Dodaj do ulubionych

ZNOWU KRADZIEŻ

05.10.09, 08:33
Dzisiaj w nocy ukradli mi lusterka w aucie, czy komuś jeszcze coś
skradziono? Nie zgłaszam tego na policję bo nie ma sensu - szkoda
mojego czasu a i tak nic z tego nie wyniknie.....jak zwykle.
Zastanawiające jest to, że w dni kiedy brama jest caly czas otwarta,
nawet w nocy (a tak było w tym tygodniu) nie dzieje się nic, a kiedy
jest zamknięta, to kradną. Może mamy jakiegoś "swojego" złodzieja.
Ktoś się nad tym zastanowił???????
W takim wypadku może pomóc tylko monitoring lub ochrona - pod
warunkiem że nie będzie to emerytowany starszy pan, tylko dwóch
osiłków...........
Obserwuj wątek
    • kalisz1982 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 05.10 2009 05.10.09, 20:30
      Z tego co wiem skradziono lusterka w co najmniej 5 samochodów
      Wszystkie te auta to Ople.Mnie osobiście wyrwali całe lusterka to
      jest wkłady i obudowy Koszt naprawy około 2500zł Jak nie bedzie
      ochrony to "gosci" bedziemy mieli raz w tygodniu .Byłem na policji
      bo musze wyciagnąć pieniądze z ubezpieczenia.Ciekawe jak długo będę
      miał nowe ???
      • amkr Re: ZNOWU KRADZIEŻ 05.10 2009 06.10.09, 10:57
        jakby tak podsumowac, to koszta wszystkich kradziezy to jakies 20-30tysięcy, jak
        nie wiecej. Dzis widzialem 3 samochody rano bez wkladow:( I nie byly to ople:(

Moze warto wrocic do tematu ochrony, teraz jak miejsca sa wydzielone?
        • korcik76 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 05.10 2009 06.10.09, 12:10
          dziś rano byly również powybijane szyby w autach

ochrona tak ale oplata za miejsce parkingowe a nie od metrażu
          mieszkania

również obawiam się o swoje auto że rano nie będę miala czym jechać
          do pracy
          pzdr
          • queenet Re: ZNOWU KRADZIEŻ 05.10 2009 06.10.09, 12:42
            Nam również skradziono wkłady do lusterek (w nocy z niedzieli na pn.)
            Mamy tego serdecznie dość. I trzeba coś z tym wreszcie zrobić, szczególnie
            teraz,gdy koszty można już rozłożyć równomiernie, a nie w zależności od
            powierzchni mieszkania.

Będzie potrzebne kolejne głosowanie w szczególnie przyspieszonym trybie.Nad samą
            ochroną hali.I to głównie ADM, przy współpracy z nami, powinno się tym zająć.
            Zebrać oferty (bardziej konkretne i na samą halę) i sprawnie zebrać głosy.
            Dlaczego mamy wiecznie sami się wszystkim zajmować!?
            • queenet Re: ZNOWU KRADZIEŻ 05.10 2009 06.10.09, 22:02
              A ochrona (ochroniarz) mogłaby być tylko w godzinach nocnych,np. od 20-21 do 6-7
              rano.W ciągu dnia w hali prawie nie ma samochodów. Koszt pewnie nie byłby duży,a
              poprawa bezpieczeństwa znacząca.
              • amkr Re: ZNOWU KRADZIEŻ 05.10 2009 07.10.09, 09:56
                i tak jest na kilku osiedlach...oczywiscie nie mozna sie oszukiwac.. jak ktos
                bedzie chcial ukrasc samochod to ukradnie... bo sie do tego przygotuje...ale
                zabawy typu pourywane lusterka, kolpaki, felgi powinny zostac wyeliminowane
                przez dziadka..i wystarczy od 21 do 7.
                • kalisz1982 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 05.10 2009 07.10.09, 11:18
                  Twierdze że kamera przy wejsciu do każdej klatki oraz przy bramach
                  to takze niezbedne zabezpieczenia A dziadek czy bedzie w nocy czy
                  cała dobe to koszty i tak beda bardzo podobne.Ja tylko wynajmuje
                  mieszkanie i jezeli sytuacja sie bedzie powtarzac to bede sie skad
                  ewakuował niestety.POTRZEBNE JEST SZYBKIE I STANOWCZE DZIAŁANIE Z
                  NAASZEJ STRONY.
                  • queenet Re: ZNOWU KRADZIEŻ 05.10 2009 07.10.09, 11:28
                    >A dziadek czy bedzie w nocy czy cała dobe to koszty i tak beda bardzo >podobne

z tym nie mogę się zgodzić,płaci się za każdą godzinę jego pracy,
                    jest różnica,czy płacimy za 9-10 godzin,czy 24.Wolę płacić za 9.
                    • mkrol282 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 05.10 2009 07.10.09, 15:51
                      Hehe - no inaczej nie można tego skwitować! 5 osób wzięło udział w
                      tej dyskusji, a już jest prawie 5 odrebnych pomysłów na ochronę!
                      Będzie tak samo jak poprzednio!

Życzę powodzenia!

P.S. Gdybyście Państwo się zgodzili na poprzednią uchwałę o ochronie
                      to teraz tylko zmieniło by się sposób rozliczania, a straty w mieniu
                      były by znacznie mniejsze!
                      • slon123 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 05.10 2009 07.10.09, 16:08
                        Ja jestem za ochroną ale poprzednia uchwała mi się n ie podobała. Tak sobie
                        myślę, że nikt by już jej nie zmienił i podział kosztów byłby niesprawiedliwy.
                        Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zorganizować nowe głosowanie z podziałem
                        kosztów od miejsca jako zasadę. Wydaje się, że pomysł z ochroną w nocy jest ok.

P.S.
                        Czy wiecie jak można zabezpieczyć forum, żeby tylko osoby zarejestrowane i
                        zweryfikowane mogły je przeglądać? Widziałem, że niektóre fora wspólnot mają
                        takie zabezpieczenie.
                      • mkrol282 PROPOZYCJA 07.10.09, 16:08
                        Właśnie rozmawiałem z zarządcą - nie z p. Lilianą!

Mam nadzieję, że ten pomysł Państwu się spodoba:
                        Nasza hala jest odrębnym lokalem i stanowi naszą współwłasność więc
                        nie ma zastosowania ust. o własności lokali tylko k.c.-to tylko
                        próbka tego jakie trudności stoją w powołaniu ochrony! Jest
                        propozycja z mojej strony, która zyskała wstępną akceptację
                        zarządcy, żeby wywołać nową uchwałę o ochronie tylko lokalu -hali
                        garażowej i zastosować przepisy o współwłasności z k.c., przy czym
                        opłata za całość (koszt ochrony), będzie podzielona na ilość MIEJSC
                        POSTOJOWYCH! Nie będe tłumaczył tutaj szczegółów, ale w przyszłym
                        tyg widzę się z zarządcą i ustalimy treść uchwały, którą następnie
                        ADM wywoła i doręczy karty do głosowania mieszkańcom!

Zakres ochrony taki sam jak w poprzedniej uchwale tzn.
                        monitoring+ochrona 24h-1 ochroniarz!
                        CZEKAM NA KOMENTARZE!

Pozdrawiam.
                        • queenet dzięki, mkrol282! 07.10.09, 20:11
                          mkrol282- po raz kolejny dziękuję Ci za zaangażowanie i energię,którą wkładasz w
                          rozwiązanie tego problemu.

Rozumiem,że pisząc "monitoring+ochrona 24h-1 ochroniarz" masz na myśli tylko
                          kamery związane z ochroną hali (oba wjazdy+wybrane alejki),tak?

Moja propozycja to wyżej wymienione kamery + jeden ochroniarz,który miałby
                          podgląd na tych kilka kamer.

Ale czy potrzebny byłby przez 24 godziny? Między 7-8 a 18 hala stoi prawie
                          pusta (godziny oczywiście do uzgodnienia w szerszej dyskusji). Co przemawia za
                          całodobową ochroną hali?
                          • mattg Re: dzięki, mkrol282! 07.10.09, 22:50
                            Jestem jak najbardziej za ochroną, liczoną od miejsc parkingowych.

Myślę, że opcja nocna (np 21-7) jest bardzo sensowna. Od 7-21 monitoring z nagrywaniem...

