Dodaj do ulubionych

Recenzja koncertu Joshuy Bella

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 19:51
Podaj jeszcze na koniec ile dostaje skrzypek w Filharmonii za tę wymianę
emocji(a nie informacji).Dodam, że nie jestem filharmonikiem, ale kocham
sztukę i wiem że granice zostały dawno przekroczone.
Obserwuj wątek
    • Gość: sluchacz Re: Recenzja koncertu Joshuy Bella IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 13:28
      rzetelnosc orkiestry?czy chodzi o niezgranie dynamiczne z początku I częsci
      kiedy to sekcja instrumentow drewnianych pokryla dzwiek skrzypiec solisty
      koncertu, czy moze chodzi o zyjacego swoim zyciem waltornisty grajacego
      wyjatkowo brzydkim dzwiekiem? czy moze chodzi o zauwazalna
      rzeczywiscie "pasywnosc" kwintetu-nie wiem.W kazdym badz razie orkiestra w roli
      akompaniatora w koncercie Brahmsa troche zawiodla.Byc moze jest to wina calego
      ambarasu z odchodzacym dyrektorem artystycznym?Co do solisty koncertu-nie
      znajdowal chyba do konca jezyka z reszta orkiestry - widac nie zarazil ich
      swoim pomyslem na Brahmsa-a pomysl to w gruncie rzeczy byl bardzo ciekawy.nie
      sposob nie docenic pieknego dzwieku skrzypiec,zapierajacej dech w piersiach
      kadencji I czesci,cieplej melancholi II czesci czy tez roztanczonego (moze
      rzeczywiscie troche ponad miare)finalu.w odwiecznym pojedynku pomiedzy solista
      a dyrygentem w tym przypadku wygrala...orkiestra,ktora swoim lenistwem zupelnie
      niedopasowala sie do Joshuy Bella.Moze byla nadto spieta?
    • Gość: Jose Florencio Re: Recenzja koncertu Joshuy Bella IP: 212.182.94.* 22.06.04, 17:24
      Przykro czyta sie recenzje kogos kto ma blade pojecie o grze na istrumencie i
      pisze ze druga cz.koncertu brahmsa mozna ozywic artykulacyjnie.Tak!!Bell
      powinien zagrac ja pizz.od poczatku do konca.Koncert byl fantastyczny!
      • redakcja Re: Recenzja koncertu Joshuy Bella 24.06.04, 17:06
        Dobrze. Stawiam zatem rewolucyjną tezę, że każdą muzykę można artykulacją
        ożywić i każdą zabić. A legato niejedno ma imię i różne stopnie intensywności,
        czego mi w II części koncertu u Bella zabrakło.
        Czy Pan Jose Florencio ma dar bilokacji? Przeciez koncert nie byl nagrywany
        (przynajmniej legalnie) ;-)
        Pozdrawiam
        Jolanta Brózda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka