Dodaj do ulubionych

Amicę zżera rdza

23.02.11, 23:45
Czy warto kupować produkty firmy Amica? , zaczynam wątpić. Produkty wyjątkowo podatne na rdzę.Po roku używania kuchenki gazowej na elementach metalowych , piękne ogńiska rdzy.Odmowa uznania reklamacji ( sygnatura 028101/11/000)- urządzenie znajduje się w sąsiedztwie zlewozmywaka.Poprzednia kuchenka stała w tym samym miejscu 18 lat i nie było żadnych oznak korozji.W tysiącach polskich mieszkań kuchenki stoją obok zlewozmywaków i nie rdzewieją !!!! . Potencjalnych klientów firmy Amica mogę tylko ostrzec , produkty tej firmy zżerz rdza i to mocno.......
Obserwuj wątek
    • kaj_a12 Re: Amicę zżera rdza 10.07.14, 22:16
      Żałuję, że prze zakupem kuchni gazowej firmy amica, nie przeczytałam recenzji na temat tych produktów. Od niecałych 9- m-cy jestem w posiadaniu kuchni gazowej tej firmy i ku mojemu wielkiemu zdumieniu ostatnio zauważyłam, że z obu stron kuchenki wychodzi rdza!!!! Serwis odmawia naprawy w ramach gwarancji tłumacząc, że "korozja" nie wchodzi w zakres naprawy gwarancyjnej. Uprzejmie mnie poinformowano, że przed zakupem ich produktów moim obowiązkiem było przeczytać warunki gwarancji- mój błąd. Jest to druga kuchenka gazowa w moim domu, ale na "starej" do dnia dzisiejszego nie ma oznak korozji. Próbowałam się odwołać do ich specjalisty, wysłałam im zdjęcia, ale znowu dostałam odmowną odpowiedz. Czyżby AMICA oszczędzała na blachach? Szczerze odradzam kupowania tego sprzętu.
    • piotr50m Re: Amicę zżera rdza 11.05.15, 21:22
      Posiadając kuchnię i pralkę mogę to potwierdzić a co do lodówki to jakoś rdza już drugiej nie bierze .
    • cetaseta Re: Amicę zżera rdza 16.10.15, 11:14
      po prostu lodówki amica sa produkowane w Chinach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka