kwisniewski 07.04.08, 19:40 Sejmowa Komisja - czy powstanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karol Re: We wtorek sekcja zwłok zabójcy Olewnika IP: 80.48.4.* 07.04.08, 19:58 lansowała tezę ?? a cóż to za słownictwo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior Re: We wtorek sekcja zwłok zabójcy Olewnika IP: *.250.c69.petrotel.pl 07.04.08, 21:05 Po co komisja jak koleś nie żyje...Jak go przesłuchać? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzorcysta Re: We wtorek sekcja zwłok zabójcy Olewnika IP: *.plock.mm.pl 07.04.08, 21:15 przez medium od duchów.. buuuuuu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: We wtorek sekcja zwłok zabójcy Olewnika IP: *.plock.mm.pl 07.04.08, 21:16 tragarz z Okęcia - tragarza to można chyba wynająć w Nepalu wspinając się w Himalajach, a na Okęciu to pracują raczej bagażowi:) Słownictwo autorki jest do pozazdroszczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: We wtorek sekcja zwłok zabójcy Olewnika 07.04.08, 21:23 w Himalajach do noszenia bagażu są Szerpowie - dla przypomnienia: Populacja ok. 120.000 ludzi (dane z 1993-1995). Szerpowie w większości są wyznawcami buddyzmu. Zamieszkują oni piętrowe domy z oborą na dole, są bowiem hodowcami jaków. Domy te zbudowane są zazwyczaj na wysokości 3 do 6 tys. metrów n.p.m.; to od wieków stałe środowisko Szerpów. Szerpowie uprawiają także małe poletka, a mężczyźni są przeważnie tragarzami i przewodnikami wypraw w Himalaje.Uprawiają oni rośliny, np. ryż, herbatę, owoce cytrusowe, na wyższych pasmach górskich pszenicę,ziemniaki, warzywa oraz hodują jaki, owce i kozy. pani poseł Blidy też już nie można przesłuchać a Komisja powstała - prawo jest równe dla wszystkich i taka Komisja powinna powstać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: himalaista Re: We wtorek sekcja zwłok zabójcy Olewnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 21:44 Do noszenia bagaży w himalajach są tragarze,a szerpowie to naród i nie wszyscy noszą bagaże.Tragarzami są także przedstawiciele innych nacji,ale ty oczywiście jesteś omnipotentny.Nie mylic z impotentny co też jest niewykluczone,a nawet w pewnych kręgach,zresztą zbliżonych, nie wykluczane.może to od nadmiaru wiedzy i chęci dzielenia sie nia ze wszystkimi w koło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriot 'Dzielna' TVN wzięła się do roboty... IP: 193.59.95.* 08.04.08, 11:08 Ciekawe, gdzie była TVN jak policja i prokuratura robiła sobie jaja z tragedii tej rodziny. Gdzieście wtedy byli, dziennikarze śledczy??? Rodzinka Walterów wam nie pozwoliła czy nie nakazała? Dopiero teraz, jak są wyroki i 2 trupy tzw. "samobójców" (trzeci wcześniej padł na zawał serca na polowaniu), to jesteście w awangardzie głosicieli prawdy i uczciwości. ZAKŁAMANE KUNDLE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: 'Dzielna' TVN wzięła się do roboty... IP: *.chello.pl 08.04.08, 14:14 Padł na zawał na polowaniu?Ja słyszałem że zginął przypadkiem podczas podkładanie bomby pod samochód.I gdzie tu prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka xxx IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.08, 13:11 Relacje są dość jednostronne. Dlaczego nie ma informacji czym zajmował się syn biznesmena, z kim utrzymywał kontakty, jakie prowadził życie itd.? Zapewne warto byłoby przedstawić i tę stronę. Może ku przestrodze dla innych! Zachodnie media już dawno by się tymj zajęły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: xxx IP: *.chello.pl 08.04.08, 14:20 Ależ ty ciekawska jesteś! A co to ma do rzeczy?? Co ty kobito,jak serial kryminalny tę sprawę traktujesz? To "Kryminalnych" odpal,albo inną "Falę zbrodni". A może szukasz usprawiedliwienia dla tej potwornej zbrodni?? Eeeee,wstydziłabyś się!Nie wiem i nie chcę wiedzieć jaką działalność prowadził ani jakie miał kontakty Krzysztof Olewnik, wiem natomiast że NIC nie usprawiedliwi tego,co z nim zrobiono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriot Re: xxx IP: 193.59.95.* 08.04.08, 15:21 Zgadzam się z Tobą w pełni. Ponadto sądzę, że do tej zbrodni doszło między innymi, iż zleceniodawcy (i wykonawcy) czuli się w tamtej sytuacji politycznej całkowicie BEZKARNI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: xxx IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.08, 15:32 Oczywiście, że nic i nikt nie usprawiedliwi tej okropnej zbrodni, zresztą tak jak każdej innej. Od początku sprawa była zagadkowa i GW również publikowała artykuły o tajemniczym porwaniu... Nie chcę ich przytaczać. Poczytaj sobie Jacku zamiast powoływać się na "Kryminalnych" i inne filmiki, których akurat nie oglądałam i nie będę ogladać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: xxx IP: *.chello.pl 08.04.08, 19:07 Czytelniczko,nie zrozumieliśmy się chyba. Odebrałem Twój post jako chęć udowodnienia ,że być może ofiara poprzez swą działalność sama ściągnęła sobie nieszczęście na głowę, jednym słowem - sama sobie winna. Nie o to chyba jednak chodziło? A seriali kryminalnych nie oglądam,nie lubię bajek nawet w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detektyw We wtorek sekcja zwłok zabójcy Olewnika IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.08, 15:47 Ojciec zamordowanego oskarzył jedego z dziennikarzy o wyłudzenie 30 tys. zł. w zamian za pomoc w odnalezieniu porwanego syna. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyniki Re: We wtorek sekcja zwłok zabójcy Olewnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 17:36 wstepne wyniki miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,5100379.html Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz Kościuk dostał sygnał 08.04.08, 19:22 Ojcowie zadbali o to, by spokojnie mógł zejść z tego świata. Otrzymał sygnał - dwa prześcieradła, ponieważ brak prześcieradła na łóżku mógłby wzbudzić alarm, otrzymał drugie tak przez omyłkę, aby mógł wykorzystać je niezauważenie. Jeżeli nikt fizycznie nie pomógł założyć pętli - co też jest możliwe. Nie sądzę, aby prokuratura płocka mogła wyjaśnić tę sprawę - nikt sam siebie do więzienia nie wsadza. W sprawie ŚP. K.O. mam wyrzuty sumienia. Moja wiedza i doświadczenie o metodach działania mafii wewnątrz struktur władzy - mogły pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz muszę poprawić zdanie 08.04.08, 19:25 Moje doświadczenie i nabyta wiedza o metodach działania mafii wewnątrz struktur władzy - mogły pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
belfi Re: muszę poprawić zdanie 08.04.08, 19:51 Ty serio mówisz czy kpisz sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
belfi Re: muszę poprawić zdanie 08.04.08, 21:06 henrykkreuz napisał: > W którym miejscu? "Moja wiedza i doświadczenie o metodach działania mafii wewnątrz struktur władzy - mogły pomóc." Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz Re: muszę poprawić zdanie 08.04.08, 21:30 To nie żart, ale i nie miejsce na opowiadanie skąd ta wiedza i doświadczenie. Wiedziałem po porwaniu to o czym teraz się mówi, mimo że dysponowałem szczątkową wiedzą, a w rozmowie z HW On też twierdził (podobno miał wiedzę z dobrych żródeł) że to samouprowadzenie. Welu osobom pomogłem w daniu sobie rady w podobnych sytuacjach, przy podobnych działaniach przestępców (sam również takich działąń na sobie doświadczyłem i musiałem dać sobie radę), jeżeli tylko byli gotowi tą pomoc przyjąć i to darmową. Jednak nie zawsze osoba poszkodowana jest gotowa na przyjęcie pomocy, np. w tym przypadku największym błędem było szukanie pomocy w strukturach państwa i oszusta, naciagacza Rutkowskiego, a nie w sobie, własnych działaniach. Poruszali się po omacku, nie przychodziło im do głowy, co wiedzą dzisiaj. Osoba zamożna najczęściej popełnia ten błąd : sądzi, że za dużo pieniędzy kupi dużo. To przeświadczenie wykorzystują przestępcy w białych kołnierzykach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: muszę poprawić zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 22:48 Byłem jedną z osób,która doświadczyła bezinteresownej pomocy od Henryka Kreuza w walce z przestępcami. I potwierdzam,że ten człowiek wskazał mi drogę jak sobie dać radę ze skorumpowanym polskim wymiarem sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś