wycienty Co możecie zrobić 19.03.10, 11:49 Oszukanym włąścicielom polecam stronę wspolnoty.net.pl Co do przegłlosowania Pana, który ma 51%: Ustawa o własnosći lokali Art 23 ust 2a. Jeśli suma udziałów w nieruchomości wspólnej nie jest równa 1 albo wiekszość udziałów należy do jednego właściciela bądź gdy obydwa te warunki spełnione sa łącznie, głosowanie według zasady, ze na każdego właściciela przypada jeden głos, wprowadza sie na każde żądanie włascicieli lokali posiadajacych łacznie co najmniej 1/5 udziałów w nieruchomosci wspólnej. Odpowiedz Link Zgłoś
katth.s A głosowanie jeden właściciel jeden głos? 19.03.10, 11:54 Nie wiem,czy tego wcześniej już ktoś nie poruszył,bo niespecjalnie mam czas czytać wszystkie komentarze.Jeśli we wspólnocie jeden z właścicieli posiada ponad 50 % udziałów,na wniosek 20 % właścicieli (liczone udziałami) głosuje się uchwały zgodnie z zasadą,że na jednego właściciela przypada jeden głos.Można zmienić zarząd i przegłosować dewelopera w każdej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
momoneymoproblems Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Park 19.03.10, 11:56 hahaha - poznański luksus: PAWIE na trawie. Jak dla mnie to obciach a nie luksus. Ale co kto lubi. Szkoda ludzi, ale oni sobie jakoś poradzą. Bardziej szkoda młodych, którzy nie mają fortuny, zaciągają kredyty na lata i są d mani przez deweleoperów przez co lądują na bruku z niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Park 19.03.10, 11:56 to juz Playboya nie stac na wynajecie basenu na zdjecia? Oj bida sie dzieje bida Odpowiedz Link Zgłoś
goooral No jak mi strasznie przykro że Pani nie ma pawi w 19.03.10, 11:57 ogrodzie, u mnie na osiedlu często się na nie natykam a i małpoludy się trafiają - a tak serio, nie zawracajcie nam ludzie dupy, jesteście elitarni, macie kupę szmalu, mieszkacie w luksusowych apartamentach a po basenie kręcą się laseczki z Playboya, wynajmijcie sobie sztab prawników, albo skoczcie do tego basenu na głowę wprost z penthausu. Odpowiedz Link Zgłoś
forum_wyborcza Apartament za ponad milion 19.03.10, 12:07 By nie marznąć w mieszkaniu, Paweł Matys założył sobie grzejniki elektryczne. - Miałem 16 stopni! Nie takiej temperatury oczekiwałem od apartamentu za 1,2 mln zł brutto. A na początku wydawało mi się, że trafiłem do raju - mówi. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph polski byznesmen trafił na polskiego byznesmena 19.03.10, 12:07 Polski byznesmen trafił na polskiego byznesmena ze wszelkimi tego konsekwencjami. Tak to można streścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxc Re: polski byznesmen trafił na polskiego byznesme IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 19.03.10, 19:15 Tak, wlasnie, nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
stackwaddy Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Park 19.03.10, 12:16 Dobże jest siem poróhać w takih apartamentah. Niedłógo bendem w wielkim mnieśce to siem zabawie ! Odpowiedz Link Zgłoś
magda-magda25 Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Park 19.03.10, 12:16 jak sie kupuje dziure w ziemi to do kogo ma sie pretensje? Gdyby kupowali gotowe mieszkania to tego typu usterki zostałyby zauważone przed transakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nestor Re: Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Par IP: *.acanac.net 19.03.10, 12:27 to jest problem zlodziejskiej natury polakow, oszukuja wszedzie i kazdego. a najzabawniejsze sa te wasze idiotyczne nazwy " City Park" . narodzie polski demokracja zlasowala wam kompletnie mozgi, pozostala zasciankowowsc, stara mentalnosc i stare przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaReK Re: Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Par IP: 213.17.201.* 19.03.10, 12:49 To jest swoisty cud przemian, wielkie bloki zamieniły się w przytulne budynki wielorodzinne, klitki po 50m2 są sprzedawane jako apartamenty, normalnie cuda się dzieją na naszych oczach. Nikt tego do Watykanu jeszcze nie zgłosił? Pawie na ulicach, swoją drogą tam dla zachowania "tradycji" miejsca to konie powinny chodzić :), bo w miejscu gdzie teraz jest pasaż były stajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
reality_show Małe sprostowanie 19.03.10, 12:21 Inwestor nie mówił o pawiach tylko o głuptakach. I nie pomylił się, więc nikogo nie oszukał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xfile Re: Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Par IP: *.aster.pl 19.03.10, 12:21 "na terenie rezydencji będą chodziły pawie" Tymczasem pawie tylko leżą. Jak już ktoś jakiegoś rzuci. Odpowiedz Link Zgłoś
part_of_the_game PAWIE 19.03.10, 12:25 O żesz kurna, padłem jak przeczytałem o tych pawiach :))) To jest po prostu hit deweloperki. Przebija nawet warszawskie jezioro z rybami :) Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek ciekawe czy ten wątek czytają zainteresowani 19.03.10, 12:33 mieszkańcy "apartamentów"? Zastanawiam się jak to jest kiedy zrobiło się największą głupotę życia i cała Polska ma z tego polewkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: No i jeszcze sąsiad cham! :) nt IP: *.icpnet.pl 19.03.10, 20:30 No co ty. Chamstwo miało mieszka poza osiedlem z pawiami. Odpowiedz Link Zgłoś
tomesio Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Park 19.03.10, 12:43 Jakoś mi ich nie żal. Zresztą to chyba i dobrze, że są odgrodzeni od świata. Jeszcze pawie by im pouciekały. Odpowiedz Link Zgłoś
pushkeen Opinia mieszkańca City Parku… 19.03.10, 15:06 Mieszkam City Parku od około miesiąca… Po pierwsze mieszkania wcale nie byly takie drogie - o 2000-3000 zł (okolo 10k/metr) droższe niż zwykle mieszkanie w bloku, a otoczenie i standard wykończenia jednak nieporównywalnie wyższy. Basen jest genialny, wierzcie mi że wracając wieczorem z pracy jest idealną opcja na odpręzenie, przeplyniecie kilku basenów, 15 min. sauny + 20 mintut pod lampa naświetlająca powoduje ze jestem nowym człowiekiem. Faktycznie w zeszłym tygodniu basen był z rana zamkniety od okolo 10 prze 2-3 godziny, ziom na basenowej recepcji oznajmił ze jest przerwa techniczna. Dla mnie to powód do dumy ze moge korzytac z basenu na ktorym odbywają sie sesje modelek playboya, na pewno nie obniża to wartości mojej nieruchomosci ;). Warto dodać że pełna funkcjonalność obiektów rekreacyjnych zacznie sie gdy otwarta zostanie siłownia (kwestia 2-3 tygodni) oraz centurm SPA. Wówczas będę korzystał z obiektów na górze znacznie częściej. Co do gości hotelowych i tłoku na basenie - smiac mi sie chce, wystarczy pogaac z ratownikami ktoryz siedza tam caly dzien i mowia ze dzisiaj bylo sporo ludzi - czyli ile ? Od rana okolo 20-30 osób !! To faktycznie tłok. Prawda jest taka że basen przez większą cześć dnia jest zupelnie pusty a ratownicy sie nudza. Ruch sie zaczyna wieczorem, a goście hotelowi moga byc tylko dodatkowa atrakcja - nie ma nic gorszego niz ciagle te same twarze sąsiadów. P.S. Czasami wpadaja z Hotelu fajne lachony ;) Nie wiem skąd się biorą problemy z ogrzewaniem, u mnie jest az za cieplo, ponadtto w kazdym lokalu jest klimatyzacja. Podsumowując myślę że część "bogaczy" to francuskie przewrażliwione pieski, u mnie jest bosko i tak pozostanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przelotem Raczej pracownik City Parku IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.10, 12:05 Sadzac juz co pisze autor o cenie, sugerujac, ze w Poznaniu srednia cena w bloku wynosi 7-8 tys.pln/m2, trudno sie oprzec wrazeniu, ze jest to pracownik City Parku. Odpowiedz Link Zgłoś
pushkeen Mieszkaniec City Parku - ceny mieszkań 20.03.10, 12:54 Ja kupowałem chate w bumie, może faktycznie przesadziłem ale uwież mi że ogladałem wszystkie nowe inwestycje w Poznaniu. Ceny kształotowały sie miedzy 6 - 10 (za ponad 10k/m byla np. bardzo słaba moim zdaniem inwestycja przy drodzę dembinskiej i AWF), wczesniej podpisałem juz umowe na kupno mieszkania na ul. Serbskiej za okolo 6k/metr + garaz gdyby nie opoznienia banku z przyznaniem kredytu to pewnie mieszkalbym w zupelnie innym miejscu. CityPark za niecale 10k/m na tle wszsytkich innych miekszkan w Poznaniu wydawal sie najlepsza inwestycja. Pewnie dlugo nie bedzie drugiej podobnej inwestycji w Poznaniu. Ja kupowalem mieszkanie od posrednika zatem zaplacilem jakies 15-20% wiecej. Mieszkania w CP gdy byl jeszcze w trakcie budowy zaczynaly sie od 7k/metr. Podsumowujac mowienie o mieszkancach tego miejsca bogacze itp. to lekka przesada. Mieszkaja tu ludzie bogaci ale takze "normalni" obywatele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Buahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 15:08 Nie wstydzisz sie publicznie przyznawac ze zaplaciles 10 kola za metr 'apartamentu' w Poznaniu???? Wytatuuj sobie jeszcze na czole jakies madre stwierdzenie typu 'kazdy moze mnie wydymac' i bedziesz mial komplecik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Opinia mieszkańca City Parku… IP: *.chello.pl 26.03.10, 22:18 Rezydencja jest obłędnie piekna, czuję sie tam jak w luksusowym sanatorium Baden- Baden.Recepcja, hol i obiekt basenowy jest na najwyzszym poziomie światowym. Przepieknie dobrana kolorystyka,oswietlenie,muzyka w korytarzach. Mieszkania są wysokie,cieplutko, okna ogromne. Pomysłowo zaprojektowano i wykonano otoczenie,niebanalna zieleń, lustrzane wielkie donice,ławki,fontanny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Opinia mieszkańca City Parku… IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 22:23 Ty "pracowniku City Park"! basen byl nieczynny od 14.00-2.00 w nocy w ramach sesji do Playboya , na koniec przyjechala tam nawet karetka bo ktos zle sie poczul. Ty MITOMANIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maddrake Co może Polak, który kupił mieszkanie z wadą ?G..o 19.03.10, 16:06 Najgorsze jest to, że polskie prawo jest w zakresie dochodzenia roszczeń od firm budowlanych bardzo niedoskonałe. W przypadku wady mieszkania, po zapłaceniu pieniędzy i podpisaniu aktu notarialnego lokator praktycznie nie ma żadnych szans na wyegzekwowanie czegokolwiek od dewelopera. Wiem co mówię, sam odebrałem mieszkanie z szeregiem ukrytych wad w roku 2005. Od tego czasu w moim nowym mieszkaniu cały czas jest grzyb na suficie a kominy wentylacyjne tłoczą powietrze do środka zamiast je wyciągać. Najpierw próbowałem załatwiać problem polubownie , następnie po 3 latach bezowocnych monitów u dewelopera oddałem sprawę do Sądu. Sąd od dwóch lat nie jest w stanie wydać wyroku, pomimo tego, że mam dwie opinie biegłych sądowych potwierdzające wyjątkowe partactwo i nietrzymanie się przez dewelopera norm budowlanych. Deweloper śmieje mi się w twarz a końca sprawy nie widać. W tym kontekście gratuluję naszym rządzącym dobrego samopoczucia i zajmowania się sprawami dużo bardziej ważnymi niż niewydolne prawo, niedające obywatelowi żadnej ochrony przed oszustami i partaczami. Czym bowiem jest problem z inwestycją życia przeciętnego Polaka, jaką niewątpliwie jest mieszkanie, wobec ważkich kwestii co Rychu powiedział Zbychowi a czego nie lub czy pan senator ganiając z dupami w sukience wciągał kokę czy też aspirynę. Przyziemne problemy obywateli są niestety cholernie mało medialne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayekkk Re: Co może Polak, który kupił mieszkanie z wadą IP: *.chello.pl 20.03.10, 13:49 dlatego doświadczeni budowlancy radza nie kupowac mieszkan nowych tylko ok 10 -letnie, bo tyle czasu potrzeba zeby wszelkie ew. wady konstrukcyjne wyszly na swiatlo dzienne. Mnie dziwią ludzie, kotrzy np.zapożyczają sie na cale zycie, kupują mieszkanie nieukończone a potem decydują sie na odbiór bez fachowca. O ile niektóre wady rzeczywiście wyjdą po latach to inne ( jak opisane u ciebie problemy z wentylacja)sa do odkrycia praktycznie od razu.(Inna rzecz, ze biorąc kredyt na kilkaset tys. wiele osob skąpi kilkuset zl. na wynajęcie specjalisty, który mieszknie przed odbiorem by obejrzał pod katem wlasnie ew.wad). Moi znajomi kupili "dziure w ziemi", odebrali mieszkanie z szeregiem wad , teraz mieszkaja w grzybie za 8 tys. za metr, bez szans na zmiane tego stanu rzeczy. Nie chce byc brutalna ale dla mnie to głupota i to duza.A takich przypadków znam wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
maddrake Re: Co może Polak, który kupił mieszkanie z wadą 21.03.10, 13:58 Wszystko się zgadza, tylko w 2005 roku praktycznie jedyną metodą na szybkie kupno mieszkania była transakcja z "dziurą w ziemi" w tle. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Za taką kasę 19.03.10, 17:17 można było wybudować sobie piękny, duży dom, bez sąsiadów zaraz za ścianą i wykończyć go tak, jak się chce. Od początku było wiadomo, że ludzie mocno przepłacają za te mieszkania i w razie konieczności sprzedaży, nigdy tych pieniędzy nie odzyskają. Również było wiadomo, że będą tam lokale usługowe. I co dostali mieszkańcy?? Nawet nie mogą poczuć się pełnoprawnymi właścicielami. Pieniądze wyrzucone w błoto. Jedynym wyjściem jest sąd. Może w ten sposób cokolwiek zyskają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Za taką kasę IP: *.chello.pl 20.03.10, 00:47 Generalnie zasada jest taka, że nie każdy chce mieszkać w dużym domu. Duży dom oprócz tego że dużo kosztuje to jest drogi w utrzymaniu a poza tym niektórzy po prostu nie mają potrzeby mieszkać w dużym pięknym domu z ogródkiem i zwykłe mieszkanie lub apartament wystarczy. Zwłaszcza, że nawet mieszkanie w wieżowcu z wielkiej płyty może być tak wykończone i mieć taki standard, że mucha nie siada. Porażające są natomiast dwie rzeczy - pierwsza to taka, że ludzie kupili za kupę kasy dziurę w ziemi albo kota w worku w polskich realiach gdzie wiadomo że większość developerów to cwaniaczki które jedno mówią i obiecują a co innego oddają do użytkowania (jeśli w ogóle oddają tak więc tutaj i tak mieli trochę szczęścia na początek). Druga sprawa sprawa to, że majętne osoby a zatem raczej osoby posiadające własne firmy lub pracujące na jakichś poważnych stanowiskach nie znają swoich podstawowych praw (inna sprawa, że wynajęci prawnicy też tutaj wiedzą się nie wykazują) bo w każdej wspólnocie przy odpowiednich warunkach można zmienić system głosów na niezależny od ilości udziałów. Jeśli jeden udziałowiec ma 51% udziałów a reszta ma 49% to jeśli te 49% będzie solidarne może przeforsować system głosowania jeden właściciel to jeden głos bo do tego jest potrzeba 20 lub 25% (nie pamiętam dokładnie) udziałowców. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Za taką kasę 20.03.10, 21:44 Oczywiście, że nie każdy chce mieć duży dom. To logiczne. Chodziło mi tylko o porównanie:) Jeśli 100m2 mieszkania kosztuje milion złotych, to jest chore. Ludzie zapłacili za "luksus", który nie jest luksusem i na dodatek nadal nie są na swoim. Pamiętam moment, gdy zaczęto sprzedawać te mieszkania. Wszyscy, których znam, a zajmują się budowlanką od lat, dziwili się, jak można płacić taką kasę, za coś takiego. To na szczęście nie moje zmartwienie, ale wkurza mnie, gdy w taki sposób oszukuje się innych ludzi, którzy nie muszą się znać na wszystkim. Jeśli chodzi o utrzymanie, nie do końca masz rację. Ogrzanie nowego domu, liczącego 300m2 kosztuje tyle samo, ile ok. 100-metrów w starej kamienicy. W blokach jest inaczej. Inny system rozliczeń. Nie wiem, jak to wygląda w nowym budownictwie. Opłata za wodę zależy od jej zużycia, czyli również liczby lokatorów. Zużycie prądu też. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8778 Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Park 19.03.10, 18:20 Na ziemi nie ma RAJU! Odpowiedz Link Zgłoś
walek_z_lasu Bogaty a sprawa sprayu 19.03.10, 19:08 Pierwszy raz widzę bogatego ze sprayem:-) Walek Odpowiedz Link Zgłoś
wielbicielnaruto U góry róże, u góry basen leży też równo 19.03.10, 19:16 miały być pawie i apartamenta, a dostali gówno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: U góry róże, u góry basen leży też równo IP: *.icpnet.pl 19.03.10, 20:35 wielbicielnaruto napisał: > miały być pawie i apartamenta, a dostali gówno. I to jeszcze nie pawie:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: U góry róże, u góry basen leży też równo IP: *.icpnet.pl 21.03.10, 20:16 Po co im pawie, skoro tam mieszkają zgodnie z umową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Par IP: *.icpnet.pl 19.03.10, 20:58 Ale zawiść zżera tutaj niezaradnych lewusów. Do roboty to też sobie kupicie apartament! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Par IP: *.icpnet.pl 19.03.10, 21:40 Mam propozycję. W sądzie nie wygracie pawii. Jeżeli stworzono 3 "Zoo" w Poznaniu. Wydrukujcie bilety, pokażcie je ludziom, wtedy kupicie sobie pawie i żyrafy. No i spłacicie kredyty. Gość portalu: mati napisał(a): > Ale zawiść zżera tutaj niezaradnych lewusów. Do roboty to też sobie kupicie > apartament! To nie zawisc a kupa smiechu. Dobrze, że moi znajomi tam nie mieszkają, byli by posmiewiskiem calego towarzystwa. A może znajomi by się zlitowali i kupili 1 pawia:-)) Mogę zafundowac 1 pawia, jak to taki stanowi problem dla mieszkańcow. Zaradni nie kupują mieszkań w takim parku bez pawii:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Par IP: *.icpnet.pl 19.03.10, 21:42 Mylę, że mieszkańcy tego parku zrobili z siebie posmiewisko dla calego miasta i nie tylko. Jutro podjadę zobaczy, czy pawie już biegają:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mambablondi Może powinni zaznajomić się z tą lekturą ? 19.03.10, 22:57 www.allegro.pl/item964642112_12_punkt_almanach_gdanskich_dodatki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anq26 Re: Może powinni zaznajomić się z tą lekturą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 03:39 uczciwie zarabiającego Polaka nie stać na taki apartament...a nie wierzę by ktoś normalny, kto ma dobrą kilkutysięczną pensję pakował się w kredyt na 30 lat dla pawi i basenu...Większość nabywców to pewnie za lewe pieniądze to kupiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zGorczyna Re: Może powinni zaznajomić się z tą lekturą ? IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.10, 11:34 Tzn. Ciebie nie stać, ale dla wielu uczciwie pracujących to nie jest problem. Cały ten wątek to jeden wielki festiwal polaczkowatej zazdrości, rodem z komuny ("ukradli sąsiadowi mercedesa - a dobrze mu tak!"). Oczywiście że nie chodzi o żadne pawie, ale o niewywiązanie się z umowy przez dewelopera. To tylko sprawa tych ludzi że chcieli mieszkać w apartamentach a nie w domach, w wielkiej płycie czy tam czymś innym. Tak samo naganne byłoby, gdyby kupili owe mieszkanie w rzeczonej wielkiej płycie i zostali oszukani przy kupnie. Wyłazi z was ludzie typowa platformerska obłuda, jak mnie oszukają to raban, ale jak oszukują innych to jest "fun na maxa" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anq26 Re: Może powinni zaznajomić się z tą lekturą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 03:39 Żeby kogoś było stać na taki apartament musiałby chyba 10000 zarabiać...a to nie jest normalna stawka w Polsce. Owszem są stanowiska, na których to normalne stawki...ale ludzi pracujący na takich stanowiskach i tak nie walnęli by tekstem, że "obiecywali pawie" a już na pewno by nie zachowywali się po buracku przyczepiając jakieś prześcieradła...tak robią dorobkowicze, cwaniaczki, handlarze co mieli fuksa i się dorobili...ale bez względu na to ile zarabiają nadal im słoma z butów wyłazi. Jak normalny człowiek ma problem z nierzetelnym wykonawcą to składa reklamację a następnie jak to nie skutkuje kieruje sprawę do sądu, a nie podnosi zbiorowy bunt i w pyskówki się wdaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Może powinni zaznajomić się z tą lekturą ? IP: *.icpnet.pl 21.03.10, 20:20 Gość portalu: Anq26 napisał(a): > Żeby kogoś było stać na taki apartament musiałby chyba 10000 zarabiać...a to ni > e > jest normalna stawka w Polsce. Owszem są stanowiska, na których to normalne > stawki...ale ludzi pracujący na takich stanowiskach i tak nie walnęli by > tekstem, że "obiecywali pawie" a już na pewno by nie zachowywali się po buracku > przyczepiając jakieś prześcieradła...tak robią dorobkowicze, cwaniaczki, > handlarze co mieli fuksa i się dorobili...ale bez względu na to ile zarabiają > nadal im słoma z butów wyłazi. Jak normalny człowiek ma problem z nierzetelnym > wykonawcą to składa reklamację a następnie jak to nie skutkuje kieruje sprawę d > o > sądu, a nie podnosi zbiorowy bunt i w pyskówki się wdaje. Dodaj jeszcze, że szukają pomocy na forum gazetowym i innych portalach. Czyżby na prawnika zabrakło????? Odpowiedz Link Zgłoś
ob.znalezinski luksusowego osiedla 21.03.10, 13:04 czyli bogaci tez mają problemy Odpowiedz Link Zgłoś
lexisnexis Pani Agnieszka też tam mieszka 21.03.10, 18:48 Większość zbiorowych działań mieszkańców jest skazana na niepowodzenie ponieważ angażuje się w plany pewną Panią Agnieszkę lokatora osiedla która jest mówiąc delikatnie w "zażyłych stosunkach" z pełnomocnikiem inwestora i informuje go zawczasu o ruchach jakie wykonują czy chcą wykonać niezadowoleni lokatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Ach ta zawiść... IP: *.icpnet.pl 22.03.10, 19:14 Z przykrością muszę stwierdzić, że nadal większość Polaków myśli bardzo prostolinijnie. Wg większości każdy powinien mieć po równo. Każdy jest kowalem swojego losu - jeden jest kasjerem inny ma dobrze prosperującą firmę. Czasem zależy to od zaradności, czasem od zwykłego szczęścia. W każdym razie w Polsce jak w każdym kraju który jest choć średnio rozwinięty są ludzie bogatsi i biedniejsi. Jedni muszą mieszkać w jakiejś klitce w starym bloku inni chcą czegoś bardziej ekskluzywnego. Mamy wolność wyboru - jeden woli dom drugi apartament. Ludzie którzy kupili tam mieszkania zapłacili więcej niż średnia w Poznaniu i należy się im to, co powinno być im zagwarantowane na mocy umowy. Zapłacili - mają do tego prawo. W ostatnich latach naprawdę dużo ludzi dorobiło się sporych pieniędzy uczciwą pracą i zasługują żeby je wydawać jak mają ochotę. Jeżeli Tobie nie wyszło w życiu tak jak byś chciał (kto wie, czasem na sukces trzeba długo czekać), to nie pałaj nienawiścią do ludzi którzy w życiu już sporo osiągnęli. To nic nie zmieni! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
deweloperzy-forum Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Park 23.03.10, 08:49 Witam, zapraszamy do umieszczania swoich postów dotyczących City Parku na nowo otwartym forum: www.deweloperzy-forum.pl. Zostało stworzone właśnie dla tych, którzy kupili lub zamierzają kupić nieruchomość z rynku pierwotnego i chcą znaleźć swoje miejsce do rozmów. Odpowiedz Link Zgłoś
witaminka123 Re: Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Par 23.03.10, 09:04 Dokładnie mają teraz swoje apartamenty :d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bunt mieszkańców luksusowego osiedla City Par IP: *.icpnet.pl 25.03.10, 20:38 I co, są już pawie. Odpowiedz Link Zgłoś