Chwilowo nie mieszkam na Smardzewskiej, pracuję i mieszkam poza Poznaniem, ale śledząc forum średnio mnie kręciła myśl o powrocie.

mkrol282 - podziwiam determinację!!!

Dzięki za zaangażowanie!!! :)
                        • saint0 Re: PROPOZYCJA 09.10.09, 12:25
                          Oczywiście jestem za ochroną - tak jak i poprzednio. mkrol282 - dzięki, może w
                          końcu uda się z tą ochroną.
    • maha22 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 08.10.09, 12:55
      A czy naprawdę nie warto po prostu wymienić bramę?
      Z tego, co czytam problem kradzieży dotyczy wyłącznie samochodów stojących na
      miejscach w pobliżu felernej bramy.
      Zastanówmy się, czy faktycznie nie warto po prostu jej wymienić, a ten cały
      koszmar się skończy.
      • saint0 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 09.10.09, 12:28
        Brama oczywiście jest awaryjna i coś z nią w końcu też trzeba zrobić, ale moim
        zdaniem napewno nie uchroni nas to przed kradzieżami (tylko ochrona, monitoring).
        • mkrol282 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 09.10.09, 21:32
          Własnie widziałem w hali czarną Vectre bez lusterek! Jak wyjeżdżałem
          z hali około 19ej to jeszcze były! Tzn. że złodzieje nie kradną
          tylko w nocy ale i wieczorami!
          JAK DLA MNIE OCHRONA POWINNA BYĆ CAŁODOBOWA!
          • queenet Re: ZNOWU KRADZIEŻ 09.10.09, 22:46
            W takim razie nie mamy wyboru-ochrona całodobowa.

Mam tego serdecznie dość,niewielu już chyba zostało mieszkańców, których nie
            dotknął jakiś nieprzyjemny incydent.Wkurza mnie,że ktoś sobie bezkarnie i to od
            miesięcy: w nocy/w dzień/rano/wieczorem chodzi po hali i "poluje"! Mieliśmy
            podpalenie, uszkodzenia czujek, obu bram, kradzieży chyba kilkadziesiąt. Na co
            jeszcze czekamy..!?
            • mkrol282 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 10.10.09, 12:30
              Jest w tym co piszesz jakies pocieszenie:/! Skoro wszystkich to
              dotknęlo, to wszyscy będą za ochroną!
              Do końca przyszłego tygodnia powinniście państwo dostać karty do
              głosowania z nową uchwała! Ja nadal mam kilka prawnych wątpliwości,
              co do możliwości jej "przepchnięcia", ale jeżeli zgodzi się więcej
              niz połowa mieszkańców, to jakoś sobie z tym poradzimy!
              Będe informował.
              Pozdrawiam.
              • queenet koszty 10.10.09, 15:33
                A jakie będą miesięczne koszty ochrony (na jedno miejsce)?
                • mkrol282 Re: koszty 12.10.09, 12:21
                  Witam.
                  Przepraszam że tak długo nie odpisywałem, ale cały czas negocjuję
                  cenę Naszej ochrony! NIe mogę napisać wszystkiego, ale to co poniżej
                  winno wystarczyć.
                  Przy założeniu, że wliczą nam w cenę ochrony fizycznej koszt
                  monitoringu no i że wszyscy będą płacili (225 miejsc postojowych),
                  przy aktualnie wynegocjowanej stawce godzinowej, koszt NA JEDNO
                  MIEJSCE POSTOJOWE WYNOSI około 52,00 zł./m-c! Jest to ochrona
                  fizyczna - 1 ochroniarz 24h oraz system monitorowania (tu szczegółów
                  nie podam)! Jutro będe miał dokładne koszty bo kazałem im się
                  zastanowić jeszcze raz nad zaproponowanymi stawkami!
                  Pozdrawiam.
                  • 123smerfetka Re: koszty 19.10.09, 10:23
                    Witam,
                    jak mi pół roku temu ukradli auto to nikt się tym nie przejmował.
                    Racją jest, że musi chyba wszystkich to "dotknąć" by w końcu była
                    ochrona. A jakbyśmy od razu zareagowali to byłby spokój i byłoby
                    bezpieczniej. Może tym razem w końcu będzie ochrona.
                    Pozdrawiam i dziękuję wszystkim, którzy są i byli zawsze za ochroną.
                    • ani.as Re: koszty 19.10.09, 11:06
                      teraz te koszty są do przyjęcia:)
                      • mkrol282 Re: koszty 19.10.09, 13:15
                        NIe mogę się zgodzić, że pół roku temu nikt się ochroną nie
                        zajmował! Pierwsza uchwała w tej sprawie była wywołana w maju, a
                        temat ochrony kręci się od początku zarządzania ADM!

Ciesze się, że wysokość kosztów zyskuje aprobatę!
                        • maciejkiner Re: koszty 19.10.09, 14:53
                          Witam

A ja nadal bede na nie. Po pierwsze nie wierze w skutecznosc ochrony, po drugie
                          52pln x 12mc to polowa kosztow AC - a z nim nie przejmuje sie niczym i nigdzie,
                          a nie tylko pod wlasnym mieszkaniem.

pzdr
                          maciejkiner
                          • mkrol282 Re: koszty 19.10.09, 15:05
                            Sąsiada decyzja!
                            Mam nadzieję, że polisa od niebezpiecznych wypadków na rodzinę też
                            jest! W ochronie nie chodzi tylko o zabezpieczenie samochodów ale
                            również bezpieczeństwo mieszkańców w hali - ja np nie pozwalam żonie
                            samej schodzic do hali bo się zwyczajnie o nią boję, co jest dość
                            uciążliwe! Niestety ludzi nie naprawia się tak szybko i skutecznie
                            jak samochodów!
                            Wcale nie chcę nakłaniać i szanuję decyzję sąsiada - wyrażam tylko
                            swoją opinię!!!

• maciejkiner Re: koszty 19.10.09, 15:27
                              Witam

Mieszkam sam, wiec o zone sie nie boje. Poza tym predzej sam obronie sie przed
                              napastnikiem niz obroni mnie "dziadek z ochrony".

pzdr
                              • ppp000 Re: koszty 21.10.09, 06:41
                                Dzień dobry

Ja jestem jak najbardziej za ochroną tylko mam jedno pytanie:
                                1. KTO PONIESIE KOSZTY JEŻELI UKRADNĄ MI SAMOCHÓD LUB LUSTERKA ALBO
                                AUDIO?????
                                Bo wątpię w to że ochrona.
                                • slon123 kolejna kradzież 24.10.09, 08:11
                                  Dziś czyli 24.10.2009 drugi raz w tym miesiącu pozbyłem się lewego lusterka. Złodziej upodobał sobie samochody audi i opel. W czasie krótkiego spaceru po hali zauważyłem, że tylko w tych autach brak lusterek, nie sprawdzałem bardzo dokładnie, więc może z innych też zginęły.
                                  Sporo sąsiadów niestety będzie miało nieprzyjemną niespodziankę jak odwiedzą dziś swoje auta.
                                  Ochrona jest konieczna, tylko październik kosztował mnie 150 zł na lusterka.

Pozdrawiam i łącze się z sąsiadami w złości (słowo nie oddaje mojego stanu ducha ale nie będę przeklinał na publicznym forum).
                                  • queenet Re: kolejna kradzież 24.10.09, 09:11
                                    Po przeczytaniu Twojego posta zadzwoniłam do męża,czy mamy lusterka w naszym,po
                                    dzisiejszej nocy. Zgadnij,jaka była odpowiedź :(((

MAM TEGO WSZYSTKIEGO SERDECZNIE DOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                    • mkrol282 Re: kolejna kradzież 25.10.09, 10:52
                                      Też byłem na spacerze i faktycznie rece opadają:/!

150zł a ochrona kosztowała by 50zł. Rachunek jest prosty!
                                      Zbierajcie proszę kwitki i wszystkie dokumenty potwierdzające
                                      zgłoszenie kradzieży - przyda się napewno!

Kwestia ochrony niestety potrwa:/!
                                      • maha22 Re: kolejna kradzież 26.10.09, 11:17
                                        To mamy już ochronę za darmo :-)
                                        • ppp000 Re: kolejna kradzież 26.10.09, 19:44
                                          Witam wszystkich
                                          Mam propozycję do momentu kiedy nie ma ochrony wychodźmy do parkingu
                                          podziemnego w dni zagrożone kradzieżą czyli środe i czwartek ja
                                          staram się obserwować parking w dni które wracam po nocnych lub na
                                          ranną zmianę jak ide do pracy piszmy o ludziach którzy wydają nam
                                          się obcy ja wiem że to trudne ale może coś pomoże!!!! jestem ciekawy
                                          jak oni się dostaja do garażu!!!!! Pare razy zauważyłem że pan od
                                          mercedesa ciemno niebieski rejestracaj CB który parkuje po praej
                                          stronie zaraz za bramą otwiera ją ręcznie i nie jest łaskaw ją za
                                          sobą zamknąć i CO ROBIĄ SAMOCHODY W PRZEJAZDACH JAK NIE MA PILOTA TO
                                          PRZED BLOK!!!!!!!!!! BO NISZCZĄ BRAMY WJAZDOWE MOŻE MAJĄ TO GDZIEŚ
                                          ALE ZWŁASZCZ PIERWSZA BRAMA PSUJE SIĘ NAGMINNIE!!!!!
                                        • rybka_1981 Re: kolejna kradzież 26.10.09, 19:46
                                          Witam.

Mam takie pytanko, może ktoś z Państwa mi pomoże... Parę dni temu widziałam
                                          jeżdżący po naszej hali garażowej radiowóz. Generalnie przyglądali się wszystkim
                                          samochodom. A dzisiaj przy windzie stała babeczka ubrana w kurtkę policyjną i
                                          dyktowała przez telefon lub krótkofalówkę numery rejestracyjne samochodów. Czy
                                          ktoś wie o co chodzi?
                                          Pozdrawiam.
                          • devonpl Re: koszty 26.10.09, 20:57
                            TO chyba maluchem jezdzisz jesli za ponad 600 zl wykupujesz AC:)
    • rafaello811 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 28.10.09, 12:33
      Moim zdaniem z takim podejściem, że cos kosztuje 50,00 PLN x 12 = rownowartosc
      polowy AC, to my daleko nie zajdziemy. To rownie dobrze mozna powiedziec ze
      wyjscie 2 os. raz w m-cu do kina kosztuje ok 60,00 x 12 to daje 720 zl - to
      lepiej nigdzie nie wychodzic i obejrzec film w tv albo sciagnac z neta:/// Liczy
      sie poczucie bezpieczenstwa, spokojny sen i brak pikawki nad ranem gdy wchodzi
      sie na hale garazową i rozgląda się człowiek nerwowo, najpierw czy auto w ogole
      stoi a potem czy jest w całości. Wiadomo, że jak się zlodziej uprze to i tak
      ukradnie, jak nie w hali to pod marketem ale takich drobnych zlodziejaszkow
      lusterek, kol itd ochorna na pewno odstraszy, po drugie jak bedzie jakas awaria
      bramy czy kolejny falszywy alarm przeciwpozarowy w hali to zawsze ktos bedzie
      tam 24h kto moze zareagowac! My jestesmy jak najbardziej za ochrona! Czekam na
      kartę do głosowania i dobre wieści na temat ochrony :)
      • mkrol282 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 28.10.09, 13:40
        Nic dodać nic ująć!

Kończymy doręczanie kart do osób, które w ADM adres do
        korespondencji podały na Smardzewską! Reszta z Państwa otrzyma karty
        do głosowania drogą pocztową na podany w ADM adres do
        korespondencji! Z tego co wiem, już wszystkie karty zostały wysłane!

Bardzo dziękuję sąsiadom, z którymi osobiście miałem przyjemność
        porozmawiać w trakcie roznoszenia kart do głosowania, za poparcie
        inicjatywy ochrony hali garażowej!

Pozdrawiam.
        • devonpl Re: ZNOWU KRADZIEŻ 28.10.09, 20:28
          Ja już swoją oddałem z głosem na TAK :)
          • rucie Re: ZNOWU KRADZIEŻ 28.10.09, 21:18
            My również - oczywiście na TAK!!! bardzo dziękujemy jednej z
            Sąsiadek za dostarczenie karty oraz wszystkim za zaangażowanie.
            miejmy nadzieje, że tym razem się uda...
    • ppp000 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 02.11.09, 22:58
      Witam wszystkich
      Z soboty na poniedziałek kilka naszych sąsiadów zaskoczyła wybita
      szyba w samochodach(współczucia z mojej strony). Od pewnego czasu
      zastanawia mnie fakt jak oni dostają się do garażu i doszedłem do
      wniosku, że to mogą być lokatorzy z naszych bloków. Okradając
      samochody mają niesamowity spokój i czas, bo w niedziele jadąc
      samochodem po garażu kilka aut nie koło siebie lecz rozrzucone po
      całej hali miało wybie szyby, więc sądzę że to są jakieś buraki z
      naszych bloków liczące, że coś znajdą cennego w aucie, a koszty
      naprawy są ogromne. Wydaje mi się, że złodziejaszki z zewnątrz nie
      dostali by się tak łatwo do hali garażowej i tak na luzie sobie by
      chodzili po garażu to tam to tu wybiją szyba.
      • devonpl Re: ZNOWU KRADZIEŻ 02.11.09, 23:51
        A ja dalej uważam, że bez monitoringu i nadzoru nigdy ten dramat się nie skończy
        ;) parodia... wielu z nas ma garaż a parkuje na parkingu płatnym...
        • groniu1983 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 03.11.09, 18:49
          Witam,

Ja już sam nie wiem co mówić i co pisać :(((((((
          ja już pisałem o patrolach sąsiedzkich dawno temu o tym żeby przez jakiś czas po
          parę osób robić naloty na naszą hale trochę się poświecić dla wspólnoty
          sąsiedzkiej wieczorem i w nocy w większej grupie osób dla bezpieczeństwa
          oczywiście powinniśmy ustalić termin i np spotkać się w hali garażowej żeby
          omówić szczegóły niestety nikt nie odpisał mi nic spłynęło to po sąsiadach jak
          wiele innych rzeczy....
          ale już dzień później czytałem tak jak i teraz żale że są włamania i akty
          dewastacji....
          może tym razem chociaż ktoś coś odpisze....

pozdro dla wszystkich udzielających się na naszym forum
          • rafaello811 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 03.11.09, 18:55
            Ja jestem chetny!!! Jakby co to daj znac, skontaktujemy sie jakos! Pozdrawiam
            • groniu1983 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 03.11.09, 18:59
              ja też jestem za tylko problem polega na tym jak sie wymienić kontaktami czy
              zejsc do hali garazowej zeby nic nie pisac na forum
    • rafaello811 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 03.11.09, 09:30
      Jestem w szoku!Kolejne auta powybijane szyby!!??!! Jedno mnie dziwi, tyle było
      już tych kradzieży a jeszcze ich nikt nie przyczaił!?Albo mają wyjątkowego fuksa
      albo...Jedno wiem na pewno, jak zobacze, że ktoś dobiera sie do auta to najpierw
      skopie tylek, a potem bede sie pytac co, jak i dlaczego!Moze jakies patrole
      sasiedzkie dopoki nie ma ochrony??? :P
      PS. To juz jest chore!chce kupic felgi ale sie boje, że w ciągu tygodnia mi je
      odkreca na hali, a nie mam zamiaru spać w aucie, a zima nadchodzi to troche
      kicha trzymać auto na strzezonym pod chmurką i skrobać co rano:/
      Moim skromnym zdaniem złodziejom powinni ucinać łapy przy samej du.... AMEN
      • mkrol282 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 03.11.09, 15:32
        Czy są sąsiedzi którzy nie otrzymali jeszcze kart do głosowania?
        Bardzo proszę tych którzy już je otrzymali o oddanie głosu i zwrot
        kart do ADM (najlepiej przez skrzynkę kontaktową przy boksie
        śmietnikowym)!
        • basia_kazmierczak Lusterka :( 10.11.09, 09:51
          Niestety wandale znów wdarli się do naszej hali :( Rano wyjeżdzając
          zauwazyłam kolejne auto (audi) bez lusterek.

Mam nadzieje, że gałkoklamki faktycznie powjawią się na dniach i
          wstrzymają ten proceder.

B.
          • maha22 Re: Lusterka :( 17.11.09, 11:46
            Obawiam się, że i gałko-klamki nic nie wskórają.
            W mojej klatce C drzwi do hali bez przerwy stoją otworem, bo nikomu nawet nie
            chce się ich za sobą zamykać!!!
            A żeby gałko-klamki zadziałały to niestety, ale drzwi muszą być zamknięte -
            inaczej dupa z tego!
            • queenet gałko-klamki obserwacje 17.11.09, 13:16
              Na razie faktycznie nikomu się nie chce zamykać tych drzwi (chociaż wyziębiamy
              tym budynek, współczuję mieszkańcom parteru ich rachunków za
              ogrzewanie),ponieważ nie zatrzyma to złodzieja. Montaż gałko-klamek ograniczy
              dostęp do naszych samochodów osobom bez klucza, myślę, że większość mieszkańców
              jednak będzie je zamykać.Mogę przez pierwsze dni zjeżdżać codziennie wieczorem
              sprawdzać,czy drzwi w mojej klatce są zamknięte.

Jeśli nie będą zamykane,to trzeba będzie pomyśleć o zamontowaniu automatycznych
              domykaczy w drzwiach. Poczekajmy parę tygodni,jak to wszystko zacznie
              funkcjonować.Piszcie o swoich spostrzeżeniach.
              • queenet Re: gałko-klamki obserwacje 24.11.09, 09:41
                Czy ktoś wie,czy do wszystkich klatek są zamontowane gałko-klamki?
                W nocy z niedzieli na poniedziałek na parkingu mój mąż zauważył samochód z
                wybitą tylną szybą i wyrzuconymi przez nią rzeczami z samochodu.
                • mkrol282 Re: gałko-klamki obserwacje 24.11.09, 12:44
                  Są wszędzie! Czyli gałkoklami nie powstrzymały złodziei! Czekamy za
                  ochroną!
                  • saint0 Re: gałko-klamki obserwacje 24.11.09, 13:24
                    Czy aby na pewno? Zauważyłem że w 18 w drzwiach przy wejściu z hali do
                    windy chyba jest to klatka D nie ma gałko-klamki. Generalnie może
                    dlatego że tam nie ma schodów tylko winda, no ale przecież zawsze windą
                    można do hali zjechać. Jak to jest?
                    • maciejkiner Re: gałko-klamki obserwacje 24.11.09, 19:17
                      A ja zauwazylem ostatnio, ze w 18C jakis patafian zablokowal zamek kawalkiem
                      papieru. Jak bedziemy sami dywersyfikowac wszelkie dzialania majace zwiekszyc
                      nasze bezpieczenstwo to nawet zatrudnienie Gromu nie zwiekszy bezpieczenstwa w hali
                • devonpl Re: gałko-klamki obserwacje 24.11.09, 22:19
                  niestety - gałko-klamki nic nie dały. Rozmawiałem dziś z sąsiadem u którego było
                  włamanie w mieszkaniu, że niestety w kolejną noc, ktoś okradł mu też samochód (2
                  wybite szyby itd) :/
                  • mkrol282 Re: gałko-klamki obserwacje 25.11.09, 08:24
                    Witam.
                    Faktycznie jednej klamki brakuje-ADM już wie o tym-to jest jedyna
                    klatka z 2 wejściami do hali!
                    No nic nie dały-widocznie złodzieje mają pilota, albo są poprostu
                    wpuszczani przez "znajomego" sąsiada! Mimo to myślę, że i tak dobrze
                    że są bo już nikt przypadkowy (poza zaznajomionymi złodziejami) do
                    hali nie wejdzie tak łatwo!
                    Wczoraj była ekipa od ADM i wyregulowali wszystkie zawiasy!
    • devonpl Re: ZNOWU KRADZIEŻ 16.12.09, 22:37
      Dzisiaj się dowiedziałem, że dwa dni temu skradziono u nas auto Honde na
      Smardzewskiej. Mało tego, z naszego garażu robią sobie dziuple i często
      pojawiają się auta skradzione gdzie indziej.... małe przegięcie ;) szkoda tylko,
      że policja ma to wszystko gdzieś;]
      • korcik76 Re: ZNOWU KRADZIEŻ 17.12.09, 10:09
        Witam!
        Nie do końca prawda że policja ma to wszystko gdzieś.
        Wczoraj gdy wjeżdżalam do hali okolo 16-tej jeździl radiowóz po
        naszym garażu.
        Może po fakcie czyli dopiero po kradzieży ale byli:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka