przezmie 29.05.10, 11:42 Witam czy ktoś z forumowiczów mógłby powiedzieć coś na temat tej firmy. Czy warto skorzystać z ich oferty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tam Re: Internet Neter Poznań Opinie Fatalna jakość IP: *.210.245.179.neter.pl 15.06.10, 22:09 Korzystam z ich oferty i jest to gehenna !! Od momentu w którym firmę przejął niejaki Rohde który firmuje swoim nazwiskiem tę firmę jakość jest tragiczna. Mimo ,że umowa zakłada prędkość 1024 osiągane prędkości maksymalne to 800 a większości czasu kiedy Internet działa to ok 600 (bo bardzo często nie działa). Od początku roku zgłosiłem do firmy ponad 100 reklamacji na jakość działania lub brak działania sieci. Prawie ,że codziennie dzwonię lub pisze do nich, firma nie odejmuje od rachunków przerw w działaniu Internetu. Ciekawe jest to ,że firma z tej branży zamyka biuro po 16 i po tym czasie niestety jeśli wystąpi awaria (a zdarza się to bardzo często) jest nikła szansa ,że ktoś coś zrobi do rana następnego dnia. Normą jest to ,że po 16 internet przestaje działać. Nie spotkałem dotąd firmy która działa tak fatalnie i nie chodzi o dostawcę Internetu a o firmę wogóle. Należy także wspomnieć o tym ,że właściciel jest bezczelny i kiedyś podczas rozmowy telefonicznej użył sformułowania "Internet nie będzie działał lepiej i co nam Pan zrobi" Współpraca z firmą Neter firmownej nazwiskiem Rohde to groteska rodem z filmu Bareji - dziś chciałem zgłosić awarię do BOK niestety system zgłaszania reklamacji nie działa: Warning: pg_connect() [function.pg-connect]: Unable to connect to PostgreSQL server: server closed the connection unexpectedly This probably means the server terminated abnormally before or while processing the request. in /var/www/lms/lib/LMSDB_driver_postgres.class.php on line 60 Warning: pg_last_error(): supplied argument is not a valid PostgreSQL link resource in /var/www/lms/lib/LMSDB_driver_postgres.class.php on line 80 Warning: pg_query(): supplied argument is not a valid PostgreSQL link resource in /var/www/lms/lib/LMSDB_driver_postgres.class.php on line 87 Warning: pg_last_error(): supplied argument is not a valid PostgreSQL link resource in /var/www/lms/lib/LMSDB_driver_postgres.class.php on line 80 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lms/lib/LMSVOIP.class.php on line 44 Warning: pg_query(): supplied argument is not a valid PostgreSQL link resource in /var/www/lms/lib/LMSDB_driver_postgres.class.php on line 87 Warning: pg_last_error(): supplied argument is not a valid PostgreSQL link resource in /var/www/lms/lib/LMSDB_driver_postgres.class.php on line 80 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/lms/lib/LMSDB_driver_postgres.class.php:60) in /var/www/ebok/index.php on line 231 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/lms/lib/LMSDB_driver_postgres.class.php:60) in /var/www/ebok/index.php on line 285 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smoke Re: Internet Neter Poznań Opinie Fatalna jakość IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 21:24 Nie rozumiem Pana podejścia skoro jest tak źle czemu nie zmieni Pan operatora? wyraźnie widać, że to z Panem jest coś nie tak a nie z internetem. Aktualnie sam posiadam internet z firmy Neter i jestem bardzo zadowolony, parametry takie jak w umowie, pingi bez strat - szczerze to ciężko znaleźć coś lepszego niż to no chyba, że łącze kablowe ale takiego aktualnie nie ma w mojej okolicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: Internet Neter Poznań Opinie Fatalna jakość 14.10.10, 21:58 Gość portalu: Smoke napisał(a): > Nie rozumiem Pana podejścia skoro jest tak źle czemu nie zmieni Pan operatora? Niedawno z ulgą zmieniłam. Byłam klientką Netera przez dwa lata i miałam podobne doświadczenia jak przedmówca o nicku Tam. Awarie były na porządku dziennym, próby dodzwonienia się do nich graniczyły z cudem a jak już się człowiek dodzwonił to słyszał podobne teksty jak Tam. Nie wiem jak teraz ale wtedy gdy ja byłam klientką Netera - ich oferta była jedną z najdroższych na rynku. Firma wykorzystywała pozycję monopolisty w rejonach gdzie nie było szansy na neostradę czy innego operatora. Jak każdy monopolista dawała niewiele w zamian i do tego kiepskiej jakości. Jak tylko w okolicy w której mieszkam stworzyły się mozliwości skorzystania z usług innych firm czym prędzej się do jednej z nich przeniosłam i wreszcie wiem co oznacza komfort bezawaryjnego dostępu do netu. Stanowczo odradzam jakichkolwiek kontaktów z firmą Neter a z wymienionym tu już wczesniej panem Rhode w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Internet Neter Poznań Opinie Fatalna jakość IP: *.tktelekom.pl 08.11.12, 21:08 także byłam klientką firmy neter, masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po zgłoszeniu awarii czekałam tydzień do dwóch na naprawę. co prawda odliczali coś tam z faktury, ale to przecież nie o to chodzi, bo jeżeli decyduję się na internet to za niego płacę....naprawdę nie polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 A ja mogę polecić Winogradzką TV Kablową 16.06.10, 12:16 Wczoraj założyli mi w ścianie gniazdko RJ45, w które wkładam kabel i mam internet bez żadnych modemów i cudów. Średnia prędkość faktyczna jest bardzo zbliżona do zakontraktowanej. Opłata za podłączenie 1 zł, umowa na czas nieoznaczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Polecam mavericka IP: *.milczanska.net 14.10.10, 21:51 25 Mbit/s za 55 zł. Średnia prędkość nie spadła mi jeszcze poniżej 20 Mbitów/s. Do tego mam telewizję HD, która wygląda równie dobrze co DVB-C. Fuck you Inea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Fuck you Inea IP: *.icpnet.pl 29.10.10, 16:47 Zgadzam się - i zazdroszczę (niestety, zła lokalizacja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unhappy Re: Polecam mavericka IP: *.ip.maverick.com.pl 28.09.11, 13:03 Straszna kaszana. chyba, że ktoś woli taniośc od jakości. dekoder masakra w obsłudze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamz Re:NIE Polecam mavericka IP: *.ip.maverick.com.pl 20.02.12, 09:28 MASAKRA. Dramat jakiś Tv się ciągle wiesza co kilka minut. nie idzie oglądać, a do biura obsługi, żeby się dodzwonić to chyba wybrańcem narodu trzeba być. jak już nim zostałem to kolo zdziwiony - "tylko na 10 sekund się wiesza?? przecież to nic takiego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re:NIE Polecam mavericka IP: *.play-internet.pl 28.09.12, 10:03 potwierdzam przedmówcy opinię niestety początki były dobre a jak to z końcem bywa żałosny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Polecam mavericka IP: *.play-internet.pl 26.05.12, 21:59 chyba jakiś znajomy właściciela lub on sam. pada średnio 4 razy dziennie. do tego potrafi nie być go przez prawie 6h jeżeli już awaryjny telefon zostanie odebrany to zawsze wina nie leży po ich stronie. z Inea nigdy nie miałem żadnych problemów. pozdrawiam tarasy warty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polecam mavericka IP: *.piastlan.net 04.07.14, 15:27 W mavericku mam internet od 6 lat... nigdy nie miałem problemu! z tv sprawa ma się ciut inaczej (na początku były problemy) ale po dwóch telefonach wszystko ok. Firmę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient neter Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.182.202.238.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.10.10, 20:53 kolejny raz powtarza sie scenariusz. internet nie dziala, telefony firmy nie tyle ze milcza ile sa powylaczone. szczyt bezczelnosci i olewania klienta do poniedzialku 0 kontaktu a nawet gdy w poniedzialek sie dodzwonie to i tak pani powie ze oddzwoni i na tym sie skonczy - bo nie oddzwoni. wlasciciele sie ukrywaja przed klientami. to jest nie do pomyslenia ze firma dzialajaca w sektorze internetowym tak sobie leci z klientami. moze gazeta sie zainteresuje ta sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient neter Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.182.230.151.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.10.10, 09:17 jest poniedzialek po godzinie 9 internet nadal nie dziala. udalo mi sie dodzwonic do ich biura ale jak to zwykle bywa pani nic nie wie - nie wie wogole ze jest awaria, nie wspominajac o tym ze nie wie czy internet bedzie dzialal i kiedy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient neter Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.182.224.239.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.10.10, 21:34 dzis po godzinie 12 internet zaczal dzialac, byle jak ale jakos dzialal. ale znow nie dziala, tradycyjnie nie ma komu zglosic awarii! w firmie jesli uda sie dodzwoni to i tak wlacza sie skrzynka pocztowa ktora odsluchuja dnia nastepnego. Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy 19.10.10, 07:12 Miałam identyczne problemy. Jak masz szansę się od nich uwolnić - just do it! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient neter Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.182.201.112.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.10.10, 22:53 internet nadal dziala fatalnie. mam wrazenie jakby pracownicy tej firmy czuwali czy cos sie nie psuje a w momencie kiedy ida do domu w tygodniu po 16 albo w weekendy internet dziala fatalnie. mysle ze zaczne publikowac od poniedzialku nazwiska osob zaangazowaych w ten projekt - byc moze w ten sposob uda sie wplynac na nieudolnosc tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 09:13 jednym słowem nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient neter Neter - fatalnie działa nadal IP: *.210.245.179.neter.pl 11.12.10, 18:35 Dziś kolejny dzień kiedy internet dostarczany przez Neter działa beznadziejnie - nie da się funkcjonować - poniżej wklejam link do pomiaru wykonanego przed chwilą - łącze w umowie ma parametry 1024 / 512 bits per second Rzeczywista prędkość (a raczej jej odwrotność) to 157.17 / 178.40 1sze badanie www.numion.com/YourSpeed3/ShowMeasurement.php?ID=76,266,248 2gie badanie www.numion.com/YourSpeed3/ShowMeasurement.php?ID=47,113,143 Dodatkowo są ogromne straty na łączu które uniemożliwiają jakiekolwiek funkcjonowanie. Najciekawsze z tego wszystkiego jest to ,że niezależnie czy internet jest - czy go nie ma - Neter i tak nalicza opłaty. Na nic rozmowy z BOKiem - problem zgłoszony 7-krotnie przez BOK, mailem oraz telefonicznie. Niestety rezultatu nie ma żadnego. Pani informuje ,że Prezesa nie ma, albo ,że oddzwoni - albo ,że odpisze i niestety na tym się kończy - można by się dziwić gdyby nie to ,że Pani nosi takie samo nazwisko jak prezes... i tu się kółko zamyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient neter Neter fatalna jakość opinie IP: *.210.245.179.neter.pl 17.01.11, 22:10 Niestety internet nadal działa fatalnie. Na nic nie zdają się zgłoszenia do firmy - jak groch o ścianę. 0 kontaktu z ich strony, 0 poprawy po zgłoszeniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient neter Re: Neter fatalna jakość opinie IP: *.210.245.179.neter.pl 18.01.11, 21:52 Dziś kolejny dzień fatalnej jakości Neter. Mimo zgłaszanych systematycznie informacji o awarii - brak jakiejkolwiek reakcji przez pracowników Neter. Internet działa nadal fatalnie - uniemożliwiając pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient neter Re: Neter fatalna jakość opinie IP: *.210.245.179.neter.pl 22.01.11, 21:16 Internet nadal działa fatalnie. Prędkość pobierania z umowy nawet w połowie nie zostaje wg. dzisiejszego pomiaru osiągnięta. Wejście na zagraniczne strony to cud, oczywiście czas wczytywania przypomina stare czasy modemów działajacych na linii telefonicznej... Mimo pisania do BOK wiadomości średnio 1-2 x na tydzień - brak jakiejkolwiek reakcji. 0 kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient neter Re: Neter fatalna jakość opinie IP: *.210.245.179.neter.pl 26.01.11, 19:28 Kolejny dzień z firmą Neter i ich fatalna jakość. Rozpocząłem w pracy poszukiwania pewnego produktu na amerykańskiej stronie, nietety nie zdążyłem i chciałem dokończyć pracę w domu - z internetem Neter to jest niemożliwe niestety. Klikam tę samą stronę co w pracy na tym samym komputerze - różni się tylko operator internetowy - na Neter ta strona nie działa , nie da się wejść i obejrzeć produktu ponieważ za każdym razem coś się nie doładowuje... Chciałem zrobić kolejne badanie przy pomocy strony numion.com (witryna która pozwala sprawdzić rzeczywistą prędkość z jaką nasz komputer łączy się ze stronami w Polsce i na świecie) - niestety od 3 dni jest to niemożliwe - firma Neter zablokowała dostęp do tej strony aby nie można zbierać dowodów na fatalne działanie dostarczanego przez nich internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient neter Re: Neter fatalna jakość opinie IP: *.210.245.179.neter.pl 28.01.11, 12:03 Sprostowanie. Witryna numion.com nie działa nadal - jednak to nie operator czyli Neter ją zablokował jak pisałem powyżej - nie działa również u innych operatorów, a więc to problem poważniejszy. Moje podejrzenie wzięło się stąd ,że zrobiłem badanie w firmie na innym łaczu i działało - następnego dnia rano chciałem zrobić badanie w domu i już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.sky24.pl 22.04.11, 00:11 A ja mam z nimi umowę od 3-4 lat awarie się zdarzają tak raz na pół roku ale są szybko usuwane. Kiedyś nie było serwisu w soboty i niedziele teraz jest można zadzownić coś tam jednak robią ogólnie ceny może nie są najniższe bo to radiowo ale innej opcji nie mam Netia się wypięła. Prędkość łącza powyżej tego co deklarowali. Ogólnie jest ok może nie najtaniej może są czasem awarie ale ogólnie kontakt z firmą jest, awarie przy napowietrznych mogą się zdarzać wszystko się psuje awarie w miarę szybko usuwają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapo Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 17:38 Niestety fora internetowe mają to do siebie, że każde złośliwe gó..., każde trolowate jestestwo, każde marne i wszawe indywiduum może napisać odpowiedź nic nie wnoszącą do tematu, a perfidną i złośliwą i jak ono marną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.centertel.pl 11.08.11, 09:27 Dodam Swoje 3 grosze. Używam od ponad 2 lat i usługi dalekie od ideału. Częste przerwy w dostępie i wtedy próba dodzwonienia się graniczy z cudem. A jak już się uda, to "nie możemy nic poradzić". Żenada. Dodatkowo od 2 lat mam 4mb (4 tylko na papierze), za prawie 200zł - nie ma w ofercie szybszego dostępu a strona ciągle nie ma cennika ;) Niestety w moim miejscu zamieszkania nie ma alternatywy i nic nie poradzę ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kar Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.1and1.pl 05.01.12, 01:48 Też jestem klientem Neter i podzielam opinie ,że jakość internetu w porównaniu z innymi dostawcami jakich znam (w pracy używam Echostar, wcześniej miałem Netia) jest fatalna, ceny wysokie a biuro w zasadzie jest chyba tylko po to żeby dowiedzieć się o cenę, bo w przypadku awarii niestety nikt nie raczy podnieść słuchawki lub być może celowo blokują nr żeby nie można się było dodzwonić. Nie raczą poinformować nawet mailem o planowanych modernizacjach itd. W zasadzie internet raz jest raz nie ma. Dodatkowo czas awarii nie jest odejmowany od abonamentu a jakość łącza pozostawia wiele do życzenia. Jeśli ktoś nie ma problemów, wiedzie sielskie życie i szuka przygód - to zapewne korzystając z usług Neter będzie miał co robić - wydzwaniać do nich, pisać maile, listy itp. Ale myślę ,że rewolucją będzie internet LTE i rynek się wyklaruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient neter Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.proxy.anonymox.net 23.01.12, 19:37 Potwierdzam internet neter nie ma nic wspólnego z internetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonent Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.145.21.46.in-addr.arpa 19.02.12, 22:02 Dziś kolejna już w ciągu 3 dni awaria, jak to w przypadku awarii bywa do firmy Neter nie da się dodzwonić, albo odłożona słuchawka albo celowo blokują linie aby nie można się było dodzwonić i mają klientów gdzieś. Ostrzegam wszystkich potencjalnych klientów ,że firma nie traktuje poważnie klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.beyonddatacenter.com 25.04.12, 14:29 Kurcze, byłem ich klientem w połowie zeszłej dekady i wtedy wydawało mi się, że kiepska jakość Interentu to problem wieku młodzieńczego. Widzę jednak, że to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.sky24.pl 09.06.13, 19:36 To najgorszy dostawca jakiego kiedykolwiek widziałem. Często nie działa, prędkość tragiczna, a o pingu to już nawet nie wspomnę. Niech cię ręka Boża broni od podpisywania umowy! Może i niska cena kusi, ale nie daj się zwieść! Powtarzam, to tragedia, a nie internet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOWITA Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.244.210.91.neter.pl 26.01.14, 20:21 Internet się muli strasznie! Najgorszy dostawca internetu w okolicach Poznania!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Webber Re: Internet Neter Poznań Opinie na temat firmy IP: *.static.ip.netia.com.pl 22.05.15, 15:11 Zgadzam się, największy syf, na jaki można trafić. Odpowiedz Link Zgłoś