masz problem z interpretacją prawa. Tam nie jest napisane, z jaką prędkością kierowcy jeżdżą, ale z jaką prędkością jest dozwolona jazda, a ta na terenie zabudowanym w dzień wynosi właśnie 50 km/h. I taki jest sens tego przepisu. W mieście, w dzień na rowerzyści powinni się poruszać po jezdni. I nie musiałeś mi tych przepisów przytaczać, bo to z myślą o nich wspomniałem o przepisach zabraniających jeździć rowerzystom po jezdni. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Do henessi 07.01.08, 22:51 zastanowmy sie, czy to na pewno promocja? jasne ze jestem pracownikiem SM, dlatego nie wiem o czym ty piszesz, osobiscie nie boje sie tak zwanych karkow z psami, zasada jest prosta jezeli odmowi przyjecia mandatu robi sie wniosek do sadu, rowerzysci? bez przesady nie spotkalem sie z taka sytuacja, a okreslenie z luboscia podjazd do szkoly i karanie uczniow, niewatpliwie jest to wykroczenie, tylko do tego jest powolany specjalny referat ktory zajmuje sie tylko szkolami i ich uczniami, na zakonczenie, zawsze mozesz spoktac sie z komendantem i pozalic sie, z przyjemnoscia spotkalbym sie z toba w sytuacji w ktorej poznalbys prawdziwa prace SM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Do henessi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 09:07 henessi napisał: > osobiscie nie boje sie tak zwanych karkow z > psami, zasada jest prosta jezeli odmowi przyjecia mandatu robi sie > wniosek do sądu > Od razu czuję się bezpieczniej w naszym mieście :) Ponieważ ja się ich boję więc proszę o zdyscyplinowanie właściciela takiego psa , Obr. Westerplatte , blok na przeciw okrągłej kwiaciarni , w razie wątpliwości proszę porozmawiać z dzielnicowym - on zna temat ale nie umie sobie z nim poradzić . Następnie proszę o 'nękanie i dyscyplinowanie' młodych ludzi pijących alkohol w miejscu publicznym , to jest : Kochanowskiego przy garażach , po spożyciu tych trunków są agresywni i niszczą cudze mienie - o ile temat nie jest panu znany to ( podaję dwie wersje): > zawsze mozesz spoktac sie z komendantem i pozalic sie jeżeli komendant nie zna tematu to : gazeta.pl pisała o tym artykuł i straż miejska miała się tym zająć . Powtórnie proszę o zwracanie uwagi pieszym na ścieżkach rowerowych , i o większą ilość patroli pieszych na osiedlach , niech panowie strażnicy nie przesiadują podczas takiego patrolu w sklepach - mieliśmy na forum fotkę takiego patrolu . I jako że nie znam formy pracy strażników miejskich będących na patrolu to mam pytanie : dlaczego bardzo często zaglądają do restauracji "Piast" ? >z przyjemnoscia spotkalbym sie z toba Ja z tobą też - na służbie , pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Do henessi 08.01.08, 11:16 z przyjemnoscia zajme sie tym panem z psem, a co do mlodziezy wystarczy telefon 986, w chwili kiedy ta mlodziez spozywa alkohol, nie ma az tylu straznikow aby przesiadywala w tym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Jest także kosztowna i mało skuteczna 07.01.08, 13:45 Zbieram od jakiegoś czasu materiały na temat funkcjonowania Straży Miejskiej w Płocku na tle miast podobnej wielkości. Kiedy uzbiera mi się tego wystarczająca ilość do wyciągnięcia wniosków, podzielę się nimi z prasą i z radnymi. Na razie wnioski są takie, że Straż Miejska sporo nas kosztuje (z roku na rok więcej), niezbyt skutecznie egzekwuje mandaty (te już wystawione), a na dodatek jak na miasto tej wielkości co Płock, to jest bardzo liczna. To nie jest Straż Miejska na miarę naszych potrzeb i możliwości. To jest Straż Miejska na miarę ambicji naszego Magistratusa Maximusa, a te jak wiadomo, są bardzo rozbudowane. Natomiast skuteczność działania, którą sam tez mam okazję sprawdzać (i będę to nadal robił) jak na razie jest żałośnie niska. Ujmując rzecz krótko, marnotrawimy kilka milionów złotych naszego budżetu. Ale widać władzom to nie przeszkadza. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Jest także kosztowna i mało skuteczna 07.01.08, 22:55 twierdzisz ze tak mocno wniknales w funkcjonowanie SM, wniknij bardziej bo nie wiesz kto "egzekwuje" wystawione mandaty, a tak na marginesie czym ty sie zajmujesz i kim jestes, bezrobotnym nudzacym sie, ktory w ramach zabicia czasu dzwoni i zglasza falszywe interwencje po czym mierzy czas przybycia partolu? moze wez sie do jakiejs produktywnej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Jest także kosztowna i mało skuteczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 23:02 henessi napisał: > twierdzisz ze tak mocno wniknales w funkcjonowanie SM, wniknij bardziej bo nie > wiesz kto "egzekwuje" wystawione mandaty, a tak na marginesie czym ty sie > zajmujesz i kim jestes, bezrobotnym nudzacym sie, ktory w ramach zabicia czasu > dzwoni i zglasza falszywe interwencje po czym mierzy czas przybycia partolu? > moze wez sie do jakiejs produktywnej pracy :))))) Ktoś w tym mieście nie zna Romana_J :))) Odpowiedz Link Zgłoś
henessi Re: Jest także kosztowna i mało skuteczna 08.01.08, 07:49 czy to az taka wielka osobowosc ze powinienem znac Romana_J? prawdopodobnie nikt z was go nie zna, chetnie z nim podyskutowalbym widzac jego osobiscie, wtedy mozna powiedziec ze sie kogos poznalo - troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bele Re: Jest także kosztowna i mało skuteczna IP: *.plock.mm.pl 08.01.08, 09:59 chlopaki ze strazy robia co moga tylko tych z biura pogonic jeszcze w teren tam siedzi ze 20 osob to dopiero biurokracja a swiezo przyjeci nawet ulicy nie powachali a juz w biurze a przewaznie paniusie z dlugimi paznokciami co z kierownictwem kawki pija i nie tylko....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bele Re: Jest także kosztowna i mało skuteczna IP: *.plock.mm.pl 08.01.08, 10:04 i co na to pani rzecznik ile ona byla w terenie.pozdro dla wporzo chlopakow glownie tych co pykaja i graja w pileczke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Jest także kosztowna i mało skuteczna IP: 80.50.35.* 08.01.08, 10:22 Jak już o straży miejskiej to bardzo proszę: niedobrze sie robi czytając komentarze jak to płocka straż miejska znakomicie pracuje. zastanawia mnie kiedy ktoś w końcu zajmie sie strażą miejską. może pan Prezydent, bo to zdaje się jednostka podległa właśnie urzędowi miasta. czemu sm zatrudnia tak dużą ilość strażników,(niedawno znowu przyjęto kilka osób) codziennością jest widok, twóch, często trzech, nic nie robiących, jeżdżących bez celu strażników (może jak w starym dowcipie o policjantach jeden potrafi pisać, drugi czytać. tylko co potrafi trzeci, ja zauważyłem, że jedynie spać na tylnym siedzeniu). może dobrą praktyką byłoby aby wyjeżdżali na zgłoszone interwencje, a nie jak to wygląda teraz, w czasie pracy z braku zajęcia jeżdżą do domów na śniadania, obiady, odwiedzają znajomych, bądź stoją bez celu schowani w miejscach, których nie obejmują kamery monitorujące miasto i tak im miło czas mija, przecież chyba nie o to chodzi. skąd w sm praktyka przywożenia do pracy i odwożenia po skończonej służbie strażników i innych pracowników, oczywiście służbowymi samochodami. rozumiem koleżeńską uprzejmość ale biorąc pod uwagę prace w systemie trzy- zmianowym, troszkę jest tych niepotrzebnych przejazdów, w skali roku stanowi to z pewnością ogromne koszty (jak na ironie policja nieustanie boryka się z brakiem środków na paliwo). ostatni doskonały przykład to spotkanie wigilijne sm w lokalu pod płockiem, proszę powiedzieć kto dowoził pracowników w obie strony. a może sm świadczy usługi „darmowych taksówek”, tyle, że płocczanie nic o tym nie wiedzą, a pewnie chętnie by również skorzystali. proszę wiec o podanie do publicznej wiadomości nr tel pod jakim można sobie zamówić taką przyjemność. czy pracownicy dyżurki mają aż tak dużo wolnego czasu w pracy, że jakiś czas temu postanowiono wstawić na dyżurkę tv plazmowy (zdaje sie 42 calowy), czyżby stary telewizor nie dostarczał już panom z dyżurki odpowiednich wrażeń. skąd pomysł wykupienia abonamentu telewizji satelitarnej. albo praca albo przyjemności. widać nie ma potrzeby by na dyżurce pracował więcej niż jeden pracownik skoro jest czas na takie atrakcje w miejscu pracy. w końcu kto jest odpowiedzialny za nabór do sm. przecież znaczna część strażników nie potrafi sie dobrze wysłowić. to tylko mała garstka dziwnych praktyk sm, przykłady braku organizacji w sm można mnożyć. czy nikt osób odpowiedzialnych za sprawne funkcjonowanie sm nie potrafi ogarnąć tego bałaganu. tak na marginesie to kto zapłacił za wystawna imprezkę świąteczną??? >paniusie z dlugimi paznokciami co z kierownictwem kawki pija i nie tylko....... a tu oczywiście szczera prawda, w sm panują dziwne stosunki towarzyskie:)))) a tu nic nowego juz chyba nie napiszę - Rozwiązać tą nikomu niepotrzebną formacje, a pieniądze przekazać policji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bele Re: Jest także kosztowna i mało skuteczna IP: *.plock.mm.pl 08.01.08, 11:02 straz jest potrzebna tylko musi byc lepiej zarzadzana wiecej patroli a nie po biurach sie chowac.A stosunki masz racje sa rozne... ale bez znajomosci cie nie przyjma ostatnio wprowadili testy i jak zawsze przyjeto najlepszych szczegolnie w biegach..ha ha ha . naczelnik W.W to dopiero szuja ponadto niektorzy pracownicy to kleotomani i inwalidzi Odpowiedz Link Zgłoś
henessi [...] 08.01.08, 11:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Jest także kosztowna i mało skuteczna 08.01.08, 12:57 coś ubodło pana strażnika? obrażając kogoś, jak również nie prostując wcześniej podanych informacji tylko pogarszasz sprawę i pogłębiasz trwające przeświadczenie o SM słaby z ciebie piarowjec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: IP: *.c149.petrotel.pl 08.01.08, 15:14 slabe informacje? falszywe zrodla? zabawne:-))) prosze wiec o podanie prawdziwych informacji a chetnie sie do nich odniose. te ogolniki to troszeczke za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdomowny Re: Jest także kosztowna i mało skuteczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 10:07 bardzo mi sie podobal pana artykul i w zupelnosci sie z nim zgadzamy ze jest to niepotrzebna formacja a pieniadze ktore oni marnotrawia mozna by przekazac policji ktora wciaz ma problemy finansowe. naprzyjmuja gamoni bez ambicji(co to za chwala latac za psimi kupami) ktorych ponosi ta odrobina wladzy i ktorzy sa bardzo aroganccy do wszystkich ktorzy najlepiej zakladali by blokady na kola a jak potrzeba przyjechac do jakiejs awantury czy po pijanego to dyzurny odpowiada ze to sprawa policji. mam jeszcze taki pomysl ze moze by tych darmozjadow zagnal do budowy np stadionow na euro2012 jak nie ma kto budowac,a w skali kraju to spora banda do pchania taczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Jest także kosztowna i mało skuteczna IP: 213.76.179.* 09.01.08, 13:56 <<w końcu kto jest odpowiedzialny za nabór do sm. przecież znaczna część strażników nie potrafi sie dobrze wysłowić. ?? No właśnie, kto?!?! Ostatnio przeżyłem szok, gdy w patrolu zobaczyłem własnego sąsiada z (Wielka Płyta). Człowiek bez szkoły, alkoholik, wielokrotnie zgłaszany przez mieszkańców za zbyt huczne imprezy, pijaństwo. Na dodatek około pół roku temu umorzyli mu sprawę za kradzież auta (z powodu braku dowodów). A wszyscy wokół wiedza, że go na nie nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwiec Re: Jest także kosztowna i mało skuteczna IP: 80.48.4.* 19.01.08, 17:05 Do Gościa portalu: tomasz Twoje wywody świadczą o tym, że doskonale wiesz co dzije się w sm, a co oznacza, że nie jestes tylko obserwatorem, ale kimś związanych z sm. Sądząc po pretensjach można stwierdzić że jesteś np byłym pracownikiem sm. Mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwiec Re: Jest także kosztowna i mało skuteczna IP: 80.48.4.* 19.01.08, 16:53 A ty? Patrząc na czasy wpisów, to chyba non stop siedzisz na tym forum. Ciekawe co na to twój przelożony? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Jest także kosztowna i mało skuteczna 19.01.08, 18:01 henessi napisał: > twierdzisz ze tak mocno wniknales w funkcjonowanie SM, wniknij > bardziej bo nie wiesz kto "egzekwuje" wystawione mandaty, Ktokolwiek by ich nie egzekwował ze skuteczności tej egzekucji wynika smutny wniosek, że Straż Miejska jest formacją nieskuteczną, bo może dać skutek jedynie wtedy, gdy zostanie wyegzekwowany, a nie tylko wystawiony. Poza tym liczba wystawionych mandatów "na głowę" też nie jest imponująca. Można by pomyśleć, że mieszkamy w idealnym mieście, tylko nie potrafimy tego dostrzec, bo ten ideał przesłania nam niedoskonała rzeczywistość. :-)) > a tak na marginesie czym ty sie zajmujesz i kim jestes, Myślę, że znasz odpowiedzi na te pytania. Wynikało to z Twoich poprzednich wypowiedzi, gdzie mnie podsumowałeś używając argumentów, które świadczą o tym, że wiesz, z kim dyskutujesz. :-)) > bezrobotnym nudzacym sie, ktory w ramach zabicia czasu dzwoni i > zglasza falszywe interwencje po czym mierzy czas przybycia partolu? Nigdy dotąd nie dzwoniłem do Straży Miejskiej i zakładam, że nigdy nie zadzwonię. Nie wierzę, że miałoby to jakiś sens, a te drobne na telefon wolę wydać na jakiś sensowniejszy cel. :-)) > moze wez sie do jakiejs produktywnej pracy Rozumiem, że Twoja praca jest na przykład produktywna? :-)) Wiesz, kilka lat temu miałem studenta na zaocznych, który wstąpił do Straży Miejskiej. Nie wiem, czy nadal tam jest, ale z jego wykształceniem, do którego przyłożyłem rękę i z jego rozsądkiem nie powinien tam za długo zagrzać miejsca. Wierzę, że wykorzystuje teraz swoje zdolności i umiejętności w jakiejś produktywnej pracy. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Straż Miejska w Płocku 08.01.08, 12:53 mnie za fotkę na forum straż miejska namierzyła w 1 dzień a romana_j nie znają nie chce mi się wierzyć wracając do meritum, uważam że SM nie wywiązuje się rzetelnie ze swoich obowiązków ile razy były podawane miejsca w Płocku, gdzie nagminnie łamane są zakazy parkowania i nic się nie zmieniło w tej materii dalsza sprawa to psie kupy, czy trzeba się tu rozpisywać ścieżki rowerowe i spacerowicze na nich, duży pan z wąsami, który tylko szuka pretekstu, aby pokazać jaki on jest ważny pieski bez smyczy i kagańca, śmiecenie w mieście (ja potrafię zwrócić uwagę zarówno tym od piesków jak i tym od śmiecenia) nie skreślam SM jako formacji ponieważ jest przydatna dla naszego miasta właśnie w ramach odciążania policji, ale Panowie - proszę się przykładać, a nie autopromować na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Krupa Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 14:07 Dzielna Straż Miejska zmusiła mojego siedemdziesięcioletniego ojca do odśnieżania dróg miejskich - hamstwo i żenada to mało, brak słów jak można takie działanie określić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 14:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.plock.mm.pl 08.01.08, 21:21 to wstyd ze nie pomozesz ojcu tylko zalisz sie na forum pewnie takie sa przepisy i ciesz sie ze nie dostal mandatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdomowny Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 09:45 ma pani racje ze to chamstwo zaganiac staruszka do oasniezania bo sami nieroby powinni pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
big_pijak Re: Straż Miejska w Płocku 08.01.08, 20:28 henessi napisał: > Czytam te wszystkie żale na temat Straży Miejskiej w Płocku, tak na prawde to > można miec pretensje do wszystkich słuzb o wszystko. Ludzie nikt nie potrafi > sie rozdwoic. Tu naprawde nie chodzi o rozdwajanie strażników, pojedyncze egzemplarze sa wystarczaająco irytujące :)) Jakiś czas temu wjeżdżałem samochodem, pod jeden z bloków, przed którym był znak zakaz wjazdu i pod nim tabliczka "nie dotyczy mieszkańców" (samochód nie był mój, tylko mojego szefa, który mieszka w tym bloku) zatrzymali mnie strażnicy i zaczęli wypisywać mandat. Na nic się nie zdały moje tłumaczenia, że w tym bloku mieszka właściciel samochodu. (mandatu nie wypisał, bo okazało się, że koleżanka z pracy, która wtedy ze mną jechała, kiedyś bawiła się z tym strażnikiem na jakimś weselu....) Wjeżdżałem kilka dni później i zatrzymała mnie w tym samym miejscu policja. Nawet im przez myśl nie przeszło, żeby mnie karać mandatem... Druga sprawa, to przestrzeganie prawa przez szanownych strażników... Moim zdaniem ludzie, którzy karzą innych za nieprzestrzeganie przepisów sami powinni zachowaywać się wręcz wzorcowo! A ja bym tylko kiedyś chciał, zobaczyć jaśnie wielmoznego pana strażnika, jadącego samochodem z zapiętymi pasami i z dozwolona prędkością... Kiedyś na moja uwagę na temat pasów pani strazniczka odpowiediała mi: " a pan to zawsze zapina"... no comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 21:30 bylem świadkiem kilka krotnie jak pracuje SM, i nie mam onich dobrego zdania, i mam wrazenie ze ten gosc co tak wychwala ich prace to chyba widzi to co chce widzieć. na jednej z plockich ulic doszlo do zagrorzenia a na parkingu stali SM załatwiali swoje prywatne sprawy, podszedł do nich młody chłopak, powiedziec oco chodzi, myslicie ze ich to zajteresowało. odpalili fure i pojechali w przeciwnym kierunku. i to jest ta wielka SM która ma pomaga obywatela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karl Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 22:25 > bylem świadkiem kilka krotnie jak pracuje SM, i nie mam onich dobrego zdania, i > mam wrazenie ze ten gosc co tak wychwala ich prace to chyba widzi to co chce > widzieć. na jednej z plockich ulic doszlo do zagrorzenia a na parkingu stali SM > załatwiali swoje prywatne sprawy, podszedł do nich młody chłopak, powiedziec oc > o > chodzi, myslicie ze ich to zajteresowało. odpalili fure i pojechali w przeciwny > m > kierunku. i to jest ta wielka SM która ma pomaga obywatela? a to nic dziwnego, przecież panowie straznicy są zajeci, jak juz ktoś wcześniej pisał załatwianiem prywaty, a to ciocie trzeba do lekarza podrzucić a to zakupy do domu zrobić, wpaść do domku na obiadek (i tylko niech nikt nie zaprzecza, kto tam pracuje to wie jak jest). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdomowny Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 10:27 jak sie pan nie domysla to ja panu powiem ze ten co tak wychwala ich prace to jest jednym z nich i racje ma piszac ktos o problemach z wjazdem pod blok przy ktorym stoi zakaz wjazdu ze policja czesto kieruje sie zdrowym rozsadkiem ktorego niestety SM brakuje (ale co od nich wymagac rozsadku jak tam rozumu brak)mnie rownirz kiedys nie pozwolili stanac kolo gieldy samochodowej a po cheili na to miejsce zostal wpuszczony kolego dowodcy tej grupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.plock.mm.pl 09.01.08, 13:19 jest paru straznikow co naprawde staraja sie pomagac obywatelom ale wiekszosc to nie wie co robic i pisza tylko mandaty za parkowanie a sami jezdza po zakazach a na sluzbie lamia przepisy bez pasow jezdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opol' Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 11:32 troll roman zasmiecił ten watek bzdetami on nie dąży do prawdy lecz wykonuje zadanie takiego przedstawienia działania SM aby było negatywne znany jest jako ....... waskiej grupie skupionej wokól forum śmieją sie z niego niemal wszyscy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.c151.petrotel.pl 09.01.08, 16:42 > troll roman zasmiecił ten watek bzdetami > on nie dąży do prawdy lecz wykonuje zadanie takiego przedstawienia > działania SM aby było negatywne ale to nie roman sprawia, że wizerunek sm jest negatywny tylko sami strażnicy i ich przełożeni. > czemu sm zatrudnia tak dużą ilość strażników,(niedawno znowu > przyjęto kilka osób) codziennością jest widok, twóch, często > trzech, nic nie robiących, jeżdżących bez celu strażników (może jak > w starym dowcipie o policjantach jeden potrafi pisać, drugi czytać. > tylko co potrafi trzeci, ja zauważyłem, że jedynie spać na tylnym > siedzeniu). może dobrą praktyką byłoby aby wyjeżdżali na zgłoszone > interwencje, a nie jak to wygląda teraz, w czasie pracy z braku > zajęcia jeżdżą do domów na śniadania, obiady, odwiedzają znajomych, > bądź stoją bez celu schowani w miejscach, których nie obejmują > kamery monitorujące miasto i tak im miło czas mija, przecież chyba > nie o to chodzi. > > skąd w sm praktyka przywożenia do pracy i odwożenia po skończonej > służbie strażników i innych pracowników, oczywiście służbowymi > samochodami. rozumiem koleżeńską uprzejmość ale biorąc pod uwagę > prace w systemie trzy- zmianowym, troszkę jest tych niepotrzebnych > przejazdów, w skali roku stanowi to z pewnością ogromne koszty (jak > na ironie policja nieustanie boryka się z brakiem środków na > paliwo). ostatni doskonały przykład to spotkanie wigilijne sm w > lokalu pod płockiem, proszę powiedzieć kto dowoził pracowników w > obie strony. a może sm świadczy usługi „darmowych taksówek”, tyle, > > że płocczanie nic o tym nie wiedzą, a pewnie chętnie by również > skorzystali. proszę wiec o podanie do publicznej wiadomości nr tel > pod jakim można sobie zamówić taką przyjemność. > > czy pracownicy dyżurki mają aż tak dużo wolnego czasu w pracy, że > jakiś czas temu postanowiono wstawić na dyżurkę tv plazmowy (zdaje > sie 42 calowy), czyżby stary telewizor nie dostarczał już panom z > dyżurki odpowiednich wrażeń. skąd pomysł wykupienia abonamentu > telewizji satelitarnej. albo praca albo przyjemności. widać nie ma > potrzeby by na dyżurce pracował więcej niż jeden pracownik skoro > jest czas na takie atrakcje w miejscu pracy. > w końcu kto jest odpowiedzialny za nabór do sm. przecież znaczna > część strażników nie potrafi sie dobrze wysłowić. > > to tylko mała garstka dziwnych praktyk sm, przykłady braku > organizacji w sm można mnożyć. > czy nikt osób odpowiedzialnych za sprawne funkcjonowanie sm nie > potrafi ogarnąć tego bałaganu. > tak na marginesie to kto zapłacił za wystawna imprezkę świąteczną??? > > >paniusie z dlugimi paznokciami co z kierownictwem kawki pija i nie > tylko....... > a tu oczywiście szczera prawda, w sm panują dziwne stosunki > towarzyskie:)))) > > > a tu nic nowego juz chyba nie napiszę - Rozwiązać tą nikomu > niepotrzebną formacje, a pieniądze przekazać policji! a tu świete słowa!!! ja też mógłbym tu wymienić jeszcze trochę mało pozytywnych zwyczajów jakie panują w sm, ale przez sentyment to kolegów z sm nie bede tego robił:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 16:50 popieram rozwiazanie i to pilne SM, wiele miast nie posiada i żyje, skad tam takie wysokie zarobki, wyzsze niz w policji,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.234.c72.petrotel.pl 09.01.08, 21:19 Na naszej ulicy całą noc chodzi jakaś maszyna w ogóle nie wyciszona. Hałasuje niemiłosiernie. Panowie ze SM na moją prośbę o interwencję powiedzieli, że nie ma na to przepisu ?!?!?!?! Otóż jest Panowie: Kodeks Wykroczeń, W art.51 par.1 Kto krzykiem , hałasem , alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój , porządek publiczny, spoczynek nocny …… Czy Panowie są niedoinformowani ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Straż Miejska w Płocku - do henessi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 21:27 No i gdzież nam się podział założyciel tego wątku - henessi ? Tyle zarzutów , tyle pytań a obrońcy i promotora formacji sm nie ma - czyżby wzorem innych funkcjonariuszy 'uciekł' od problemu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldi Re: Straż Miejska w Płocku - do henessi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 23:23 > No i gdzież nam się podział założyciel tego wątku - henessi ? Tyle > zarzutów , tyle pytań a obrońcy i promotora formacji sm nie ma - > czyżby wzorem innych funkcjonariuszy 'uciekł' od problemu ? gdzie się podział henessi?????? zdaje się, że na odprawie strazników, poproszono, żeby ten, który tak dzielnie broni sm przestał już to robić bo czyni to bardzo nieudolnie. a jego marne wywody tylko podtrzymują temat w czołówce forum. temat jakże przykry dla sm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdomowny Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 23:47 to nie jest niedoinformowanie to jest niedoluczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.plock.mm.pl 10.01.08, 20:22 kto zaczal taki watek o strazy niech sie lepiej wezmie do solidnej roboty a nie o glupotach pisze co nie wie o co chodzi i jakie sa przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reksio Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 20:45 > kto zaczal taki watek o strazy niech sie lepiej wezmie do solidnej > roboty a nie o glupotach pisze co nie wie o co chodzi i jakie sa > przepisy straż miejska i solidna robota???? tego nie da sie połączyć, strażnik miejski i znajomość przepisów? tego chyba też nie. smutne ale prawdziwe. szkoda tylko, że pomimo tych wielu negatywnych głosów nasze władze nie są zainteresowane zrobieniem porządku w sm. ani władze ani bezpośrednio odpowiedzialni za ten bałagan, bo przecież dają przyzwolenie na opisane przez wszystkich naganne praktyki i udają, że problemu nie ma. szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanka Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.019.c72.petrotel.pl 10.01.08, 23:19 O co chodzi z tym W.W. - szuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurkawodna Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.plock.msk.pl 11.01.08, 20:12 że niby naczelnicy to szuje..i coś w tym jest, ale niestety albo stety nie z własnej woli to komendant wprowadził polityke zastraszania i kablowania, ludzie boją sie własnego cienia iżeby bronic własnego tyłka nadają na innych. A tak na marginesie skoro sami straznicy tu piszą takie rzeczy to nalezałoby się zastanowic co w tej instytucji się dzieje.. najpierw było prywatne ranczo, a teraz osobisty poligon??. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bele Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.plock.mm.pl 14.01.08, 17:37 naczelnicy i kierownicy to dobre chlopaki co lapowek nie biora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdomowny Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 13:14 wiolu ty jestes u nich na pensji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gary Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 00:59 krew człowieka zalewa jak sie patrzy na prace dyżurnych w sm. Czy panowie przełozeni tego nie widzicie, czy nie jesteście w stanie kontrolować ich pracy!!! taki jeden pan dyżurny całe służby siedzi w internecie i na gg i bajeruje panienki... a jak ma nocki to juz wogóle nie mysli o pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 09:50 moze znajdzie sie radny który postawi wniosek o rozwiazanie SM uzasadnie bardzo łatwo napisac,tyle jest faktów przeciw istnieniu SM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 15:27 tylu mamy aktywnych radnych i żaden sie nie zdobedzie na taki wniosek z komuny albo po ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straznik-pracujacy Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.c149.petrotel.pl 21.01.08, 14:16 Tyle krytycznych uwag, tyle krytycznych glosow na temat pracy i samego funkcjonowania Strazy Miejskiej w Plocku.I przyznaje wiele z nich prawdziwych ale kilka tez nie. oczywiscie glosy z forum dotarly do komendanta sm, podjal on juz pierwsze kroki. Szkoda tylko, ze nie do wszystkich kolegow i kolezanek obibokow i leni one docieraja, np. dyzurni, chocby niejaki W.K. prosze sprawdzic jak ow pan pracuje, chocby ostatnie nocki!!! internet i internet!!! Chyba,ze przyjmujemy zgloszenia interwencji przez komunikator gadu gadu!!! ale ja nigdy o tym nie slyszalem. W przeciwienstwie do co niektorych sa tu osoby ktore pracuja a nie udaja,ze pracuja (jak w przykladzie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.plock.mm.pl 21.01.08, 16:30 strazy nikt nie rozwiaze bo ta formacja jest potrzebna prezydentowi do robienia mandatow bo wiekszosc ploczczan to na nic nie zwraca uwagi i robi co chce(np.parkowanie)LUdzie sami zle czynia a zwalaja na biednego straznika ktory jest miedzy mlotem a kowadlem.a ze czesc sie miga od roboty to masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Straż Miejska w Płocku 21.01.08, 18:26 Gość portalu: wiola napisał(a): > strazy nikt nie rozwiaze bo ta formacja jest potrzebna > prezydentowi Bardzo trafne spostrzeżenie. Potrzebna jest prezydentowi, a nie nam. Jemu zaś chyba po to, żeby poprawiała samopoczucie. Nie ma to jak umundurowana liczna formacja pod własną komendą, prawda? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.plock.mm.pl 22.01.08, 11:10 romanie straz rozwizesz a czy policja przejmnie wszystkie ich obowiazki juz teraz maja tyle pracy. a moze i policje rozwizac i dac ludziom karabiny. jedynie co masz racje to ta formacja jest za duza na nasze miasto.powinien byc komendant a reszta na patrol ulic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.c151.petrotel.pl 22.01.08, 13:46 Tak wiolu masz racje, zdecydowanie za duża jest SM jak na nasze miasto. ale jak napewno doskonale wiesz wciąż zatrudniani są nowi pracownicy, liczba zatrudnionych stale rośnie. Przecież ci ludzie „potykają sie o siebie”. Nie zgodzę się jednak z tobą, że to tak duzo pracy do ewentualnego (a jednocześnie mało prawdopodobnego) przejęcia przez np. policję. Dzień pracy niejednego straznika wygląda tak, że wyruszają w ośmiogodzinną, bezsensowną, kosztowną wycieczkę krajoznawczą po Płocku. Po co? Akcje sprawdzania osiedli czy młodzież nie stoi na klatkach to czysta fikcja, panowie siedzą bezczynnie w samochodach. Jeżdżenie za MZK? Kierowca prowadzi, reszta śpi. Dyżurny i pomocnik dyżurnego? Po co? Dyżurny ogląda TV albo siedzi w necie. Albo czy zwrócenie właścicielowi posesji uwagi, że ma nieodśnieżony chodnik przed domem wymaga interwencji dwóch strazników, a nawet trzech?. W rzeczywistosci wygląda to tak,że jeden załatwia sprawę a dwóch siedzi w samochodzie i wcina hot-dogi. Śmieszne? Ale prawdziwe. Nie chce nawet za bardzo się rozpisywać, gdyż towarzyszy mi przekonanie, że na nic zdaja się te wszystkie wpisy. Jak mało kiedy na tym forum, ale sprawie straży miejskiej podzielam zdanie romana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwiec Re: Straż Miejska w Płocku IP: 80.48.4.* 22.01.08, 18:27 Gość portalu: straznik-pracujacy napisał(a): > Tyle krytycznych uwag, tyle krytycznych glosow na temat pracy i > samego funkcjonowania Strazy Miejskiej w Plocku.I przyznaje wiele > z nich prawdziwych ale kilka tez nie. oczywiscie glosy z forum > dotarly do komendanta sm, podjal on juz pierwsze kroki. Szkoda > tylko, ze nie do wszystkich kolegow i kolezanek obibokow i leni > one docieraja, np. dyzurni, chocby niejaki W.K. prosze sprawdzic > jak ow pan pracuje, chocby ostatnie nocki!!! internet i > internet!!! Chyba,ze przyjmujemy zgloszenia interwencji przez > komunikator gadu gadu!!! ale ja nigdy o tym nie slyszalem. W > przeciwienstwie do co niektorych sa tu osoby ktore pracuja a nie > udaja,ze pracuja (jak w przykladzie). no to przedstaw się i napisz jak to "ciężko" pracujesz w SM - komendant napewno to doceni :) ps. współczuję twoim kolegom i koleżankom z SM - takiego konfidenta mieć w swoim środowisku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz... Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 01:21 Straż miejska jest bardzo potrzebna w Płocku. Przecież policja nie zrobi porządku na osiedlu, czy na ulicy. Jednak wydaje mi się, że Straż Miejska powinna bardziej dbać o swój wizerunek i dobrą opinię.To można tylko zrobić dobrą pracą i właściwym wypełnianiem obowiązków. Niesty z tym jest różnie. Świadczy o tym wiele wpisów. Potrzeba radykalnej zmainy w zakresie jej działania i tu nikt z Szefa Straży odpowiedzialności nie zdejmie. Poprawę w działaniu Straży Miejskiej widać było jak jej szefem był TARKA. Potrafił utrzymać całe towarzystwo i wyegzekwować dobrą pracę strażników. Teraz znowu widać lekką zapaść Straży Miejskiej. Może Tarka na Szefa Straży Miejskiej znowu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.plock.mm.pl 25.01.08, 19:18 Tarka jak każdy dbał tylko o swoje interesy.A jakich machloi finansowych nawywijał ze swoją księgową D.J. co to go zdjęli.Ten obecny komendant też jest nie fer i sra w gacie jak ktoś się trafi z interwencją. Niewie i nie sprawdzi plotek tylko czepia się pracowników!Co to za pracodawca co sugeruje się opiniami czytanymi na forum a nie pracą indywidualną!!! a młodzi powinni przynosić zaszczyt miastu a nie siedzieć w biurze i nie mieć zielonego pojęcia jak wylegitymować!Niewiem co lepsze pszekręty czy sranie w gacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 20:23 Moze przydałyby się gruntowne porządki kadrowe, pozbyć sie tych karanych, tych z załatwioną dla potrzeby dostania sie do sm maturą, leni, i tych co to prace w straży miejskiej traktuja jako zło konieczne! Dla których każda decyzja komendanta ograniczajaca ich samowole, swobodę i stare przyzwyczajenia jest natychmiast krytykowana. Bo czy z takimi ludzmi możemy mówić o budowaniu dobrego wizerunku straży m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwiec Re: Straż Miejska w Płocku IP: 80.48.4.* 26.01.08, 10:43 To samo mozesz powiedzieć o pracownikach innych branż, bo znalezienie w dzisiejszych czasach w dobie techniki i przede wszystkim internetu SUMIENIE wykonującego swoje obowiązki pracownika graniczy z cudem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Straż Miejska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 21:02 Ale to nie jest argument. Straż Miejska była, jest i będzie na świeczniku. Jakby nie było, jest to służba mundurowa i choćby dlatego należy wymagać od niej dużo więcej!! Pomijając to jak są postrzegani przez płocczan, to sami strażnicy swoją solidną pracą powinni budować pozytwywny wizerunek straży, a nie jak to wygląda teraz, chwalić sie i demonstrować wszem i wobec jak to sią obijają i jak to sie nie narobią, jak beztrosko czas w pracy mija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam policja ma zastapic straz miejska IP: *.plock.mm.pl 08.02.08, 13:20 takie sa plany ale kto tego dokona przeciez do policji jest inny system przyjec trzeba zaliczyc testy i badania i odbyta sl.wojsk.a do strazy biora wszystkich. plan moze dobry ale czy poprawi to bezpieczenstwo w miescie i kto zaplaci za te zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: policja ma zastapic straz miejska 09.02.08, 10:10 Gość portalu: sam napisał(a): > takie sa plany Czyje? Jakieś bliższe szczegóły poproszę. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: policja ma zastapic straz miejska IP: *.plock.mm.pl 10.02.08, 19:31 drogi romanie wpisz www.policja czy straz miejska.pl a dowiesz sie jakie sa plany rzadow PO i kto na tym straci. z calym szacunkiem z dla mundurowych niech ktos sie puknie w glowke z ta zmiana w plocku co trzeci bez wojska a maja dac im bron Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: policja ma zastapic straz miejska 10.02.08, 21:34 zacznijmy od tego, że dość krytyczny jestem w stosunku do SM jednak to, iż ktoś nie był w wojsku nie oznacza, że nie potrafi posługiwać się bronią tak z ciekawości to ile tych "strzelań" odbywa się w trakcie tej parodii wojska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: policja ma zastapic straz miejska IP: *.plock.mm.pl 11.02.08, 18:55 ciekawe ilu wybitnych straznikow przejdzie badanka u psychologa i zda testy sprawnosciowe bo w tej chwili co widze straznikow to ledwo wychodza z samochodu same miesniaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: policja ma zastapic straz miejska IP: 80.48.4.* 11.02.08, 21:18 ja w wojsku nie byłam, a strzelać potrafię - takie tem małe hobby czy to oznacza że moge pracowac w SM? Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: policja ma zastapic straz miejska 11.02.08, 18:53 Jakbyś wpisał poprawnie adresy, to może bym sobie tego i poszukał. Zresztą jak o czymś piszesz, to podawaj konkrety, bo mało komu chce się szukać gdzieś po Sieci tego, co Ty gdzieś znalazłeś. Poza tym plany sobie, a życie sobie, więc nie martw się na zapas. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś