Dodaj do ulubionych

Pies dla płockiej komendy

IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 23:30
Tak, tylko nikt nie mówi o tym, że psy takie są najpierw uzależniene od
narkotyków, i dlatego są dobre w ich znajdowaniu... Jak wiemy psy mają
bardzo dobry węch, i coś co muszą dostać znajdą wszędzie. Będziecie się ze
mna kłócić, że tak nie jest, ale... ja wiem swoje i moje informacje są pewne
i prawdziwe ! ! ! !
Obserwuj wątek
    • karal00x Re: Pies dla płockiej komendy 24.12.03, 09:30
      Ha! dobre! :) a psy szkolone do pracy w ratownictwie górskim, wodnym, do
      poszukiwania ofiar pod gruzami? czy są najpierw uzalezniane od ludzkiego mięsa?
      Tak? Czy uważasz, że akcja pt:"pies antynarkotykowy w szkole" wygląda w ten
      sposób, że pies - który wyczuje od ucznia narkotyki - zachowuje się agresywnie,
      szczeka, gryzie, na sasadzie "oddaj mi to, co masz w kieszeni, albo cię
      rozszarpie"? Innymi słowy, tak jak to jest pokazywane na filmach? Nie! Pies
      puszczony powiedzmy w klasie pomiędzy rzędami ławek, kiedy wyczuje od kogoś
      zapach narkotyków, sygnalizuje to w sposób wiadomy właściwie swojemu opiekunowi.
      Robi na chwilę na przykład przysiad, i w ogóle reszta obserwatorów nawet nie
      orientuje się, że pies coś znalazł, i po wyjściu z klasy uczniowie nawet nie
      wiedzą przez resztę lekcji, że u któregoś z nich pies coś wyczuł. Po "spacerku"
      psa policjant prosi nauczycielkę na zewnątrz i mówi, żeby np. po lekcji
      poprosiła do gabinetu dyrektora uczniów z trzeciej ławki pierwszego rzędu, a tam
      już potem jest akcja: "proszę nam pokazać co macie w kieszeniach" itd. Jakie
      uzaleznienie człowieku! Normalna tresura z wykorzystaniem tego, co u psa jest
      najlepsze, czyli węchu, dla przykładu: dobrze wyszkolony pies jest w stanie
      wyczuć z pontonu, leżący na głębokości 3 metrów kosmyk włosów zawinięty w
      foliowy worek! Tylko kosmyk!
      Pozdr!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka