Dodaj do ulubionych

Straż miejska ma pilnować czy zarabiać?

30.10.08, 21:38
doskonały tekst i bardzo dobre podsumowanie pracy straży miejskiej.
w plocku mieszkałem do 18 roku zycia i pamietam swoje przejscia ze
straza. ganiali nas za "picie" (bo wystraczyło tam byc, zeby sie
zjawili) za katedra, upomnieli kumpla mojej kolezanki za trzymanie
nog na ławce, widzialem jak spisywali babcie za handel pietruszka,
nagminnie ja zakladali blokady w miejscach gdzie trzeba sie dostac
ale wszedzie zakaz parkowania. czasow kiedy lapali piraótw drogowych
nie pamietam. tak czy smak - ta formacja jest absurdem, nie pamietam
aby zlapali sprawce jakiegos rozboju czy cos podbnego, swoje
porzadkowe obowiazki tez zanidubuja- prosze spojrzec na -za
przeproszeniem- obsrane chodniki i trawniki. Dla mnie to banda
impotentów, którzy uprzykrzaja zycie tym, kótrych stac na placenie
manadtów za pierdoły. nie rusza tych kótrych sie boja, albo których
nie opłaca sie scigac.

anegdotka z Krakowa:
straz miejska zakłada (czy juz wtedy zdejmuje) blokade na kolo
samochodu. podchodze sprawdzam czemu sie to przytrafiło bo widze ze
wlasciciel pojazdu mocno wściekły. straznik pisze, nawet kolesia nie
słucha. rozglądam sie i nie widze zadnego znaku zakazu nic. wiec
pytam - czemu kolesia spisuja. Pan straznik raczyl mnie poinformac
ze zakaz parkowania jest, tylko jakis wandal znak przekrecil i go
nie widac. ale zakaz jest i jego nic nie obchodzi.
rece mi opadły.
Obserwuj wątek
    • Gość: ben Banda darmozjadów i tyle. IP: *.002.c66.petrotel.pl 30.10.08, 21:54
      Banda darmozjadów i tyle. Są wszędzie, gdzie jest bezpiecznie i gdzie łatwo
      ukarać. Łamią przy tym sami przepisy bo często ustawiając fotoradar swój
      samochód stawiają pod zakazem.
      • Gość: idol Re: Banda darmozjadów i tyle. IP: 80.48.4.* 30.10.08, 22:12
        Zgadzam sie,gdzie są (policjanci tez)gdy okradają nasze samochody.Na
        Podolszycach Okradziono 30 samochodow, nie zrobiono tego w minute gzie nasi
        "obrońcy"? Spią!
    • Gość: Norris Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.plock.mm.pl 30.10.08, 22:10
      Byłem świadkiem jak strażnicy ukryci samochodem niedaleko poczty czekali tylko na ofiary (kierowców).Dlaczego na ul.Tumskiej są psie kleksy? Dlaczego to samo można spotkać na placach zabaw? Dlaczego groźne psy biegają bez kagańców? Dlaczego ławki na deptakach są połamane? Czy straż miejska pracuje po godzinie 20:00?Nigdy nie spotkałem.Dlaczego tych służb nie widać na osiedlach? Czyżby się czegoś bali? Bardziej opłacalne jest karanie mandatami kierowców. A może to niech policja zajmie się czystością w mieście? Wchodząc na rynek człowiek musi przepychać się przez ludzi ,którzy proponują nielegalne papierosy i alkohol.Tego nasi bohaterowie nie widzą.Chyba się nie boją? Starszej pani ,która sprzedaje jajka można wypisać mandat.Niech zobaczy że pan w mundurze pilnuje porządku.
      Prawdziwi STRAŻNICY PŁOCKA (TEXAS RANGERS).
      • sifenty to jest bardzo dobre pytanie! 31.10.08, 15:38
        "
        Czy straż miejska pracuje po godzinie 20:00?Nigdy nie
        spotkałem.Dlaczego tych służb nie widać na osiedlach?
        "

może Gazeta mogłaby zrobić małą sondę wśród mieszkańców na osiedlach
        np. Międzytorze i Chopina - te akurat sa najbliżej obecnej siedziby
        straży;
        bo kilku znajomych mam na tych osiedlach, i żaden jeszcze nigdy nie
        widział patrolu straży miejskiej w nocy -
        a jak już się komuś udało to tylko w dzień zobaczył strażników, i to
        tylko w samochodzie...

a przecież są tak blisko, że aż bezpieczniej się człowiek czuje... :)
    • Gość: MacGyver Re: Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.plock.mm.pl 30.10.08, 22:15
      Bardzo trafny komentarz.
      Ja jeszcze nigdy nie widziałem aby strażnicy robili coś innego niż wlepianie
      mandatów za złe parkowanie, zakładanie blokad na koła, nękanie babć
      sprzedających pietruszkę (to chyba sprawia im największą przyjemność) czy
      pilnowanie fotoradaru.
      Tekst że fotoradar przypada na jednego strażnika jest śmieszny. Z tego co
      zauważyłem to do jego obsługi skierowanych jest 2 strażników + samochód.
      Zakładając że zaangażowane są do tego 2 zmiany + jeszcze osoba która zajmuje się
      późniejszą obróbką zdjęć i wypisywaniem wezwań to samym tylko fotoradarem
      zajmują się minimum 4 osoby + samochód.
      Ale widzę postępy, w czasach gdy nie mieli fotoradaru to nigdy ich nie widziałem
      poza granicami starego miasta i centrum a teraz to i nawet na granicach Płocka
      da się zauważyć dużą aktywność Panów (i Pań) w białym Lanosie :)
      • Gość: Ewa Re: Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.08, 12:53
        Biały Lanos swego czasu był ciągle widywany w okolicach szkoły nr 11
        na ul. Kochanowskiego (ograniczenie prędkości do 40 km). Przez wiele
        godzin załoga (2 osobowa zbijała bąki)w samochodzie.
    • Gość: giełda Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.plock.mm.pl 30.10.08, 22:21
      Niedzielne przedpołudnie godzina 10:00,teren w pobliżu giełdy samochodowej.Pasy zieleni otoczone taśmą.Całkowity zakaz parkowania na trawie.I bardzo dobrze,ale...parę metrów dalej w miejscu gdzie jest powieszona taśma jest piękna zielona trawa, a na niej stoi jeden jedyny samochód.To płocki rodzynek Deawoo Lanos.A na drzwiach duży napis STRAŻ MIEJSKA.
      Panie komendancie,proponuję dowiedzieć się kto miał tego dnia służbę i ukarać delikwenta mandatem.A może wam perełki wszystko wolno?
      Wy już jesteście ponad prawem.Lepiej w krzaczuny z radarem.
    • Gość: Matti Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.067.c92.petrotel.pl 30.10.08, 22:54
      Czy ktoś widział tych czarnuchów po 22-iej np. na ul. Grodzkiej?
      Pewnie nie, bo cykory wolą w dzień blokady zakładać. Zlikwidować to
      dziadostwo, szkoda naszych pieniędzy!
      • Gość: juha Re: Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 08:05
        Popieram; zlikwidowac nierobów a pieniadze przeznaczyc na policje.
        Zdrowych i mało wykształconych potrzebuja jako pomoc w budowie drog.
        Nie zycze sobie aby z moich podatkow utrzymywac niedouczonych nierobow.
    • Gość: maruda Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 23:01
      Nie, nie zgadzam się!!!
      Straż miejska nawet nie umie być:
      1. Na miejscu w centrum miasta;
      2. Nie potrafi założyć 200-tu blokad w 8 godzin (jedna zmiana);
      3. Nie potrafi zauważyć problemu.

Gdzie?
      Na ul. Przemysłowej przy tej dzikiej giełdzie. Dzisiaj widziałem tam prawdziwy cyrk na kołach, ale za to bez przepisów - kompletna wolna amerykanka.
      Około 200-tu osłów (czytaj qur...ierowców),niedzielnych wojażerów, mistrzów szorowania co tydzień blachy pod blokiem (domkiem), kozaków parkowania w garażu i przetaczania fury o 0,5 mb raz na tydzień (bo się opony odkształcają jak stoi), i tym podobnych "myszczóff kierownicy" specjalnie tam zjechało żeby kwiatki i znicze kupić. Uczciwie piszę, że tylko 60% rejestracji to WPL-e.
      Oczywiście "fury" poparkowane bez żadnej wyobraźni - na zakazie, wzdłuż podwójnej ciągłej, na "sierżancie", skrzyżowaniu, trawniku, ... Sami szpece.
      Do tego handlarze poustawiani ciężarówkami i przyczepami na trawniku.
      Na moim trawniku. Bo powstał za MOJE podatki. I co??? Gdzie jest straż miejska? Jak pilnuje moich pieniędzy??? Ten zamieniony w bagno trawnik, zieleń miejska czy inna "spółka córka" miasta znów naprawi, połata do ładu doprowadzi. Znowu za MOJE pieniądze.
      Nie ma nie ma (można pośpiewać)NIKOGO, kto by nad tym pandemonium zapanował. Choćby łojąc tym bezmyślnomózgim kretynom (kierowcy) i skrudżowskim pazerom - mandaty, WYSOKIE mandaty.
      Ale nie - nie na i już. Nawet policji. Jak widać i jedni i drudzy nie chcą nawet "zarabiać". A tam można - prawdziwe mandatowe żniwa.
      Może nie mają pieniędzy?
      Na bloczki z mandatami?
      Bo to koniec miesiąca...
    • Gość: kali Nieroby! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 23:08
      Najłatwiej usiąść sobie w ciepłym samochodzie, wystawić fotoradar i nic nie
      robić. Czas przecież leci. A żule na tumskiej stoją, albo sikają w bramach.
      Brawo. Dlaczego nie widać strażników na Tumskiej, Sienkiewicza itp. miejscach.
      • Gość: :) Re: Nieroby! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 23:54
        bo im lublinek tam nie wjedzie :)
      • Gość: mikolaj Re: Nieroby! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 20:05
        jak widac z artykulu spalaniu smieci straz nic nie moze , jak sie
        cos zglosi to on sie najpierw zastanawiaja czy czasem tego nie moga
        zrobic i jak sie okaze ze nie to bingo !!!
        ja kiedys szczerze mowiac podp... sasiada gromadzacego cuchnace
        odpady w ogrodku proszac o dyskrecje a straz zaczela interwencje
        od podkablowania mnie sasiadowi bo straznik to jego znajomy zul .
        jak wie ze nie dostanie w ryj to wypisuje madat i szarpie a jak wie
        ze moze dostac to pucza i spier ,kiedys jak straz byla kolo ratusza
        znajomy zobaczyl jak dwu zuli leje straznikow miejskich za
        kosciolem , przeszedl wiec te pare metrow i mowi : panowie waszych
        tu leja obok zrobcie cos! a straznik na to : juz wezwalismy
        policje .Autentyk !
    • Gość: Tomek Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.plock.mm.pl 30.10.08, 23:51
      Bo te qrwy potrafią zakładać tylko blokady na koła i łapać kierowców na
      fotoradar, a gdy już trzeba iść na miasto lub pochodzić po osiedlach to pedały
      się boją.
      • Gość: kjuhgjgj Re: Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 00:42
        temat na czasie. Warto aby sprawdzić czy znają miasto, gdzie są w
        każdym momencie służby. Dobrze aby obejrzeli dzisiejszy odcinej
        Londynu. Może dotarło by im do świadomości, że przedewszystkim mają
        służyć pomocą, dbać o porządek, dbać o spokój itd. Byłem świadkiem
        jak Obrabiali nieprawidłowo parkującą ( w zasadzie nie parkowała
        Tylko czekała na kogoś w samochodzie) Zajechali jej drogę w poprzek
        _stała. D... Lublina sterczała na połowę 3-go Maja. Pracowali
        gryzmoląc coś. I właśnie wtedy próbowały wiminąć się dwa samochody
        no i było trochę za ciasno. Szlag trafił na szczęście tylko
        lusterka. Kierowcy ( kobitki) wysiadły wściekłe ... Zgadnijcie co
        dzielni miejscy zrobili? No.
        Szyko wsiedli i z piskiem opon odjechali.
        Miałem przy sobie dobrą komórkę. Szkoda że nie wpadłem na pomysł
        aby nagrać.
        • Gość: qter Re: Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 02:00
          No albo na ulicy Korczaka stoją za szkołą na trawniku Lanosikiem i wystawiają
          radarek. Jak się teraz pojawią to na mur beton zdjęcie im zrobię jak to szanują
          zieleń i umieszczę w internecie. No i przekroczenie predkości o 7km pyk zdjęcie
          i mandat. Ostatnio wpadli na pomysł i radarek w samochodzie rozkładają, przez
          szybę zdjęcia. ŻAŁOSNE,ŻAŁOSNE. Kierowcy na cb tak ich nie cierpią i
          potwierdzają, że wolą mandat od policji niż czarnego. Niech posłuchają jacy są
          lubiani :). Sami pracują na swoją negatywną opinię. Obrońcy zasad ruchu drogowego.
          • Gość: sm Re: Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 05:03
            Straż Miejska to patologia sama w sobie.Klika nie dorozbicia, mozna tylko
            rozwiazać, zdrowych do policji, reszta won.A o zarobkach i wielu innych
            kombinacjach przynoszących zyski duzo by mówić.
        • Gość: mikolaj Re: Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.241.c89.petrotel.pl 31.10.08, 08:05
          robcie zdjecia jak sie woza tu i owdzie i wysylajcie do radnych zeby
          zapytali co akurat robila straz w danym dniu i godzinie , zalatwiaja
          mnostwo prywatnych spraw , dawno mowilem ze straz powinna sie
          utrzymac z egzekwowania mandatow , za co i kiedy to juz inna
          sprawa , jezeli tego nie da rady zrobic to kasa dla policji i
          wymagac
    • Gość: hollowman Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.208.c64.petrotel.pl 31.10.08, 05:40
      no to chłopaki przez lata się dorobili poszanowania od obywateli :-) oczywiście
      wszystko co jest napisane w poprzednich postach popieram. Jest to banda nierobów
      i jak najszybciej powinno się zlikwidować bądź bardzo zredukować tą formację.
      • Gość: Igal Re: Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 06:44
        Przyłączam się do opinii przedmówców. Straż miejska jest od utrzymania porządku
        w mieście a nie od chowania się w krzakach i pstrykaniu zdjęć fotoradarem. Z tą
        wylotówką na Ciechanów to sama prawda, ustawiają się 100 metrów przed końcem
        obszaru zabudowanego i ustawiają pstryczek na 60 km/h i pstrykają frajerzy.
        Gdzie są tak kiedyś hucznie ogłaszane partole piesze na osiedlach, w późnych
        godzinach wieczornych, o Tumskiej, Grodzkiej nie wspomnę?. Pewnie najlepiej
        mandat wlepić za nieprawidłowe parkowanie jakiemuś kierowcy, oby nie za młodemu,
        bo po mordzie jeszcze może dać. Kolega kiedyś zrobił zdjęcie jak zaparkowali na
        trawie z fotoradarem i wysłał pismo do szefa tej instytucji. Chyba do dziś nie
        dostał odpowiedzi. Bardzo fajnie, że został poruszony temat, który jak widać
        irytuje wielu płocczan, brawo gazeta.
      • Gość: krzys Re: Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.127.c84.petrotel.pl 31.10.08, 06:45
        dla mnie to banda matolow - posluchajcie czasem ich wypowiedzi, czy oni wogole
        jakies szkoly skonczyli ??
    • Gość: z Płocka pozoranci IP: 80.55.10.* 31.10.08, 07:21
      Radni z PO trafili w samo sedno. Jak straż miejska miała siedzibe za ratuszem to
      ich działalność ograniczała się do czatowania na samochody parkujące na starym
      rynku i uliczkach sąsiednich. Czy widział ktoś wtedy strażnika, żeby pojawił się
      na sienkiewicza czy chociażby wśród pijaczków na kwiatka. Nigdy. Ich głównym
      obowiązkiem to uprzykrzanie życia porządnym ludziom, zakładanie blokad na koła,
      łapanie na grodzkiej za wjechanie. Wiem, że tam są zakazy ale można potraktowac
      obywatela jakoś z szacunkiem i go pouczyć a nie na chama wlepiać mandat bez
      względu na okoliczności. Zamiast zająć się czymś pożytecznym taki strażnik potem
      od południa jeżdzi po mieście i zdejmuje blokady, które do południa zdążył
      pozakładać albo slęczy się nad zdjęciami i pisze wezwania, które zrobił
      fotoradar. I niech pan kolczyński młody, który obsługuje jako radca straż i na
      tym zarabia niech jej tak nie broni wytrwale bo to nawet nie wypada.
      • Gość: Stare Miasto Re: pozoranci IP: *.class147.petrotel.pl 31.10.08, 10:42
        Jak wjeżdżasz na zakaz to należy ci się mandat, a ty chciałbyś pouczenie. Nie dziwię się, że popierasz PO.
        • Gość: Dreeds [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 11:08
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Johny Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.henczke.pl 31.10.08, 07:44
      Czas akcji: sobotnie popołudnie
      Miejsce akcji: ul Łukasiewicza odcinek prostek za bramą II
      Sytuacja na drodze: słonko, sucho, nikoguśko na jezdni
      Podstawa prawna: teren zabudowany, ograniczenie do 50 km/h
      Udział biorą: ja i mój samochód, pan w oznakowanym samochodzie, suszarka, krzaki oraz w roli głównej kompletny brak logiki i żądza pieniądza
      Rezultat akcji: żaden bo nie ze mną te numery, znam tego siwego grubszego samotnego myśliwego i wiem że w sobotnie popołudnie nie ma zajęcia....

• Gość: tombi Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.248.c85.petrotel.pl 31.10.08, 07:59
      A ja patrze na Tumskiej a tu koleś który handlował prochami i koksem w mundurze
      straży miejskiej , zdziwko mnie wzieło bo wiem że miał kłopoty z prawem ateraz
      co ? Więzienie odrabia ,dziwne...
      • Gość: spearsi Re: Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 09:18
        Zgadzam się w zupełność z porzednimi postami. Chyba wiem o któym
        mówisz, solarium chyba mu wszystko w głowie wypaliło.
    • Gość: znajomy Re: Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 08:01
      Przyłaczę się do dyskusji i potwierdzam wszystko co napisali
      przedmówcy. Dodam od siebie również inną sytuację która bardzo
      czesto ma miejsce na Królewieckiej jak to słynna już Straż Miejska
      nakłada mandaty na osoby handlujące na chodniku w taki sposób że
      opuszcz swój samochód zostawiając go czesto gęsto na pasie drogowym
      i korkując tymże samochodem całą ulicę. Wspomnę jeszcze o wlepianiu
      mandatów za parkowanie na ulicy Królewieckiej wzdłuż linii ciągłej
      od ulicy Tumskiej w stronę CH TIGER (sami wielokrotnie w tymi
      miejscu parkowali i bynajmniej im to nie przeszkadzało mam nawet
      zdjęcie), a naprzeciwko na ławeczkach siedzą lumpy którzy klną na
      całe gardło, pieski właścicieli robią wielkie kupy na skrawku
      zieleni i nic. Panowie i Panie ze Straży Miejskiej nie reagują.
      Przykładów można szerzyć wiele. Jak to zauważyła większość prócz
      naszej władzy straż nadaje się do rozwiązania i tyle. Tylko po co
      zabijać kurę znosząca złote jajka??
    • Gość: ja straż miejska ma nam pomagać w drobnych sprawach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 08:18
      a nie zastępować policjantów. A oni naśladują policję i to bardzo
      idiotycznie - karykatura wszerz i wzdłuż. A pan Kolczyński jest ich
      idolem. Jak skończy się mu praca w ratuszu to może ten pan przejść
      na stanowisko komendanta straży
    • Gość: KIKA Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 08:35
      Jechałam ulicą Dobrzyńską.Miałam na liczniku 60 km/godz.Dostałam od
      nich mandat na kwotę 50 zł. Tym się zajmują właśnie Panowie ze Straż
      Miejskiej
    • Gość: Dzialkowiec Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 08:36
      Zauwazylem taka sytuacje na Ogrodzie dzialkowym ;GOZDZIK;na Winiarach
      Piękne przedpoludnie para czarnuchow spaceruje alejkami ogrodu filmowana przez
      pana kamera.Nastepnie czytam w Wybiorczej ;jak to straz miejska dba o dobytek
      dzialkowcow--żenada,propaganda.
      Dzialki systematycznie sa okradane -ale po co sie narazac, łatwiej przejechac
      sie po placu 13 straconych i mozna wykazac se swoja dzialalnoscia.Zlikwidowac ta
      czarna sluzbe,funduszem zasilic Policie.
      BRAWO PANI RADNA GAPINSKA ZA PRUSZENIE TEGO TEMATU.
    • Gość: JUHA Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 08:39
      Popieram; zlikwidowac nierobów a pieniadze przeznaczyc na policje.
      Zdrowych i mało wykształconych potrzebuja jako pomoc w budowie drog.
      Nie zycze sobie aby z moich podatkow utrzymywac niedouczonych nierobow
    • Gość: obserwator Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.179.c90.petrotel.pl 31.10.08, 08:45
      niech to sobie poczyta kolczyniak lub zawidzki, skoro tak bronią straży. nie ma
      tu żadnej dobrej wypowiedzi, to szok, nawet pzpn ma lepszą opinię, a może
      kolczyniakowi i zawidzkiemu straż jakoś pomaga w życiu, a może pomagała przy np.
      wy orach, że ją tak chwalą, a może kolczyniak na komendanta, nie wiem, bo nie
      sądzę, aby kolczyniak szczerze bronił straży, chyba nie jest takim baranem
      (skończył studia, jest radcą prawnym)
      • Gość: żul Re: Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.181.163.212.static.crowley.pl 31.10.08, 09:50
        większość tych wpisów to nic innego jak zwykłe donosy, brzydzę się
        takimi tekstami, przypominają mi gazetkę zycie płocka czy jakoś tak.
        A apropos straży miejskiej, to tak jak im płacą, tak pracują, mnie
        tez by się nie chciało za tauzena ganiać żuli....ale przyznam, że z
        tym lanosem to przegięcie....bajo
    • Gość: Maciek Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 09:53
      ...największa banda patałachów siedzących w krzakach na na radziwiu
      z fotoradarem, albo panosząca sie po miescie wielcy mi strażnicy
      zbieranina dziadostwa i bukietów którzy naoglądali sie strażnika
      teksasu i teraz gwiazdują na ulicach naszego miasta....
      • Gość: der większość zarabia ponad 2000 zł netto + obrywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 10:01
        tu wysyłać prezydent@ump.pl
    • Gość: gość Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.126.c89.petrotel.pl 31.10.08, 10:07
      Pamiętam sytuacje, kiedy najlepsi maturzyści z Płocka przyjechali w
      2003 roku (też wtedy byłem w tej grupie)pod ratusz by otrzymać
      wyróznienia od samego prezydenta. Oczywiście stanęli na parkingu
      przed ratuszem, gdzie postój był tylko dla pracowników (lub max 20
      minut)-tego dokładnie nie pamiętam. Był też nawet przedstawiciel z
      sejmiku wojewódzkiego. Wszyscy wyszli po całej tej imprezie z
      ratusza by zrobić sobie pamiątkowe foto przed ratuszem: a tam
      niespodzianka - na KILKUDZIESIĘCIU autach były założone blokady.
      Ktoś z władz z ratusza kazał komendantowi to natychmiast zdjąć. I
      zdejmowali to wtedy w pośpiechu robiąc z siebie ostatnie ofiary. Czy
      to była poprawa bezpieczeństwa??? Straż miejska powinna przede
      wszystkim myśleć, bo z tym jest u nich najgorzej. Każdy głupi, bez
      szkoły podstawowej nawet, jest w stanie postawić fotoradar, schować
      się w rowie i robić foty, czy dawać mandat za złe parkowanie, albo
      założyć blokadę. To, że budżet miasta na tym zarahbia to inny temat -
      ale oni powinni przede wszystkim służyć ludziom, dbać o
      bezpieczeństwo i chronić. Gdzie jest ta ochrona, jak na podolach w 5
      mcy ginie 35 samochodów i obrabiane są tam domy. Gdzie jest straż
      miejska w takich warunkach? Boją się ? W rowie ustawić się
      najłatwiej, ale pomyśleć jak chronić ludzi - z tym Straż Miejska ma
      olrzymi problem.
      • Gość: bat Re: Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: 195.33.116.* 03.11.08, 07:43
        Gość portalu: gość napisał(a):
        > a tam
        > niespodzianka - na KILKUDZIESIĘCIU autach były założone blokady.

Nie KŁAM!!
        SM w Płocku ma tylko kilka (na pewno mniej niż 10 blokad).
        Gdzie Ty widziałeś tam "kilkadziesiąt"?

Drugie pytanie:
        Gdzie przed Ratuszem jest parking na "kilkadziesiąt" samochodów?
        Mówisz o tym po prawej stronie na samym końcu ul. Bielskiej, na rogu
        przy banku.
        Na tym parkingu zmieści się max 10 samochodów.
        Kolejna ściema??

Aha, żeby nie było - nie jestem ze SM, nie lubię ich tak samo jak
        każdy z Was. Komentuję wypowiedź "gościa", bo nie lubię jak się
        wprowadza innych w błąd albo po prostu kłamie.
    • mikimichal Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? 31.10.08, 10:15
      takie są już założenia straży miejskiej by łapać i karać tych co źle
      parkują,bo przecież po co moją się oni przemęczać/?najlepiej podjechać i
      założyć blokadę na kolo to ich bawi i maja z tego kasę.a jak kogoś pobili na
      Jachowicza to gdzie oni wtedy byli?najlepiej podjechać w godzinach porannych
      na Jachowicza pod stary dworzec i karać ludzi za złe parkowanie bo tam jest
      postój taxi.Malo tego,ze to już drugi w odległości 100m od teatru?mało maja
      miejsca pod teatrem?
      • Gość: Gosc A policja to lepsza? IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.08, 10:24
        Ja to chyba zaczne robic zdjecia w jakich miejscach policja ustawia fotoradary (np. grabowka za mostem w krzakach) zeby mozna bylo sie wspolnie z nich posmiac.

A powiedzcie jak to jest. W czasie zatrzymania samochodu policjant musi byc widoczny, a w czasie gdy "Misiaczek suszy" nie powinien byc także widoczny z pewnej odleglosci? W koncu dokonuje on kontroli naszego pojazdu... kontroli predkosci.
        • Gość: ktoś Re: A policja to lepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 16:13
          Ludzie przestańcie wreszcie pluć jadem !!!! na większości forum nic tylko
          narzekacie , bluzgacie , wszystkich chcecie karać ale jak was ktoś ukarze to
          źle....zastanówcie się czasami nad sobą i nad tym co za brednie czasami
          wypisujecie!!!
          • Gość: śmiech Re: A policja to lepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 16:17
            stosujcie się do przepisów ruchu drogowego to może Straż Miejska nie będzie
            potrzebna buahahhahaa oj ludzie, ludzie
          • Gość: płocczanin Re: SM dla nas IP: *.plock.mm.pl 31.10.08, 18:32
            jakoś wszyscy zapomnieli, że Ratusz ma służyć mieszkańcom? Tak samo SM.

Nie powinna karać tylko być gotowa na pomoc mieszkańcom. To oni
            powinni wskazać miejsce gdzie można zaparkować , dopilnować zieleni, czy
            nie usycha z braku wody. Czy znaki na osiedlach nie są połamane. Nie
            straszyć staruszki z pietruszką i kwiatami. Dopilnować imprez
            organizowanych przez miasto. Miasto jest stare i tradycje również.

SM powinna być na garnuszku Miasta i żadne tam wyścigi po fanty.
            Praca spolegliwa dla dobra mieszkańców.
            • Gość: dddd Re: SM dla nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 18:59
              po co wam znaki jak i tak się do nich nie stosujecie? musieliście dostać już
              kilka mandatów skoro tak narzekacie :)))))
              • Gość: maruda Re: SM dla nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 20:19
                Nie dostałem mandatu, ale jak nie mogę przejechać moja ulubioną ulicą w mieście (Przemysłowa) to mnie szlag trafia, że nie ma na miejscu kilku szpeców z SM i radiowozu policji. W niedzielę pod giełdą mogli być bo Targowa zastawiona, i propagandę pod "wybiórczą" można zrobić, ale jak trzeci dzień z rzędu nie da się Przemysłową normalnie przejechać, do "kierowcy" nie umieją parować, i nie chce im się d... ruszyć piechotą, a "Handlowcy" ryją trawniki, za które wszyscy płacimy, bo muszą postawić (sic!) ciężarówkę z towarem, to się w człowieku gotuje cosik...
                • Gość: Toto Re: SM dla nas IP: *.plock.mm.pl 01.11.08, 08:44
                  Najgorsze jest to, że ustawiają fotoradar tuż przed tablicą kończącą
                  ograniczenie prędkości, na obrzeżach miasta, gdzie zagrożenie dla
                  pieszych jest minimalne. Np. na Radziwiu: za ostatnim domem, a przed
                  tablicą zwiększającą dopuszczalną prędkość. Wyraźnie widać złą wolę
                  i chęć szybkiego zysku: mandaty naliczane są oczywiście od niższej
                  prędkości. O tym, że dokuczają ludziom, panowie wolą nie myśleć.
                  Gdzie są przełożeni, którzy powinni kontrolować, gdzie fotoradar
                  jest ustawiany? Wątpię, aby strażnicy prowadzili swoje akcje w
                  centrum, gdzie naprawdę prędkość jest niebezpieczna.
                  Zakup drugiego fotoradaru uważam za jakieś nieporozumienie i zupełny
                  błąd w określaniu zadań straży.
                  A wypowiedź o tym, że 'na 44 funkcjonariuszy urządzeniem tym zajmuje
                  się jeden?' jest oczywiście nieprawdziwa. Ekipa rozstawiająca
                  fotoradar + ekipa wypisująca mandaty, to więcej niż jeden
                  funkcjonariusz.
          • Gość: maly zbysio Re: A policja to lepsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.08, 10:22
            o - ktos ze strazy sie odezwal ;]
            • Gość: Anna Re: A policja to lepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 10:55
              Gość: maly zbysio - widzisz i na tym polega twoja prostota myślenia, nie
              dopuszczasz do myśli że oni faktycznie pomagają a nie tylko karzą. Chyba
              powinieneś wrócić do podstawówki.
              • ciffan Re: A policja to lepsza? 02.11.08, 11:36
                Gość portalu: Anna napisał(a):
                > Gość: maly zbysio - widzisz i na tym polega twoja prostota myślenia, nie
                > dopuszczasz do myśli że oni faktycznie pomagają a nie tylko karzą. Chyba
                > powinieneś wrócić do podstawówki.

Aniu ze straży, jak dotąd nie odezwał się NIKT, który byłby z działania piesków
                prezydenckich zadowolony. Wnioski wysnuj sama.
    • Gość: zażenowany Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.c158.petrotel.pl 31.10.08, 20:22
      pani radna Elżbieta Gapińska ma świętą rację popieram.
      czy ktoś z was widział strażników którzy naprzykład prubujących
      zwalczyć chandel paierosami lub alkocholem z przemytu który kwitnie
      na targowiskach? ja wiem chowanie się w krzakach z fotoradarem jest
      łatwiejsze i człowiek się nie naraża nikomu a wyniki same się
      robią..............
    • naprawdetrzezwy Ma uczciwie pracować. 01.11.08, 09:31
      Czyli trzeba im zabrać broń, radary i blokady.
      I po 10-20 latach, gdy wychowa się kadrę pracującą uczciwie, możnaby
      przekazać im CZĘŚĆ uprawnień policji.

Bo do SM (a zwłaszcza do jej władz) aspirują zazwyczaj ludzie o
      osobowości patologicznej (dlatego nie pracują w policji - nie
      zostaliby tam przyjęci).

Poza tym: 1 etat w SM = 2 etaty w policji.
    • Gość: sfrustrowany ja Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.plock.mm.pl 01.11.08, 11:04
      Święta racja! Ci Płoccy Strażnicy potrafią tylko czaić się po krzakach, za rogami ulic i wlepiać mandaty babciom z pieskami. Żenada i obłuda. Zamiast pilnować porządku w mieście ,zabierają chleb policji. Biegają od samochodu do samochodu u z uśmieszkiem na gębie wlepiając mandaty, albo zakładając blokady na koła. Zapewne dziś dostaną wskazówki żeby biegać w koło cmentarzy i karać ludzi źle parkujących auta. Płock to miasto ,które potrafi tylko utrudniać życie jego mieszkańcom, zamiast pomyśleć jak za pomocą straży miejskiej pomagać. Jednym słowem ich motto to: karać ,jebać nie wyróżniać!!!
      • Gość: Anna Re: Straż miejska ma pilnować czy zarabiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 09:45
        Gość: sfrustrowany ja - wyobraź sobie że byłam wczoraj na Kobylińskiego ok
        18.00, jak zauważyłam żadnych mandatów nie było, pomogli mi ci panowie
        zaparkować samochód, mogłam z mężem i dziećmi spokojnie iść na grób rodziny, nie
        błąkałam się szukając miejsca parkingowego. Wystarczyło zapytać, byli bardzo
        mili, przynajmniej ci na ul. Topolowej - wielkie dzięki panowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka