Gość: rhah IP: *.pt-2.petrotel.pl 30.12.03, 15:12 co?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ble Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 15:38 beznadzieja najgosze jest jeszcze to ze chcesz wejsc a tu co?....gowno musisz pokazac dowod a zeby tego bylo malo musisz miec jeszcze 21 czy oni eszyscy sa nienormalnie- LUDZIE a gdzie my 18-19-20-latki mamy sie bawic? zastanowcie sie co wy qrf... robicie PS a jesli juz przestrzegacie ze wpuszczamy od 21 to niech to bedzie od 21 a nie jedna 17( kobiete z mega bustem i dekoldem do pepka ORAZ MINI)wpuscicie a 20 ubrana skromnie ale normalnie nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusia Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: 195.75.220.* 05.01.04, 10:38 hm...Tyle krzyku o 5 zł. Ale racja, że nasze puby roją sie od gówniarstwa, wejście do pubu powinno być za okazaniem dowodu osobistego, bo niby po co 14, 15 i 16-latkowie wchodzą do pubów skoro zgodnie z prawem nie mogą pić alkoholu? A może lepiej wprowadzić kontrolę zewnętrzną w pubach i sprawdzać czy wszyscy pijący są penoletni? Poleciałoby parę koncesji, to od razu zrobiłoby się porządniej w lokalach. Acha i skoro juz każą płacić, to proszę uprzejmie, z wielką przyjemnością, ale niech chociaż toalety będą na wyższym poziomie niż toalety publiczne. Chociaż papier toaletowy i ręczniki niech będą, to chyba nie dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana 20 Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 15:45 dokladnie zgadzam sie z przedmowca no ale coz w tym zasranym Plockowie nie dosc ze nic sie nie dzieje - standard i teraz nawet zabieraja nam ostatnio rozrywke WLASCICIELE PUBOW jestescie BEZNADZIEJNI poza tym powinniscie pamietac o biednych studentach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siudemek Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.class144.petrotel.pl 30.12.03, 16:07 Tragedia! Tym bardziej, ze w przypadku pubu Goral wlasciciele to rodowici plocczanie. Ale byc moze wszystkim odpowiada, bilecik na raczke i wesjcie jak w zapadlej remizie (nie obrazajac remizy). W przypadku tego pseudo klubu Lisia Jama to bylo wiecej niz pewne, bo wlasciciele maja w oczach monety, ale po wlascicielach Gorala nigdy bym sie tego nie spodziewal. W kazdym badz razie ja bojkotuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reszczu Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 16:18 no cóż widać, że sie właścicielom lokali poprzewracało w głowach!! Niedługo trzeba będzie za wc i szatnie płacić!!! Ale cóż zawsze czysty pieniądz do kieszeni!! Wygląda mnie to na zmowe właścicieli!! bo po grallu nagle wszyscy wprowadzili opłaty!! teraz czekam jak sie będzie płaciło za kufel do piwa:) Pozdrawiam wszystkich którzy zostali podobnie jak ja zaskoczeni takim obrotem sprawy!Chyba teraz bedzie trzeba w domu sie piwka napić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
intruder Zmowa?? 30.12.03, 21:17 Czy nikomu z dotychczas wypowiadajacych sie nie przyszlo do glowy ze to jest rodzaj zmowy? Nie jestem pewien bo sam nie sprawdzalem, ale podobno oprocz pojawienia sie oplaty w wysokosci 5 pln za wejscie do Lisiej Jamy, Zamku Graala i Gorala, wzrosla tez oplata w Kinie do 15 pln.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marabut Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 21:46 Kochani Forumowicze. Spróbujcie teraz w karnawale przez dwa tygodnie nie odwiedzać tych lokali gdzie kasują za same wejście. Zobaczycie jaka będzie reakcja. Warto właścicielom pokazać, że to oni żyją z Was, a nie Wy z nich.Radzi to Wam prawie emeryt wychowany w klubie Marabut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.class146.petrotel.pl 30.12.03, 22:10 Od 21 lat? przciez to nie USA! Jakim prawem??????? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? 30.12.03, 23:39 Takim prawem , że to właściciel lokalu decyduje jacy ludzie mają tam chodzić. Jeśli nie chce małolatów - jego sprawa. Ty możesz się z tym oczywiście nie zgadzać i po prostu tam nie chodzić. Wolność mamy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 12:25 > Takim prawem , że to właściciel lokalu decyduje jacy ludzie mają tam chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e ? Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 12:26 Kolega bzdury opowiada. Wlasciciel lokalu gastronomicznego swiadczy uslugi dla ludnosci i nie moze sobie selekcjonowac klientow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 12:44 > Wlasciciel lokalu gastronomicznego swiadczy uslugi dla ludnosci i nie moze sobi > e selekcjonowac klientow Tak to moze bylo w minionej epoce, teraz jako wlasciciel to moze nikogo nie wpuscic i sam sobie siedziec jesli bedzie mial na to ochote. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? 31.12.03, 08:47 W wiekszosci cywilizowanych krajow do pubow i dyskotek sa wpuszczani ludzie po okazaniu dowodu tozsamosci. A limity sa albo 18 albo 21 lat. Jesli wlasciciel wpusci malolata, a co gorsza jesli mu sprzeda piwo ryzykuje utrate koncesji na sprzedaz alkoholu. Podobno idziemy do Europy, to coz sie dziwic. Moze wreszcie polskie lokale troche sie scywilizuja i skonczy sie lamanie prawa ze sprzedaza piwa malolatom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scin Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 03:25 No coz... lamanie prawa to jedno, z tym moze blizej Europy skoro tak dowodziki sprawdzaja, ale spojdz na te nasze puby w Płocku... Co do kibli to własnie to chyba pierwsza rzecz jaka rzuca sie w oczy, ze te publiczne im dorownuja a tak byc nie powinno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.class146.petrotel.pl 31.12.03, 11:09 Dalej nie moge sie nadziwic. Za pol roku stuknie mi 20 i do lokalu w nieduzym Plocku nie moge wejsc? A jak juz to mam placic? Na codzien mieszkam w Lodzi i tam czegos takiego nie spotkalem. Co najwyzej chcieli ode mnie legitymacje. Ale lokale tam sa i tak lepsze. Nie bardzo rozumiem wlascicieli w Płocku. Gdzie oni szukaja klientow? Z tego co obserwuje przynajmniej 1/3 to maturzysci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frytol Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 12:34 5zl za wejscie do gorala, bylem tam jakos tydzien temu, posiedzialem jakies 30minut i sie zmylem bo dno i 2 metry mulu, jedyny sensowny lokal ktory pozostal to zacheta... fakt ze wejscie platne, ale tylko wtedy kiedy sa jakies imprezy, 'zywa' muzyka itd, za to przynajmniej warto rzucic to 5zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawna studentka Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: 193.59.95.* 02.01.04, 08:56 Brawo! Może to zmobilizuje wreszcie całą studencką brać do stworzenia porządnego klubu studenckiego??? No żacy - ruszyć głowami i działać, a nie narzekać. To wstyd, żeby w takim Płocku, przy takiej liczbie studentów nie mieli oni swojego "domu rozrywki"! Ludzie jeśli macie takiego ducha waliki to walczcie o to! Tam będzicie na swoim, wy będziecie wyznaczać kto ma tam wstęp , i o ile nie zeżre was chęć zysku może uda wam się nie zawyżać cen piwa (jak to jest w innych lokalach...)! Działać, działać, a nie marudzić! Ech szkoda, że ja już skończyłam studia, może bym wam pomogła, ale cóż jesteście młodsi i zostawiam to wam. Brońcie studenckiego honoru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: 193.59.95.* 02.01.04, 13:09 Ukłny to genialny pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: 193.59.95.* 02.01.04, 13:10 Ukłony to genialny pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 14:46 W Płocku zycia studenckiego to chyba za bardzo nie ma. Nie ma się co dziwić, jak ludzie pracują przez tydzień a później idą raz na 2 tygodnie na wykład to są studentami raczej z nazwy i nic dziwnego że nić im się nie chce. Rozumiem właścicieli lokali , ale to problemu im nie rozwiąże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: 193.59.95.* 02.01.04, 08:42 Nareszcie!!! Gratuluję właścicielom lokali, odzyskania zdrowego rozsądku!!! Może w końcu można będzie iść do knajpy i spokojnie znaleźć miejsce! Dotychczas graniczyło to z cudem, większość małolatów kupowała jedno piwo często na kilka osób i "grzała ławę" przez cały wieczór, a do tego, żeby być cool wypaliali takie ilości fajek, że często wyglądoało to jak zasłona dymna. Czemu więc sie oburzać na właścicieli lokali jeśli teraz mogą pozyskać klientów, którzy do tej pory nie miali szans wśród tej zgrai?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? 02.01.04, 12:52 Przylaczam sie do gratulacji,. Odpowiedz Link Zgłoś
karal00x Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? 02.01.04, 14:33 Ja również przyłączam się do gratulacji. Skończy się przynajmniej okupowanie przez stada nastolatków chociażby co niektórych lokali. Znikną piątkowe czy sobotnie problemy ze znalezieniem stolika :) A tak? Gdzie człowiek nie wszedł, tam po dziesięć osób przy stolikach, dwa piwa kupione i całonocne pierdzenie w stołek, a każdy z fajką i dym taki, że oczy o mało nie pękną... Każdy zna te obrazki. No i oczywiście towarzystwo "nafazowane" jak trzeba, tylko nie od alkoholu kupionego w pubie, tylko od wódeczki "zrobionej" przed wejściem :) A potem tylko jedno piwko - żeby z baru nie wyprosili, i trzeźwinie do rana... Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? 03.01.04, 19:12 Gość portalu: Asia napisał(a): > Nareszcie!!! Gratuluję właścicielom lokali, odzyskania zdrowego rozsądku!!! moim zdaniem to zadza pieniadza :] > Może w końcu można będzie iść do knajpy i spokojnie znaleźć miejsce! owszem, to byl problem, ale... > Dotychczas graniczyło to z cudem, większość małolatów kupowała jedno piwo > często na kilka osób i "grzała ławę" przez cały wieczór, a do tego, żeby być > cool wypaliali takie ilości fajek, że często wyglądoało to jak zasłona dymna. ...IMHO nie tedy droga! obecnosc takiej klienteli powinien byc problemem wlasciciela lokalu, a nie twoim! wlasciwa, kompetentna obsluga bylaby w stanie zapanowac nad nie wpuszczaniem tego typu pacanow... ale jak bylo widac do tej pory - nikogo nie obchodzila cholota przetrzymujaca miejsca, robiaca 'wies'; wprowadzone oplaty odbieram w ten sposob, ze to ci 'dobrzy' musza placic za wyimaginowana nieobecnosc 'zlych' - paranoja, a sadzilem, ze to uslugodawca zabiega o dobra obsluge... w tym wypadku taka rola spada na drugiego klienta :] instalacja jakiejs formy wentylacji tez bylaby mile widziana... bylas w klubie 12? ludzie kopca tam nie mniej niz gdzie indziej, a jednak sie tego nie odczuwa - wlasciwe odprowadzanie powietrza dziala cuda :] coz otrzymam w zamian za piatke, ktora zasile kase panow gastronomow? otoz niewiele, poza (byc moze!) wolnym siedziskiem - znajde to samo podle piwo (nie cierpie warki i zywca a w wiekszosci knajp jest wlasnie tylko to, jak na zlosc :] ) oraz niezbyt zadbane sanitariaty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jane Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 15:07 A ja jestem przeciw.Razem ze znajomymi spróbujemy odkryć nowe lokale,które nie pobierają opłat przy wejściu.Drugą opcją są wypady w inne dni tygodnia czyli wtedy kiedy opłat nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? 03.01.04, 19:17 > A ja jestem przeciw.Razem ze znajomymi spróbujemy odkryć nowe lokale,które nie > pobierają opłat przy wejściu. moze wreszcie skonczy sie hegemonia trzech ulic na krzyz jako 'centrum kulturalnego' Plocka ;] > Drugą opcją są wypady w inne dni tygodnia czyli > wtedy kiedy opłat nie ma. o! i to jest dobra koncepcja! popieram! w dni powszednie Plock po zmroku wyglada jak miasteczko duchow z dzikiego zachodu :] sadze, ze warto to zmienic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhah Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.pt-2.petrotel.pl 05.01.04, 07:47 Dla mnie (juz tak na zakończenie tego wątku) opłaty pobierane w lokalach typu Rodeo, Góral(2 piętra jak by nie było) czy Zamek Gralla maja jakieś wytłumaczenie, bo przecież dużo ludków przychodzi tam potańczyć na niby parkietach , no a na dyskotekę wszędzie trzeba zapłacic. Dzięki temu jest selekcja, bo nie przyjeżdza ekipa zdezelowanym maluchem w 5 osób i nie zawalaja miejsca. Ale totalnym nieporozumieniem jest pobieranie opłat za wejście do Lisiej Jamy, bo przecież za co ja tam płace?? Za posiedzenie przy stole?? JAkby jeszcze jakiś dj pogrywał to by było zrozumiałe , a tak to wbijam w lisia i już tam nie chadzam. Macham przyżądem do machania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ely Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 20:05 Bojkot!! Odpuście chodzenie do lokali na 2-3 tyg, to moment opłaty znikną. Skoro polecieli na kasę i wprowadzili opłaty, to lecąć na kasę- zrezygnują z nich. Nie dość, że życie po zmroku w Płocku- nie żyje, to dodatkowymi opłatami dobili nas całkowicie. Nie każdego studenta studiów dziennych, niepracującego, bo niby jak, stać żeby iść do lokalu i zapłacić za samo trzaśnięcie drzwiami 5 zeta. Piwo- ostatniej kategorii, ale płacić trzeba jak za pierwszej jakości (nie trzeba znać ludzi pracujących w barach, żeby wiedzieć co nam polewają, smak mówi sam za siebie). Kible: syf, kiła i mogiła... Właściciele to już chyba za grosz honoru nie mają, za co tu płacić? Ja z moimi znajomymi mamy w d... te płockie pseudo kluby, na piwko się mozna umówić u kogoś w domu, film obejrzeć... a potańczyć mozna jechać na dyskotekę, przynajmniej wiem za co płacę kupując wejściówkę. Pozdrawiam studentów Polibudy- szczególnie IV WBMiP - IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pionek Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 21:20 ja i tak bede tam chodzic a wlascicieli mam w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scin Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 03:30 to im to pokaz ze masz ich w d... idiota Odpowiedz Link Zgłoś
witalis82 Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? 06.01.04, 07:26 a ja bym chcial to nagrac jak im pokazujesz dupe ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? 06.01.04, 22:13 zadajcie biletow wstepu, faktur vat i innych dokumentow coby na czarno nie robili ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.zep.com.pl 09.01.04, 08:58 Masz racje, przeciez to jedna wielka szara strefa, zobaczcie co ktora operacje nabijaja na kase? co dziesiata? dwudziesta? niech sie temu przyjzy urzad skarbowy, czlowieka potrafia sicigac o 20 zl, wlascicele knajp zapewne wykazuja ciagle strate chociaz wiadomo ze maja spore zyski i US sie tym nie zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo_pl Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.04, 18:31 Pomysł jest poprosty poroniony, płacić za wstęp !?!. Rozumiem co innego gdy tą kwotę jaką zapłaciło sie na wejściu można było wykożystac w tym barze to byłoby spoko. Może jest jakiś lokal w Płocku gdzie nie obowiązują te chore opłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranyyyy... Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.04, 19:20 no ciekawe co wyniknie z tej ich "polityki "?? ostatnio mialam przyjemnosc wyjsc z przyjaciolmi na miasto, po to zeby po latach gdzies sie "wbic" posiedziec i pogadac, popic, potanczyc.....itd. i co? do ktorego lokalu bysmy nie weszli to PUSTKI ludzie sie ani nie bawili , siedzieli "przymuleni" i wogole bylo jakos smetnie.powiedzcie mi co to za frajda w tym momencie wychodzic gdziekolwiek w weekend? juz chyba wole dolozyc z 5 zloty wiecej i jechac na jaks dyskoteke przynajmniej sie wytancze porzadnie za ta cene. Mowie wam beznadzieja...... :/ no ale coz niech sobie "rzadza" PS. troche przypal wziac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranyyyy Re: co sądzicie o płatnych wejściach do lokali??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.04, 19:26 c.d. teraz "przybysza-goscia" z innego ( wiekszego ) miasta i wyjsc z nim na miasto pokazac mu Plockowo - male zasrane miasto w ktorym nie dosc ze nic sie nie dzieje to jeszcze zrobili platene lokale - co taki ktos moze soebie o "nas" pomyslec :/ wiec ludziki ZASTANOWCIE SIE juz zrobiliscie tak ze wstyd wyjasc gdziekolwiek i pokazac komukolwiek cokolwiek bo nawet w jedynych miejscach rozrywki nic juz sie nie dzieje wiec "DZIEKUJEMY" Odpowiedz Link Zgłoś