Dodaj do ulubionych

Przyjmiemy JAMNICZKA szorstkowłosego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 13:56
Od niepamietnych czasow w naszym domu sa jamniki, kiedys gladkie, od 20 lat
szorstkie /standard/ . Staramy sie utrzymac linie, zostawiajac co jakis czas
szczeniaczka z naszej jamniczej rodziny. Ale teraz mamy biede, obie nasze
sunie zachorowaly /jedna - dyskopatia, druga-ropomacicze/, byly operowane, sa
zdrowe, ale nie moga miec dzieci i nasza linia wygasa. Dlatego chcemy
adoptowac szczeniaczka, bardzo prosimy o pomoc w znalezieniu gniazda, z
ktorego moglibysmy wziac *kuzyna* lub *kuzynke* naszych ukochanych jamniorow!
Byloby milo, gdyby szczenie mialo odrobine krwi naszych psow, tzn. Dasa z
Jaskrowej Łaki/Szurpaty/ lub Cyryla-Czerny Drab. Tel.7734087 Warszawa-
Wesola, mamy dom z ogrodem, komfortowe warunki dla jamniczkow!
Obserwuj wątek
    • Gość: Basia Re: Przyjmiemy JAMNICZKA szorstkowłosego IP: *.aster.pl 06.12.04, 20:45
      nie no to już przesada- to stanowczo nie to forum
      nie dość że jamnika szorstkowłosego to jeszcze określonej krwi hodowlanej
      TAKIE PSY SIĘ KUPUJE
      • Gość: madzix88 Re: Przyjmiemy JAMNICZKA szorstkowłosego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 17:55
        Zdecydowanie potwierdzam ze sie je kupuje a nie dostaje. ze niby u mnie bedzie mial dobrze i takie tam. moj ma u mnie tez dobrze a musialam wydac na niego 750zl.
        • krutikow Re: Przyjmiemy JAMNICZKA szorstkowłosego 13.12.04, 11:12
          Operacje i leczenie suczek pochlonely moje oszczednosci i wlasnie dlatego
          szukam szczeniaka do adopcji albo za mniejsza sume, bo zdarzaja sie takie
          sytuacje. Przed 20 laty dano mi wlasnie do zreanimowaniu po pobiciu przez 1
          włosciciela Gige, protoplastke obecnej linii. Uratowalam ja, byla z nami 14
          lat, miala dzieci, wnuki, a teraz jest tak, jak napisalam. Skoro jednak moj
          list okazal sie niestosowny, przepraszam, oczywiscie kupie psa, zeby nie
          przestac miec jamnikow, ale wtedy, kiedy bede sobie mogla na jego kupno
          pozwolic, teraz nie moge. Dziekuje za rade, ale ja bardzo chcialabym zachowac
          cos po Giśce, dlatego napisalam o odrobinie jej krwi. O.Krutikow
        • Gość: Adelka Re: Przyjmiemy JAMNICZKA szorstkowłosego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 11:59
          Dobre rady, pies za 750, jak ktoś pewno nie ma i skąd problem, na forum są
          prośby o bokserka, wilczurka, ciągle ktoś prosi o Yorczka, chociaż kosztują
          1000 i więcej, każdy ma swój problem i pisze wtedy do innych ludzi, nie możecie
          tego zrozumieć? Miałaś 750 na psa, to bądż szczęśliwa, ale zrozum,że ktoś inny
          nie ma i nie dowalaj mu z tego powodu.
        • Gość: Łysy Re: Przyjmiemy JAMNICZKA szorstkowłosego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 19:07
          Jasne, tylko trzeba miec za co, a jak ktos prosi, to chyba nie sciemnia, podaje
          przeciez namiary, mozna sprawdzic, o co chodzi, nim sie da psiaka. Mozna tez
          spytac weterynarz, ktory sie tymi jamnikami zajmuje, jak tam jest, weterynarze
          dobrze sa zorientowani co do psow w ich rejonie.A po co to od razu pyszczyc.Ł.P.
      • krutikow Re: Przyjmiemy JAMNICZKA szorstkowłosego 13.12.04, 11:00
        Wiem, ze sie kupuje, ale nie mozemy sobie na to pozwolic, gdyby to bylo mozliwe
        bez watpienia nie napisalabym na forum. Przepraszam.
        • Gość: Psiara Re: Przyjmiemy JAMNICZKA szorstkowłosego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 13:46
          Daj spokoj i nie przepraszaj, bo nei masz za co, taka jest twoja sytyacja, jaka
          jest, a Basia i Madzia to zwykłe psy ogrodnika, same nie zjedzą i drugiemu nie
          dadzą. Zazdrość, a inaczej, polskie piekiełko! Na pewno się ktoś znajdzie z
          jamniczkiem dla was.
          • madzix88 Re: Przyjmiemy JAMNICZKA szorstkowłosego 13.12.04, 18:54
            Nie, to nie jest polskie piekiełko. Z psem jest tak jak ze spodniami czy samochodem. Nie stać Cię na Lewisy nosisz Joole. Nie stać Cię na mercedesa masz fiata. I nie stać Cię na rasowca masz pseudorasowca. Co więcej, możesz tę sytuację wykorzystać i pomóc jakiemuś biedaczkowi ze schroniska. I nie jestem gołosłowna! Jamnik to nowy nabytek, a od lat mam najzwyklejszego kundla znalezionego na ulicy. I jest to mój najukochańszy pupil.
            A prosić oczywiście można, tylko rozbrajają mnie oprócz prośby jeszcze jakieś uwarunkowania! Suczka czy piesek, ale najlepiej szczeniaczek, najzdrowszy z najlepszej hodowli itp. Dla mnie to zwykłe naciąganie i liczenie na ludzką naiwność. \
            Mam nadzieje że ta prośba faktycznie płynie z serca. Jeśli tak, życzę szczęścia w znalezieniu pieseczka:)
            Pozdrawiam
            Magda
          • Gość: Basia Re: Przyjmiemy JAMNICZKA szorstkowłosego IP: *.aster.pl 13.12.04, 22:40
            odczep się ode mnie- nie jestem psem ogrodnika- sama miałam hodowlę jamników
            szorstkowłosych- i wiem co mówię ich się tak nie rozdaje.
            Na tej stronie jest tyle psiego nieszczęścia że chociaż uwielbiam jamniki
            szorstkowłose ( aktualnie mam ich 3 ale miałam ich i 8 ) to uważam że kazdy
            piesek zasługuje na miłość - i rasa nie ma tu żadnego znaczenia.
            A jak się komuś zdaje że tylko jamniczka szorstkowłosego jest w stanie pokochać
            to jest w błędzie.
            Acha i jeszcze jedno jak pisałam wyże miałam tych jamiczków już sporo i każdy z
            nich ma inny charakter i jeden drugiego nie jest w stanie zastąpić- choćby był
            tej samej krwi , rasy, hodowli.
            Pozdrawiam
            • Gość: Łysy Re: Przyjmiemy JAMNICZKA szorstkowłosego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 10:41
              W poprzednich postach sa dane tej osoby -nazwisko, telefon, wiec jest to
              prosba, jak kazda inna, jest tez mowa o nizszej cenie, wiec rozumie sie, ze o
              psie bez papierow, albo w potrzebie, na Paluchu nie ma jamnikow.
              • Gość: eury Re: Przyjmiemy JAMNICZKA szorstkowłosego IP: 212.160.172.* 01.02.05, 14:27
                na Paluchu w tej chwili sa conajmniej 2 samce jamniki

wiecej na ich temat i zdjecia:
                www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=671946#671946
                • agata.balu Re: Przyjmiemy JAMNICZKA szorstkowłosego 01.02.05, 21:25
                  A ja mam apel do miłosników jamników: w krakowskim schronisku jest jamnik
                  szorstkowłosy ..... ale bez włosów. Jest jeszcze młody.
                  Maksio od sierpnia 2004 przebywa w schronisku - z czego większą częśś czasu w
                  szpitalu. Maksik został oddany do schroniska przez poprzednich - pożal się
                  Boże - właścicieli z powodu alergii dziecięcia na sierść - sic!! - której
                  piesek jest praktycznie pozbawiony... Biedny Maksio jest tak bardzo inny - a
                  jednocześnie stara się być stuprocentowym PSEM. Szczeka, znaczy teren , merda
                  ogonkiem... I bardzo, ale to bardzo potrzebuje troskliwego właściciela, ktory
                  zapewni mu ciepły dom . Maksik ( zwany też Kiełbaską ) jest bardzo zaborczy -
                  chce mieć człowieka tylko na wyłączność - w związku z czym nie nadaje się do
                  domu w którym są inne psiaki. Dopiszcie tej historii szczęśliwe zakończenie...
                  Telefon do wolontariuszki: 0604 144 336 lub mail: hel_anna@o2.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka