cillian1 Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczelny... 27.01.13, 08:44 dlaczego nikt nie wpadł na pomysł - że można pozbyć się biznesmena? Znikający biznesmen - to może kamienica otrzyma miano "pechowej"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ..ok tak chciała Solidarność IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.01.13, 08:49 ....i to jest !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antyki20101 Rząd nie funkcjonuje,a prawa nie ma 27.01.13, 08:55 Po pierwsze nie płacili czynszu,bo właściciel ustalił go na poziomie który przekracza możliwości tych ludzi. Po drugie w zimie nie powinno być eksmisji. Po trzecie zabronione powinny być takie gestapowskie metody''czyściciela'',powinien zostać ukarany. Po czwarte ci eksmitowani ludzie nie dostali lokalu zastępczego,więc znowu kuleje prawo i gdzie niby mieli się wyprowadzić. Po piąte kilku mocnych chłopców z Ukrainy rozwiązałoby problem czyściciela i chorego na kasę właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Rząd nie funkcjonuje,a prawa nie ma 27.01.13, 09:15 > Po piąte kilku mocnych chłopców z Ukrainy rozwiązałoby problem czyściciela > i chorego na kasę właściciela. po takim działaniu, jestem za tym, aby ludzie sami czyścili społeczeństwo z takich osobników. Mógł podnieść czynsz, mógłby ich wywalić na zbity pysk - ale na wiosne. I teraz najważniejsze, jeśli on wyrzuca ich w zimie, to w zasadzie powinni oni jego się pozbyć - działanie w obronie własnego życia! Są zasady które każdy musi przestrzegać. A biznesmen - jak nic chciał ich zabić. wyrzucając na mróz. Dziwi też zachowanie policji! Ale to inny temat - pewnie koledzy czyściciela, ew. biznesmena! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anda Re: Rząd nie funkcjonuje,a prawa nie ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.13, 09:31 A w sklepie ustalono cene kurtki zimowej powyzej moich mozliwosci. Cz mam prawo ja ukrasc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anda Re: Rząd nie funkcjonuje,a prawa nie ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.13, 09:34 Zaznaczam, ze nie otrzymalam kurtki zastepczej. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Rząd nie funkcjonuje,a prawa nie ma 27.01.13, 09:47 kurtka cię nie ochroni przed mrozem! wiem do czego zmierzasz - ale wyszedłeś na pajaca! Wybacz! Odpowiedz Link Zgłoś
plusik36 Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczelny... 27.01.13, 09:17 Sprawa powinna mieć prosty przebieg policjant który brał udział przy tym łamaniu prawa. Bo to jest łamanie prawa!! Powinien być pociągnięty do odpowiedzialności dyscyplinarnej i zmuszony do pokrycia kosztów naprawy uszkodzonych drzwi. Spowoduje to że za nim taki człowiek który reprezentuje prawo będzie pomagał swoim kolesiom ( bo może tak być) pomyśli trzy razy po co tam idzie. Martwi mnie tylko że strażnikiem prawa stają się dziennikarze. A nie faktyczni ludzie do tego wyznaczeni. Gdyby nie ich obecność to zapewne bezczelność czyściciela legalizowana niebieskim bałwanem spowodowałaby że ludzie teraz byliby na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
jml13060 Najem 27.01.13, 10:29 Po wypowiedzeniu umowy najmu dotychczasowi mieszkańcy zajmują lokal bez tytułu prawnego. Właściciel może wynająć to mieszkanie kolejnej osobie lub osobom. Nie ma przepisów zabrniających, więc można. To, jak ex-lokatorzy ułożą sobie relacje z nowym legalnym najemcą, to jest ich problem. Nowy najemca może prowadzić rozrywkowy, swobodny, hałaśliwy, a nawet bezpruderyjny tryb życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 21:06 pewnie masz kontakt z rozbratem Odpowiedz Link Zgłoś