Dodaj do ulubionych

Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 17:08
Płockie drogi to chyba największa zmora polskich kierowców wąskie, dziurawe ,
zakorkowane to tylko kilka określen które mi się nasuwają w tej chwili ale
przedewszyskim chciałem powiedzieć, że najgorszym problemem w płocku jest brak
drugiej przeprawy przez Wisłę i chciałem wspomnieć, że jeśli mieszkańcy naszego
pięknego miasta nie postarają się sami o nową przeprawę to ci nidoradni
bezmózgowcy rządzący naszym miastem nigdy jej nie zbudują. Wracają jednak do
problemu dróg to chciałem napomknąć, że nasi spece od ulic powinni przypatrzeć
się rozwjązaniom miast w południowej Polsce, a po tem brac się za
modernizację.
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.82.* 26.01.02, 15:02
      lepiej aby drugiej przeprawy nie było, napewno nikt na nią by nie narzekał
      (wyobraźcie sobie dzieło płockich firm)...
      • Gość: czadman Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 20:58
        Można trochę udrożnić! Wystarczy aby na szkrzyżowaniu każda droga była
        podzielona tak: część wlotowa 1/3 szerokości - 1 pas a część wylotowa 2/3
        szerokości z 2 lub 3 pasami(w zależności od szerokości jezdni.). Przy podziale
        pół na pół, na wlocie jest o wiele za szeroko a opuszczający skrzyżowanie stoją
        jak palanty, blokując się nawzajem na nioepotrzebnie szetrokim jednym pasie lub
        dwóch (zamiast na dwóch lub trzech pasach).
    • Gość: . Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.02, 19:00
      Dobrze że drogi w ogóle są;]. Znając pomysłowość płockich drogowców można się
      spodziewać wszystkiego
      • Gość: marek Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.82.* 28.01.02, 23:13
        ciekawe jak wpłynie na kondycje płockich ulic dymisja p. markuszewskiego?
    • Gość: Mat Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.82.* 29.01.02, 02:05
      Dymisja Markuszewskiego nastąpiła rok za późno.
      Ten pan nie miał za grosz wyobraźni, wystarczy spojrzeć na realizację wyjazdu
      z Pięknej w Jachowicza i skrzyżowania Tysiąclecia z Przemysłową (wystarczyło
      zajrzeć do planów z 1964 roku) a także sygnalizacji dla pieszych na
      Piłsudskiego.
      Równie bezsensowne było wydawanie pieniędzy podatników na wymianę chodników
      przy Alejach Jachowicza i Kilińskiego bez jednoczesnego wytyczenia ścieżek dla
      rowerów. Pięknym przykładem bezmyślności jest wymiana chodnika na Kilińskiego
      na zjeździe koło ZOO gdzie wymieniono ten fragment, na którym obowiązuje zakaz
      ruchu pieszych.
      Reasumująć, za pieniądze,które tak lekką ręką zmarnowano można było by już
      dawno wybudować rondo na skrzyżowaniu Kilińskiego i Jachowicza,które
      niewątpliwie i udrożniło ten newralgiczny węzeł.
      Szkoda,że zarządzający naszymi drogami nie widzą jak rozwiązuje się problemy
      komunikacyjne w sąsiednich regionach a mianowicie, że likwiduje się powszechnie
      sygnalizacje świetlne na rzecz rond, które zdecydowanie poprawiają płynność
      ruchu i bezpieczeństwo użytkowników.(u nas niestety sygnalizacje mnoży się bez
      sensu)
      • Gość: marek Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.82.* 29.01.02, 20:43
        ...jak historia pokazuje pan w/w znajdzie się w jakiejś spółeczce zarządzanej
        przez infantylnych menadżerków z rozdań partyjnych, następca miejmy nadzieję
        weżmie się za pracę przykład iinych miast wiele biedniejszych może uczyć,
        partactwo w mieście było i jest nie dotyczy to dróg..., kiedy będzie
        normalnie???
    • Gość: Strucho Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 21:50
      Myślę że nie jest pod tym względem u nas tak czarno. Na szczęście nie dochodzi
      do takich sytuacji jak w Warszawie z mostem. Kilińskiego i Jachowicza mają
      nową nawierzchnię, wkrótce przebudowa Bielskiej i Kolejowej. Znaczy to, że
      przez prawie całe miasto można przejechać po dobrych drogach. Może nie
      wszędzie jest tak różowo (np. uszkodzony samochód obok byłego Komfortu), ale w
      niektórych miastach jest chyba gorzej?
      • Gość: Mat Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.82.* 06.02.02, 01:24
        Gość portalu: Strucho napisał(a):

> Myślę że nie jest pod tym względem u nas tak czarno. Na szczęście nie dochodzi
        > do takich sytuacji jak w Warszawie z mostem. Kilińskiego i Jachowicza mają
        > nową nawierzchnię, wkrótce przebudowa Bielskiej i Kolejowej. Znaczy to, że
        > przez prawie całe miasto można przejechać po dobrych drogach. Może nie
        > wszędzie jest tak różowo (np. uszkodzony samochód obok byłego Komfortu), ale w
        > niektórych miastach jest chyba gorzej?
        Ciekawe co powiesz gdy będzie cieplej i postoisz troszkę w korkach
        na:Tysiąclecia, Bielskiej, Szpena, Piłsudskiego, Kilińskiego, 1 Maja (kolejność
        dowolna)a "dobra" jakość nawierzchni Wyszogrodzkiej spowoduje wizytę w warsztacie
        mechaniki pojazdowej.
        P.S. wpadłem dziś w dziurę na Kobylińskiego

• Gość: marek Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.82.* 06.02.02, 22:18
          w samych dziurach problem nie tkwi.codziennie można zaobserwować olbrzymie
          korki zaczynające się na kilińskiego w stronę mostu.dużo ludzi twierdzi,że to
          wina jedynego mostu .zgadzam się ale ale uważam,że złe rozwiązanie ruchu w
          radziwiu utrudnia ruch na wylotowych trasach. sytuacja teraz jest
          umiarkowana ,a co będzie latem???
          • Gość: Mat Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.82.* 06.02.02, 22:34
            Gość portalu: marek napisał(a):

> w samych dziurach problem nie tkwi.codziennie można zaobserwować olbrzymie
            > korki zaczynające się na kilińskiego w stronę mostu.dużo ludzi twierdzi,że to
            > wina jedynego mostu .zgadzam się ale ale uważam,że złe rozwiązanie ruchu w
            > radziwiu utrudnia ruch na wylotowych trasach. sytuacja teraz jest
            > umiarkowana ,a co będzie latem???

Myślę,że ta sytuacja ulegnie pozytywnej zmianie gdy wreszcie po 12 latach
            zostanie dokończona ulica Żeglarska i rondo na Radziwiu. Wtedy będzie można
            wymienić na Kolejowej sygnalizację na "na żądanie" dla pieszych.
        • Gość: Strucho Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.02, 00:03
          Ostatnio jechałem Popłacińską i dziury w kierunku Włocławka są straszne.
          Pisząc wcześniej miałem na myśli sytuację sprzed zimy. Rzeczywiście są takie
          miejsca gdzie jest tragicznie, ale w centrum na wyremontowanych ulicach jest
          już bardzo dobrze. A ostatnio słyszy się jeszcze o planowanym remoncie
          Kobylińskiego, Bielskiej więc ten stan się poprawia. Przypomnijcie sobie
          Kilińskiego czy Jachowicza przed remontem nawierzchni...
          • Gość: sydney Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 01:10
            Gość portalu:
            Brak drogi na Sobótce-minus dla władz.
            Brak ścieżek rowerowych-minus dla władz.
            Brak drugiej nitki Kilińskiego-minus dla władz.
            Budowa przebicia ulicy Misjonarskiej -dojazd do nowo budowanego bloku budowanego
            przez Młodzieżową Spółdzielnię Mieszkaniową-minus dla władz.
            Brak rozumu - plus dla władz.
    • Gość: kris Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 15:21
      Gość portalu: Mario Ch napisał(a):

> Płockie drogi to chyba największa zmora polskich kierowców wąskie, dziurawe ,
      > zakorkowane to tylko kilka określen które mi się nasuwają w tej chwili ale
      > przedewszyskim chciałem powiedzieć, że najgorszym problemem w płocku jest brak
      > drugiej przeprawy przez Wisłę i chciałem wspomnieć, że jeśli mieszkańcy naszego
      >
      > pięknego miasta nie postarają się sami o nową przeprawę to ci nidoradni
      > bezmózgowcy rządzący naszym miastem nigdy jej nie zbudują. Wracają jednak do
      > problemu dróg to chciałem napomknąć, że nasi spece od ulic powinni przypatrzeć
      > się rozwjązaniom miast w południowej Polsce, a po tem brac się za
      > modernizację.

Płockie drogi to naprawdę "śliski" temat. Należy jeszcze wpomnieć o ORLENIE.
      Przecież zakład ten z procesu rafinacji uzyskuje m.in. asfalt. Co więc z nim
      robi? Może zamiast płacić jakieś bzdetne kary za trucie środowiska powinien
      dostarczać surowca na pokrycie płockich dróg...

Co do drugiej kwestii - przeprawy mostowej... Można o niej sobie pomarzyć. Dopóki
      Warszawa nie wybuduje sobie wystarczającej ilości mostów, Płock nie dostanie
      żadnych pieniędzy na realizację takiej inwestycji. Bo pieniądze są w Warszawie i
      ona je przydziela. Można się tylko zachwycać projektami nowego mostu w Płocku,
      który ma przypominać most siekierkowski...
      • Gość: sydney Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 01:02
        Gość portalu:
        Temat dnia.
        • Gość: anka Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 07:56
          ja chcialam jeszcze zwrocic uwage na groge na podolszycach polnocnych, ma ona
          dobra nawierzchnie ale uwazam ze projektowal ja czlowiek pozbawiony rozumu, po
          kigo diabla sa potrzebne takie ostre zakrety ?wystarczylo troszeczke pomyslec
          i droga ta nie miala by tylu zbednych zakretow. kolejne moje spostrzezenie
          dotyczy ulicy wyszogrockiej, czy nie mozna bylo wymusic na powstajacym budynku
          firmy Obi zreobienie dobrego porzadnego rozjazdu czy wyobrazacie soebei jakie
          teraz powstana korki na ulicy wyszogrodzkiej. Zastanawiam sie jeszce czy
          panowie ktorzy klad wlasciw nawierzchnie na ulicy wyszogrodzkiej pomaluja na
          niej pasy gdy droga bedzie zamkneta? Czy jak tez do tej prory robili, a wiec
          oddawali droge do uzytku i za kilka dni malowali , powodujac tym samym korek .
          Bardziej prawdopodobna wydaje mi sie ta 2 wersja. Kolejna rzecz ktora mi sie
          rzucila w Plocku to roboty drogowe wykonywane juz w zimie na jej poczatku gdy
          sa juz duze przymroozki i wiadomo ze nawierzchnia ktora nakladaja badz
          poprawiaja nie bedzie tak trwala jak by sie to robilo w czasie dobrych
          warunkow pogodowych.
          Ale coz akiedrogi jaki kraj!!
      • Gość: FANEK mosty IP: *.lot.pl 10.06.02, 09:38

>
        > Co do drugiej kwestii - przeprawy mostowej... Można o niej sobie pomarzyć. Dopó
        > ki
        > Warszawa nie wybuduje sobie wystarczającej ilości mostów, Płock nie dostanie
        > żadnych pieniędzy na realizację takiej inwestycji. Bo pieniądze są w Warszawie
        > i
        > ona je przydziela. Można się tylko zachwycać projektami nowego mostu w Płocku,
        > który ma przypominać most siekierkowski...

Finansowanie mostu siekierkowskiego w ciągu drogi KRAJOWEJ
        Budżet państwa 0%, gmina Wawa Centrum 100%.

Pozdrowienia z mostu !!

• Gość: micksnow Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ipartners.pl / *.e-point.pl 14.05.02, 10:35
      1. nowa droga na podolszycach - od strony Warszawy. Mialo to ulatwic wjazd do
      miasta, tymczasem dziury, straszan nawierchnia, brak oznakowania sprawily, ze
      kilka razy w deszczu w nocy zastanawialem sie kto ta pulapka zbudowal. teraz
      chyab to przebudowuja, i wypada zapytac - czy to wykonawaca poprawia czy ratusz
      drugi raz placi? (tudziez drogi wojewodzkie, i tak z naszych pieniedzy).

2. Trasa Warszawa - Plock - czy naprawde nie mozna postarac sie aby stala sie
      to droga dwujezdniowa? A przynajmniej z namalowanymi pasami i oznakowaniem?
      Teraz jesto droga smierci.

Plock zyje w przeswiadczeniu o "zlym" sasiedztwie Warszawy, ktora "zabiera"
      najzdlolniejsza mlodziez i inwestycje .A przeciez, gdyby dojazd do Wawy trwal
      okolo 45 minut (normalna droga) zamist obecnych 75 minut to Plocka stalby sie
      atrakcyjna alternatywa dl Warszawskich przedmiesc typu Piaseczno itp, gdzie
      dojazd takze trwa okolo godziny.

Plock ,z liceami, muzeum, polozeniem ,nizszymi cenami gruntwo i podatkami
      moglby sie stac ciekawym satelita Warszawy. Wystarczy odwolac sie do przykladu
      Darmstadt i pobliskiej metropolii...

3. Most - temat oklepany i wypada zadac pytanie czy w tym roku tez bedzie to
      motyw przewodni kampanii samorzadowej????

4. Kto przerobil skrzyzowanie prze Stanislawowce????????????????

• Gość: Strucho Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.petrotel.bptnet.pl 15.05.02, 13:57
        1. Wyszogrodzka po poprawce została dziś oddana do użytku. Poprawki były
        robione w ramach gwarancji.
        2. Droga dwupasmowa do Warszawy - parę razy ten temat się przewijał. Jak
        ogromne pieniądze byłyby potrzebne do modernizacji blisko 100 km trasy ciężko
        mi jest sobie wyobrazić. Warszawa raczej nam szybko nie zafunduje. Bardziej
        realne jest pociągnięcie drugiego pasa np. do Słupna, ale to też przyszłość.
        • Gość: micksnow Re: Płockie drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.e-point.pl 16.05.02, 15:34
          1. nie 100 kilometrow tylko do Wyszogrodu - to etap pierwszy polegajacy na
          namalowniu oznakowania.
          2. problem trasy szybiekgo ruchu (przynajmniej szerszej niz obecnie) i tak
          wyniknie oponiewaz gdzies tu ma przebiegac autostrada polnoc poludnie i
          potrzebny bedzie do niej dojazd z trasy numer 7 Warszawa Gdansk.
          Ponadto, jezeli powstani most to szeroka droga zastepujaca obecna bedzie
          musiala powstac tak jak remontowano drogi dojazdowe do most uw Wyszogrodzie.
          Nowy most zwiekszy ruch na drogach w olokicach Plocka.

3. To wlasnie ploccy samorzadowcy powinni zabiegac o umieszcznie pomyslu an
          taka droga jezeli Plocka ma czerpac korzysci ze swojego polozenia
          geograficznego.
          Amfiteatr nie wystarczy!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka