Dodaj do ulubionych

Odrobina człowieczeństwa w tym morzu narzekania.

23.09.09, 16:30
W tym morzy narzekania, jojczenia i zrzędzenia zawsze miło zobaczyć odrobinę człowieczeństwa:

www.radioemaus.pl/pl/patronaty/puszka_dla_maluszka_z.html
Pewno i tak nasi zgredkowie dadzą głos ale to już ich problem i ich strata.
Ja wolę bardziej pozytywnie na świat patrzyć. I miło i taka inicjatywę zobaczyć.
Obserwuj wątek
    • l.george.l Re: Odrobina człowieczeństwa w tym morzu narzekan 23.09.09, 17:13
      Czy to nie jest akcja wymierzona w prawo naturalne?
      • kiks4 Wszystko to już było 23.09.09, 17:56
        Przed Drugą Wojną Światową w Polsce zbierano staniol ( sreberko) w które
        zawijana jest czekolada na pomoc afrykańskim dzieciom.
        Czyli "lepsze" bo polskie dziecko zajada czekoladę lub pije Colę, gorsze dostaje
        kawałek folii lub pustą puszkę.
        Coś w tym jest niemoralnego.
        • renepoznan Re: Wszystko to już było 23.09.09, 19:43
          A jak by dali kasę swoich rodziców to byłoby moralne.

Zgredek! Zgredek! Zgredek!
          ;)
          • renepoznan Re: Wszystko to już było 23.09.09, 19:44
            A może Putin? Byli podobni.

Putin!Putin!Putin!
            :)
            • kiks4 Re: Wszystko to już było 23.09.09, 20:03
              renepoznan napisał:

> A może Putin? Byli podobni.

Tego się koledze nie robi. Tu musi się krew polać!
              • kiks4 Re: Wszystko to już było 23.09.09, 20:11
                A na poważnie- pomaganie jest sztuką. Głodującym w pierwszym odruchu
                dostarcza się żywność, co powoduje prosty łańcuszek zależności:
                - miejscowi producenci żywności padają bo nie są w stanie konkurować z darmowymi
                dostawami
                - handel jw.
                - odżywieni beneficjenci akcji humanitarnej nabierają sił do radosnej prokreacji
                zwiększając szybko liczbę gęb do wyżywienia
                - kacykowie zajmujący się rozdziałem dóbr kradną ile się da a że interes jest
                dochodowy to i bez oporów łapią za kałachy by go bronić
                Co wszystko razem prowadzi do jeszcze większego głodu i wojen domowych.
                Więc jak słyszę o zbieraniu sreberek na pomoc to szlag mnie trafia. Od tego są
                wysoko wyspecjalizowane agendy ONZ-owskie lub fundacje z doświadczeniem, które
                wiedzą jak dawać wędkę a nie rybę...
                Wszyscy inni tylko robią zamieszanie i wpędzają podopiecznych w jeszcze większą
                biedę!
                • renepoznan Szkoda, że kolega nie przeczytał o co chodzi 23.09.09, 20:29
                  a już krytykuje.
                  Oni chcą kupić dwa lub może trzy używane inkubatory do szpitala w którym pracuje
                  pomysłodawczyni. Nie maja wielkich ambicji naprawiania świata. Chcą tylko tego.
                  A kolega od razu krytykuje. I wyciąga wielkie argumenty nijak przystające do sprawy.
                  Powiedziałbym, ze nieczyste sumienie ale pewno byłbym niesprawiedliwy.
                  Ale dziękuję za podbijanie wątku. Choć tyle.
                • renepoznan Re: Wszystko to już było 23.09.09, 20:30
                  "Od tego są
                  wysoko wyspecjalizowane agendy ONZ-owskie lub fundacje z doświadczeniem, które
                  wiedzą jak dawać wędkę a nie rybę..."

No to tu mnie kolega rozbawił. I zdziwił. Kilka lat kolega na tym świecie żyje a
                  naiwny jak niemowlę.
                  • kiks4 Re: Wszystko to już było 23.09.09, 21:05
                    p. Ochojska wiercąca studnie to przykład bardzo racjonalnego działania. Co Cię w
                    tym tak rozbawiło?
                  • dobrusia_to_ja Re: Wszystko to już było 23.09.09, 23:33
                    Sorrki, że tutaj o tym piszę, ale możecie zerknąć do poczty:)
                • wiktor_l Re: Wszystko to już było 23.09.09, 22:49
                  kiks4 napisał:

>
                  > Więc jak słyszę o zbieraniu sreberek na pomoc to szlag mnie trafia. Od tego są
                  > wysoko wyspecjalizowane agendy ONZ-owskie lub fundacje z doświadczeniem, które
                  > wiedzą jak dawać wędkę a nie rybę...
                  > Wszyscy inni tylko robią zamieszanie i wpędzają podopiecznych w jeszcze większą
                  > biedę!
                  >

Byłeś kiedyś w Afryce?
      • Gość: kres Re: Odrobina człowieczeństwa w tym morzu narzekan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 19:32
        A co to takiego prawo naturalne ?
    • Gość: BIMOTA Re: Odrobina człowieczeństwa w tym morzu narzekan IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.09, 21:22
      A wiesz co to prawo naturalnej selekcji ? Ono juz chyba przestaje dzialac...

No ale wolalbym sprzet w polskich szpitalach...
      • dobrusia_to_ja Re: Odrobina człowieczeństwa w tym morzu narzekan 23.09.09, 22:58
        Problem ze sprzętem w naszych szpitalach jest... dziwaczny. Co jakiś czas można
        przeczytać o tym, że trafia nie tam, gdzie trzeba, albo leży latami nieużywany,
        ponieważ brakuje obsługującego lub pieniędzy potrzebnych do jego używania itd.
        itp. Jakaś tragikomedia:(((
        • Gość: BIMOTA Re: Odrobina człowieczeństwa w tym morzu narzekan IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.09, 23:33
          Widoczne to zbyt skomplikowane urzadzenia. Nasze studia medyczne to za malo...
    • Gość: zGorczyna Re: Odrobina człowieczeństwa w tym morzu narzekan IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.09, 22:55
      >>Czy to nie jest akcja wymierzona w prawo naturalne?<<

Dzordz, ty sie pajacu naucz najpierw co to jest prawo naturalne.
      Mozesz nie zrozumiec, ale sprobuj...
      • dobrusia_to_ja Re: Odrobina człowieczeństwa w tym morzu narzekan 23.09.09, 22:59
        Chyba miał na myśli dobór naturalny;)
        • Gość: ST Re: Odrobina człowieczeństwa w tym morzu narzekan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 00:49
          Ateista więc ma prawo nie wiedzieć;)
          • Gość: BIMOTA Re: Odrobina człowieczeństwa w tym morzu narzekan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 10:40
            Niektorzy zrozumieli o co chodzi... Zreszta napisane jest poprawnie, ale zawsze
            sie musza znalezc jacys "madrzejsi"...
            • dobrusia_to_ja Hmm... 24.09.09, 11:00
              Może lepiej, żeby Żorżyk sam wypowiedział się na ten temat.
            • Gość: Grom Re: Odrobina człowieczeństwa w tym morzu narzekan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 11:41
              W poważnych sprawach trzeba się jasno wyrażać. Zresztą to była pomyłka celowa i
              złośliwa, więc uwaga ST chyba słuszna;
              • bimota Re: Odrobina człowieczeństwa w tym morzu narzekan 25.09.09, 00:37
                No to niezle mu wyszlo... Dzordzowi, oczywiscie :)
    • bimota Re: Odrobina człowieczeństwa w tym morzu narzekan 25.09.09, 00:40
      No wlasnie zaczalem czytac o tym "prawie naturalnym" i juz chyba zaczynam
      rozumiec skad mamy tylu "madrzejszych" od matki natury...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka