gazeta_mi_placi 10.09.13, 16:03 Jakie byście wybrały? Wszelkie obco brzmiące odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Imię dla patrioty. 10.09.13, 16:44 Jakoś nie bardzo rozumiem o co chodzi. I niespecjalnie wyczuwam, które to imiona nadałyby się dla patrioty, a które dla nie-patrioty. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Imię dla patrioty. 10.09.13, 21:11 Lech Jarosław Bożydar trojga imion patriota. Zapewne genetyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszka_o Re: Imię dla patrioty. 10.09.13, 22:29 Żartuje sobie kobita, Daleniu, puść wodze fantazji. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię dla patrioty. 11.09.13, 10:26 Cholerka, ależ ja niedomyślna! W takim razie ja obstawiam: Mieszko Lech Władysław Jan Paweł Świętosława Maria ... i moja fantazja się wyczerpała Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Imię dla patrioty. 11.09.13, 11:10 Oczywiście,że tylko i wyłącznie Jarosław Lech. I koniecznie w takiej kolejności. Potem długo nic aż w końcu: Antonii to wiecie po kim !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Imię dla patrioty. 27.09.14, 09:41 > Antonii to wiecie po kim !!! Serio przez dwa "i" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Imię dla patrioty. 28.09.13, 20:30 Jan Pawł Maria Anna/ Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Imię dla patrioty. 24.09.14, 09:31 Mieszko, Boleslaw, Ziemowit, Wladyslaw, Jadwiga, Emilia, Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla patrioty. 26.09.14, 00:11 ...raczej Siemowit, nie Ziemowit. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Imię dla patrioty. 26.09.14, 15:27 Tadeusz. Na cześć Kościuszki i bohatera "Pana Tadeusza". Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: Imię dla patrioty. 26.09.14, 20:42 Tadeusz - jeśli w rocznicę insurekcji Kościuszkowskiej się urodzi? Głupie pytanie - głupia odpowiedź. Patriotyzm bowiem w najmniejszym stopniu nie zależy od imienia, a od wychowania w tymże przez rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
hersylijka Re: Imię dla patrioty. 26.09.14, 21:21 Ja znam patriotkę, Polkę o imieniu Jessica Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: Imię dla patrioty. 27.09.14, 21:43 Sulidziad bądź Sulistryj Twardostoj Donatan Świętożyźń (a co się ma polskich znaków wstydzić, ma być patriotycznie, nie będzie obcokrajowiec pluł nam w twarz ) Pężyrka Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Tak się rozglądam 11.10.14, 19:26 po krewnych i znajomych, o których mogę z całą pewnością powiedzieć, że mają (lub mieli, bom się nie ograniczał do żywych) stolicę w Warszawie, a nie w Brukseli albo tam, gdzie się akurat trafi. Pierwsi z brzegu - dwóch Jacków, trzej Andrzeje, Marek, dwaj Janusze, Stanisław, Jan, Jarosław, Bartłomiej, Wojciech, Krzysztof, dwa Michały, Piotr... Jak widać, dominują imiona obce - łacińskie (Piotr, Jacek, Marek, Janusz), greckie (Krzysztof, Andrzej), żydowskie (Jan, Bartłomiej, Michał). Podobnie zresztą jak wśród znanych mi osób, dla których Polska zdecydowanie najważniejsza nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś