Dodaj do ulubionych

JAK REKLAMOWAŁA SIĘ PP

08.11.04, 20:50
JAK REKLAMOWAŁA SIĘ PP
, albo jak ją Starostwo reklamowało??

Doszły mnie niepokojace słuchy, że filia Politechniki Poznańskiej, która miała (rozumiem, że na poziomie inżynierskim) ruszyc w naszym mieście nie ruszyła, z powodu braku chętnych.

MAM PYTANIE, CZY STAROSTWO NIE ZAPRZEPAŚCIŁO SZANSY NA POZYSKANIE DOBREJ UCZELNII??

Rozumiem, PP powinna sama sie reklamowac, ale z drugiej strony naszym lokalnym interesem jest, mieć dobre uczelnie na swoim terenie.

KTO COŚ WIE, O REKLAMIE PP LUB JEJ BRAKU.

Czy znów nie było tak, że ktoś dogadał się z PP, a ktos inny storpedował ten układ, z zawiści, głupoty, lenistwa, albo Bóg wie czego.

Kurcze, a może jak głupoty gadam??
Obserwuj wątek
    • bezatu7 Re: JAK REKLAMOWAŁA SIĘ PP 08.11.04, 20:57
      Myślę, że Politechnika reklamowała się dobrze, ale to nie Politechnice powinno
      zależeć na zaistnieniu we Wrześni, ale starostwu i gminie. Jak widać nasze
      naczelstwa mają małą siłę przebicia u porządnych państwowych uczelni. No, ale
      ku pokrzepieniu serc, pozostają KJO i WSHR.
      • jackowrzesnianin Re: JAK REKLAMOWAŁA SIĘ PP 08.11.04, 21:43
        Z tego co rozumiem, ktoś jednak dogadał się z PP na utworzenie przyczółka tej uczelni we Wrześni. Ale chyba, jak napisałem, ktos inny z sobie znanaych powodów sprawę zbojkotował i "uwalił".
        Kiedy startowały dwie poprzednie szkoły, "klepsydra" kolegium pod patronatem UAM (nawiasem mówiąc fajnie zmanipulowana graficznie) wisiała na niemal kazdej klatce w blokach, transparent "Studiuj u najlepszych" (hmm) dumnie powiewał na Warszawską.
        A PP przeleciała cicho i cicho odeszła.
        A była okazja, należało zrobic promocję (nawet w pierwszym roku, jakieś stypendia, jakaś praca w strukturach pomocniczych). Po to żeby ruszyc.
        Ale widać komuś, to "wisiało", albo wręcz zawadzało.
    • jackowrzesnianin No co, nikt nie widział żadnej reklamy? 09.11.04, 15:06
      No co, nikt nie widział żadnej reklamy?
      A w klasach maturalnych, ktos reklamował??
      Toż szkoły średnie podlegają Starostwu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka