Dodaj do ulubionych

-----WSTYD MI ZA POZNAŃ-----

IP: *.pl / *.pl 09.11.04, 15:26
Myślałam, że to tylko Kraków jest taki zacofany, że walczy z gejami, zamiast
walczyć o poprawę jakości ich życia. Ale Poznań widzę jest jeszcze gorszy.
Wstyd mi za to miasto, nie będę się chyba przyznawała, że stamtąd pochodzę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Poznianianka Chodzi mi oczywiście o Marsz Równości. IP: *.pl / *.pl 09.11.04, 15:27
    • Gość: P Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- IP: *.kielce.schmidt.pl / 80.48.255.* 09.11.04, 15:38
      Gość portalu: Poznanianka napisał(a):

> Myślałam, że to tylko Kraków jest taki zacofany, że walczy z gejami, zamiast
      > walczyć o poprawę jakości ich życia. Ale Poznań widzę jest jeszcze gorszy.
      > Wstyd mi za to miasto, nie będę się chyba przyznawała, że stamtąd pochodzę

A co chcesz poprawiac w jakości życia homosi?Przeciez nikt ich nie zamyka w
      obozach koncentracyjnych i więzieniach.
      • venus99 Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- 09.11.04, 15:57
        JESZCZE, ALE JAK LPR DORWIE SIĘ DO ŻŁOBU...KTO WIE?
        czego się spodziewasz po mieście zamieszkałym prze bojówkarzy naszości?
    • Gość: adi-gbg Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- IP: *.bredband.comhem.se 09.11.04, 16:05
      mnie tez to z trudem przyznac ale w Poznaniu pod wzgledem tolerancji to gorzej
      niz...a takie "miedzynarodowe" miasto;duza rotacja mieszkancow,tysiace
      studentow...i tylko prawice i kosciol slychac.Szkoda....
      • Gość: arkadia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Precz z OSZOŁOMAMI PEDAŁY ! Organizujcie MANIFESTACJE w lokalach IP: *.twmi.rr.com 23.11.04, 06:28
          a nie na ulicach.

Ulica jest miejscem publicznym i niech lezbije i pedały organizują swoje
          IMPRZY - ZADYMY w wynajetych i OPŁACONYCH przez SIBIE lokalach.

Wy tam w Polsce NIE DAJCIE się ZWIEŚĆ DEMAGOGI OSZOŁOMÓW, a w tym
          wypadku homoseksualistów , że niby brak jest w
          Polsce „demokarcji”, "tolerancji" czy „równości” bo kilkunastu OSZOŁOMÓW
          PEDAŁOW ROZGONIONO, co zoorganizowali „ZADYMĘ” w centrum miasta, aby mieć
          UBAW z zakłucenia spokóju PUBLICZNEGO na ulicach.

To BYDŁO myśli że „demokracja” „równość” czy „tolerancja” to też
          organizowanie bezkarne ZADYMY na ulicy w centrum mista oraz ZAKŁUCENIE
          spokoju publicznego.

Człowieku, przecież jak otworzysz KSIĄŻKĘ TELEFONICZNĄ, to tam jest
          kilkadzisiat stron z różnymi ORGANIZACJAMI OSZOŁOMOW, ugrupowań religijnych i
          politycznych.
          Jakiś związków, zrzeszeń . . . itp.

Jednym słowem:
          wszędzie na swiecie jest PEŁNO OSZOŁOMÓW ZOORGANIZOWANYCH i szumowin co
          mają radochę że o nich się pisze i mówi bo zoorganizowali jakąś
          ROZPIŹDZUCHĘ na ulicy i najchętniej to robia w centrum spokojnych miast.

Ludzie, przeciez by nie można było wyjść spokojnie na ulice, bo OSZOŁOMOM
          sperma uderza w czerep i te PEDAŁY czy lezbijki są tacy OSTATNIO
          AGRESYWNI oraz SYSTEMATYCZNIE organizuja POCHODY - ZADYMY z
          WYMYŚLONYMI DEMAGOGICZNYMI hasłami w CENTRUM New Yorku.

Homseksualiści, lezbije i inni ZBOCZEŃCY zebrali się na wisnę tego roku na 5-
          tej Aleji w Nowym Yorku, którym UBZDURAŁO się im, żeby dawać im legalne związki
          małżeńskie w urzedach stanu cywilnego.

Przyjechała straż pożarna i rozgoniła tych OSZOŁOMÓW działkami wodnymi, a te
          PEDAŁY co nie chcieli mimo wszystko sie rozejść ZOSTALI SPAŁOWANI „równo”
          przez policję.

I tak pedałom i lezbijom pałami „demokratycznie” przepałowała policja gnaty.
          Cała Ameryka się cieszyła że ROZGONILI to nachalne chore psychicznie
          BYDŁO.

W Poznaniu by się też coś takiego przydało dla tych OSZOŁOMÓW homoseksualnych
          za zakłucanie spokoju na ulicach.

W Poznaniu, w Polsce i na świecie jest TYSIĄCE oraganizacji, ugrupowań
          religijnych, związków, zrzeszeń . . . itp. i ONI WSZYSCY organizują
          wszelkiego rodzaju ZJAZDY, IMPRAZY, ZADYMY z PRZEMÓWIENIAMI i
          MANIFESTACJE, ale w WYNAJĘTYCH przez SIEBIE SALACH lub LOKALACH
          nie zakułucając SPOKOJU PUBLICZNEGO na ulicach !!!

Inne WSZYSTKIE organizacje ORGANIZUJĄ SWOJE SPOTKANIA w lokalach i
          nikt NIKOMU nie zakłóca spokoju na ulicach i właśnie NA TYM POLEGA
          ta demokracja !!!

OSZOŁOMY homseksualisci uważąją, że demokracja polega na tym że mogą
          ZAKŁUCAĆ spokój na ulicach miast i na tym polega ta „równość” .

Niech się „SKRZYKUJĄ” pedały i lezbijki z całej Polski w Poznaniu NAWET
          CODZIENNIE, ale w WYNAJETYM OPŁACANYM przez SIEBIE LOKALU czy auli
          i SAMI SOBIE ZAPŁACĄ za swoją IMPREZĘ !!

Tam tych ZBOCZENCÓW nikt przecież nie bedzie atakować !

DLACZEGO prezydent Poznania UPRZYWILEJOWAŁ akurat homeseksualistów i
          pozwolił im robić IMPREZĘ - ZADYMĘ na ULICACH MIASTA Poznania i
          pogonił państwową policję na IMPREZĘ ULICZNĄ homoseksualistów aby
          wspierała ZBOCZENCÓW ????

DLACZEGO akurat PEDAŁOM Grobelny - prezydent mista i urzad miasta
          POZWOLIŁ ZAKŁUCAĆ SPOKÓJ publiczny NA ULICACH Poznania i organizował
          homeskualistom asyste policji, której to policji TRZEBA BYŁO przeciż
          SPECJALNIE ZAPŁACIĆ z kieszeni podatnika za czas pracy bo
          hemoseksulaistom, UBZDURAŁO się robić ZADYMĘ akurat na ulicach !!!???

Niech geje sobie ZAPŁACA i wynajmą jakiś WELKI LOKAL czy hale sportową w
          Poznaniu bo takich jest pełno i IDENTYCZNIE jak inne oraganizacje przy
          dżwiach tego wynajetego lokalu POSTAWIĄ też WYNAJĘTĄ firmę ochroniarska
          co będzie pilnować przy drzwiach i wpuszczać na PRYWATNĄ IMPREZĘ
          homoseksualistów do tego WYNAJETEGO LOKALU i tam te pedały nich sobie
          manifestują „równo” nawet codzienie jak sobie zapłacą i NIKT im NIE BĘDZIE
          przecież przeszkadzać.

W takim wynajetym lokalu czy hali sportowej mogą nawet się "TOLERANCYJNIE
          DYMAĆ" w odbytnice po katach, a lezbije uprawiać "RÓWNĄ PALCÓWĘ" .... itp.

• Gość: arkadia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:25
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja zacofane sa też USA a zwłaszca ta 11atka która... 09.11.04, 16:38
      ...zakazała w referendum legalizacji homozwiązkow...chciałbym by Polska była
      tak "zacofana" jak Ameryka jak USA
      • Gość: honza Re: zacofane sa też USA a zwłaszca ta 11atka któr IP: *.icpnet.pl 09.11.04, 21:04
        Na szczęście pomału zmierzamy w kierunku zacofaności jaką prezentuja USA więc
        możemy sie cieszyć bo dzięki temu mamy szanse na to ,że Polacy nie znikną
        zpowieszchni ziemi tak jak to sie dzieje z staruszkami Niemcami.
        • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: zacofane sa też USA a zwłaszca ta 11atka któr 09.11.04, 21:20
          jesli bedziemy podążać Europy zachodniej to z cała pewnością znikniemy z
          powierzchni ziemi jako naród
      • abs_ik Re: zacofane sa też USA a zwłaszca ta 11atka któr 10.11.04, 10:24
        Zakazał małżeństw, a nie rejestracji związków.
        To spora różnica.
        • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: zacofane sa też USA a zwłaszca ta 11atka któr 11.11.04, 17:43
          nie możemy byc gorsi wiec powinnismy zakazać i jednego i drugiego
    • pyorunochron Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- 09.11.04, 19:22
      A jest się za co wstydzić, jest...
      • Gość: honza Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- IP: *.icpnet.pl 09.11.04, 21:06
        No pewnie ,że mamy sie za co wstydzić np. za machlojki przy Starym Browarze
      • pyorunochron Pruski dryl 11.11.04, 17:37
        Ja myślę, że to miasto jest takie do tyłu, bo znało tylko pruski dryl. Tu nie
        było nigdy atmosfery wolności i luzu. Kraków jest chyba mimo wszystko lepszy -
        marsz gejów było nie było się tam odbył.
        • Gość: dr huckenbush Re: Pruski dryl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 00:05
          I naprawde wspolczuje Krakowianom, ze musieli takie cos przezyc. Takie stare,
          tradycyjne polskie miasto, dawna stolica, jak Poznan. A tu taka hanba...
          Za to podziwiam Warszawe i prezydenta Kaczynskiego, ktory nie okazal sie pi*** i
          po prostu zakazal maszerowania ciotom po ulicach i promowaniu pedalstwa. Oby
          nasz prezydent wzial z niego przyklad i zauwazyl jakie sa zagrozenia z wydawania
          zgody na marsze pedalow. Bo jesli zgoda zostanie, to na pewno dojdzie podczas
          marszu do promowania zboczen oraz do otwartych atakow na kosciol i katolikow (w
          imie tolerancji, rozumianej po gejowsku).
          • tommi101 Re: Pruski dryl 16.11.04, 23:33
            Jaka znowu hańba? Przecież homoseksualizm to nie jest żadne zboczenie.
            Zboczeniem są twoje poglądy.
            • Gość: sid Re: Pruski dryl IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 10:51
              może to i nie zboczenia, ale czy muszą wychodzić pedzie na ulice, czy ja muszę
              to oglądać, ja nie obnosze się ze swoją seksualnością, to nie jest sprawa
              ulicy, niech się spotykają w klubach, w mieszkaniach i niech sobie robią
              dobrze, ale won z ulicy, ulica jest wszystkich a nie ciotek
              • Gość: dr huckenbush Re: Pruski dryl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:34
                Dokladnie! Ja nie chodze po ulicy, nie krzycze ze jestem hetero i lubie lizac
                :-P A dlaczego tak nie robie? Bo wiem, ze ludzie moga tego zwyczajnie nie chciec
                ogladac i sluchac. I maja do tego prawo. I to prawo szanuje.
                • tommi101 Re: Pruski dryl 17.11.04, 23:21
                  Jak to nie? Wy heterycy tak się obnosicie ze swoją seksualnością, że aż się
                  robi niedobrze.
    • Gość: Lidka Halo ! Poznaniacy to Polska A, czy Polska B ? IP: *.cybernet.ch 09.11.04, 20:45
      Halo ! Poznaniacy to Polska A, czy Polska B ?

Skoro nawet w Poznaniu...

LPR-owce i PiS-owce wstydu nie maja ?!

Moze Zaklamanie i Obluda wstydzi sie po prostu inaczej ?!

Ludzi nie robila fabryka. Tez fakt...
      • Gość: honza Re: Halo ! Poznaniacy to Polska A, czy Polska B ? IP: *.icpnet.pl 09.11.04, 20:58
        Podział na Polskę A i B i C to podział ze względu na gospodarkę i takowy rozwój
        danych terenów naszego kraju i postawy wobec róznych akcji publicznych nie maja
        tu nic do rzeczy. Tak więc lepiej nie używaj pojęc których nie rozumiesz
        • Gość: Lidka Re: Halo ! Poznaniacy to Polska A, czy Polska B ? IP: *.cybernet.ch 10.11.04, 15:25
          Interesujaca interpretacja.

Zycze w takim razie sukcesow
          w budowie nowoczesnej gospodarki
          bez otwartosci, bez wzajemnego respektu
          oraz szacunku.

pozdrowienia z tolerancyjnego Zurychu
    • Gość: george Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- IP: *.icpnet.pl 09.11.04, 21:15
      A nie wstyd Ci, że jesteś z miasta, w którym istniało przyzwolenie dla działań
      Wojciecha K., z miasta, w którym szereg tzw. autorytetów stanęło w obronie abp.
      Juliana P. molestującego kleryków, z miasta, w którym obrzydliwych zboczeńców
      usprawiedliwia się zasługami dla kultury i miasta?
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- 09.11.04, 21:21
        akurat za to jest mi wstyd..tym bardziej ze Wojciech K był pedofilem
        homoseksualnym
        • Gość: dr huckenbush Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 00:06
          Znaczny procent pedofili to takze homosie.
    • Gość: adi-gbg Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- IP: *.bredband.comhem.se 10.11.04, 10:21
      a ciekawe kto ich bronil-juz nie pamietacie ulicznych wystepow i zbiorowisk pod
      wiezieniem i przy katedrze-oj jaki ten dyrygent i biskup niewinni byli.Babunie
      z krzyzykami,LPR,radio maryja i inni sie wstawiali.Skoro w Poznaniu nie mozna
      otowrzyc gejowskiej kafejki by ze znajomymi(homo i nie)posiedziec i podagadac o
      swoich sprawach(zamiast byc obmacywanym przez ksiedza i gwalconym przez
      dyrgenta)bo zaraz albo wybija szyby spala,moze tez jakis LPR architekt sie
      wtracic a ludz opluja to trzeba jak najbardziej pokazac ze sie istnieje.Szkoda
      ze mnie w czasie marszu nie ma w Poznaniu.
      • Gość: real Adi-gbg jestes naprawde tępy. IP: *.icpnet.pl 10.11.04, 11:30
        Gejowskie knajpki sa i dzialaja juz dawno i nic mi do tego. Ale na parade
        zbocencow i przestepcow sie nie godze.
        • Gość: Europejczyk Zboczenców i przetepców Suwaku???????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:16
          Szczekaj sobie , ale my pójdziemy w pochodzie , ta przestrzen publiczna, nie
          jest twoja kato- idioto!!!!!!!!
      • Gość: dr huckenbush Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 00:08
        Czytam piec razy i dochodze do jednego wniosku
        "podaj mi namiary na swojego dilera, chetnie zapale takie ziolo"
        A tak powaznie, to tego belkotu sie zrozumiec nie da!
        • Gość: Europejczyk Zgadza się np, Twojego belkotu Suwaku!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:45
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Europejczyk Zgadza się np, Twojego belkotu Suwaku!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:45
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • pan.nikt Poznanianka, wstydź się za siebie. 10.11.04, 10:27
      Poznanianka, wstydź się za siebie.
      Za swoją głupotę, "poprawna pseudointeligencję" i twoją "zacofaną postępowość".

A generalnie do myślenia jest głowa, a nie inne "dziurki, albo górki".
      • Gość: gość [...] IP: *.echostar.pl 10.11.04, 10:51
      • Gość: Krze Re: Poznanianka, wstydź się za siebie. IP: *.echostar.pl 11.11.04, 23:33
        tej stary, dobra xywka - istotnie jesteś nikim
        Ps. człowieku, wyjedź z Polski, pozwiedzaj, może jeszcze gdzieś znajdziesz
        jakąś zacofaną średniowieczną dziurę, gdzie będziesz mógł pielęgnować swe
        średniowieczne poglądy. A co do "dziurek" - ty masz dziurkę w głowie chyba -
        może kiedyś był tam nawet mózg - więc innych w tej kwestii nie pouczaj.
        • pan.nikt Re: Poznanianka, wstydź się za siebie. 12.11.04, 17:01
          1. Stary, ale nie aż tak
          2. Bywam i bywałem poza Polską,
          3. A co ty wiesz o Średniowieczu, skoro porównujesz go do XXI wieku i do moich poglądów.
          4. Napisałem o "dziurkach" w ramach cenzorskie poprawności. W rozmowie wprost, okresliłbym to inaczej.

NIE WSZYSTKO CO WYDAJE SIE POSTĘPOWE, JEST POSTĘPOWE I ROZSĄDNE,
          NIE WSZYSTKO CO WYDAJE SIĘ KONSERWATYWNE JET GŁUPIE
          • Gość: KT4D Popatrzmy wobec tego na sprawe rzeczowo... IP: *.iu-bremen.de 18.11.04, 20:38
            ...niech sie tutaj wypowiedza ci wszyscy, co sa przeciwko homoseksualistom, co
            do nich konkretnie maja. Prosze wylacznie o normalnie sformulowane, konkretne
            odczucia, problemy, jakie macie z nimi itp. Sprobujmy o tym choc raz pogadac
            normalnie, bez stekow wyzwisk i ironii...
            • Gość: dr huckenbush Re: Popatrzmy wobec tego na sprawe rzeczowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 01:21
              Ja juz tlumaczylem. Trzeba to leczyc, tak jak kazda inna chorobe.
              • Gość: KT4D Re: Popatrzmy wobec tego na sprawe rzeczowo... IP: *.iu-bremen.de 19.11.04, 10:20
                A dlaczego to choroba? Ja uwazam, ze to jest nieswiadomy wybor orientacji
                seksualnej. A nawet jezeli jest swiadomy, to czemu zabronic tym ludziom skrawka
                szczescia?
    • Gość: I-sekretarz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 11:22
    • Gość: Michel de Cerizay JESTEM DUMNY Z ROZSĄDKU POZNANIAKÓW! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 12:29
      Zachęcam do zmiany miejsca zamieszkania. Jeszcze niedawno sugerowałbym Holandię
      (wszak jesteśmy w Unii, więc z przeprowadzką nie powinno być problemu), bo to i
      eutanazja, i narkotyki, i aborcja, a już być homo to po prostu należy do
      dobrego tonu. Niestety okazało się, jak bardzo ta poprawna politycznie
      tolerancja jest powierzchowna i co gorsza - wywołuje wręcz odwrotny skutek.
      Bomby pod meczetami i kościołami, zamieszki i co tylko. Skutki tych "parad
      równości", które tak naprawdę nikogo do homoseksualizmu nie uczynią życzliwszym
      a tylko są okazją do "pokazania się" i drażnią ludzi OBOJĘTNYCH mogą być
      makabryczne. Nie jestem homo, ale gdybym był, to wolałbym więcej dyskrecji na
      temat moich preferencji. ZMUSZANIE innych do akceptacji zawsze odbija się
      niechęcią. W tym sensie wszystkie te równościowe imprezy z marszami, plakatami
      itp. powinny być witane z radością przez organizatorów potencjalnych pogromów -
      to oni gromadzą punkty. Dlatego zamiast się wstydzić, zalecałbym dumę z
      rozsądnych współobywateli.
      • pyorunochron Nowa nazwa dla obłudy - "poznański rozsądek" 11.11.04, 17:42
        Termin "poznański rozsądek" może też oznaczać nietolerancję normalnych i
        legalnych spraw oraz pseudointeligencję.
        • Gość: dr huckenbush Re: Nowa nazwa dla obłudy - "poznański rozsądek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 00:11
          Tolerancja jest osobista sprawa czlowieka i moge tolerowac lub nie dowolne grupy
          spoleczne. Tak sie sklada, ze zboczencow nie toleruje i tolerowac nie bede i
          nikt mnie do tego (na szczescie) zmusic nie moze. Wku..a mnie ta moda na
          tolerancje, ze teraz zeby byc "europejskim" (sic!) to trzeba tolerowac,
          akceptowac i chwalic wszelkie dewiacje, jak homoseksualizm, pedofilie, aborcje,
          eutanazje itd.
          • tommi101 Re: Nowa nazwa dla obłudy - "poznański rozsądek" 16.11.04, 23:37
            To masz problem, bo homoseksualiści to przecież nie są zboczeńcy.
            • Gość: dr huckenbush Re: Nowa nazwa dla obłudy - "poznański rozsądek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 00:08
              Powtarzalem setki razy i bede nadal powtarzac: homoseksualizm, podobnie jak
              pedofilia, zoofilia, nekrofilia, koprofilia, to zboczenie, czyli bardzo ciezka
              choroba psychiczna. Czasem czlowiek sie z nia rodzi, a czasem nabywa w
              pozniejszym wieku. Co wazniejsze, choroba jest uleczalna!
              • tommi101 Re: Nowa nazwa dla obłudy - "poznański rozsądek" 17.11.04, 23:24
                O Boże, jaki ty jesteś tępak! Przecież pedofilia, zoofilia, nekrofilia i
                koprofilia są prawie zawsze heterosaksualne. A więc to ty jesteś zboczeńcem!
                • Gość: dr huckenbush Re: Nowa nazwa dla obłudy - "poznański rozsądek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:47
                  Nie wiem jak zoofilia i koprofilia, ale wiem ze wsrod pedofilow jest wiekszy
                  odsetek pedalow niz wsrod normalnego spoleczenstwa. Widac te dwa zboczenia
                  czesciej ida w parze...
                  • tommi101 Re: Nowa nazwa dla obłudy - "poznański rozsądek" 18.11.04, 23:24
                    > Nie wiem jak zoofilia i koprofilia, ale wiem ze wsrod pedofilow jest wiekszy
                    odsetek pedalow niz wsrod normalnego spoleczenstwa.

No właśnie. Badania dowodzą, że przypadki pedofilii to w 95% pedofilia
                    heteroseksualna, często zresztą w rodzinach.
                    Zoofilia i koprofilia są nieważne, one prawie nie występują, a jeśli już to
                    prawie wyłącznie u heteroseksualistów. A dlaczego tak się interesujesz tym
                    tematem?
                    • Gość: dr huckenbush Re: Nowa nazwa dla obłudy - "poznański rozsądek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 01:22
                      Bo te wszystkie zboczenia to choroby z jednej parafii... To samo podloze...
                      • tommi101 Re: Nowa nazwa dla obłudy - "poznański rozsądek" 19.11.04, 15:34
                        Dla ciebie to pewnie w ogóle seks jest zboczeniem.
      • Gość: Europejczyk Z twojej strony jest to nadużycie!!!!!!Manipulacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 10:15
        Zapomniales dodac że holandii Arabowie zabili poularnego reżysera który mowil
        o zagrożeniach pochodzących od rożnej masci fundamentalizmów, w tym przypadku,
        chodzi o Islamski, A przecież w Polsce szaleje fundamentalizm katolicki, o tym
        nie wspomnialeś????
    • alfalfa Re: no popatrz 10.11.04, 13:12
      Kraków, Poznań i Warszawa też jakies problemy, pewnie gdyby spróbować to drązyć
      to Gdańsk, Wrocław i Katowice itd.

Weź większy dystans i zastanów się skąd ta zbieżność??? Wszędzie sami
      nieuswiadomieni ciemnogrodzianie i tylko Wasza grupka Światłych i Teczowych?
    • autenty Ależ ten Poznań to wiocha!!! 11.11.04, 17:33
      Nie podobają im się normalni geje, a nienormalnego Paetza to tolerowali przez
      tyle lat. Obłuda i zakłamanie.
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Ależ ten Poznań to wiocha!!! 11.11.04, 17:44
        Czy abp Paezt jest pedałem nie wiadomo nikt tego nie udowodnił
        • autenty Re: Ależ ten Poznań to wiocha!!! 12.11.04, 12:11
          Wszyscy zainteresowani wiedzieli to od dawna.
          • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Ależ ten Poznań to wiocha!!! 17.11.04, 10:47
            wszyscy..i nikt..nazwiska proszę..konkrety ! kto tak twiedzi?
            • Gość: dr huckenbush Re: Ależ ten Poznań to wiocha!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:41
              Oczywiscie ze nikt Ci nazwiska nie poda. Bo ci wszyscy, to "osoby chcace
              zachowac anonimowosc" - czyli moze to byc wytwor wyobrazni pana dziennikarza (i
              w tym prypadku tak wlasnie bylo).
      • Gość: dr huckenbush Re: Ależ ten Poznań to wiocha!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 00:13
        Tak sie sklada ze sprawa Paetza to byla grubymi nicmi szyta intryga, przez
        czerwona zaraze oczywiscie.
        • autenty Re: Ależ ten Poznań to wiocha!!! 12.11.04, 12:13
          Nieważne, czy Paetz jest homo, czy hetero. Ważne, że się zachowywał
          niemoralnie - dopierał się do młodych.
          • Gość: dr huckenbush Re: Ależ ten Poznań to wiocha!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 00:11
            Dobieral sie? A sa jacys swiadkowie? Powtarzam, swiadkowie, czyli kleryk, ktory
            ma imie i nazwisko, a nie "osoba, ktora chce zachowac anonimowosc"? Nie ma i nie
            bylo!
    • tommi101 Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- 11.11.04, 23:23
      i wszystko wiadomo...
    • Gość: dr huckenbush Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 00:01
      No oczywiscie, masz racje. Postepowy czlowiek toleruje i akceptuje wszystko.
      Podoba mu sie, ze dwie cioty chca wziac slub. Jak wie, ze sasiad puka swoja
      corke, to jeszcze dorzuci pare groszy na pigulki anty. Nie przeszkadza mu to, ze
      kolega posuwa pieska, a kuzyn zwloki. Takie chcesz miec spoleczenstwo?
      Bo ja nie i Poznan stara sie bronic przed taka wizja Polski!
      • tommi101 Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- 16.11.04, 23:35
        Ależ ty jesteś głupiutki...
        • Gość: husqvarna [...] IP: *.icpnet.pl 16.11.04, 23:37
          • tommi101 Wulgarny idiota 16.11.04, 23:40
            Ale wulgarny idiota.
            • Gość: antyszmata [...] IP: *.icpnet.pl 16.11.04, 23:43
              • tommi101 Re: Wulgarny idiota ale nie popieram przestepcow 17.11.04, 00:01
                Jakich przestępców? O kogo ci chodzi?
          • Gość: Europejczyk Also sprach der Pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 10:16
            So!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: KT4D Widzisz hakusiu... IP: *.iu-bremen.de 18.11.04, 19:32
        ...Polska ma to do siebie, ze w Polsce wszyscy wszystkich podgladaja i MUSZA
        KONIECZNIE wiedziec, z kim tez sie ten nasz szanowny sasiad pieprzy. Na szeroko
        pojetym Zachodzie natomiast nie obchodzi to nikogo.

Poza tym musisz byc naprawde skretynialy, by stawiac homoseksualizm, pedofilie i
        zoofilie w jednym rzadku. W odroznieniu od pozostalych dwoch, stosunki
        homoseksualne odbywaja sie zazwyczaj "za porozumieniem stron", a nie sa
        wymuszone; ponadto obie partnerki/oboje partnerzy sa zazwyczaj swiadomi tego, co
        robia (w odroznieniu od pedofilii).

Sam jestem hetero, nie mialem nigdy ochoty na faceta, nie lubie zanadto
        wyobrazac sobie dwoch panow in flagranti, ale jak im to daje przyjemnosc i
        nikomu innemu nie szkodzi, to w czym problem? W Biblii? Ksiega Leviticus
        zabrania jednym tchem homoseksualizmu, spozywania homarow, golenia sie
        mezczyznom, noszenia szat z wiecej niz jednej tkaniny, zasiewania pola wiecej
        niz jednym ziarnem, spogladania na oblicze Boga chorymi oczyma (nosisz moze
        okularki? :P) i zezwala jednoczesnie na ofiare calopalna z baranka oraz
        sprzedawanie swoich corek w niewole jezeli zajdzie taka potrzeba. Skoro mamy w
        d... wiekszosc tych przepisow, to moze ten ostatni tez olejemy, co? Nie sadze,
        zeby Bog byl na nas przez to duzo bardziej wkurzony :D
        • Gość: dr huckenbush Re: Widzisz hakusiu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 01:24
          Gość portalu: KT4D napisał(a):
          > Poza tym musisz byc naprawde skretynialy, by stawiac homoseksualizm, pedofilie
          > i
          > zoofilie w jednym rzadku. W odroznieniu od pozostalych dwoch, stosunki
          > homoseksualne odbywaja sie zazwyczaj "za porozumieniem stron", a nie sa
          > wymuszone; ponadto obie partnerki/oboje partnerzy sa zazwyczaj swiadomi tego, c
          > o
          > robia (w odroznieniu od pedofilii).

A nekrofilia? Jak ktos przed smiercia w testamencie napisze, ze chce by po
          smierci go posuwac? Uznajesz to za normalne, czy patologie? Bo tutaj masz zgode
          partnera, doroslego, swiadomego. Czyli wszystko ok?
          • Gość: KT4D Re: Widzisz hakusiu... IP: *.iu-bremen.de 19.11.04, 10:18
            No a czemu nie? Uwazam to za obrzydliwe, ale nie sadze, zeby koles potrzebowal
            MOJEJ zgody, by go "posuwano" po smierci. Wolnoc Tomku w swoim domku...
    • Gość: Europejczyk Od czasu wyboru Woytyly na papieza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 08:52
      Polska kompletnie zdewociala!!! To katolandia!!!!!!!!
      • Gość: dr huckenbush Re: Od czasu wyboru Woytyly na papieza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 00:15
        Na szczescie Polska zawsze byla katolickim krajem, przyjela chrzest ponad 1000
        lat temu. I trzeba tradycje kontynuowac, a nie ulegac modzie na ateizm czy Islam.
        • Gość: Europejczyk Ale na szczęscie juz niedlugo natura ma swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:24
          Prawa,zresztą wyrazną cezurą w historii Polski stalo się przyjęcie tego kraju
          du Unii Europejskiej,i postepu nie da się cofnąć!! suwaku, Prawdopodobnie
          kościól kat w Polsce po smierci Papieża rozpadnie się, są już pierwsze tego
          symptomy,!! Nie ukrywam, że chcialbym aby się tak stalo!
          • Gość: dr huckenbush Re: Ale na szczęscie juz niedlugo natura ma swoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:40
            Jestes zwyklym smieciem, bo oczekujesz na smierc Jana Pawla II. Wiec w tym
            momencie zycze, zeby Ojciec Swiety Ciebie przezyl.
            Cezura wstapienie do UE? Taka sama cezura jak konfederacja targowicka.
            I wkur*** mnie pieprzenie o postepie. Bo postep nie jest rownoznaczny z
            akceptacja zboczen, a religia nie jest rownoznaczna z zacofaniem. Ale zacofane
            osoby nie moga tego zrozumiec. Kosciol sie nie rozpadnie, symptomow zadnych nie
            ma. I nie chrzan, ze chcialbys zeby tak sie stalo - bo jak Tobie kosciol
            przeszkadza, to do niego nie chodz i tyle.
            I jeszce raz ci k***o powtarzam, ze suwak to mozesz mowic do tego co sie w dupe
            posuwa.
            • Gość: Europejczyk Tak czekam!!!!!! Suwaczku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 14:09
              A jeśli chodzi o obelgę, "śmieciu" to użyleś jej wielokrotnie, w stosunku do
              mnie!!!!!Tak!to jest agonia tej czarnej instytucji, o symptomach rozpadu jej
              pisal nie będę, bo zajęlo by caly serwer Gazety.Ja nie uczęszczam do tej
              instytucji, a przeszkadza mi jego destrukcyjna działajnośc w Polsce,
              katoliku.myślę że miotanie obelgami przez ciebie wynika z Twojej bezsilności,
              wobec zmian w Polsce, wyniklych z powolnej europejzacji tago spoleczenstwa,i
              dlatego calą nadzieje pokladasz w elemencie kryminalnym,ktorym jest bez
              wątpienia, mlodzierz wszech - jak jej tam??polska? i innej holocie!!!!!!!!!!
              • Gość: dr huckenbush Re: Tak czekam!!!!!! Suwaczku!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:48
                Europeizowac mozna cos, co nie jest europejskie. A jakbys nie wiedzial, to
                Polska od zawsze byla w samym centrum Europy.
                A jak bedziesz dalej obrazac Ojca Swietego i kosciol, to bede mowil ze jestes
                smieciem. Bo wiary mojej i kraju mego bede bronic - za kazda cene!
                • Gość: Europejczyk To nie jest Europa!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 11:50
                  Papież jest szefem państwa watykańskiego, a Watykan prowadzi globalnę politykę
                  swiatową , np, prozelityzm na wschodzie!!!!!!!!!!!!czym sobie narobil
                  śmiertelnych wrogów, nie tylko w Rosji, Polska jest tylko malym ogniwem, w jego
                  polityce (Watykanu) nigdy o tym nie zapominaj, a milośc do papieża?? To twoja
                  li tylko prywatna sprawa!A wczym niby obrazilem Papieza , może w tym, że nie
                  chodze na te straszliwe "spedy" kiedy ten potwornie chory i zmęczony czlowiek
                  przyjeżdza do Polski?Czy wy nie macie litości dla tego wlasciwie już
                  umierajacego czlowieka, nie potraficie powiedzieć stop,Prosimy nie przyjeżdzaj
                  bo nie możemy patrzeć na Twoje męczarnie?brak wam odwagi, czy też katolickiego
                  milosierdzia?? zastanow się???
    • Gość: LOLO Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- IP: *.icpnet.pl 16.11.04, 23:42
      Masz rację.
      Rządzą nami nietolerancyjni ludzie, którzy pod płaszczykiem swej praworządności
      kryją całą mase gmoju, który tak czy tak, ujrzy w koncu światło dzienne.
      Niech sobie nawet maszerują zoofile i dendrofile, molestujący miejskie gołębie
      i gwałcący napotkane drzewka. Róbta co chceta. Siema
      • tommi101 Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- 17.11.04, 00:05
        Nie martw się, zoofile i dendrofile nie będą maszerować, bo ich po prostu
        prawie nie ma! A ci, którzy są, to są hetero.
    • marcin32 Bycie gejem to normalna rzecz 16.11.04, 23:43
      Nie wiem, co ludzie chcą od gejów. Przecież geje są zupełnie normalni i nie
      robią nic złego.
      • pan.nikt Brak im konsekwencji 16.11.04, 23:45
        Jeżeli są normalni, to dlaczego mówią, ze są mniejszością??
        Czyzby brak konsekwencji???
      • Gość: smiechawa Bycie takim marcinem to ciezka sprawa IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 00:14
        Gej jest normalny:) no Twoja inteligencja bawi mnie bardziej niz Lola. Pedofil?
        Czy pedofil robi cos zlego? Bo co bo prawo tak stanowi?
        • marcin32 Re: Bycie takim marcinem to ciezka sprawa 17.11.04, 00:19
          Ale dlaczego porównujesz pedofilię z byciem gejem. Pedofile są najczęściej
          zawsze hetero, czyli tacy jak ty, tak? Jesteś gejem, czy hetero?
          • Gość: Zbyszek Re: Bycie takim marcinem to ciezka sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 02:04
            Panie Marcinie! Ręce opadają...
            1. Pozostawienie gejów na marginesie prawnym /małżeństwa, adopcje itp./ nie
            wynika ze spisku, ale z naturalnego rozwoju /nie mogą dać dzieci, karmicieli,
            producentów etc./. Nawet w Grecji, na którą Pana zwolennicy się powołuja,
            homosek. nie mieli praw, które żądacie! Grecy tolerowali zjawisko, ale nie
            uczynili je normą społeczną!
            2. Możecie domagać się kultury, ale nie rujnowania prawa. To piekielnie
            krótkowzroczne, naiwne, utopijne, że jak tego typu mniejszości się zaspokoją /w
            co watpię..patrz dalej/, to zapanuje powszechna szczęśliwość. Jak utopia
            komunizmu. Widzę zresztą podobieństwo-"za" są młodzi ludzie, którym się wydaje,
            że przed nimi nic nie było, a jeżeli było, to do wyrzucenia. Takie Pawki
            Morozowie. Za komuny mówiło się: zetempówy... Za są też fundamentaliści
            antykatoliccy, co to nigdy nie wierzyli ani poznali wiarę, a mądrzą się... A
            co! wolno im. Niestety teraz czują swoją siłę i opiekę...
            3. To stara śpiewka o nazwie POSTĘP. Jak za komuny...
            4. Niestety, jest też w tych żądaniach czynnik osobisty. Egoistyczny. Mam
            pewność, ze nie chodzi o nieprześladowanie itp., a o własne zachcianki. O
            dogodzenie sobie /nareszcie mozna/. Skąd to wiem? Wystarczy choćby poczytać
            wypowiedzi takich osób sprzed kilku-kilkunastu lat /"My chcemy tylko spokoju,
            tolerancji, żadnych dzieci, małżeństw.../ Pan tego nie wie, bo jest młody,
            i "nie ma Proroka nad Gazetę"...Wam- niestety nie można wierzyć. Dziwna
            ewolucja żądań... Co uprawnia mnie do stwierdzenia, że za kilka /?/,
            kilkanaście lat, wymyślicie coś nowego, a dołączą nowe mniejszości- zoofile
            itp. /Nie zaprzeczy Pan, że i u Was nie wszyscy są święci../. Jak się ludzie
            oswoją, to się zażąda...
            5. Gdzie jest więc granica żądań i zmian? Kto ją na nowo ustanowi? Na jakiej
            podstawie, kiedy dotychczasowy kod kulturowy zostanie zburzony? UE? ONZ? Jaki
            nowy autorytet pokusi się zjednoczyć ludzi wokół tych nowych praw? Coś za
            bardzo pachnie Orwelem...
            • Gość: dr huckenbush Re: Bycie takim marcinem to ciezka sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:46
              Gość portalu: Zbyszek napisał(a):

> Panie Marcinie! Ręce opadają...

Madrze prawi, polac mu :)
              Co wiec zrobic z pedalami? Leczyc, leczyc i jeszcze raz leczyc!
              • tommi101 Re: Bycie takim marcinem to ciezka sprawa 17.11.04, 23:27
                Leczyć? Ale po co???
                • Gość: dr huckenbush Re: Bycie takim marcinem to ciezka sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:49
                  Zeby miec zdrowe spoleczenstwo i nie miec marszy pedalow.
                  • tommi101 Re: Bycie takim marcinem to ciezka sprawa 18.11.04, 23:18
                    E tam pieprzysz. Jak społeczeństwo może być zdrowe, jeśli są w nim takie chore
                    faszyzujące elementy jak ty? Trzeba by przede wszystkim takich wyleczyć. Na
                    szczęście w cywilizowanych krajach tak to się właśnie odbywa.
          • Gość: dr huckenbush Re: Bycie takim marcinem to ciezka sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:44
            Oj tak samo czesto sa pedofile homo. Doskonaly przypadek - Wojciech K. Chcesz,
            zeby taka historia sie powtarzala?
            Zreszta nikt nie powiedzial, ze pedofilia jest szczegolnym przypadkiem
            homoseksualizmu. To sa dwie rozne choroby, ktore czasem wystepuja jednoczesnie u
            zboczenca.
      • Gość: mabau Re: Bycie gejem to normalna rzecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 20:10
        Bycie gejem to normalna rzecz, tak to prawda. Jednak uważam, że ja
        niekoniecznie muszę aprobować takie zachowanie. Dlaczego geje zmuszają nas do
        uznania ich preferencji seksualnych za obowiązującą normę. Tolerancja polega
        także na tym, że jeśli ja nie atakuję homoseksualistów za życie według swoich
        reguł, to niech oni nie atakują mnie za to, że ja wychowuję swoje dzieci
        zgodnie z nauką kościoła.
    • Gość: Europejczyk Droga Poznanianko!!!!! to nie Twoja wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:06
      Piszę Tobie te slowa, w momencie kiedy jestem brutalnie atakowany przez
      homofoba i niku Hakenbush, który do szczętu kompromituje Polskę, która jak
      mniemam ma aspiracje panstwa nowoczesnego, mądrego, i tolerancyjnego,
      niesty ,rzeczywistośc poraża, cale watachy Wszechpolakow grożą nam gejom
      linczem, lub komorą gazową vide hackenbush. Europa z przerażeniem patrzy na to
      co tu w Polsce się wyprawia! Poznanianko!!!! to cala Polska jest chora,
      Poznan nie jest tylko wyjatkiem, a wydawalo się ze będzie Tu inaczej, z uwagi
      na przeszlośc historię tego miasta (silne wplywy niemieckie) Ośmiele się
      publicznie oskarzyć Kościol katolicki o sianie nienawiśći do "innych"A teraz
      zbieramy tego owoce "!!!!!!Siac siać siać!!!Pozdrawiam cię Europejczyk z
      Warszawy
      • Gość: dr huckenbush Re: Droga Poznanianko!!!!! to nie Twoja wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:50
        Jestes debilem, bo nawet czytac nie umiesz. Nigdzie nie pisalem, ze nalezy Wam
        sie komora gazowa. Caly czas utrzymuje, ze trzeba Was wyleczyc.
        Europa z przerazeniem patrzy na nas? A my to nie Europa? Kto Cie geografii
        uczyl? Polska to sam srodek Europy!
        Czy Twoim zdaniem panstwo nowoczesne to takie, w wszystko wolno, czyli de facto
        nie ma zadnych praw, ktore by staly na strazy ladu i porzadku?
        Cale szczescie, ze Poznan sie silnie odcina od tego, co naplywa do nas z
        faszystowskich Niemiec!
        O Polske walczyc bede! Bo zawsze byla piekna! Bo zawsze byla katolicka! Bo
        zawsze dbala o swoj honor! Trzeba walczyc o lad i porzadek w naszym kraju. Nie
        mozemy dopuscic do zepsucia moralnego przez pedalow Ojczyzny, ktora jest czyms
        nawjazniejszym na swiecie!
        • Gość: Europejczyk Wszystkie Twoje wypowiedzi sa zapisane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:55
          Na twardym dysku , drogi Panie!!! i przydadzą się do czynności procesowych
          przeciwko Tobie juz powiedzialem!! żarty sie skończyly
          • Gość: dr huckenbush ROTFL (n/t) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:50
        • Gość: Europejczyk Tak jestes biednym zaślepionym z nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 13:06
          Fundamentalistą katolickim!!!! Niemcy krajem faszystowskim????? chyba szaleju
          sie napileś,Polska w tej chwili jest krajem
          zanarchizowanym,brudnym,niebezpiecznym,a szaleją tutaj, Bandytyzm, Katolicki
          fundamentalizm, zlodziejstwo,korupcja,ale nauczymy was demokracji,iszacunku do
          inności a to może potrwać, nawet pokolenia, poczekamy, a na razie szukaj
          adwokata,!! nie będziemy tolerować bandytyzmu internetowego.To Tobie
          obiecuję!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: dr huckenbush a moze zostaniesz klownem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:53
            Skorumpowana Polska jest i bede walczyc o to, zeby ja naprawic. Ale korumpuja ja
            ci, ktorzy sa przychylni pedalom - czyli LEWACTWO!
            Niemcy faszystowskie byly zawsze - Niemcy faszyzm wyssali z mlekiem matki.
            Powoli dochodze do wniosku, ze ty jestes niegroznym, niezrownowazonym
            psychicznie, czasem nawet zabawnym pedalem. Te suwaki staja sie nudne, juz
            mowilem co mozesz z nimi zrobic. A Twoje grozby sa po prostu zabawne - nie
            sadzilem ze po kilkunastu godzinach pracy i na kilka godzin przed zasluzonym
            odpoczynkiem jest w stanie mnie cos do lez rozbawic. Gratuluje.
            • Gość: Europejczyk jestes smiesznym obywatelem ciemnogrodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 09:16
              Suwaku!!!nienawidzisz wszystkiego tego, czego twój umyslek "homovatikanusa"
              nie obejmuje, a jesli chodzi o chorobę psychiczną? to ten termin jest
              w "arsenale" waszej, katolikow, broni.Na szczęcie ty nie masz nic do
              powiedzenia! jedyną rzeczą jaka tobie pozostala, to "klikanie jadu nienawiści z
              PC-ta!słowo pedal, polski suwaku, jest obelgą,A najczęsciej używają jej ludzie
              nie wyksztalceni,i antysemici. Smieszny jesteś, z tą swoją polską "swojskością"
              (przaśnością"bierze mnie normalnie obrzydzenie, jak o tym myślę, a Niemcy??
              Europa może być dumna z tego Narodu!który po latach denazifikacji stal się
              przykladem, porządku, prawa,uczciwości i wyrozumialości, np, w stosunku do
              Polakow, którzy w tym roku ukradli w Niemczech 20000 tyś samochodow.
              • Gość: dr huckenbush Re: jestes smiesznym obywatelem ciemnogrodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:17
                No tak, nie akceptuje pedalstwa - to ciemnogrod. Kolejny slogan z Faktow i Mitow?
                Europa dumna z zachowania Niemcow? A juz zapomniales ze ci, co rozpoczeli II
                wojne oraz ja przegrali teraz domagaja sie reparacji? I to jest godna postawa?
              • Gość: the observer do europejczyka IP: *.telia.com 18.11.04, 17:08
                europejczyku! ogolnie jestem w tej bitwie po twojej stronie. sam nie jestem
                hetero, w dodatku przesiaknalem liberalnymi ideami rownouprawnienia, HBT, gay
                liberty itd w Skandynawii. osoby takie jak "oszolom" czy "dr cos tam",
                wrzucajace homoseksualistow i np. zoofilow do jednego worka, nie sa nawet dla
                mnie partnerami do dyskusji, ze wzgledu oczywiscie na elementarne braki w ich
                wyksztalceniu. twoja jednak wypowiedz gloryfikujaca narod niemiecki i czyniaca
                z niego "dume Europy" jest, powiedzmy sobie, mocno przesadzona. prosilbym,
                zebys troche rozwazniej bronil naszych praw. pozdrawiam wszystkich forumowiczow.
                • Gość: Europejczyk DoThe Observer!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 18:28
                  Bardzo dziękuje za inteligętny mail,ale odniosę sie do akapitu dot, Niemiec, to
                  co napisalem o Niemczech, wynika z moich osobistych doświadczeń tam wyniesionych
                  ( W Berlinie) mieszkalem wiele lat, i dalej tam pomieszkuję,a zatem znam tam
                  sytucję dobrze,Zwazywszy na straszliwy balast psychiczny jaki Niemcy dzwigają
                  po wojnie, to ten Naród, dokonal cudu, nie tylko gospodarczego, ale i
                  mentalnego,Slowo "wojna" w Niemczech jest wyklęte,narod jest w duzej mierze
                  pacyfistyczny, a to mi się nie zawsze podoba!wspólna zjednoczona europa jest
                  nie po to, bo tak się Niemcom podoba, ale po to , aby w przyszlości unknąc
                  wojen!! sądze że to jest glówny imperatyw który "pcha" Niemców w kierunku
                  federalizmu, A ja jestem zwolennikiem takiej Europy!!!!ok prponuje jesli to
                  mozliwe, wymienmy się kontaktami tylko jak?? i podyskutujemy pozdrawiam.
                  • Gość: dr huckenbush Re: DoThe Observer!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 01:31
                    Takie moze byly cele powstania UE, ale sporo sie zmienilo. Jest powiedzenie
                    "ciagnie wilka do lasu". Niemcy faszyzm i nacjonalizm wyssali z mlekiem matki. U
                    wielu z nich jest to ukryte, ale zaczyna sie powoli ujawniac. W jaki sposob? A
                    chociazby przeforsowanie nowego systemu glosowania - podwojnej wiekszosci. Nie
                    starczylo im to, ze maja wiecej eurodeputowanych niz Polska. Chcieli jeszcze, by
                    ich glosy byly wazniejsze. Podobna idee mial Hitler - jeden narod wybrany,
                    reszta do pieca...
                    Zreszta przed ustaleniem ostatecznej tresci konstytucji bylo widac, ze ta
                    kwestia mocno podzielila - wydawaloby sie silna i stabilna - Unie Europejska.
                    Podobnie sprawa wojny w Iraku. To sa na razie delikatne pekniecia, ale od tego
                    sie zazwyczaj zaczyna...
                • Gość: dr huckenbush Re: do europejczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 01:27
                  A jak udowodnisz, ze nie mozna w jednym szeregu postwaic zoofilii, pedofilii,
                  homoseksualizmu i nekrofilii?
                  A to, co pisze Europejczyk to tragedia... Wychwalanie Niemcow? A co z nasza
                  Ojczyzna? To z niej powinien byc dumny, a nie kolaborowac z wrogiem...
                  • Gość: Europejczyk nie ma oczym dyskutowac, wiem kim jestes, spadaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 08:10
                    Spadaj
                • Gość: paniczyk Re: do europejczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 17:24
                  Ja już niewiem kto z kim ,kto co ,po co naco.Ludzie oco loto,co jest grane-bo
                  ja jestem z Marsa czy cóś temu podobne.Kwiatki,ptaszki,rybki,obłoczki to jest
                  cóś,no nie.
                  • Gość: Europejczyk Czasami myslę też o Marsie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:45
                    Już widze, ja rzucą się na mnie różne hackenbushe, proponuąc mi lot na Marsa w
                    jedną stronę.Czasami też nie wiem o co loto takiemu hackenbushowi, Ale spoko
                    przyjacielu, za 6- miesięcy wiosna!!!
    • Gość: Machobeer [...] IP: *.introweb.nl 17.11.04, 13:33
      • Gość: Europejczyk to język elementu kryminalnego z Europy wschodniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 13:42
        Machober jest najleprzym tego dowodem, No coż trzeba polakom na powrót
        wprowadzić wizy!!!!do Europy natychmiast, Czekamy tylko na rozwoj sytuacji w
        Poznaniu
      • Gość: dr huckenbush Re: wstyd ma byc ukryty.- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:55
        Gratuluje madrej wypowiedzi!
    • Gość: kolor Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- IP: 193.29.205.* 17.11.04, 23:29
      niestety dzisiejszy Poznań to napływowa wiocha (jak Warszawa) i nie należy go
      kojarzyć z tym co jest fundamentem tego miasta. Wystarczy spojrzeć na to jak to
      nowe społeczeństwo odwraca się od Kulczyka. Od czasów Cegielskiego jedynego
      prawdziwego przedsiębiorcę działajacego z rozmachem i dla dobra publicznego.
      Choć czasy trudniejsze niż przed stu laty...
      • Gość: Europejczyk Masz rację kolorze!!!! podobnie jest w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 09:26
        Jest brud smrod i chamstwo,dochodzi do tego patologiczne zdewocienie
        spoleczenstwa, przykladem może Forumowicz o nicku hackenbush, ktory pobil
        wszystkie możliwe rekordy,belkotu Katoprawicowego!!!!!!!
        • Gość: michnikpilzurbanem Euro-pejczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:27
          A Ty Euro-pejczyku nie znasz innych wyrazow niz katoland,katoprawica? Jestes
          ociezaly umyslowo. Lektura gazety wyborczej ,polityki i 2 wizyty w teatrze w
          roku plus skonczone na czworkach platne studia nie zmieniaja Ciebie w
          inteligenta i humaniste. Bijesz rekordy glupoty,ignorancji i debilizmu w
          wychwalaniu ue...socjalistycznego tworu paru lewackich psychopatow.
          • Gość: Europejczyk W dialogu z wami nie znam!!!Antysemito polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:36
            jesli można mówić o jakimkolwiek dialogu????
            • Gość: michnikpilzurbanem [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:52
          • Gość: Europejczyk Pytanie do prawdziwego "Polaka""michnikpizurbanem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:38
            Dlaczego slowo Euro-pejczyk jest u Ciebie dwu czlonowe? jeśli mi odpowiesz to
            ja Tobie wyjasnie Twój utajony antysemityzm????czytam jeszcze parę gazet w
            Obcych jezykach, np, Frankfurter Algemeine Zeitung, Die Zeit, Le Figaro,
            ostatnio przeczytalem bardzo dobrą ksiażke Leni Riefensthl, Pamiętniki,etc etc,
            Takze ja na Twoim miejscu bylbym ostrozny , w ferowaniu opinii,debilizm,
            ignorant,Lewaccy psychopaci? po lekturze poprzedniego Twojego postu mam prawo
            sądzic ze jesteś antysemitą( wszystko to mi się uklada w tekst zywcem wzięty,
            zx Naszego Dziennika Amen
            • Gość: dr huckenbush Re: Pytanie do prawdziwego "Polaka""michnikpizurb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 01:33
              Ty naprawde masz obsesje. Nazwal Cie lewakiem (no z Twoich pogladow jasno
              wynika, ze nim jestes), a Ty od razu dorabiasz teorie, ze jest antysemita i ze
              czytuje Nasz Dziennik. No brawo.
              "Znajdzcie mi czlowieka, a ja znajde paragraf" - jakos tak to szlo, nie?
              • Gość: Europejczyk Spadaj Suwaku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 08:14
                Na dla ciebie szkoda czasu i prądu, no i komputera!!!
          • Gość: dr huckenbush BRAWO! (n/t) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 01:32
      • Gość: george Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 13:11
        Porównanie Cegielskiego z Kulczykiem jest kosmicznym nieporozumieniem. Pierwszy
        stworzył firmę od podstaw, był producentem, zasłużył się też jako patriota
        walczący przeciw germanizacji. Działalność Kulczyka polega zupełnie na czymś
        innym: tu kupić (najlepiej za nieswoje), tam sprzedać, zgarnąć prowizję. To też
        sztuka - zgadza się, ale w naszej kulturze kojarzona z żydowska lichwą i godna
        raczej pogardy a nie podziwu.
    • Gość: Jonasz Re: -----WSTYD MI ZA POZNAŃ----- IP: *.fiber.net.pl 18.11.04, 14:41
      Kobieto - zboczeńcu, wstyd mi za ciebie. Leczyć się, a nie pisać takie bzdury.
      • Gość: Europejczyk O zboczeńcu!!! tylko tyle potrafisz????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:24
        Jonaszu!!
    • Gość: info od Grobelnego jaki to pan Grobelny zaklamany :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:35
      Szanowni Państwo,

W ostatnich dniach otrzymuję wiele sygnałów od mieszkańców naszego miasta, w
      tym także i od Państwa, zaniepokojonych, a niekiedy wręcz oburzonych mającym
      się odbyć 20 listopada zgromadzeniem ? marszem z okazji Międzynarodowego
      Dnia Tolerancji. Większość z Państwa wyraża troskę i obawy, ażeby pod
      pretekstem owego zgromadzenia nie były promowane postawy i zachowania
      godzące w ogólnie przyjęte w naszym społeczeństwie wartości i normy moralne.
      Rozumiem i w pełni podzielam Państwa zaniepokojenie, wątpliwości i
      zatroskanie. Jestem zdecydowanie przeciwny jakimkolwiek działaniom
      naruszającym ład moralny i zasady życia społecznego. Tym bardziej więc czuję
      się zobowiązany wyjaśnić Państwu, jakie możliwości działania ma Prezydent
      Poznania w ramach obowiązujących przepisów prawa.
      Ustawa ?Prawo o zgromadzeniach? z roku 1990 nie przewiduje instytucji
      wydawania zgody na odbycie zgromadzenia publicznego. Ustawa stanowi, że
      organ lokalnej władzy samorządowej, czyli w przypadku naszego miasta
      prezydent, przyjmuje do wiadomości zawiadomienie o zgromadzeniu publicznym.
      Zgodnie z wykładnią Trybunału Konstytucyjnego z 1994 r. dotyczącą tejże
      ustawy, organ gminy przyjmując zgłoszenie nie ma prawa odnosić się ani do
      celów, ani poglądów organizatorów i uczestników planowanego zgromadzenia,
      ani też dokonywać żadnych ocen w tym zakresie.
      Na organizatorach zgromadzenia spoczywa obowiązek dopełnienia niezbędnych
      formalności przed odbyciem zgromadzenia i zapewnienia pokojowego jego
      przebiegu zgodnie z prawem i przyjętym programem, natomiast na władze
      publiczne prawo nakłada obowiązek zapewnienia bezpiecznego przebiegu
      zgromadzenia.
      Decyzję o zakazie organizacji zgromadzenia organ gminy może podjąć wyłącznie
      wówczas, gdy zaistnieją okoliczności, które są wymienione w ustawach.
      Według obowiązujących przepisów i z dogłębnej analizy prawnej, dokonanej na
      moje polecenie, jednoznacznie wynika, że w przypadku zgłoszenia zgromadzenia
      złożonego w Urzędzie Miasta w związku z obchodami Międzynarodowego Dnia
      Tolerancji nie występują żadne przesłanki, które dawałyby Prezydentowi
      Miasta Poznania prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec planowanego na dzień 20
      listopada zgromadzenia ? marszu.
      RYSZARD GROBELNY
      Prezydent Poznania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka