Dodaj do ulubionych

[Łąck] Pola golfowe

13.09.03, 14:41
Łąck coraz bardziej mnie zaskakuje (in plus!). Budują świetną halę sportową
o której Płock może na razie tylko marzyć , a już zabiera się do
zagospodarowania kolejnych terenów - tym razem mają być to pola golfowe wraz
z cała infrastrukturą hotelową i restauracyjną. Więcej informacji tutaj :

pk.eo.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=2028&news_id=21467
Obserwuj wątek
    • arpi1101 Re: [Łąck] Pola golfowe 15.09.03, 20:38
      A ja myślę że znakomitym miejscem na pola golfowe były by pola między
      radziwiem a górami. Miejsca jest tam bardzo dużo.Będzie nowy most to i dojazd
      z miasta będzie doskonały.Byłaby to napewno wielka atrakcja mista.Sam bym to
      zrobił ale mam za mało kasy :))
      • konrad_wp Re: [Łąck] Pola golfowe 15.09.03, 21:02
        Zauważ , że w większości przypadków pola golfowe są POD miastami. Takie pole
        to ogromny teren , ja w tamtym rejonie widzę coś więcej niż zieloną trawkę :-)
        • stuntman Re: [Łąck] Pola golfowe 16.09.03, 01:42
          Ja też chciałbym na Radziwiu czegoś zupełnie innego. Nie mówmy o czymś
          konkretnym, ważne żeby było to miejsce nowoczesne, niebanalne, hedonistyczne,
          integrujące, przyjazne, rozległe, coś wykraczające poza nasz płocki poziom,
          gdzie moglibyśmy zabierać znajomych z innych miast. A czy to będzie centrum
          rozrywki, rekreacji, biznesu czy handlu (a może wszystkiego na raz) ja nie
          sugerowałbym. Dobrze by się stało gdyby ktoś tak właśnie postrzegał ten teren
          by kiedyś coś fajnego i w końcu konkretnego tam stanęło. Osobiście nie sądzę,
          żeby to pole golfowe było tym co w te ramy by się wpisywało, z resztą racją
          jest iż pola golfowe powstają pod miastami, a nie w samych miastach.
          Lokalizacja w Łącku jest wg mnie pod tym względem optymalna, z dobrą
          infrastrukturą, dojazdem i bliskością miasta może być bardzo korzystnym dla
          Płocka zjawiskiem. O ile oczywiście powstanie, gdyż obecna władza specjalizuje
          się chyba w wyganianiu wszelkich spektakularnych inwestycji, zamykaniu Płocka
          na świat. Może kiedyś, gdy nastanie inna władza i inne układy ekonomiczno-
          biznesowe, doczekamy się na Radziwiu nowoczesnego centrum i świeżego kapitału
          w Płocku (czyli nowych komercyjnych przedsięwzięć na dużą skalę).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka