Dodaj do ulubionych

Skad sie wziely Wasze "nicki" ?

IP: *.montreal85.dialup.canada.psi.net 28.12.01, 01:57
To juz moj ostatni watek.......... w tym roku, przyrzekam uroczyscie :))) Ale chcialbym jeszcze
zebysmy zdemistyfikowali pochodzenie naszych "nickow", jesli uwazacie ze moja
propozycja nie jest zbyt niedyskretna.To moze byc intrygujace !! Wszak mamy na tym
naszym plockim forum tyle orginalnych "nickow" np. polk, salicki, naka, razdwa, strucho,
werdan etc. Napewno wszystkich nas zaciekawi ich geneza.
Moj to po prostu moje autentyczne imie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Werdan Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.petrotel.com.pl 28.12.01, 02:32
      Werdan to slowo o nieznanym pochodzeniu, ktore zrodzilo sie w mojej glowie :))
      Nieposiadajace dla mnie zadnego znaczenia, oprocz przykrywki na tym forum.
      Kiedys podpisywalem sie pod postami jako ßobik, ale slowo Werdan wydalo mi sie
      ciekawsze.
      • Gość: df Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.ploc.gazeta.pl 28.11.03, 19:18
        sdf
    • Gość: Naka Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.01, 08:42
      Moj nick powstał w wyniku anagramowo-poligramowej i rebusowej kombinacji i od
      jakiegoś czasu buszuje po Forum. A buszuje po Forum dzieki zbiegowi przeróznych
      sytuacji i zdarzeń jakie miały miejsce w tym mijajacym roku. Naka
    • salicki Re: Skad sie wziely Wasze 28.12.01, 08:46
      Oj Maćku, nie składaj pochopnie takich obietnic jak ta z ostatnim postem... :-)

Ja "siebie" też wymyśliłem sam, na potrzeby mojej jednej jedynej gry w Dzikie
      Pola. Spodobało mi się i zostało. Dawno to już było...
      • Gość: Dreso Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.petrotel.bptnet.pl 07.08.02, 18:00
        a moj nick to po prostu ksywka wsrod przyjaciol...
    • Gość: polk Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.01, 11:07
      Z taką ksywką grałem niegdyś w kopaną.Dawne lata ,przeszło ,ale jak widać
      nie minęło.
      PS.Czemu nie ujawnia się Dorota?
    • hiubi Re: Skad sie wziely Wasze 28.12.01, 23:41
      Hiubi, to od... Hubert... no to już imie znacie. Choć podpisywałem się na
      początku nawet i nazwiskiem.
      A zaglądam tu pod wpływem zaproszenia Salickiego. I jakoś tak mnie wciągnęło,
      że nie mogę przestać ;-))
      Żeby jeszcze nie te rachunki z Telepsy :-((
      • Gość: Hugo Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 19:56
        Ja tez mam na imię Hubert.Pozdrawiam Hiubiego!
    • Gość: Strucho Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.01, 00:40
      Kiedyś, kiedy byłem małym srajtkiem zawsze, kiedy z kumplami wracaliśmy ze
      szkoły do domu, wstępowaliśmy na "górę Synaj" czyli kupę piachu na budowie
      deptaku na Wielkiej Płycie przy szkole trójce. "Strzelaliśmy" do siebie z
      włóczni i łuków a potem spadaliśmy po piachu w dół. Zawsze polował na nas stróż
      z tej budowy i kiedy bawiliśmy się w najlepsze, ktoś rzucał hasło "Strucho
      idzie!" i wypierniczaliśmy, aż do przychodni na Wolskiego. Na fali nostalgii i
      wspomnień dawnych czasów młodości postanowiłem użyć tej ksywy na nowopowstałym
      forum. Na codzień w internecie używam ksywy Stuntman, ale z tym związana jest
      już zupełnie inna historia.
    • Gość: Zenobius Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plocman.pl 29.12.01, 14:22
      Lubię występować pod prostymi nickami. Ot taki powrót do czasów gdy wszystko
      było prostsze. Jednym z pomysłów był Zenek. Czasami trzeba jednak napisać coś
      mądrzejszego (przynajmniej mi się tak wydaje) to i nick pownien być bardziej
      poważniejszy. Miało być Zenobiusz ale z się nie zmieściło i został Zenobius.
      Uzasadnienie jest oczywiście bardzo filozoficzne.

• Gość: daag Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.*.*.* 29.12.01, 16:59
      ja dostałem swojego pod choinkę. od babci weroniki i dziadka krzysztofa.
    • Gość: mikw Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.01, 00:02
      Skrót od imienia i nazwiska.
      Musiałem kiedyś coś wymyślić do konta pocztowego przed @ i nie chciałem być np.
      michał345.
      • drops1 Re: Skad sie wziely Wasze 30.12.01, 13:35
        miałem inny nick, ale zapomniałem, wskazówek też nie było i musiałem stworzyc
        cos nowego. Lubię słodycze, więc coś z tej branży - teraz dropsów nie ma, ale
        pamiętam jest z dzieciństwa jako coś naprawdę miłego.
    • Gość: piotrwlo Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.01, 14:36
      Piotr Włodzimierz - moje imiona
      • Gość: Duch Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.01.02, 09:29
        Strasze na tym forum tylko po 24:00 :).
        • Gość: Maciek Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.montreal112.dialup.canada.psi.net 06.01.02, 17:58
          Gość portalu: Duch napisał(a):

> Strasze na tym forum tylko po 24:00 :).

Ale z ograniczeniami bo tylko tylko w dni powszednie; natomiast w weekendy cie nie widze na
          forum :)))
          pozdrofka
          • Gość: Duch Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 09:06
            Widze, ze bystre oko z drugiej polkuli wszystko w wirtulalnym Plocku
            wychwyci :). Coz ja na to poradze, takie zycie Ducha, tez musi kiedys
            odpoczac ;).
            • Gość: MARIAN Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 00:02
              Gość portalu: Duch napisał(a):

> Widze, ze bystre oko z drugiej polkuli wszystko w wirtulalnym Plocku
              > wychwyci :). Coz ja na to poradze, takie zycie Ducha, tez musi kiedys
              > odpoczac ;).
              każde imie ładne zależy jak kto woła. Płock słynie z dziwnych nazwisk; FUZ,
              FLAK, ŻABA I INNE - OD tATARÓW
      • Gość: plum Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.visp.energis.pl 28.07.03, 21:01
        bez cyferek, akwarium
    • rene2 Re: Skad sie wziely Wasze 22.01.02, 15:48
      Bo lubiłem film „Allo, allo”
    • Gość: Yolka Re: Do Macka IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 11:44
      Maciek - a skąd u Ciebie zainteresowanie Płockiem? Czyżbys kiedys tu mieszkał?
      Mój nick - co łatwo odszyfrowac - pochodzi od imienia, a pisane przez "Y", żeby
      było troszke inaczej, bardziej anonimowo :-)))
      Pozdrowienia.
      • Gość: Maciek Do Yolki IP: *.ssss.gouv.qc.ca 23.01.02, 18:41
        Yolka
        Pytasz o moje zainteresowanie Plockiem. Proponuje wejsc na fodforum "poszukuje
        szkolnych kolegow" i dalej wejsc na watek o Jagiellonce, a cale misterium sie
        wyjasni :)))
        pozdrowienia
    • Gość: Roman J. Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 18:45
      Mój nick jest chyba oczywisty. Ale dla mniej rozgraniętych napiszę, że "Roman"
      to moje pierwsze imię, a "J." to skrót od mojego nazwiska, którego jednak nie
      podam. :-)))))
      • Gość: piotrwlo Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 22:37
        a nie pracowałeś w straży pozarnej
        • roman_j Re: Skad sie wziely Wasze 15.02.02, 08:56
          Nie, ale jesteś blisko, bo zamierzałem startować na studia do Szkoły Głównej
          Słuzby Pożarniczej. :-)) Jednak po realiztycznej ocenie swojej kondycji
          fizycznej wybrałem Politechnikę. Ale teraz zanosi się na to, że w SGSP zrobię
          doktorat, więc ze strażą mam co nieco wspólnego.
    • Gość: Maciek Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.montreal86.dialup.canada.psi.net 15.02.02, 03:29
      Mamy tyle nowych osob na forum i tyle nowych intrygujacych nickow. Tyle ze watek z
      nickami obsunal sie juz tak nisko, ze NOWI nie siegaja az tak daleko. Postanowilem wiec
      go wyciagnac wyzej i zaapelowac o wpisy.
    • racuszek Re: Skad sie wziely Wasze 15.02.02, 06:36
      Jestem tu od niedawna ale czasami chyba mnie widać.
      Racuszek - gdyż bardzo lubię chrupiące racuszki.
      Mam nadzieję, że Wy mnie też lubicie mimo że mnie nie znacie.
      Tylko mnie nie schrupcie ...
    • Gość: Lawyer Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 09:32
      W kolejnej, poznawanej od podstaw, książce od angielskiego był rysunek
      prawnika, który miał tak zdziwioną i śmieszną gębę, jak moja - gdy zajrzałem na
      to forum
      • Gość: Chętkoś Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 10:37
        No bo jestem chętny na uczestniczenie w poważnych debatach, a zwłaszcza z
        prezydentam Hetkowskim, z którym łączym mnie podobny nick, ...i na szczeście
        nic więcej.
    • Gość: Maciek Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.ssss.gouv.qc.ca 08.03.02, 18:57
      Mamy tylu nowych forumowiczow i tyle nowych.......nickow !! Wyciagnalem wiec
      ten watek na gore ku ich wygodzie. Mam nadzieje, ze doceniaja moj wysilek :)))
      • Gość: tsar Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 01:33
        Moj nick ma dosyc skomplikowana geneze.
        1. Najpierw byl nevrast - to bylo cos z Tolkiena, nie pamietam juz co
        2. Potem czytane od konca stalo sie tsarven
        3. a zeby bylo krocej tsar

Chcialem jeszcze dodac, ze punkty 2 i 3 zostaly splagiatowane z mojego kolegi
        kei'a ;)
        • Gość: Maciek Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.tnt6.montreal.qb.da.uu.net 11.03.02, 02:58
          Tsar, dobrze ze przypomniales o kei, bo on sie jeszcze nie zdemistyfikowa ten twoj kumpel.
          Hej, kei co z twoim nickem ??
          • Gość: tsar Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 10:01
            Wiesz, on jest bardzo niesmialy i moze nie chcialby... ;) Nie bede go pozbawial
            tej przyjemnosci i nie napisze skad jest jego nick.
          • Gość: kei Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 12:26
            Demistyfikuje sie;))) <- powinno byc raczje demaskuje, ale kazali sie
            zdemistyfikowac wiec...;P

Jak juz wspominal wczesniej moj kolgea to bylo tak -> Misiek -> keisiM -> kei
            Co bym sobie za bardzo paluchow nie przemeczal;)

Seredecznie Pozdrawiam
            Michal
    • Gość: czubol Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 22:46
      czubol - jestem czubek, thats all :)
    • Gość: Maciek Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.mtrlpqpbac07.dialup.ca.telus.com 04.06.02, 22:38
      Wyciagnalem ten watek z glebi, bo mamy tylu nowych forumowiczow, ze moze zainspiruje
      ich on do uchylenia rabka tajemnicy na temat ich nickow :))
      • belfi Re: Skad sie wziely Wasze 05.06.02, 09:08
        Chciałem mieć nick belfer, ale już taki był, więc się zdrobniłem.
    • Gość: LepaK Re: Skad sie wziely Wasze IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 00:06
      Kiedys byla Klepka a teraz jest LepaK
      Mala kombinacja od nazwiska.
      Pozdrawiam
      • Gość: hevelius Re: Skad sie wziely Wasze IP: 2.3.STABLE* / 192.168.100.* 05.06.02, 23:40
        to ja tez sie przyznam, kiedys szukalem sensownego nicka na IRCa hmmm... ale to
        ciezkie zajecie , spojrzalem nad monitor a tam na poleczce stalo kilka butelek
        od pyfka , a pyfka te mialy etykiete z napisem hevelius i tak zostalo (swoja
        droga dobrze ze niebyly to butelki po kasztelanskim albo jakims dojlidy ;) naRa
    • roman_j Re: Skad sie wziely Wasze 'nicki' ? 07.08.02, 17:34
      Pamiętacie ten wątek? Chyba nie wszyscy się tutaj jeszcze wpisali. Szczególnie
      chciałbym się dowiedzieć, czy jedna z forumowiczek jest miłośniczką mięczaków
      (mam na myśli oczywiście zwierzątka, a nie miękkich facetów ;-) ). Czekam na
      wpisy uzupełniające naszą listę forumowiczów.
      • Gość: moooni Re: Skad sie wziely Wasze 'nicki' ? IP: 195.117.99.* 07.08.02, 19:49
        roman_j napisał:

> Pamiętacie ten wątek?

Pamietamy, pamietamy. Faktycznie, jakos ominelam ten watek. Sama nie wiem
        dlaczego?
        Moj nick to skrot mojego imienia w wersji extended version. (Dla potrzeb irca).
        Moj tato mowil do mnie Moni. Byl mi bardzo bliski, rozumielismy sie bez slow,
        czytal w moich myslach i glaskal po glowie, gdy bylo mi smutno.
        Odszedl we snie, wczoraj rano... Juz nic nie bedzie takie jak dawniej :(

pozdrawiam nostalgicznie :(
        rozkleilam sie, kurcze...
        w pracy nie moge plakac :(

--
        m
        • roman_j Re: Skad sie wziely Wasze 'nicki' ? 07.08.02, 19:54
          Gość portalu: moooni napisał(a):

> Odszedl we snie, wczoraj rano... Juz nic nie bedzie takie jak dawniej :(

Współczuję...
          Wiem, jakie to uczucie. Ponad 3 miesiące temu przeżyłem to samo... :'-(
          • Gość: ●Werdan● Re: Skad sie wziely Wasze 'nicki' ? IP: *.icm.edu.pl / *.petrotel.com.pl 08.08.02, 11:24
            > Odszedl we snie, wczoraj rano... Juz nic nie bedzie takie jak dawniej :(

Wspolczuje ....
            Nie wiem co jeszcze napisac. To smutne :(
      • intruder Re: Skad sie wziely Wasze 'nicki' ? 07.08.02, 20:25
        Moj to poddany "zangielszczeniu" nick Intruz, ktory narodzil sie w liceum.
        Zapomnialem nazwy alergeny podczas odpytywania na lekcji biologii i zeby nie
        stac jak slup, a moze zeby rozluznic atmofere, powiedzialem: intruzy. Po chwili
        usiadlem z pala i od tej pory biologica tak mnie nazywala. Koledzy i kolezanki
        z klasy o tym zapomnieli ale ja zaczalem uzywac tego nicku na irc-u i tak juz
        zostalo. Tutaj niestety juz byl zajety, musialem go poddac zamerykanizowaniu.
      • mollusca Re: Skad sie wziely Wasze 'nicki' ? 08.08.02, 08:44
        roman_j napisał:

> Pamiętacie ten wątek? Chyba nie wszyscy się tutaj jeszcze wpisali.
        Szczególnie
        > chciałbym się dowiedzieć, czy jedna z forumowiczek jest miłośniczką mięczaków
        > (mam na myśli oczywiście zwierzątka, a nie miękkich facetów ;-) ). Czekam na
        > wpisy uzupełniające naszą listę forumowiczów.

Pewna forumowiczka :-))) bardzo kocha wszystkie zwierzatka, nie tylko mieczaki.
        Nie znosi natomiast facetow mieczakow (standardowo chyba jak wszystkie - no
        moze prawie wszystkie - kobiety). A nick powstal zupelnie przypadkowo -
        poniewaz uwielbiam owoce morza, bardzo dawno temu znajomi - na wakacjach -
        okreslili mnie tym mianem. I tak zostalo, choc niektorym moze sie to zle
        kojarzyc :-)))). Pozdrawiam.
        • roman_j Re: Skad sie wziely Wasze 'nicki' ? 08.08.02, 08:50
          mollusca napisała:

> Pewna forumowiczka :-))) bardzo kocha wszystkie zwierzatka, nie tylko
          > mieczaki. Nie znosi natomiast facetow mieczakow (standardowo chyba jak
          > wszystkie - no moze prawie wszystkie - kobiety). A nick powstal zupelnie
          > przypadkowo - poniewaz uwielbiam owoce morza, bardzo dawno temu znajomi - na
          > wakacjach - okreslili mnie tym mianem. I tak zostalo, choc niektorym moze sie
          > to zle kojarzyc :-)))). Pozdrawiam.

Nie sądzę, żeby się to komus źle kojarzyło. Mało kto wie, co to znaczy. :-))))
    • pinch Re: Skad sie wziely Wasze 'nicki' ? 07.08.02, 20:44
      To czym sie zajmuje zawodowo nazywane jest "water pinch TM" . Wiec tak jakos
      wyszlo ...

Jacek Pinch (w trakcie przygotowan do wyjazdu na miedzynarodowy zlot
      wszystkich "pinchów". :-)
      • Gość: Kasia Re: Skad sie wziely Wasze 'nicki' ? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 10:50
        Mój nick to moje prawdziwe imię!
        Pozdrawiam
        • intruder Re: Skad sie wziely Wasze 'nicki' ? 09.08.02, 17:21
          A to dopiero zaskoczenie:)))
          • naka Re: do mollusca :))??? 10.08.02, 08:57
            mollusca - to kiedy wybierzemy sie na skosztowanie owoców morza - chyba wiesz
            gdzie :))????
    • bzq Re: Skad sie wziely Wasze 'nicki' ? 10.08.02, 09:48
      skoro wszyscy pisza, to nie wypada tak siedziec cicho ;)
      jak bylem jeszcze maly i biegalem z lopatka w piaskownicy wszyscy wolali na
      mnie bzyk. tak jakos do mnie przylgnelo, ze do tej pory wszyscy mnie tak
      nazywaja. a bzq to taka mala oszczednosc czasu i klawiatury ;)
      • mollusca Re: Skad sie wziely Wasze 'nicki' ? 22.08.02, 12:50
        naka>>> mysle, ze dopiero po wyplacie:-))). Tam gdzie bylysmy ostatnio sa
        pyszne nalesniki koperkowe z krewetkami. I co Ty na to? :-))). Pozdrowionka
    • ploom Re: Skad sie wziely Wasze 'nicki' ? 22.08.02, 13:51
      Mój nick - tj. PLOOM nie ma długiej historii, otóż 2 lata temu szukając
      oryginalnej nazwy dla swojego konta pocztowego wymyśliłem taką, ot i wszystko,
      bardzo mi się spodobała i założyłem sobie takie samo konto na Gazeta.pl i stąd
      mój nick.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka