woytolo 01.11.10, 20:31 Te pytania powinny być znane wcześniej łącznie z odpowiedziami, w fazie projektowania i budowy. Zadawanie ich dopiero teraz jest niepoważne. Stadion, niestety, powinien być zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ubawiony Re: Zadyma na meczu. Lech: - Porozmawiamy o tym w IP: *.c155.petrotel.pl 01.11.10, 20:48 Ja się zastanawiam, po co ludzie chodzą na mecze piłki nożnej w tym kraju. Poziom mizerny, a ryj można zarobić. Chodzących na mecze można podzielić na dwie grupy. Pierwsza to kretyni, którzy przychodzą się bić, a druga to zmanipulowani, którym wmówiono, że będą świadkami wielkiego "widowiska". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4:1 Zadymka? - chyba śnieżna IP: *.icpnet.pl 01.11.10, 21:18 po pierwsze - dziwne, że wyborcza dopiero dziś wpadła na pomysł, żeby przyłożyć znowu Lechowi i jego kibicom (czyżby nikt z gw nie był na meczu i cała relacja opiera się na tym, co wyczytali na forach internetowych i zobaczyli jakieś filmy na yt?) po drugie - to, co było widać na stadionie, to lecące butelki z trybuny zajmowanej przez kibiców Wisły Kraków i biegnących paru kibiców Lecha i Cracovi w kierunku sektora zajmowanego przez kibiców Wisły przy biernej postawie ochrony, potem kibice Wisły zaczęli niszczyć krzesełka po trzecie - jak już dobiegli, to nic nie mogli sobie zrobić, bo oddzielały ich plastikowe ścianki po czwarte - prewencyjnie wkroczyła policja, której obecność uspokoiła "zdenerwowanych" kibiców Lecha i Cracovi oraz Wisły po piąte - kibice Wisły zniszczyli toalety, stolik z kiełbaskami i ogólnie narobili gnoju natomiast kibice Lecha rozeszli się spokojnie do domu Tak oto wyglądała zadyma, którą kreuje Gazeta Wyborcza... Moja ocena - niepotrzebnie parę osób dało się sprowokować przez wiślaków wspieranych przez kiboli ze Śląska Wrocław... no ale co się dziwić, skoro zabrali się oni za niszczenie stadionu. Właśnie na tą sytuację i na niekulturalne zachowanie kibiców wisły praktycznie cały stadion zaczął gwizdać, co nieszczęśliwie się zbiegło z odjazdem karetki. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Re: Zadymka? - chyba śnieżna 02.11.10, 14:28 A zwróciliście uwagę na SKANDAL jakim było nieudzielenie odpowiedzi na te pytania Wesołkowi we Wszystkich Świętych? Ludzie nie powinni wychodzić z pracy w weekendy i święta, ponieważ jakiś "orzeł" z GW może mieć do nich pytania;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Zadyma na meczu. Lech: - Porozmawiamy o tym w IP: *.echostar.pl 01.11.10, 21:22 a ja zadam kolejne pytania: Czy wylapano wandali niszczących krzesełka? Czy złapani zapłacą z własnej kieszeni za zniszczenia? Czy wysłany zostanie komornik do kazdego, kto nie bedzie chciał płacic? I ciekawy jestem jakie sa szkody na stadionie? Ile krzesełek nalezy wymienic i jak prezentuja sie sciany z pleksi po meczu? Niestety ale klub w ogole sie takimi sprawami nie przejmuje i mysli ze odrobi sobie straty podniesieniem cen biletow z nastepnego meczu. Tyle tylko ze wandale sa z Krakowa wiec dlaczego Poznianiacy maja za to placic. I najwazniejsze pytanie : czy klub zareaguje blyskawicznie i we wtorek rano powiadomi Komisje Ligi o zachowaniu kiboli gosci i rzucaniu butelkami? Za to sa kary przeciez ale trzeba dzialac. Tu czytam ze tlukli w sciane co wczoraj komentator nazwał jatką. Pan Szymkowiak był slepy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zadyma na meczu. Lech: - Porozmawiamy o tym w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 21:30 Szukacie sensacji ale jestescie niekompetentni... Nie nazywalbym tego zadyma a jedynie mala wymiana "lisci". Z tego co wiem, nie bylo to pierwszy tego typu wypadek od 1997 bo ja od 2000 roku pamietam dwa podobne - jedno tez przy Wisle a jedno przy Legii (nawet chyba jakies filmiki sa z ganiankami po 4 trybunie). A blokowanie kart? Po co? Oni i tak wchodza przez wejscie techniczne przy drugiej trybunie. Nie sadzicie chyba, ze bojowka placi za bilety...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak tak Re: Zadyma na meczu. Lech: - Porozmawiamy o tym w IP: *.icpnet.pl 01.11.10, 22:45 ano właśnie - pytanie jest kluczowe - i należy wreszcie zmusić "władze" Lecha do odpowiedzi - jak to jest że grupa jakichś postaci uzurpuje sobie prawo do rządzenia na stadionie? Kiedy wreszcie pojawi się ochrona z prawdziwego zdarzenia? Jak to jest że wchodzą na stadion za darmo? Jak to jest że wpuszczają na tenże stadion za pobierane po cichu pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agora z igły widły IP: *.icpnet.pl 02.11.10, 00:33 Gość portalu: tak tak napisał(a): > ano właśnie - pytanie jest kluczowe - i należy wreszcie zmusić "władze" Lecha > do odpowiedzi - jak to jest że grupa jakichś postaci uzurpuje sobie prawo do > rządzenia na stadionie? ... ta grupa to grupa zrzeszona wokół koncernu AGORA! jakim prawem jej propagandowa tuba GW z igły robi widły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn jest stadion - czas na porządek IP: *.icpnet.pl 02.11.10, 01:13 prawie błyskotliwie... prawie robi wielką różnicę ;)) Może czas na odpowiedzi na pytania a nie na obronę poprzez atak na zadającego te pytania??? Szkoda gadać .... bojówki na stadionie wchodzące za darmo... i najlepiej żadnych pytań... żadnych... Odpowiedz Link Zgłoś
cegla000 Dziwię się, że p.Wesołek nie pyta o kiboli Wisły 02.11.10, 07:53 którzy byli prowodyrami tych zajść. Do tego zdemolowali stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GW pinokio Wesolek musi ustalic z centrala i Szadkowskim IP: 95.108.3.* 02.11.10, 12:32 a pozniej napic sie whisky z Drzymala. Odpowiedz Link Zgłoś
fido48 Zadyma na meczu. Lech: - Porozmawiamy o tym we ... 02.11.10, 08:54 Będąc w niedzielę w drodze na cmentarz Górczyński widziałem 2 kibiców Lecha (mieli klubowe szaliki na sobie) udających się na Bułgarską, którzy nieśli siateczki foliowe, a w nich o zgrozo puszki z piwami i piersiówki z alkoholem. Wiele słyszałem dobrego o kibicach Kolejorza i wydawało mi się, że na stadion nie wpuszcza się ludzi z alkoholem lub pod wpływem. Jednak jestem naiwny. Odpowiedz Link Zgłoś
pojznkabalister Świetne, Brawo 02.11.10, 08:57 FINANSE PAŃSTWA W KRYZYSIE, OSZCZĘDNOŚCI NA KAŻDYM KROKU, PODWYŻKA VAT-U, LIKWIDACJA ULG PODATKOWYCH, ZMINIEJSZENIE ZASIŁKU POGRZEBOWEGO,... ...ALE KASA NA EKSCESY DLA MOTŁOCHU JEST, A JAK... "Kibice drużyny gości na Starołęce przesiedli się do specjalnie podstawionych 18 autobusów i w długiej kolumnie udali się na Bułgarską. W tym czasie blokowano ulice miasta, aby kolumna jak najszybciej i bez postojów dotarła pod stadion. Całość nadzorował krążący helikopter, a dodatkowo przejazd kolumny był monitorowany. Niestety już w czasie przejazdu kibice Wisły nie szczędzili epitetów pod adresem mieszkańców miasta i kibiców Kolejorza" (CYT ZA EPOZNAN.PL)... PRZEPRASZAM, A SKĄD SĄ ŚRODKI FINANSOWE NA TAKĄ OPERACJĘ - KTO PŁACI ZA PODSTWAIONE 18 AUTOBUSÓW, ICH ESKORTĘ, NADZORUJĄCY HELIKOPTER, MONITORING, KTO PŁACI ZA NADGODZINY SPECJALNYCH JEDNOSTEK POLICJI???, nA TO SĄ W NASZYM KRAJU PIENIĄDZE, nA ORGANIZOWANIE 'ZABAWY' DLA MOTŁOCHU KASA JEST, BRAWO! Odpowiedz Link Zgłoś
wsilaskisla Zaginione deski sedesowe 02.11.10, 09:06 Podobno w zniszczonych toaletach zniknęło kilka desek sedesowych - proponuję zbiórkę w Poznaniu dla biednych kibiców Wsiły na deski klozetowe - a niech mają a nie muszą po innych stadionach poźyczać Odpowiedz Link Zgłoś
k_rystyn_a Re: Zaginione deski sedesowe 02.11.10, 09:12 oj to nieładnie - zbiórka to nonsens - ale klub Lech Poznań powinien się oficjalnie zwrócić do klubu Wisła Kraków z pytaniem czy deski zwrócą czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja A ja mam pytanie do dziennikarzy piszących dla GW. 02.11.10, 11:19 Ile Wam płacą za takie podsycanie atmosfery i celowe wplatanie kłamstw w prawdziwe wydarzenia?? Tak Wam zależy na obrzucaniu błotem miasta i mieszkańców, wśród których żyjecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Płacą im o wiele za dużo... 02.11.10, 14:23 "Stadion kompletnie nieprzygotowany", "zadyma", "skandal", to z nagłówków ich portalu i wypocin. Ja bym to zamienił na "dziennikarz kompletnie nieprzygotowany", "pomówienia" i "skandal", że tak piszą. Gdyby podzielioć "dziennikarski" punkt widzenia, to wyczyny kibiców, którzy nago wbiegają na boiska mistrzostw świata, lub ubrani próbują wycałować puchary lub piłkarzy, powinny spowodować zamknięcie większości aren piłkarskich ostatnich kilkudziesięciu lat. Nie powinny odbyć się ani jedne mistrzostwa świata i Europy, anie jedna Liga Mistrzów i puchary, powinno się odwołać ligi. Wesołek zrobił wierszówkę, ozdobił ją zdjęciami, na których widać, że sytuacja nie wymknęła się spod kontroli i zgarnął wynagrodzenie. Etyka dziennikarzy, zwłaszcza sportowych to rzecz tak ulotna jak pruderia prostytutek. W ubiegłym tygodniu praktycznie odwołali Zielińskiego i zastąpili go Bakero, tyle że żaden z zainteresowanych o tym nie słyszał. I co? Czy otrzymamy przeprosiny za nierzetelne dziennikarstwo oparte na plotkach? Nie, jedyne co Wesołek ma do powiedzenia, to stwierdzenie, że Zielińskiego nie ma kiedy odwołać, bo Lech gra za dużo meczów... Żenada. Bojkot sportu w GW chyba jeszcze długo potrwa, a dziennikarze się niczego nie nauczyli... chyba, że ich nauczycielami są autorytety z Plotka i Pudelka... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Zadyma na meczu. Lech: - Porozmawiamy o tym we ... 02.11.10, 11:26 No wlasnie... Co to za wymysly, ze podczas transmisji TV komentator gada o zadymie, a nic nie pokazuja ? Dlaczego wandale i zadymiarze nie siedza w pierdlu ? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Afryka płacze i płaci 02.11.10, 11:52 „Piłkarskie Mistrzostwa Świata już dawno minęły, teraz miasta goszczące rozgrywki zastanawiają się co zrobić z pięknymi stadionami. Drogo kosztowały, jeszcze większym kłopotem będzie ich eksploatacja”. bendyk.blog.polityka.pl/?p=852 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SuperKapus Kapusiu stadion to miejsce gdzie Walesa i tacy jak IP: 95.108.3.* 02.11.10, 12:31 Ty maja przechlapane. Stadion nie dla kapusi:)P A i zapytaj kolegow palikmiotow co ich spotkalo w Plazie. Zapraszamy czesciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Kapusiu stadion to miejsce gdzie Walesa i tac IP: 94.127.109.* 02.11.10, 15:04 ty normalny jestes? co to jest za belkot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex talionis Poczytaj georga jeden wielki donos IP: 95.108.3.* 02.11.10, 15:10 Jego watki dotycza sa tylko donosami.Czasami bredzi cos o Polsce i obraza ten kraj. Poza tym dal sie poznac jako milosnik lewakow, pedalow i wszystkiego co tylko hahnbi moja Ojczyzne. Pamietam jego radosc gdy pohabiono moje miasto honorowym obywatelstwem dla TW BOLKA. Dokladnie 5 osob z forum zlozylo sie na stroj Super Kapusia...robiony na SuperMana. Niestety geroge nie chce go odebrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlx Re: Poczytaj georga jeden wielki donos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.10, 16:46 Boże, co za bełkot (wciąż). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord d'Abernon Odbierze stroj super kapusia i koniec IP: 95.108.3.* 02.11.10, 17:11 i nie bede sie go czepial. Kapus powinien chodzic w stroju kapusia. Odpowiedz Link Zgłoś