Dodaj do ulubionych

Parkowanie

29.09.11, 11:41
Ja rozumiem, ze mozna byc kompletna pipa zakierownica (i nie tylko), ale czy to naprawde tak trudno sobie wyobrazic, ze parkowanie prostopadle jest bardziej efektywne od ukosnego ?

PRzyklad: ul. Murawa przed Carrefurem, wyznaczone miejsce parkingowe, znak nakazujacy, by parkowac prostopadle (jeden z nielicznych - logicznych)... I bez tego znaku powinno byc oczywistym, ze stajemy prostopadle... Prawie wszyscy parkuja skosem... Ale do narzekania na straz - pierwsi... Nie wiem jak to nazwac...

Gdzie straz miejska ? Cala ulica czeka na wymandatowanie ! LAtwiej latac za babcia z kundelkiem bez smyczy ?
Obserwuj wątek
    • v.i.k.k.a Re: Parkowanie 29.09.11, 11:56
      Ale ukosne parkowanie jest latwiejsze i przewaznie 'na raz'. Parkowanie prostopadle to jakies nieporozumienie i nie wiem kto i po co to wysmylil.
      • Gość: herbatnik Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 12:25
        wyrzucanie śmieciu przez okno jest łatwiejsze niż noszenie ich do śmietnika. Nie wiem kto i po co to wymyślił
        • v.i.k.k.a Re: Parkowanie 29.09.11, 12:49
          Nie do konca-latwiej mi je wyniesc w worku niz zbierac pozniej z ogrodu.
      • Gość: Do Dziuni Re: Parkowanie IP: *.pools.arcor-ip.net 29.09.11, 12:25
        No masz ci babo kucha ! Znalazlo sie dwoje specow od parkowania i PO-PIS-uja sie swoimi madrosciami.Rece opadaja i zbuki wiedna ! PS Jak to lecialo Dziunia !? wysmylil czy wysmolil !? Bo juz nie wiem o czym szrajbujesz krzaczku ! :-))
      • Gość: Bimota Re: Parkowanie IP: *.icpnet.pl 29.09.11, 12:54
        No przypuszczalem, ze jest to zbyt skomplikowany manewr dla naszych mistrzow... Oczywiscie da sie to tez zrobic "na raz"...
        • v.i.k.k.a Re: Parkowanie 29.09.11, 12:57
          Owszem, jak masz krotkie auto.
          • Gość: Do Dziuni Re: Parkowanie IP: *.pools.arcor-ip.net 29.09.11, 13:03
            Dziunia prosze ! Odpowiedz tylko na jedno pytanie : w ktora strone nalezy krecic kierownica cofajac tylem do bramy w prawo. :-))
            • v.i.k.k.a Re: Parkowanie 29.09.11, 15:22
              pozniej ci powiem jak bede przeparkowywac auto.
              • Gość: Do Dziuni Re: Parkowanie IP: *.pools.arcor-ip.net 29.09.11, 15:29
                Tylko nie zrob tego samego,coz zapytaniem,kiedy nalezy zwolnic gdy sie wyprzedza ! Juz mi wasy urosly od tego czekania ! POzdrawiam Cie Dziunia :-))
          • Gość: Adam Re: Parkowanie IP: *.echostar.pl 29.09.11, 16:29
            Bez jaj. Octavia Combi też wchodzi na 1 raz... Tylko trzeba najpierw pomyśleć.
            • Gość: Do Adama Re: Parkowanie IP: 178.8.230.* 29.09.11, 19:17
              Dziunia jezdzi ogorkiem i nie jest to tak hop-siup doic kierownice bez wspomagania i jeszcze na dodatek dumac co to jest hamulec gorski ? Myslenie niewiele daje,trzeba byc babskim Herodem aby to bydle szoferowac ! :-))
            • v.i.k.k.a Re: Parkowanie 29.09.11, 19:30
              Jezdzilam Suberb(chyba wieksze od Octawi), nie kombi. Fajne to to, ale niezgrabne i nadawalo sie tylko na trase a nie na parkowanie na prostopadlych miejscach(skosnych zreszta tez nie).
              • Gość: Adam Re: Parkowanie IP: *.echostar.pl 30.09.11, 14:55
                Superb mam w garażu. Na prostopadłe też wchodzi, ale z reguły na dwa razy.
    • ksmx Roweru nie mogłeś zmieścić? 29.09.11, 20:40
      Pieszo nie możesz chodzić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka