ka_zielika 17.12.11, 14:37 Witam, czy ktoś ma może jakieś wiadomości czy jest szansa otrzymać klucze wcześniej niż w czerwcu??? I pytanie do mieszkańców jak długo czekaliście za podłączeniem mediów??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kylal Re: osiedle leśne IV etap I 19.12.11, 14:24 Wcześniej to raczej masz małe szanse... będą terminowi. A media to u nas: woda - była od razu prąd - po 3 miesiącach gaz - po 5 miesiącach od odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zielika Re: osiedle leśne IV etap I 19.12.11, 15:52 Dzięki za informację. Ale nie ukrywam, że przeraża mnie czas oczekiwania na media. A kiedy odbieraliście??? Odpowiedz Link Zgłoś
kylal Re: osiedle leśne IV etap I 20.12.11, 10:54 Tutaj masz więcej szans na optymizm. Ponieważ Ty odbierasz w okresie ciepłym wiosna/lato. My odbieraliśmy w połowie grudnia i ciągłym tłumaczeniem było, że pogoda coś uniemożliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
mgr-farm Re: osiedle leśne IV etap I 19.12.11, 21:26 Szansa jest duża... szczególnie jeśli chodzi o pierwszy budowany w kolejności szeregowiec zaczynający się od nr 206 - ten w którym jest i moje mieszkanie. Sprawa wygląda tak, że ten konkretny szeregowiec jest już niemalże skończony. Wczoraj byłem na budowie i z zewnątrz wygląda to tak, że została jedynie zewnętrza elewacja, tynk i kolor do zrobienia. Natomiast jeśli chodzi o wnętrze, to 3 tygodnie temu kładziono tynk maszynowy i podwieszano sufity na piętrze. Wszystkie instalacje są już położone. Sam kierownik budowy przewidywał, że ten szeregowiec będzie oddawany jako pierwszy - prawdopodobnie w kwietniu. Ale to nieoficjalnie... Zresztą nawet informacja na stronie FH głosi, że odbiory etapu I są przewidywane na 1 i 2 kwartał. FH nie może sobie pozwolić na dłuższy "zasiedzenie" na tym etapie, bo już budowany jest II, a w planach też zobowiązanie centrum handlowego. Na szczęście tegoroczna zima sprzyja... ;) Jeśli chodzi o media... trudno przewidzieć. Naszym atutem jest pora roku - zdecydowanie szybciej są one podłączane wiosną i latem, ze względu na sprzyjające warunki pogodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zielika Re: osiedle leśne IV etap I 09.02.12, 19:22 Szansa jest chyba duża, ponieważ mają być oddane klucze 2 miesiące wcześniej - przynajmniej moje 216a Odpowiedz Link Zgłoś
mgr-farm Re: osiedle leśne IV etap I 09.02.12, 22:10 Ja też dostałem list od FH - odbiór do końca kwietnia. 206B Odpowiedz Link Zgłoś
anna_u3 Re: osiedle leśne IV etap I 01.03.12, 10:54 Klucze mają być wcześniej ok 2 miesięcy, więc jest dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś