Dodaj do ulubionych

Lotnisko w Berlinie nocą ciche. Ławica też?

20.10.11, 09:11
Mieszkańcom okolic lotniska najwyraźniej w dupach sie poprzewracało. Samoloty lądujące bądź startujące między północą a 6 rano mozna policzyć na palcach jednej ręki. Co mają powiedzieć ludzie mieszkający przy torach kolejowych? Żądać odszkodowań od PKP? Przypominam, że budowaliście się Państwo przy istniejącym lotnisku, więc nie płaczcie teraz, że latają samoloty, bo ich ilość jest naprawdę znikoma i w tym mieście możnaby znaleźć tysiące mieszkańców skazanych na koegzystencję z większymi źródłami hałasu niż Wasze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Socyn Re: Lotnisko w Berlinie nocą ciche. Ławica też? IP: *.icpnet.pl 20.10.11, 10:00
      mieszkam niedaleko Krzesin i najbardziej mnie wnerwiają samoloty pasażerskie lądujące na ławicy po 22'h. Te bydła hałasują mocniej niż samoloty Krzesin. Cisza i nagle leci bawół.
    • Gość: G.Sommer Re: Lotnisko w Berlinie nocą ciche. Ławica też? IP: *.pools.arcor-ip.net 20.10.11, 10:31
      Dupa Jasiu,ze nie bedzie w Berlinie nocnego latania ! Bedzie,jeno w ograniczonej ilosci tzn. ok. 100-tu.Nadal beda startowac i ladowac samoloty rzadowe,POcztowe,opoznione i probne loty techniczne.Dla zwyklego smiertelnika nie ma to wiekszego znaczenia,czy startuja i laduja wyzej wymienione czy tez rejsowe-halas taki sam !
    • Gość: Paweł Latamy z POZnania! IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.11, 10:40
      bzdura z tymi kibicami na mecze Lecha - bardzo dużo przylatywało ich do samego Poznania :-)
      Część czarterami, a część tanimi liniami. Dobrze to pamiętam i mam nawet fotografie.

Rzecznik berliński niech sobie zatem daruje propagandę.

Chętnych do wspólnego działania na rzecz otwierania poznańskiego lotniska na świat zapraszam do klubu "Latamy z POZnania!" :-)
      www.latamyzpoznania.pl

:)
    • Gość: Zed Bredzisz IP: *.tktelekom.pl 20.10.11, 12:47
      Nie mieszkam przy Ławicy, ale idąc twym tokiem rozumowania to mam się cieszyć, bo np. w takim Bangladeszu mają gorzej jak w Polsce? Jak mi powiedzmy dach przecieka to też mam nic nie robić bo u sąsiada przecieka jeszcze gorzej?
      • Gość: M Re: Bredzisz IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 20.10.11, 15:02
        Tu nie chodzi o Bangladesz, tylko o inne lokalizacje w Poznaniu. Co maja powiedziec ludzie mieszkajacy np. przy Obornickiej? W nocy slychac jedno wielkie wycie ciezarowek. Ale jakos nie domagaja sie zamkniecia szosy noca...
        • Gość: podatniki Re: Bredzisz IP: *.uznam.net.pl 20.10.11, 21:11
          Bo wiedzą, że życie w Polsce to nie jest bajka. Pogodzili się już z losem i spokojnie czekają na śmierć.
        • zderzacz-hadronow Re: Bredzisz 21.10.11, 08:57
          Dziękuję, że ładnie wytłumaczyleś temu człowiekowi co miałem na myśli. Chociaż to i tak nie dotrze, jak znam życie.
          • Gość: Bua Re: Bredzisz IP: *.ed.shawcable.net 21.10.11, 18:49
            Tak bredzisz, chyba z niedospania.
            Jak można porównywać hałas przy starcie samolotu ze stukotem kół na torach kolejowych?
            • zderzacz-hadronow Re: Bredzisz 21.10.11, 19:56
              Owszem można i zapewniam Cię, że gdybyś zaproponował mieszkańcowi okolic takiej trasy kolejowej z Poznania w kierunku W-wy czy Berlina zamianę na miejscówke w okolicach
              Ławicy to zrobiłbyś mu naprawdę dobrze.
    • Gość: G.Sommer Nowy pas startowy we Frankfurcie nad Menem ! IP: *.pools.arcor-ip.net 21.10.11, 19:33
      Grdyka wam nie lata,ze dzisiaj otwarto nowy pas startowy we Frankfurcie nad Menem ? Takie skromniutkie 2,8 miliarda ojro zainwestowane i przepustowosc sie zwiekszy do prawie 90 milionow pasazerow rocznie ! Wiec pytanie : ile lacznie w POlsce na wszystkich lotniskach odprawiacie pasazerow rocznie ? Bedzie tego z 20 milionow ? Buhaha :-))
      • Gość: mapo0 Re: Nowy pas startowy we Frankfurcie nad Menem ! IP: *.wtvk.pl 21.10.11, 20:43
        Frankfurt chce przebić Atlantę? Największe lotnisko świata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka