Dodaj do ulubionych

Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej

IP: *.tele2.pl 30.05.04, 22:36
kierowca wyszedl nie do konca bez szwanku.
żegnamy ciebie Wojcio i trzymamy kciuki z Tomka
Rodzinie składamy wyrazy współczucia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Antheck Jeden z Nas... IP: *.icpnet.pl 30.05.04, 23:14
      Dziwna to sytuacja gdy dowiadujesz się, że człowiek z którym piło się pierwsze
      piwo i robiło mnóstwo innych wygłupów umiera. Mnie ścieło... Żegnamy Cię
      Wojtku, wszyscy przyjaciele z osiedla, i dawnej SP 16, gdzie niejedno razem
      zrobiliśmy.
      Składamy też kondolencje Rodzicom Wojtka i jego siostrze (Asiu, będziesz czegoś
      potrzebowała to daj znać).
      Żegnaj...
      • Gość: Doctus Re: Jeden z Nas... IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 12:38
        Dolaczam kondolencje dla Rodzicow i Aski.
        Pamietac o Wotjku bedziemy zawsze...

Nadal do mnie nie dociera wiadomosc o smierci kolegi, ktorego znalem od 15
        lat... i niejedno razem przeszlismy.

Jedrek M.
      • Gość: navoye Re: Jeden z Nas... IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 23:25
        Niesposób pogodzic się z tą tragedią. Pozostaje pamiętać Wojtka takim, jakim
        był, a był wspaniałym człowiekiem...... napewno nie zapomnimy.

Wyrazy współczucia dla Rodziców i Asi.
        Piotr A.
      • Gość: Krzychu W Re: Jeden z Nas... IP: *.crowley.pl 01.06.04, 01:43
        Znałem Wojtka niemal całe swoje życie. Pamiętam jak byliśmy pasowani na
        przedszkolaków, jak byliśmy Smurfami na przedstawieniu w dzień jego
        zakończenia, jak staliśmy na dziedzińcu podstawówki pod znakiem z pieskiem z
        napisem 1A. A potem szkolna ławka i każdy nowy nauczyciel, który zaraz po
        wyczytaniu naszych nazwisk pytał czy nie jesteśmy braćmi … Zostawiłeś po sobie
        tyle wspomnień i ogromną pustkę. Nikt kto Cię znał choć przez chwilkę nie
        będzie w stanie o Tobie zapomnieć !

Wyrazy głębokiego współczucia dla Rodziców i dla Ciebie Asiu!

Krzysztof Wojciechowski
    • Gość: Majk Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.icpnet.pl 30.05.04, 23:37
      Życie czasem bywa strasznie niesprawiedliwe i obiera nam to czego nie jesteśmy
      gotowi oddać.
      W moim sercu jest żal i smutek bo odeszedł nasz kolega ze szkolnej ławki, który
      miał niemal całe życie przed sobą. Wiem jednak, Wojtku, że zostaniesz w naszej
      pamięci na zawsze.

Łącząc wyrazy współczucia,
      Michał Kaczmarek
    • Gość: sowiet Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.icpnet.pl 30.05.04, 23:38
      Wojtas, żegnamy Cie, będzie Ciebie na maxa brakować. Dzieki za wszystko co do
      tej pory zrobiles. Nic nie bylo dla Ciebie za trudne!! Nigdy nie zrozumiem
      dlaczego właśnie Ty. 4F z Toba!
    • Gość: Eryk Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 00:42
      Nie wierze w to, po prostu nie wierze...Wojtek, myśle o Tobie
    • Gość: gum Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 01:00
      Czy ktos moglby napisac nazwisko SP Wojtka ?
      Nie jestem pewien ale na sama mysl mnie scisnelo w zoladku.
      Bardzo prosze o napisanie.
      Dzieki...
    • Gość: Szwagier Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.mosina.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 01:02
      Wojtus,wiedz, ze wszyscy Cie Kochaja.Pomoz Harremu...Pamietam o obietnicy,
      ktora Tobie zlozylem.Od wczoraj obowiazuje do konca moich dni.Czuwam nad Asia i
      cala "nasza" wspolna rodzina.Kocham Cie Stary.Bede na posterunku...J.
    • Gość: konik Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.mosina.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 01:11
      mial takie samo nazwisko jak imie...spoczywaj w spokoju bracie...
    • Gość: Robert0 Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 09:27
      Wojtku - do tej pory nie mozemy sie otrzasnac ze Ciebie juz miedzy nami nie ma-
      miales tyle energii i tyle planow... W mojej pamieci bedziesz zawsze zywy jako
      wielki czlowiek i super przyjaciel... Rodzinie skladam najszczersze wyrazy
      wspolczucia.. Asiu - jesli tylko moge Wam jakos pomoc - dajcie znac.
      • Gość: ZIM Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 12:49
        Chyba jeszcze do mnie nie dotarlo. Nie rozumiem, czemu to spotyka takich
        ludzi... Wojtek, Twoja muzyka na zawsze bedzie grac na calym ZIMie, a Ty,
        Tomku, nie poddawaj sie, prosze walcz...
        Kondolencje dla calej rodziny Wojtka...
    • Gość: asia Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 11:07
      Bardzo boli kiedy traci się brata i zarazem najlepszego przyjaciela, ja w to
      nie wierzę, On we mnie jest i zawsze będzie. Dziękuję wam wszystkim. Tomek,nie
      poddawaj się i walcz o życie, jestem z Tobą całym sercem.
      • Gość: baca WOJTAS POZOSTANIE W MOJEJ PAMIĘCI!!! IP: 150.254.6.* 31.05.04, 15:18
        TA WIADOMOŚĆ POWALIŁA MNIE Z NÓG! KONDOLENCJE DLA RODZINY I PRZYJACIÓŁ!!!
        MAM NADZIEJĘ, ŻE WOJTASOWI DOBRZE BĘDZIE PO DRUGIEJ STRONIE LUSTRA... ODSZEDŁ
        OD NAS ZAJEBISTY KOLEŚ... NIECH MUZYKA MU GRA...
    • Gość: M INFORMACJA DLA AUTORA ARTYKUŁU IP: *.radio88.com.pl 31.05.04, 11:23
      Kierowca samochodu, także 21 latek wcale nie wyszedł "bez szwanku". Aktulanie
      przebywa na intensywnej terapii w jednym z Poznańskich szpitali, i to po NIEGO
      przyleciał helikopter. Pasażer zmarł na miejscu.
      Gratuluje rzetelności w zdobywaniu informacji i polecam zmianę zawodu - może na
      kopanie rowów? Tam nie trzeba być rzetelnym.
      • Gość: b Re: INFORMACJA DLA AUTORA ARTYKUŁU IP: 80.51.235.* 31.05.04, 13:51
        ale jak to jest że jadąc 50 km/h (teren zabudowany) dochodzi do dachowania
        samochodu - nie mogę pojąć ...
        • Gość: ---- Re: INFORMACJA DLA AUTORA ARTYKUŁUnr2 IP: *.mosina.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 16:01
          brakuje Tobie taktu maly czlowieczku z "wyborczej"-nie dosc ze robisz kase na
          cudzej tragedii, robisz to malo fachowo,to masz czelnosc wypowiadac sie w
          kwestii przepisow-jak ktos wytyka ci blad to miej choc odwage sie do niego
          przyznac-a nie unos sie swoja urazona ambicja "dziennikarza"..
          • Gość: 00 Re: INFORMACJA DLA AUTORA ARTYKUŁUnr2 IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 31.05.04, 22:26
            To nie byl dziennikarz - oni sie na czerwono podpisuja i zazwyczaj robi to pan
            Blazej Wandtke - az sie dziwie, ze nie stanal w obronie kolegow/nie przeprosil
            rodziny Wojtka i czytelnikow za bledy w serwisie.
            A dla scislosci to tam jest 90 kmh.
        • Gość: Doctus Re: INFORMACJA DLA AUTORA ARTYKUŁU IP: *.cs.put.poznan.pl 01.06.04, 09:43
          Taktu to nie masz za grosz.

Wez wiecej tu nic nie pisz!

Jak mozna miec wypadek jadac 50 km/h? Nie wiesz to sie w ogole nie odzywaj.
          Pomysl, ze mogla byc awaria, ze oslepilo slonce, ze odbili sie na krawezniku...
      • Gość: mikele Re: INFORMACJA DLA AUTORA ARTYKUŁU IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.06.04, 01:08
        informacje zawarte w tej 'notatce', od razu po jej ukazaniu sie bardzo mnie
        zbulwersowaly...jak mozna robiac zdjecie, nie zauwazyc co sie dzieje
        wokol...zaslepienie wierszowka? moze przydalaby sie jakas szkola? a moze brak
        talentu? prosze rozwazyc te pytania...a do osoby odpowiedzialnej za ukazujace
        sie artykuly...moze przydalyby sie przeprosiny za zuchwalosc kolegi?
      • redakcja Re: INFORMACJA DLA AUTORA ARTYKUŁU 01.06.04, 15:26
        Bardzo przepraszam w imieniu autora notatki. Przekazał tylko informacje od
        dyżurnego drogówki. Czasem niestety się zdarza, że dane z tego źródła rozmijają
        się z rzeczywistością, choć sam oficer nie zawinił.

Błażej Wandtke
        • Gość: . do redakcji: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 17:02
          skoro redakcja przyznaje sie do niescislosci,dlaczego nie aktualizuje
          informacji?? Przeciez to zaden problem zmienic kilka slow w tresci.
        • Gość: dr huckenbush Re: INFORMACJA DLA AUTORA ARTYKUŁU IP: 213.241.114.* 01.06.04, 22:20
          Oki, spoko. Ale jak klikam "Przeczytaj komentowany artykul" - to moim zdaniem,
          powinna pojawic sie skorygowana notatka zamiast tej z bledami.
      • Gość: Qt Kierowca jechał 70? IP: *.icpnet.pl 12.06.04, 10:33
        > Kierowca samochodu, także 21 latek wcale nie wyszedł "bez szwanku". Aktulanie
        > przebywa na intensywnej terapii w jednym z Poznańskich szpitali, i to po NIEGO
        > przyleciał helikopter. Pasażer zmarł na miejscu.

I bardzo dobrze, że siedzi na IOMie. W ten sposób prokurator da mu na razie spokój.

Miejmy nadzieję, że w tym państwie prawo jeszcze działa, i że kierowca dostanie
        wyrok za spowodowanie śmierci. Nigdy nie uwierzę, że jadąc 70 (takie jest
        ograniczenie) można dachować. Nie uwierzę też, że 21-latek jechał mercedesem 70
        na godzinę (bo sam się tego nie trzymam, ale znam konsekwencje). Miejmy
        nadzieję, że rzeczoznawca będzie w stanie stwierdzić jak abyła prędkość samochodu.
    • Gość: pamela Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 14:52
      Dziwny i okrutny jest ten swiat jesli odbiera nam tak wspanialego i
      wartosciowego czlowieka jak Wojtek...Teraz juz kazde spotkanie klasowe,zjazd w
      liceum-wszytko bedzie niepelne bez Jego pogody ducha,zarazliwego
      smiechu,optymizmu.
      Wojtku,w naszych sercach i wspomnieniach bedziesz obecny zawsze
      -pograzona w smutku 4F.
    • Gość: AGA Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: 62.233.146.* 31.05.04, 14:53
      Jedynym wytłumaczeniem dla nas Twojej śmierci jest fakt, że Pan Bóg też chciał
      mieć takiego PRZYJACIELA przy sobie.
      Byłeś moim największym PRZYJACIELEM, nie potrafię zliczyć, ile razy mi w życiu
      pomogłeś.Miałam zaszczyt, że Ty i Asia nazywaliście mnie swoją ,,siostrą,,.Tak
      bardzo chciałam, żebyś był w przyszłości Ojcem Chrzestnym naszego dziecka.
      Nie wierzę,że Cię nie ma. Ty jesteś, tylko my Cię nie widzimy. Wiem, że
      będziesz teraz naszym dobrym ANIOŁEM.
      Tak bardzo mi Ciebie brak, że brak już łez z powodu tego <<BRAKU>>.
    • Gość: zim III Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.tele2.pl 31.05.04, 15:09
      Wojtuś modliliśmy się dzis za Ciebie na mszy u Dominikanow...Wierze ze juz
      dawno wynegocjowales ze św. Piotrem wejscie do NIEBA! Tomuś kochanie wiem ze
      jestes silny i dojdziesz do siebie...
    • Gość: Magda Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 16:14
      Wojtek!Tak naprawde to jeszcze nie moge uwierzyc w to, co sie stalo. Nie
      znalismy sie nawet dlugo, ani dobrze, ale wiem, ze byles wyjatkowym bratem i
      przyjacielem. Skladam wyrazy wspolczucia Asi i jej Najblzszym.
    • Gość: nieznajoma Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 19:17
      Szczere wyrazy wspolczucia dla Rodziny i znajomych. Ja nie znalam Wojtka, ale
      naleze do osob ktore bardzo chcialy pomoc w pierwszych minutach wypadku.
      Zwlaszcza moj siostrzeniec Tomek bardzo sie staral udzielic pierwszej pomocy
      jeszcze przed przyjazdem "fachowcow" (lekarza). Bardzo nam przykro ze sie nie
      udalo. Mielismy ogromna nadzieje, ze sie uda. Laczymy sie w bólu.
      • Gość: Jasiek DO NIEZNAJOMEJ !!!! IP: *.mosina.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 20:18
        Szanowna Pani,w imieniu wszystkich znajomych i przyjaciol, chcialbym serdecznie
        podziekowac za wszystko co Panstwo zrobili zarowno dla Wojtka jak i dla Tomka.
        Obaj byli nam bardzo bliscy.Dreczy nas wiele pytan,ale chyba lepiej,zeby na
        zawsze zostaly dla nas bez odpowiedzi.Jeszcze raz DZIEKUJE!!!
        • Gość: G. Re: DO NIEZNAJOMEJ !!!! IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 23:12
          Dlaczego wyrażasz sie o Tomku w czasie przeszłym przecież on walczy, jest silny
          i wierzymy wszyscy, że będzie ok!!! A rodzinie Wokjtka składamy wyrazy
          współczucia.
          • Gość: J. Re: DO NIEZNAJOMEJ !!!! IP: *.mosina.sdi.tpnet.pl 01.06.04, 00:00
            Rzeczywiscie, dopiero teraz zdalem sobie sprawe-Michal, przepraszam,wiesz w
            jakim stanie jestem.Trzymaj sie stary!Przepraszam.Tomek wyjdzie z tego.Wojtas
            nad nim juz czuwa!Jasiek
      • Gość: Siostra Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.icpnet.pl 01.06.04, 11:14
        Pisząc to, utwierdziła mnie Pani w tym, w co oboje z bratem zawsze wierzyliśmy,
        że istnieją jeszcze wspaniali ludzie,którym życie obcych ludzi nie jest
        obojętne.To co Państwo zrobiliście, wymagało ogromnej odwagi i pragnę za to
        podziękować, w imieniu całej mojej rodziny.
    • Gość: brudzia Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.tele2.pl 31.05.04, 19:59
      dziekujemy nieznajomej za pomoc... mam wiadomosc, ze Harry dzis juz sam
      oddycha, Wojtek mu pomogl na pewno...Asiu trzymaj sie kochana:*
    • Gość: Kuba Zginął najlepszy przyjaciel !!! IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 21:21
      Do tej pory nie mogę uwierzyć w to co si ę stało, znałem Wojtka od 15 lat był
      moim najlepzym przyjacielem.
      Był to człowiek na którym można było zawsze polegać i zawsze na niego liczyć,
      ta śmierć jest bezsensowna miał on jeszcze tyle planów i celów przed sobą.
      Dobrym ludziom nie powinny przydarzać się tak okrutne rzeczy jak ta co
      przydażyła się Wojtkowi.

Dziękuje mu za wszystko co dla mnie zrobił i że był zawsze jak go potrzebowałem.
      Składam kondolencje rodzicom i siostrze...

HARRY MUSISZ ŻYĆ!!!
    • Gość: Adi Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 23:32
      Dlaczego tak dobrego i pozytywnego człowieka jak Wojtek musiał spotkać taki
      los??
      Może nie znałem go tak dobrze jak większość z wypowiadających się tu osób ale
      również dotknęła mnie mocno ta tragedia. Wiem jedno Wojtek był najlepszym
      przyjacielem mojego brata Kuby i wiem że nieraz pomógł mu i to bardzo.
      Dziękuje mu za wszystko dobre co zrobił dla mojego brata i zapamiętam go jako
      bardzo dobrego człowieka.
      Wierze w to ,że Harry szybko powróci do zdrowia!
    • Gość: duda uwierzyć? IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 23:50
      To do mnie nie dociera. I myślę, że długo jeszcze nie będzie. To jest trudne.
      Zostaje pamięć o szkolnych wycieczkach i polonez odtańczony w wieku czterech
      lat.
      Wyrazy współczucia dla Rodziców i Asi.
    • Gość: marek Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 00:02
      Dlugo sie wachalem,czy wypowiadac sie na forum. Nie znalem Wojtka tak dobrze,
      jak cala reszta tu dyskutująca. Mimo to, przeżyłem bardzo te tragiczna smierc,
      nadal czuje sie przytłoczony. Poznawalem Wojtka przy okazji obcowania z
      Asią...Asiu, bardzo Ci współczuje. Trzymaj sie. Wyrazy wspolczucia takze dla
      rodziców.
    • Gość: zim.mz. Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 00:09
      o wojtku zawsze bede pamietać. znaliśmy sie tylko 3 lata.. ale to wystarczyło
      aby chcieć pamietać. Tomku: wroc. tylko ty sie tak ladnie usmiechasz.. a
      autorowi artukułu należa sie szczere 'gratulacje'. przełożonym zaś radze
      wymiane pesonelu lub ew. sprawdzanie informacji zanim puszcza je do druku. tymi
      suchymi, nieprzemyślanymi informacjami tylko ranicie najbliższych tomka i
      wojtka. a to raczej nie na miejscu!
    • Gość: MISIEK Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 00:11
      nie znałem go..... tak szybko odszedł uważajmy na to co robimy nasze czyny
      dotyczą nie tylko nas
    • Gość: dorcia Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.icpnet.pl 01.06.04, 00:30
      Tak nie powinno się było stać! Z tym Światem coś jest nie tak:( Asieńko
      kochana, 3maj się! Pamiętaj-zawsze możesz na mnie liczyć :* Wyrazy wsólczucia
      dla Ciebie i Twojej Rodziny. Jasiu, opiekuj się nią!!!
    • Gość: mikele Re: Śmiertelny wypadek na trasie katowickiej IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.06.04, 01:05
      wypowiadacie sie, co Wojtek zrobil dla Was, ja sie ciesze ze moglem zrobic cos
      dla niego...niejedno razem przezylismy, wielokrotne spontany, zarwane nocki,
      jestem dumny z tego ze moglem to wszystko przezyc z Wojtkiem, wydarzenie
      straszne, tragiczne i niemozliwe do uwierzenia.
      Asiu, podziwiam Cie, nie poddawaj sie, czas...

WOjtek chcialby aby zapamietano go takim jakim byl, nie chcialby widziec nas
      smutnych, ale to jest niemozliwe, dlatego niech wszyscy pamietaja go tylko w
      jaskrawych barwach, jako osobe wyrozniajaca sie z tlumu..

Wojtas...pamietamy o Tobie

Harry wyjdzie z tego...wierze w to...

• Gość: xy Re: do mikele IP: 62.233.146.* 01.06.04, 11:22
        nie piszemy o tym, co zrobiliśmy dla Wojtasa, bo nie jest teraz na to
        pora.Każdy z nas przeżył z nim wspaniałe chwile, bo z takim człowiekiem nie
        mogło być inaczej. Trochę to nieładne, że stajesz po stronie jedynego, który
        coś dla Niego zrobił. Więcej taktu. Tak naprawdę to każdy z nas napisał coś o
        swoich przeżyciach z Wojtkiem. Nie stawiaj się na piedestale jedynego, nie masz
        prawa.
        • Gość: mikele Re: do mikele IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.06.04, 12:25
          nie stawiam sie na piedestale, pisze co czuje, moze troche zle to odebrales
          (as), nie mialem zamiaru nikogo urazic, bo smierc Wojtka byla i jest szokiem, a
          jego brak nieodzalowany...jesli kogos urazilem...przepraszam.
          • Gość: xy Re: do mikele IP: 62.233.146.* 01.06.04, 14:24
            ok, spokój mi wraca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka